Nagy iramban kezdődött a finálé, és az FTC emberelőnye alatt a fehérváriaktól Erdély Csanád talált be, kézzel átvett passz és kiugrás után. Nagy Gergő azonban még a fórban egyenlített: bombája a bal felső sarokban kötött ki. Kapura többet veszélyeztetett a címvédő Fehérvár, de a mezőnyben kimondottan aktív FTC kapujában Arany Gergely remekül védett. Amikor újból létszámfölénybe került az FTC, négy másodperc kellett a fővárosiak góljához: Rasmus Kulmala távoli lövése a jobb felső sarokba csapódott.

A második harmadban az esélyesebbnek tartott Fehérvár diktálta az iramot, és Sarauer Andrew kapáslövése utat talált a kapuba. Csakhogy ez a gól sem törte meg a fővárosi együttest, amely megint emberelőnybe került, és Aki Juusela takarásból leadott kísérletét Michael Ouzas nem védhette. Mindkét oldalon volt egy-egy bravúros mentés: fehérvári részről a hátvéd Szabó Bence, a másikon Arany visszavetődve tisztázott a gólvonalon.

A fehérváriak fokozták az iramot, Dylen Busenius második hullámban érkezve ütötte be a kipattanót, és ezzel 3-3 lett. Hét és fél perccel a vége előtt Antonino Sarcia lövése úgy kötött ki a bal felső sarokban, hogy közben Ouzast zavarták. A bírók a videózás után végül megadták a találatot. A hajrában emberelőnybe került a Volán, amely kapusát is lehozta, de az FTC üres kapus gólokkal lezárta a párharcot.

Az FTC huszonöt év után diadalmaskodott újra a Magyar Kupában, amelyet – 1968, 1969, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1979, 1980, 1983, 1988, 1991, 1992 és 1995 után – a 15. alkalommal hódított el.

KUPAGYŐZTES!!! ÚJABB HOKICSODA: 25 ÉV UTÁN ÚJRA A FERENCVÁROSÉ A TRÓFEA!!! 💪💪💚💚🏒🏒

Közzétette: FTC Jégkorong – 2020. január 19., vasárnap

Fodor Szabolcs, a Ferencváros vezetőedzője a finálé után az M4 Sportnak elmondta, “nagyon komoly” csapatmunka eredménye a kupagyőzelem, beleértve a klubvezetést, a közönséget, a stábot és a játékosokat is. “Mindenki száz százalékot nyújtott, le a kalappal a srácok előtt.”

A négyes döntő legjobb kapusának választott ferencvárosi Arany Gergely úgy fogalmazott, úgy érkeztek meg a miskolci tornára, hogy élvezni akarják a játékot és a legjobbukat akarják nyújtani. “Meccsről meccsre mentünk, a srácok elképesztő munkát végeztek, ez a díj az egész csapatot illeti. Tudtuk, hogy egy meccsen minden megtörténhet, meg is történt. Talán mi voltunk a legesélytelenebb csapat, de megmutattuk a jégen, hogy semmit nem számít a papírforma.”

A fehérvári Kóger Dániel a “lapos” kezdést emelte ki a vereség okaként. “A Fradi egy komoly menetelés végén van, azt gondolom, hogy jobban akarták ezt a győzelmet. A végén elég nagy nyomást helyeztünk a kapujukra, de nem mentek be a helyzetek, sajnos ez lett a vége.”

A finálé első gólját szerző Erdély Csanád szerint a Fehérvárnak végig futnia kellett az eredmény után, ez pedig megpecsételte a sorsát. “Ilyenkor az idő előrehaladtával az előnyben lévő csapat próbál visszaállni és tüskésebben védekezni, ez ma a Fradinak jól sikerült. Azon kell változtatni, hogy ne kerüljünk ilyen helyzetekbe, próbáljuk meg minél előbb megszerezni és meg is tartani a vezetést. Elsősorban magunkban kell keresni a hibát.”

Expert-Borsod Agroker Magyar Kupa, Miskolc:

FTC-Telekom – Hydro Fehérvár AV19 6-3 (2-1, 1-1, 3-1)

Gólszerzők: Nagy G. (7., 59), Kulmala (13.), Juusela (33., 58.), Sarcia (53.), illetve Erdély (6.), Sarauer (30.), Busenius (51.)

A 3. helyért: MAC-Újbuda – DVTK Jegesmedvék 7-4 (2-1, 4-1, 1-2)