Az FTC négy győzelemmel és két döntetlennel csoportja harmadik helyén zárta a középdöntőt, a negyeddöntőben pedig – a tavalyihoz hasonlóan – az orosz Rosztov-Donnal találkozik.

A vendégek számára már tét nélküli volt a mérkőzés, ugyanis nem juthattak tovább, noha egy héttel korábban nagy meglepetésre legyőzték a CSM Bucurestit. Mivel a románok pénteken döntetlennel zárták a középdöntőt, a magyar csapat annak tudatában lépett pályára vasárnap, hogy győzelem esetén megelőzi a bukarestieket és harmadik lesz csoportjában.

A Ferencvárosból ezúttal is hiányzott a sérült holland Danick Snelder és a montenegrói Djurdjina Malovic.

Jól kezdett a pályaválasztó, és Klujber Katrin góljainak, illetve Bíró Blanka védéseinek köszönhetően fokozatosan növelte előnyét (10-5). A Ferencváros lendületes, gyors, eredményes támadójátéka mellé nem társult hatékony védekezés, ezért Elek Gábor vezetőedző időt kért. A szlovénok ennek ellenére egy 3-0-s sorozattal felzárkóztak, ám a szünet előtt az FTC egy 5-1-es szériával ismét magabiztossá tette vezetését.

A második felvonás elején kiegyenlített volt a játék, a különbség nem változott számottevően. A magyar csapat támadásai körülményessé váltak, de ezt a szlovénok – Bíró bravúrjai miatt – nem tudták kihasználni. A félidő második felében Márton Gréta góljaival őrizte előnyét az FTC, amely összességében magabiztosan nyerte meg a meccset: a vendégek egyszer sem vezettek a hatvan perc során. (MTI)

Női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Krim Mercator Ljubljana 31-27 (16-11)

A Ferencváros gólszerzői: Klujber 9, Háfra 8, Márton 4, Schatzl 3, Klivinyi 2, Mészáros, Lukács, Tóth N., Faluvégi, Kovacsics 1-1

A csoport végeredménye: 1. Győri Audi ETO KC 18 pont, 2. Vipers Kristiansand 12, 3. Ferencváros 12, 4. CSM Bucuresti 11, 5. Krim Mercator Ljubljana 5, 6. Thüringer HC  2

(Az első négy helyezett a negyeddöntőbe jutott. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak.)

Magabiztos, 31-27-es győzelem a Krim ellen a Bajnokok Ligájában! ?Jöhet a Rosztov a Final Fourért! ??

Közzétette: Ferencvárosi Torna Club – 2019. március 10., vasárnap

Így folytatják a csapatok

A negyeddöntők első mérkőzéseit április 6-7-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

A BL-negyeddöntők párosításai:

CSM Bucuresti (román) – Metz HB (francia)

Odense Handbold (dán) – Győri Audi ETO KC

Ferencváros – Rosztov-Don (orosz)

Buducnost Podgorica (montenegrói) – Vipers Kristiansand (norvég)