A győri klub pénteki közleménye szerint a szakvezetőt a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzést követően mentették fel a munkavégzés alól. A Debrecen elleni bajnokin megbízott edző vezeti majd a zöld-fehér együttest, amelynek felkészítésével Görbicz Anitát, Kun Attilát és Holanek Zoltánt bízta meg Bartha Csaba klubelnök.

A legnagyobb hazai rivális FTC vendégeként szerdán elszenvedett 31-22-es vereséget követően a bajnokságban már nem saját kezében van a Győri ETO sorsa, amelyre még komoly feladatok várnak a szezonban: a Magyar Kupa jövő hétvégi, veszprémi négyes döntője – amelynek első napján ismét a Ferencvárossal találkozik -, valamint május utolsó hétvégéjén a BL budapesti négyes döntője, illetve öt bajnoki meccs. Danyi Gábor 2018 nyarán vette át a győri csapatot, amely ebben az időszakban egy-egy bajnoki címet, Magyar Kupát, illetve BL-t nyert, és csak két tétmérkőzést veszített el.

Tavaly januárban Siófokon, szerdán pedig az FTC otthonában kapott ki az NB I-ben, a BL-ben 2018 januárja óta veretlen. Azt már január elején bejelentették, hogy Danyi a mostani idény végén távozik a klubtól, és a Siófok vezetőedzőjeként folytatja pályafutását, az ETO kispadjára pedig visszatér a spanyol Ambros Martín.

– A Ferencváros elleni meccs után az a minimum, hogy elnézést kell kérnem a csapatunk teljesítménye miatt. Sajnálattal hoztuk meg azt a döntést, miszerint a mai nappal felmentjük a munkavégzés alól Danyi Gábort, a munkaszerződését megszüntetjük – nyilatkozta Bartha Csaba, aki továbbra is bízik benne, hogy a Magyar Kupában és a BL-ben megvédi címét a csapat. (MTI)