Egy pohár bornak köszönheti új csapatát a korábbi Fradi-játékos

Feltöltve: 2015, szeptember 1 - 12:28 Frissítve: 2015, szeptember 1 - 12:27

A csakfoci.hu oldalán naponta szedjük össze a hazai írott, nyomtatott vagy elektronikus sajtóban leírt, elhangzott nyilatkozatok legérdekesebb, legfurcsább részeit. Itt a legújabb Nap mondása!

Olvastál, hallottál valami jót és megosztanád a többiekkel is? Küldd el nekünk ide kattintva!

Szeptember 1.

"Egy pohár bor mellett a polgármesterrel egymás tenyerébe csaptunk, így kerültem a VI. ligába."
Csoknay Norbert, a Ferencváros korábbi felvidéki védője, aki 47 évesen a szlovák hatodosztályú FC Cechy csapatában futballozik.

Augusztus 31.

"Egyelőre még csak egy senki vagyok. Itt egy nagy lehetőség, hogy azzá legyek, aki szeretnék lenni és mindent meg fogok tenni, hogy oda kerüljek, ahová szeretnék"
Tajti Mátyás nem szállt el attól, hogy a Barcelonánál pallérozódhat - erről is beszélt az M4-nek adott interjúban.


Augusztus 30.

"Győzni akarás nélkül, anélkül, hogy a sikerért megdöglenénk a pályán, ma már nem lehet futballozni. (...) Van két hét szünet, nagyon-nagyon gatyába lesz rázva a társaság, nincs több pardon. Aki nem tud a Vasas-címerért, a szurkolókért játszani, azzal nem fogok tudni mit kezdeni, az a lehető legtávolabb fog kerülni a csapattól (…) egyelőre úgy néz ki, hogy tévúton járunk..."
Szanyó Károly, a Vasas edzője kifakadt az MTK elleni vereséget (0-1) értékelve. (vasasfc.hu)


Augusztus 29.

"Mondanék most erre egy cifrát, de inkább visszafogom magam. Ki ez a Pető Tamás?! Hol dolgozott, milyen szakmai múltja van, hogy engem kritizál?! Aki egy NB III-as együttest dirigált, és azt is rövid ideig, legyen inkább szerény. Tanuljon, képezze magát, tegyen le valamit az asztalra, és akkor majd komolyan veszik a szavait." - mondta el a Nemzeti Sportnak adott interjújában a Videoton nemrégiben távozó vezetőedzője, Bernard Casoni arra kérdésre, hogy mit szól a helyetteseként megbízott tréner, Pető Tamás bírálataihoz.


Augusztus 28.

"Úgy tapasztalom, a magyar futballisták rettegnek a hibától. Az Üllői úton nem győzöm elmondani: bárki követhet el hibákat, de azokat már a megtörténtük pillanatában el kell felejteni. Akinek a testbeszédéből leolvasható, hogy nyomasztja a rontás, az rosszat tesz önmagával, a társaival és a közönséggel is"
Thomas Doll, az FTC vezetőedzője a Népszabadságban, a Hegyi Ivánnak adott interjúban. (Forrás: nol.hu)


Augusztus 26.

"Sokat beszélgetünk róla, mi lesz, ha Gera Zoltán, Kabát Péter, Hajnal Tamás, vagyis az idősebb generáció tagjai abbahagyják a futballt. Kik lépnek a helyükbe? Az a baj, hogy fiatalok többnyire elégedettek magukkal. Úgy gondolják, elég az, amit nyújtanak. Hát nem. Nézzünk meg egy szerb, horvát, szlovák futballistát, a lelkét kihajtja, nem problémázik, mindig többet és többet akar. Mi, magyarok valahogy mindig megelégszünk a langyos vízzel is."
Kenesei Krisztián, a Vasas támadója nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.


Augusztus 24.

"Persze, hogy igaz. Ki szeretett itt lenni egy olyan csapatban, aki kettőt nem passzolt egymáshoz. Amikor én ide igazoltam, engem a Vidi után olyan amatőr dolgok fogadtak, ami nekem meglepetés volt. Olyan dolgok voltak itt, ami miatt nem véletlen, hogy nem ment Rudolfnak sem a játék, meg ő sem tudott nagyon azonosulni azokkal a dolgokkal, amik itt voltak. Mi a Gyuri bánál, a Mezeynél megtanultuk azt, hogy rend van, ki volt nyalva a hátsónk. Gyuri bá’ – amellett, hogy szakmailag a top kategória - abban látta a sikert, hogy a játékosnak minden meg legyen adva. Tudta azt, hogy ha meg van neki adva minden, ő akkor tud követelni. Ha mindent megkaptok, de nem megy a csapatnak, akkor veletek van a probléma. Ebben igaza is van, szerintem. Nekünk abban az évben mindennel, minden hülyeséggel kellett foglalkozni, csak a focival nem. Csak egy dolog: magunknak vittük a szerelést a meccsre. Én az első meccsemen nem vittem zoknit, abban a zokniban játszottam, amiben mentem. Nekem természetes volt az, ha bemegyek az öltözőbe idegenben, akkor az én cuccom ki van készítve. Hidd el, ha játékosként bemész egy ilyen öltözőbe, más a hangulata az egésznek, más az érzésed. Itt viszont mindent magadnak kellett vinni. Fél év kellett ahhoz, hogy elérjük azt, legyen egy ember, aki bepakolja a szerelést a táskába, és elhozzák idegenbe. Addig én mentem a szertárba, összepakoltam a cuccomat és vittem magammal. És akkor mondják a barátaim Putnokon, hogy náluk van valaki, aki kihajtogatja idegenben meccs előtt a szerelést. Ilyen dolgokból volt több is és erre jöttek még a rossz eredmények is."
A már Kínában futballozó magyar válogatott középpályás, Elek Ákos az amigeleken.hu szurkolói portálnak adott intejújában arról is beszélt, hogy igaz-e, hogy amikor Diósgyőrbe igazolt, nem szeretett ott játszani.


Augusztus 22.

"Torghelle típusú futballista, hajt keményen, előre-hátra, amíg a lába bírja, ilyen ember kell nekünk…" - mondta el az új szerzeményről, Novothny Somáról a DVTK vezetőedzője, Bekő Balázs a diósgyőriek sajtótájékoztatóján. (Fotó: Ferencsák Tamás)


Augusztus 21.

"Jön a hétvége, ezért meg is néztem, milyen meccseket adnak a tévécsatornák. Angol, német, sőt már olasz és spanyol bajnokik is lesznek, de engem mégiscsak a hazai találkozók érdekelnek igazán, azokat figyelem majd főként."
A szívműtétre váró Kardos József beszélt arról a Blikknek, mivel tölti majd a hétfői beavatkozás előtti időszakot. (Fotó: Blikk.


Augusztus 20.

"Olimpiai válogatott voltam, de egy fatális félreértés miatt sajnos a felnőtteknél nem kaptam szerepet. Egy alkalommal Bécsben játszott a csapat és előtte Sopronban töltötte az éjszakát. Másnap a szálloda igazgatója mérgesen számon kérte rajtunk, hogy a válogatott több játékosa, így én is, miért törtük össze a poharakat a bárban. Ez nem volt igaz, bántotta is az igazságérzetemet és ekkor mérgemben valóban földhöz vágtam egy poharat, hogy akkor legyen neki igaza. Az igazgató jelentette az esetet a szövetségi kapitánynak és ezek után nem is játszottam Bécsben. Ez a rossz emlék azóta is kísért."
Turner Csaba, az MTK 1987-es bajnokcsapatának védője emlékezett vissza a Kisalföldnek. (Fotó: Kisalföld.


Augusztus 19.

"Pedig amikor megkaptam, igencsak megdöbbentem, mert nem ilyen színűre számítottam. Elég távol áll tőlem a pink szín, de miután elég eredményes vagyok benne, így egy ideig még nem cserélem le."
Balogh Norbert, a DVSC fiatal gólvágója beszélt arról a haon.hu-nak, miért nem vált most már cipőt. (Fotó: dvsc.hu)


Augusztus 16.

"(...) Kellemetlen meglepetés a mérkőzések hangulatának az agresszivitása. Amit az Újpest–Puskás Akadémia és a Videoton–Ferencváros mérkőzéseken tapasztaltam, nagyon megdöbbentett. A pályán a feszültség természetes, de a nézőtéren érezhető erőszakos atmoszféra számomra lehangoló"
Bernd Storck szövetségi kapitány és MLSZ-sportigazgató a Magyar Nemzetnek adott interjújában.


Augusztus 14.

„A válogatottnál ünnepnek gondoltam az összes meccset. Itt igazából egy szimbólum volt, hogy melegítőben vagyok, mert dolgos hétköznapok voltak a kezdetektől. Érezni lehetett a munka szagát rajtam. Pszichológiai hatás volt ez, hogy a játékosok érezzék, én is velük vagyok, ugyanolyan keményen szeretném a sikert, mint ők. De ha egyszer magasra jutunk, a berlini kupadöntő közelébe például, vagy éppen az Európa Ligát ostromoljuk, akkor lehet, hogy váltok. Addig pedig marad ez a sportosság, hiszen ez egy kabala is végső soron.” - mondta el a Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál az Index-nek adott interjújában arról, hogy milyen öltözetet választ majd a mérkőzések alatt.


Augusztus 11.

"A Haladás előtt körülbelül két lehetőség adódott, abból tudtak lőni egy gólt, mi viszont rengeteg ziccert elpuskáztunk."

Balogh Norbert meglepő nyilatkozata a dvsc.hu-n a Debrecen-Haladás (0-1) mérkőzés után, melyen a DVSC alig dolgozott ki helyzetet, főleg átlövésekkel próbálkozott. (Fotó: dvsc.hu)


Augusztus 10.

"Erre nem válaszolok. Miért kell ezzel előjönni? (...) A szurkoló olyan, amilyen. Láttunk már ilyet is, meg olyat is. Láttuk már olyat is, akinek teljesen mindegy, mit történik, a saját csapata mellé áll. Tudjuk, hogy ez itt nem trendi, ha a csapat jól játszik, az természetes, ha nem játszik jól, akkor meg gyenge vagy”.
Kondás Elemér arra a felvetésre, hogy mit szólt a szurkolók elégedetlenségéhez a Haladás elleni bajnokin. (Nemzeti Sport, fotó: dvsc.hu )


Augusztus 8.

Ki a legjobb barátod a csapatból?
"Az edző... (nevet). Igazából mindenkivel jól kijövök, de nincs senki, akit a legjobb barátomnak neveznék."
Részlet, a Roland Lamah-val készült interjúból. (fradi.hu)


Augusztus 7.

"Az gyorsan kiderült, hogy az egész tábort kiutaztatni rendkívül költséges volna. Így inkább 20-25 drukker összedobta a pénzt, és egy ember képviselt mindannyiunkat. Többel nem lett volna sok értelme…"– mesélte el a Borsnak a Loki Szurkolói Egyesület vezetője. A nevét sem ő, sem a „lelátói hős” nem vállalta, mint mondja, ez a sztori nem szimplán róluk szól. De azt elárulta, hogy a 180 ezer forintos repülőjeggyel, a szállással és egyéb költségekkel a kiadás jócskán 200 ezer forint fölé rúgott.


Augusztus 6.

"Megtörtént, már nem lehet visszacsinálni. Ha azt vesszük, hogy Volinak milyen rutinja van, akkor egyértelmű, hogy ilyen hibát nem lehet elkövetni, ezt senki sem vitatja, ő sem. Higgye el mindenki, ő volt a legjobban összetörve..."
Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója Koman Vladimir, a Videoton elleni meccsen elkövetett bakijáról a boon.hu-nak. (Fotó: boon.hu)


Augusztus 4.

"Bernd Storck még nem keresett, a góljaimmal, remélem, sikerült felhívni magamra a figyelmet" - mondta el a Legia Warszawa csatára, Nemanja Nikolics a Napi Gazdaságnak adott interjújában.


Augusztus 3.

"Amikor a PMFC-ben futballoztam, egy szerdai MK-meccsen az Újpest ellen hagytam ki a tizenegyest, aztán szombaton jött az MTK – ugyanúgy odaálltam és bepanenkáztam. "
Koller Krisztián, a ZTE játékosa, aki saját elmondása szerint pályafutása második tizenegyesét hagyta ki a hétvégén a Szigetszentmiklós ellen, a 93. percben. A középpályás elmondta, legközelebb is odaáll a labda mögé. (zaol.hu)


Július 31.

"Cristiano Ronaldo haján több zselé van, mint az egész női válogatottén"
Szabó Viktória, az FC Lübars és a Balaton Kupára is készülő magyar válogatott játékosa az MLSZ TV-nek.


Július 30.

"Egy nagyon tudatos embernek ismertem meg őt, azt gondolom, ha most ő megkapta a lehetőséget a Herthánál, akkor ezt nehezen fogja kiengedni a kezéből. Azt elmondta nekem is, hogy egy nagyon-nagyon jó alapozáson vannak túl, még ha a játékoskeretet nem is feltétlenül tudta úgy alakítani, ahogyan szerette volna, de biztos, hogy a stabil alapok meglesznek. Meggyőződésem, hogy egy jó szezont fog futni a Herthával, és utána ebből kifolyólag szerintem ő legalább 10 évig lesz a Hertha edzője" - mondta el az MLSZ sajtófőnöke, Sztancsik Tamás a Sport TV Mai Helyzet című műsorában Dárdai Pál németországi jövőjével kapcsolatban.


Július 28.

"Orbán Viktor a magyar politika Kenesei Krisztiánja: rutinos, nem olyan gyors, de ha leteszi a labdát, akkor oda rúgja, ahova akarja"
Török Gábor politológus, az MLSZ elnökségi tagja az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.


Július 27.

"Ha egy edző minden nap ordibál, az sehová nem vezet. A játékosaim tudják így, hogy ha néha kicsit hangosabb vagyok, akkor azt komolyan is gondolom"
Dárdai Pál a Bildnek adott interjúban, arra a kérdésre, hogy miért nem tartozik a hangos edzők közé.


Július 26.

"Ha fiatalon kikerülök Spanyolországba, mondjuk, a Barcába, akkor most Messiről azt mondanák, hogy ő az új Váczi Zoli."
Váczi Zoltán, korábbi kiváló válogatott támadó a Presztízs Sport magazin legújabb számában tette ezt a nem mindennapi kijelentést.


Július 25.

"Csak azokat néztem, amikor Dárdai volt a kapitány, azok számítanak, a többi nem. Korábbról csak az összeállításokat néztem meg, érdekes látni, hogy cserélődött a keret és a kezdőcsapat. Esetleg csak a játékstílus miatt nézek majd bele azokba a mérkőzésekbe, de nem nagyon érdekes számomra a Dárdai előtti csapat" - mondta el a korábbi mérkőzésekkel kapcsolatban a válogatott új szövetségi kapitánya, Bernd Storck az Indexnek adott interjújában.


Július 24.

"A Vidi továbbjutása a Puskás Akadémia eddigi legnagyobb sikere is egyben, mert mindkét góljukat a mi növendékünk, Gyurcsó Ádám szerezte. Aztán van egy Szolnokink, Nagy Zsoltunk, Kleinheislerünk, Sallaink, Zsótérunk, és hamarosan kiemelkedően tehetséges évfolyamok lépnek felnőttkorba. Futószalagon jönnek ki az ígéretes fiatalok"
Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítója a pfla.hu-nak adott interjújában. (Forrás és fotó: pfla.hu)


Július 23.

"Megjegyezték, hogy a két magyar játékos szerzett gólt az első meccsen, és így tudtunk nyerni 2-1-re."
Priskin Tamás az Új Szónak arról, hogy a Slovan Bratislava Aranyosmaróton az ő és szlovák válogatott Saláta Kornél góljával győzött a bajnoki idénynyitón 2-1-re, és hogy mit szóltak ehhez a társak.


Július 22.

"Rengeteg pozitív változás van, különösen a körülményekben, de a magyar foci, kár lenne tagadni, beteg. Az elmúlt évtizedek kiölték belőle a lelket, kikezdték a tisztességét, elvették a tartását és a morális iránytűjét. (...) Tisztában kell lennünk azzal, hogy a gyógyulás nem megy majd egyik napról a másikra. A közeg megtisztulása, az értékrend újrafelfedezése hosszú folyamat" - mondta el az MLSZ elnökségi tagja, Török Gábor a haladas.hu-nak adott interjújában.


Július 21.
"Remélem, sok fesztiválozó is bejön az arénába és szurkol a továbbjutásunkért. Engem nem csupán az dob fel, hogy a bajnokin jól sikerült az utolsó pillanatban elvégzett szabadrúgásom, hanem az is: győzelmet hozott a csapatunk második félidei harcos játéka. Mi másra készülnénk: továbbjutás a Riga ellen, újabb bajnoki siker, aztán jövő csütörtökön jó eredmény a következő nemzetközi meccsen. Nyolc nap alatt kilenc pontot szeretnénk ajándékozni a szurkolóinknak!" - tekintett előre a következő mérkőzésekre a Debrecen hátvédje, Korhut Mihály. (Forrás és fotó: dvsc.hu)


Július 20.

"Mindenki azt kérdezte tőlem, miért nem játszottam a DVTK-ban. A helyzet az, hogy Szivics mindig is Fradi-játékosnak tekintett, és igaza is volt! Csak úgy tudtam motiválni magam a Diósgyőrnél, hogy azt képzeltem, zöld-fehérben játszom, és az ultrák engem buzdítanak. Sohasem felejtelek el titeket, Green Monsters, küzdjetek tovább! Hajrá, Fradi!"
A már Angliába igazolt Julian Jenner az Instagram-oldalán megjelent bejegyzésével elveszített alighanem néhány barátot Miskolcon.


Július 19.

"Egyértelmű bajnokesélyesek. Én a Bayern Münchennel hasonlítanám őket össze, amely szintén nagyon erős a német bajnokságban."
A Haladás visszatérő kapusa, Király Gábor az M4 Sportnak dicsérte a vasárnapi riválist, azaz a Ferencvárost.


Július 18.
"1994 nyarán a Fradi – Újpest rangadóra mentem közvetíteni, s szóltak, hogy a sok szúnyog miatt mindenképpen vigyek pulóvert. Kikaptam egyet a ruhatáramból, ám csak a stadionban vettem észre, hogy éppen a lila színűt választottam. A meccsen három nullára nyert az Újpest, két gólt Wukovics László szerzett, aki korábban a zöld-fehéreknél játszott. El lehet képzelni a népszerűségi indexemet, amikor a találkozó után lila pulcsiban adtam át Wukovicsnak a meccs legjobbjának járó ajándékot" - emlékezett vissza a neves kommentátor, Hajdú B. István. (Forrás: NS - Sportkrém, fotó: MTI / Kovács Tamás)


Július 17.

"Az viszont meglepett, hogy amikor a gyerekek megláttak, elkezdték skandálni a nevem. Ezt nem lehet megunni, hihetetlen szeretet áramlik felénk. Az utóbbi idők sikerei teljesen megváltoztatták a hazai, futballal kapcsolatos közhangulatot. Azzal, hogy esélyt teremtettünk az Eb-szereplésre, a korábbi negatív hangok pozitívvá váltak."
Stieber Zoltán nyilatkozott a a siófoki Magyarország-Brazília strandfoci meccset követően a feol.hu-nak. (Fotó: feol.hu)


Július 12.
"Tudjuk, hogy Dárdai maradni fog."
A Balaton Soundon tartózkodó Dzsudzsák Balázs nyilatkozott kgv.hu-nak.

Július 11.

"Ha mindazok, akikkel az éjszakában találkoztam, soha nem lehettek volna válogatottak, akkor már megszűnt volna a nemzeti tizenegy."
Szeibert György, a korábbi Volán-, MTK- és FTC-játékos, aki ma portásként dolgozik, az életmódja kapcsán mondta ezt a nol.hu-nak adott interjújában.


Július 10.

"Ha nincs az az év, és nem tudtam volna átmenetileg pihenni, lehet, már nem is védenék. Tudtam, hogy majd lesz egy olyan periódus, amikor körön kívülre kerülök. A nálam sokkal jobbaknál is akadhat egy kisebb törés."
Király Gábor beszélt az index.hu-nak arról az időszakról, amikor teljesen a partvonalon kívülre került az angol Burnley csapatánál. (MTI)


Július 8.

"A csapat tartását mutatja, hogy 0-2 után is felálltunk, mentünk előre, de aztán kaptunk egy olyan gólt, amilyet utoljára Pelé rúgott" - nyilatkozta csapata ZTE elleni 3-1-es vereségét követően a haladas.hu-nak a szombathelyiek vezetőedzője, Mészöly Géza, aki a Pelé-hasonlattal csapata középkezdésből bekapott góljára célzott.


Július 7.

"Nemrég éppen egy magyar élcsapat egyik játékosával tárgyalt a Rapid Wien, ám amikor a pénzről esett szó, a magyar labdarúgó kinevette az osztrák klub ajánlatát. Hihetetlen, hogy mennyi pénz van most hazánk futballjában."
Kisistók András, Szegedről származó, később Ausztriában is futballozó korábbi labdarúgó osztotta meg egy információját a delmagyar.hu-val. (Fotó: delmagyar.hu)


Július 1.

"Én vagyok a csapat fodrásza, az edzőtáborban rendszeresen nyírom a társak és a stábtagok haját. Ma még Fiola Attila foglalt hozzám egy időpontot, aztán jöhet a jól megérdemelt pihenés." – nyilatkozta a Puskás Akadémia labdarúgója, Nagy Zsolt a puskasakademia.hu-nak.


Június 29.

"Annyiban volt rajtam nagyobb nyomás, hogy állandóan lecsúszott rólam a karszalag, mert túl bő volt - úgy látszik, Roli és Vini karjai jóval vastagabbak, mint az enyém (nevet)."
Kovács István, a Videoton középpályása az Astra elleni győztes felkészülési mérkőzés után. (vidi.hu)


Június 28.

"Hozzánk is gyakran jönnek olyan fiatalok tesztelésre, akik pocsék fizikai állapotban vannak. A válasz erre az: mester, egy hónapja nem edzettem. Ilyenkor széttárom a karom, és értetlenül állok a dolgok előtt. Ahogy egy bajnoki mérkőzésre, egy próbajátékra is készülni kell, olyan állapotban kell odautazni, hogy ne érhesse szó a ház elejét. Miki betegséggel küszködött, ha tudta, hogy nem tökéletes az egészsége, szólnia kellett volna. Nem zárható ki, hogy ebben az esetben Miklós is hibázott, de összességében túlzónak érzem a kritikát. Fel lett fújva a történet. Mondjuk arra mindenképpen jó volt, hogy ismét egy nagyot belerúgjanak a magyar edzőkbe"
Török László, a KTE utánpótlás-igazgatója arról, hogy a kecskemétiek tehetségét, Kitl Miklóst egy edzés után hazaküldte a Sparta Praha, mondván, fizikailag nincs megfelelő állapotban. (rangado.hu)


Június 26.

"Annak idején Brémában Otto Rehhageltől tanultam meg, hogy a családos labdarúgók sokkal felelősségteljesebb, kiszámíthatóbb, megbízhatóbb sportemberek, mint a legényemberek. Edzés után nem a plázába vagy a kocsmába veszik az irányt, hanem haza, a feleségükhöz, a gyerekeikhez."
László Csaba árulta el, hogy milyen különös szempontot is figyelembe vesz a játékosok kiválasztásánál. (napigazdasag.hu)


Június 23.

"Az UEFA-ra való hivatkozás pont annyira komoly, mint a Nyíregyháza licenckérelme. Tudomásunk szerint a klub fel sem vette a kapcsolatot az európai szövetség illetékes bizottságával. A Nyíregyháziak az elsőfokú, illetve a fellebbviteli tárgyalás során sem azzal érveltek, hogy a Munkaügyi Bíróságnak kellene döntenie a kérdéses ügyben, ők a kifizetés jogosságát firtatták. Sőt, két évvel ezelőtt elfogadták a FIFA azon döntését, mely szerint korábbi játékosuknak jár a pénz."
Sipos Jenőt, az MLSZ szóvivőjét idézte a Blikk. (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)


Június 22.
"Sokoldalú, komplex játékos, mindkét lábával jól lő, szívesen lövi a büntetőket. Az ő stílusa engem az argentin Ezequiel Lavezzire emlékeztet a PSG-ből."
Joan Carrillo, a Videotontól távozó szakember beszélt a lengyel legia.pl-nek a a Legia Varba szerződött Nikolics Nemanjáról. (Fotó: vidi.hu)


Június 21.
"Nehéz megmagyarázni még magamnak is, hogy miért fogadtam el a Zalaegerszeg ajánlatát, biztosan benne van az is, amit Marshall úr mond, hogy 68 évesen szerettem volna egy feljutásra törekvő csapatot irányítani."
Csank János arról, miért hagyta el karrierje alighanem legkedvesebb klubját, a Vácot a zalaiak kedvéért. (Napi Gazdaság)


Június 19.
"Itt megkaptam az esély, ami egészen a válogatottságig vezetett, és most már talán benne vagyok az ország legjobb harminc játékosában. Azt nem tudom, miért nem kellettem a Fradinak, másnak. Tökmindegy. Fokozatosan haladtam így is előre, kicsiket lépve, mert a Budafok után előrelépés volt a Pécs, onnan pedig a Pápa. Onnan sem jött túl nagy lépés, ezért hálás is vagyok azoknak, akik segítettek."
Lovrencsics Gergő arról, miért volt jó döntés a Lech Poznanhoz igazolnia. (Index)


Június 15.
"Csernus Imre mentálisan segített feldolgozni, hogy térdszalagszakadások miatt 16 éves koromtól megszakításokkal két és fél évig nem focizhattam. Előfordult, hogy egyszerre mindkét térdemet felvágták, tolókocsiban toltak, és a szüleim segítettek, ha mosdóba kellett mennem."
Mervó Bence egy Borsnak adott nyilatkozatban korábbi megpróbáltatásairól.


Június 14.
"Igen, egyértelműen. Ez annyit jelent, mint egy nagyobb csapatnál a Ligue 2-ben, talán még egy kicsit többet is"
Bernard Casonit arról kérdezte a lephoceen.fr, hogy egy francia edzőként megérte-e anyagilag is leülni a magyar Videoton kispadjára. (Fotó: vidi.hu)


Június 12.
"Megmondom őszintén, kegyetlenül. Dunaszerdahelyen mindenki azt mondja, hogy 36 évesnek kellett lennem, hogy celeb legyek. Nagyon sok üzenetet, rengeteg hívást kaptam, folyamatosan buzdítanak, hogy csináljuk tovább amit elkezdtünk, képviseljük Felvidéket. Be kell bizonyítani mindenkinek, hogy létezünk. Újságírók kerestek, az egyik videómegosztó portálon a tornán elért gólomat több mint 11 ezren nézték meg. Mindenki buzdít, és senki sem mondja, hogy 36 évesen fejezzem be a futballt."
Novota Zoltán, a Felvidéki labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, sportolunk.sk-nak beszélt arról, mennyire változott meg az élete a kapitánykodás óta. (Fotó: Vannin photos)


Június 11.
"A tankjaink tele vannak, és még egy esetleg alaposan meggyengülő Nyíregyházát sem lehet egy IFA-hoz hasonlítani. Száguldunk mi még Mercedes-ként az NB I sztrádáján."
Révész Bálint, a Nyíregyháza tulajdonosa egy Sport Plusznak adott interjúban.


Június 9.
"Amit Nikolics kért az aláírásáért, az a magyar fociban arányaiban olyan, mint amit Messi kér Spanyolországban, mind az anyagiakat, mind a szerződés hosszát tekintve."
Garancsi István, a Videoton tulajdonosa az Indexnek arról, miért nem tudtak megegyezni a folytatásról a Legia Varsóhoz igazolt Nikolics Nemanjával. (Fotó: vidi.hu)


Június 8.
"A legrosszabb, mikor a sajátjaidat kell kritikával illetned. A szíved szakad belé, megfojt a düh, kétségbeesetten kérdezed: miért?! Az idén 130 éves klub "profi" futball része hirdetésben keres játékost. Tudatos építkezés? Hosszútávú képzési program? Többszintű kiválasztási rendszer? Játékosmegfigyelés? Igazolás? Dehogy! Nem megbántva senkit, de ilyen hirdetésben krumplisütő gyakornokot szoktak keresni a gyorsétterembe!"
Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere a Facebookon arról, hogyan keres 19 éven aluli játékosokat a lila-fehér gárda második csapatába.


Június 6.
"...elárulom, hogy a Juventusnak szurkolok, mert szakmai szemmel annyira szervezett az olasz csapat, hogy élmény nézni, amit a pályán nyújt." – mondta el Dárdai Pál szövetségi kapitány a Blikk-nek adott interjújában arról, hogy kinek szurkol a szombat esti BL-fináléban.

Június 5.
"Azt várják tőlem a klubnál, hogy feljebb kerüljünk a tabellán és versenyben legyünk a bajnoki címért is"
Robert Jarni elmondása szerint - a horvát Sloboda Dalmacija nevű lapnak adott interjút a Pécsről távozó szakember - 3 éves szerződést kötött a Puskás Akadémia FC-vel, ahol a jelek szerint igen komoly célokat fogalmaztak meg.


Június 4.
"Legyen Isaura-díjas..."
Knézy Jenő, a magyar-brazil U20-as vb-csoportmeccset közvetítve célozta meg pikírt módon a színészkedő brazil kapust.


Június 3.
"Szerintem szándékosan sem lehetett volna rosszabbul összeválogatni a társaságot."
Kovács László megbízott vezetőedző a Lombard Pápa keretéről a Nemzeti Sportnak.


Június 2.
Már volt ideje megismerni a magyar konyhát, melyik a kedvenc...
Ááá, a Dreher! – pont ekkor nyitott be Ralf Zumdick és rákontrázott: "Soproni!" – Ja, hogy nem sör, hanem étel, Ralf, mi is a kedvencünk? Az egyik a paprikás csirke, a gulyáslevest is szeretjük. És még ott van az a palacsinta, ami hússal van töltve, igen, a hortobágyi, az fantasztikus! Jól csinálják itt, a népligeti étteremben!
Thomas Doll az ulloi129.hu szurkolói portálnak adott interjúban.


Május 31.
"Én teszem nehézzé a mérkőzést"
A Ferencváros-Videoton bajnoki rangadó első félidejében három nagy helyzetet is kihagyó Böde Dániel önkritikus mondata a meccs szünetében, az MTVA kamerája előtt.


Május 30.
"Nagyon kis agresszív gyerek voltam, olyan kis vadállat. Ha az óvodában kiengedtek minket az udvarra, mindig rohantunk hátra a rollerekért, amelyekből csak négy volt a fészerben. Én mindjárt az elején úgy szereztem tekintélyt, hogy ha véletlenül nem voltam benne a legjobb négyben, akkor levertem a rollerről az első szembejövőt. Akkor is, ha csaj volt, ez is mutatja, hogy már akkor is úriember voltam."
Dombi Tibor "A Bombázó" címmel megjelent önéletrajzi könyvéből idéz a DVSC Facebook-oldala.


Május 29.
"Mintha csak az NBA-ben lennénk, szól a zene meccs közben, egy jó AC/DC (…) Azért ennek így semmi értelme, így bohózattá válik a történet. "
Knézy Jenő, a Duna TV kommentátora döbbent meg azon, hogy a PMFC-Matias és a Nyíregyháza meccs közben üvöltve bekapcsolták a zenét, feltehetőleg a hazai ultrák kórusát elnyomandó.


Május 26.
"Az MLSZ-t olyan műbútorasztalosnak tartom, aki fejszével dolgozik, s most az ország nagy részéről kiirtotta az NB I-es futballt."
Dr. Hargitai János, a PMFC elnöke egy bama.hu-nak adott nyilatkozatban. (Fotó: pmfc.hu)


Május 25.
"Most rendkívül boldogtalan vagyok. Sportolóként nagyon utálom a vereséget.."
Dárdai Pál azután, hogy csapata, a Hertha a Hoffenheim elleni 2-1-s vereséggel, de jobb gólkülönbséggel kivívta a bennmaradást a Bundesligában.


Május 24.
"Régi nagy támadók szóltak mindig hátra: nem tudok már annyi gólt rúgni, hogy nyerjünk..."
Várhidi Péter a Sport TV "Harmadik Félidő" c. műsorában anekdotázott, a Tischler Patrik mesternégyese ellenére született felcsúti Újpest-sikert (5-4) elemezve.


Május 23.
"Benczés Miklós mondta, hogy mindent ugyanúgy csináljak, mint a múlt heti meccs előtt. Nézzem meg, hogy milyen alsónadrágot vettem fel akkor, mit reggeliztem."
Így nyilatkozott a Sport TV kamerái előtt a Puskás Akadémiában szereplő Tischler Patrik, aki a Kecskemét után az Újpestnek is három gólt lőtt.


Május 22.
"A meccs során engem folyamatosan zrikált néhány FTC-mezes drukker, akik furcsa módon a Vidi-játékosok családtagjaival teli szektorban szurkoltak, de megszoktam én ezt már, nem érdekelt. Amikor a lefújás után észrevettem, hogy Joan Carrillo fiai és két-három ferencvárosi között dulakodás alakul ki, közéjük álltam, szétválasztottam őket, és mondtam nekik, mindenki nyugodjon le! Az egyik fradista azt felelte, engem is azonnal megver, és amikor visszakérdeztem, mégis miért tervez ilyesmit, azt mondta: mert te az idegenekkel vagy... Jöttek a biztonságiak, segítettek, hogy ne alakuljon ki balhé. Ennyi történt, nem tudom, nem láttam, ki kezdte, csak eltoltam egymástól a feleket, és kész."
Torghelle Sándor a Groupama Arénában megrendezett Magyar Kupa-döntőn történtekről. (Forrás: Nemzeti Sport / Fotó: Facebook)


Május 21.
"Nagyon gyenge szakemberek dolgoznak a magyar futballban, kezdve az utánpótlás kiválasztástól a képzésig, a feltételrendszer megteremtéséig."
A Győri ETO utánpótlásában dolgozó Vincze Ottó a Sport Klub "3 menet Havas Henrikkel" c. műsorában. (Fotó: utanpotlassport.hu)


Május 20.
"Szentes egy ócska ember. Ő akarta, hogy maradjak Újpesten, holott voltak lehetőségeim. Úgy viselkedett, mint egy barom: első napján mindenkivel kezet fogott, aztán mondta, hogy a következő egy évben erre már ne számítsunk."
Széki Attila, művésznevén Curtis könyvéből idéz a Bors. (Fotó: ujpestfc.hu)


Május 18.
"A Békéscsaba trénerének csak annyit üzennék, hogy mi már feljutottunk, ők meg még küszködnek a második helyért. Bognár Gyuri barátomat tisztelem, szeretem, a legtöbb esetben adok a véleményére, de a Csákvár ellen teniszeredményeket értünk el. Egyszer hat-kettőre, egyszer hat-nullára nyertünk ellenük."
Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője egy nb1.hu-nak arra, hogy a tavasz előtt a békéscsabai Zoran Szpisljak és a Csákvárt irányító Bognár György is utalgatott arra, hogy nem lesznek jók az igazolásaik. (Fotó: vasasfc.hu)


Május 16.
"Lement a nap, kicsit hidegebb lett, így többet tudtunk futni."
Baráth Botond magyarázata arra, miért javult fel a Honvéd a Videoton elleni meccs hajrájára. (Fotó: honvedfc.hu)


Május 14.
"A találkozó végeredménye biztosan befolyásolni fog bennünket, hiszen ha a Szombathely győz, akkor azt a játékosoknak nehezebb lesz feldolgozni. Én azonban elképzelhetetlennek tartom, hogy a Haladás legyőzze a Nyíregyházát."
Artner Tamás, a Dunaújváros jelenlegi, a Haladás korábbi edzője a dpase.hu oldalon. (Fotó: dpase.hu)


Május 13.
"A kispesti visszatérésem után a barátaimnak vettem 15 darab Puskás Öcsivel és egy aranylóan fénylő 10-es számmal díszített pólót, de ezekből végül egy pirosat és egy fehéret megtartottam. A mérkőzéseken szeretek elegánsan öltözni, a sajtótájékoztatókon viszont általában ezeket viselem, kabalából. Bízom benne, hogy a klub legnagyobb legendája szerencsét hoz nekem."
Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője egy Blikknek adott nyilatkozatban.


Május 12.
"A focisták sokszor próbálnak udvarolni, előfordult, hogy némelyikük megadta a számát a meccs előtti adatellenőrzéskor."
Németh Renáta, az NB III-ban is tevékenykedő 28 éves játékvezető arról, milyen a visszhangja külsejének egy-egy mérkőzésen.


Május 11.
"Volt egy focista, Fazekas László, akit így becéztek akkoriban, és ugyanilyen vékonydongájú volt, mint én. Rám ragasztották ezt a nevet valamiért, még a színházba is követett. Nagyon nem tetszett, ettől persze mindenki használni kezdte."
Mucsi Zoltán színművész egy [origo]-nak adott interjúban.


Május 7.
"A meccs előtt azt mondtam, ha nem kapunk ki, ruhástól beugrom a szálloda medencéjébe. A meccs után nem várták meg, amíg beugrom, öltönyben bedobtak a vízbe."
Andrusch József, a magyar válogatott korábbi kapusa így emlékezett az mlsz.hu-nak az 1984-ben, Hollandiában aratott 2-1-es sikerre.


Május 6.
"Ha, ne adja az ég, mégsem sikerül bent maradnunk, akkor se mondják majd rám, hogy itt van a kis Mészöly, a bukott edző."
A Haladás élére kinevezett Mészöly Géza a kiesés elleni harc veszélyeiről a Nemzeti Sportnak.


Május 5.
"(...)Jöttek a visszajelzések, hogy már megnyertük a bajnokságot, és ha mi akkor ezt elhisszük, akkor most a Fradi mögött lennénk. Az utóbbi időben egyre többet beszéltek a Fradiról, rólunk kevés szó esett, de mi csendben tettük a dolgunkat. Mindenki abban bízott, hogy botlani fogunk, de sorra hoztuk a meccseket"
Juhász Roland arról, hogy egyszer sem lankadt a Videoton figyelme tavasszal sem, ezért nem érhette őket utol senki sem. (Origo)


Május 4.
"Mondjon egy összeget, és annyit felteszek! Sőt, tudja mit? Felteszem a dupláját!"
Csányi Sándor a vs.hu-nak arra a kérdésre, hogy mennyi pénzt tenne fel arra, hogy a magyar válogatott kijut az Eb-re.


Április 29.
"Ott voltam azon a közgyűlésen, amelyen a 17 szakosztály képviselői kockára tették az egész egyesület létét. A tornász Berki Krisztián, az úszó Gyurta Dani, a hokisok, az rsg-sek, a vívók jövőjét. Garanciát kellett vállalniuk, hogy ha a bíróság úgy dönt, az UTE kifizet 850 millió forintos adótartozást a focicsapat után. A veszély azóta elhárult, ám nem volt senki, aki akkor pénzzel akart volna segíteni rajtunk. Nem vagyok döntési helyzetben, szóval csak a magánvéleményemet fogalmazhatom meg: megértem az újpesti álláspontot!"
Visontai Csongor, az Újpest ügyvédje érvelt arra a hírre, mely szerint az Újpest nem támogatja, hogy pénzzel segítsék az NB I-es klubok a bajban lévő Győri ETO-t. (Fotó és forrás: Bors)

Április 28.
"Nem gondolom, hogy ez lenne a karrierem csúcspontja, inkább csak egy következő állomásnak nevezném. Persze, nagyon jó dolog lenne a Premier League-ben szerepelni, de nehéz összehasonlítani, hogy az olasz vagy az angol élvonalban, netán a Championshipben nehezebb-e játszani."
Tőzsér Dániel egy [origo]-nak adott interjúban arra a felvetésre, hogy a Watforddal elért feljutás-e a csúcspont a karrierjében.


Április 25.
"Nem vettem át senkinek a csapatát. Egyébként is csak tévében láttam a válogatottat játszani, márpedig a tévé a szurkolóknak való. Tehát én nem nyúltam hozzá a korábbi válogatotthoz, hanem igyekeztem egy újat építeni, amelyen érezhető, látható a kezem nyoma."
Dárdai Pál egy [origo]-nak adott interjúban arra a felvetésre, hogy kicsit sem aggódott-e, amikor átvette Pintér Attila válogatottját.


Április 24.
"Korábban edzősködtem, utánpótlásban, felnőttben, az MLSZ edzőképzésében vettem részt, két évig Egervári Sándor mellett Kuvaitban dolgoztam. Immár 16 éve működik egy focisulink Egerben, három éve pedig az MLSZ-nél vagyok szövetségi ellenőr. Amikor nem a focival foglalkozom, akkor az egri Családsegítő Intézet hajléktalanszállóján vagyok szociális munkás."
Épp ma 30 éve az UEFA-kupa döntőjébe lőtte a Videotont Csuhay József, aki a feol.hu-nak beszélt arról, mivel foglalkozik mostanság.


Április 22.
"Nagyobb körültekintéssel választottam volna a labdarúgásba edzőt."
Kubatov Gábor elnök válasza a Blikk által szervezett online chat során arra a szurkolói kérdésre, hogyha egy dolgot választhatna, mi az, amit másképpen csinálna az elmúlt 4 évből.


Április 21.
"Az tény, hogy a következő gyakorlatnál kicsit elborult az agyam, és lerúgtam az egyik fiatal játékostársamat, de az hazugság, hogy én bármi olyat is mondtam volna, hogy "ezt azért kapod, mert..." Meg is kérdeztem később az illetőt, hogy tényleg nem szóltam-e neki valamit oda idegességemben, de ő is mondta, hogy nem volt ilyen. Nem értem, miért kell ilyeneket kitalálni. Vállalom, hogy elborult az agyam, és lerúgtam a társamat, de azt azért nem hiszem, hogy Szentes Lázár ilyennel még ne találkozott volna."
Iszlai Bence, az azóta már leváltott Szentes Lázár által az első csapatból száműzött Haladás-játékos volt edzője szavait cáfolta. (rangado.hu / fotó: haladas.hu)


Április 17.
"Négy éve, amikor a Videotonnal bajnokok lettünk, ugyanolyan boldog voltam a sikertől, és a fiúk ugyanolyan elánnal dobtak a levegőbe. Hozzáteszem, eddig szerencsém volt: ötször dobtak a levegőbe, és egyszer sem ejtettek le..."
dr. Mezey György arról, hogy a sikerei után egyszer sem érte még baleset. (Nemzeti Sport)


Április 15.
"Jó lenne újra a futballban is kamatoztatni a felhalmozott tapasztalatomat, mert sajnos még mindig túl sokan vállalnak szerepet olyanok, akik szakmailag alkalmatlanok, és nem ebben a közegben nőttek fel, ellentétben velem."
Kőszegi Géza, az MLSZ fegyelmi bizottságának korábbi elnöke. (Blikk)


Április 13.
"Én nem lőttem olyan szép gólt szabadrúgásból, mint amilyen Varga Rolandé volt."
Különleges bókkal illette gólt szerző játékosát Thomas Doll az Újpest elleni derbit (2-0) követően. (Fotó: fradi.hu)


Április 12.
"Gondolkodtam rajta, hogy kidobom a közönségnek, de aztán megkönyörültem Danin, lehet, hogy csak azt az egyet cipőjét hozta."
Gera Zoltán a Digi Sportnak beszélt arról, hogy a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen a mezítláb gólt szerző Böde Dániel cipőjével milyen tervei voltak. (Fotó: Sas Gábor)


Április 11.
"Pekár László valószínűleg a magyar NB I legtöbb süteményt evő játékosa. A jövő héten Nyíregyházán ki fogunk bérelni neki egy cukrászdát egy órára."
Mátyus János, a Nyíregyháza mestere Győrben győztes gólt szerző játékosáról a Sport TV kamerái előtt.


Április 10.
"Gyakorlatilag hét góllal saját magunkat vertük meg, a találatok olyan nevetségesek voltak, mint az új Fradi-sas."
Morvai László, a Pest megyei másodosztályban szereplő Valkó edzője, miután csapata 7-1-re kikapott az Erdőkertestől az Észak-csoport 21. fordulójában.(Forrás: Trollfoci / Fotó: fradi.hu)


Április 8.
"Tisztelem a lila-fehéreket, de nem kedvelem őket. Vannak barátaim az ottani játékosok között, elismerem a csapatot, de túlságosan szeretem ahhoz a Fradit, hogy az Újpest elleni meccs hidegen hagyjon. Küzdök a Debrecen vagy éppen a Videoton ellen is, de az Újpest elleni összecsapás semmi máshoz nem fogható."
Vladan Cukic hangolt a derbire a fradi.hu-nak adott interjújában.


Április 7.
"Ott vannak ezek a fiatal srácok összezárva, vattába csomagolva élnek, mindent megkapnak, kaját, fűtött szobát, csillogó-villogó futballcsukát, simogatást. El vannak zárva a csajoktól, aztán csodálkozunk, hogy belőlük is csajokat nevelnek."
Lendvai Miklós, a ZTE vezetőedzője az akadémiákról a Nemzeti Sportnak. (Fotó: zaol.hu)


Április 6.
"A Sevilla 1992-ben vinni akart. Azt nagyon bánom, hogy nem sikerült. Akkor igazolták le Maradonát is, vele fantasztikus lett volna egy csapatban futballozni."
A korábbi válogatott kapus, Koszta János egy Magyar Hírlapnak adott interjúban.


Április 5.
"Meza bármelyik mexikói filmbe elmehetne bérgyilkosnak."
A képernyőre visszatért ifj. Knézy Jenő a Honvéd venezuelai légiósáról, Jesús Mezáról a Haladás elleni bajnokin. (Fotó: telesport.hu)


Április 4.
"Azt sem tudom mikor szereztem utoljára gólt, nemhogy kettőt. "
A Puskás Akadémia-Fradi meccs szünetében Böde Dániel válasza arra az MTVA riporterének azon kérdésre, hogy mikor duplázott utoljára.


Április 3.
"Összesen 30-35 alkalommal" - mondta Király Gábor a német Bildnek arra a kérdésre, hogy a mintegy 760 bajnoki meccséből hányszor nem viselte a legendássá vált szürke mackóalsóját. Majd arra is válaszolt, otthon viseli-e: "Nem! Ez a munkaruhám. De elárulok egy titkot: otthon feketét vagy kéket hordok"


Április 2.
"Én a Balázs góljáról lemaradtam, mert olyan ideges voltam, hogy az öltözőben ültem."
A magyar válogatott stábjában is dolgozó Nyilasi Tibor emléke arról, miért nem látta ősszel a magyar egyenlítő gólt Bukarestben. (Fotó: Sport TV)


Március 30.
"Természetesen nem arról álmodtam gyerekként, hogy az MLSZ elnökségi tagja legyek, sokkal inkább Maradona tizenegyesét szerettem volna kivédeni a magyar válogatott kapujában a világbajnokság döntőjében."
A szövetség elnökségébe jelölt Török Gábor politológus a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában.


Március 29.
"25 éves koromban tudtam meg, hogy Agatha Christie nő, egy világ omlott bennem össze. Ezt elmeséltem az egyik csapattársamnak, aki erre közölte, hogy mennyire hülye vagyok, hiszen tudhattam volna, hogy a "Kriszti" női név."
Dombi Tibor a Presztízs Sport legújabb számában vallott élete nagy titkairól.


Március 28.
"Amikor az ember puskával lő, előfordul, hogy olyanokat is eltalál, akiket nem kellett volna"
George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa nyilatkozott a Sportklub, 3 menet Havas Henrikkel című műsorában. "Az adásban a lelátói helyzet is szóba került, mivel a Honvéd elnöke keményen fellépett a rendbontó, rasszista szurkolói kisebbség ellen. Idővel azonban nemcsak ők tűntek el a stadionból, hanem a nézők úgy általában" - írja a műsor ismertetőjében a sportklub.tv.


Március 27.
"Kicsit korai ez a kettő együtt, nem tudok mást mondani. Érzem, hogy fáradok, de egyelőre még bírom."
Dárdai Pál a Sportgézának, a magyar válogatottnál és a Herthánál egyszerre betöltött állásairól.


Március 25.
"Már a bemelegítést jobban csinálták a hazai csapat játékosai. Már akkor vezettek 1-0-ra, amikor csak készültünk a mérkőzésre."
Zoran Kuntics, az Ajka vezetőedzője, csapata Balmazújvárosban elszenvedett 1-0-ás vereségének okairól.


Március 24.
"Nem jó, vagy jobb edző kell ide, hanem csak szerencsésebb."
A Mezőkövesd csapatának éléről távozni kényszerült Tóth László a boon.hu-nak. (Fotó: kovesdisport.hu)


Március 23.
"Akkor most már ingyen mehetek taxival..."
Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője ezzel a poénnal kommentálta a vasárnapi örökrangadó utáni sajtótájékoztatón annak a hírét, hogy új főszponzora lett az FTC-nek. (Fotó: fradi.hu)


Március 21.
"Most erre mit mondjak? Életemben nem hallottam még arról, hogy valaki ehhez a módszerhez folyamodjon. Hová lehet még degradálni az Újpestet? Vajon a Standardhoz is így viszik a futballistákat? Gondolom, nem. "
Kovács Zoltán, az Újpestből távozó sportigazgató válasza az mno.hu felvetésére, miszerint Roderick Duchatelet a Twitteren próbált csábítgatni szabadon igazolható játékosokat.


Március 18.
"Nagy meglepetésként ért a hír. Éppen Benczés Miklóssal sakkoztunk edzés után, mikor Fiola Attila közölte, hogy biztonsági tartalékként számítanak rám."
Szélesi Zoltán a válogatott keretről a puskasakademia.hu-nak.


Március 17.
"Szégyellem magam a teljesítményünk és az eredmény miatt, már csak azért is, mert a Ferencváros nem az alapcsapatával játszik ma."
Várhidi Péter, a Szigetszentmiklós sportigazgatója a Sport TV-nek, a Ferencváros elleni Ligakupa-meccs félidejében, amikor 5-0-ra vezetett az FTC. (Fotó: sztkfutball.hu)


Március 16.
"Szép volt Apa!!!!! Szeretlek!!!! Fogtál mint a tinta!!!"
Szűcsné Áncsán Viktória, a Lombard Pápában védő Szűcs Lajos felesége a Facebookon dicsérte meg "urát", miután a rutinos hálóőr nagy bravúrokat bemutatva lett a mezőny legjobbja hétfőn, a Győri ETO otthonában lejátszott bajnokin (0-0).


Március 15.

"Újpesten régen 4-5-6 ezer ember járt meccsre, míg most alig lézengenek a drukkerek, a legtöbben egyébként az ultrák közül hiányoznak. Ezen változtatni kell. Nem szépítem, nem vagyok klubkártyapárti, szerintem el kellene felejteni ezt a rendszert. Emellett az sincs jól, ha valaki elsüt egy káromkodást a lelátón, és az MLSZ már postázza is a több százezres, olykor milliós büntetést. A legjobb megoldás az lenne, ha a szövetség, a csapatkapitányok és a szurkolók leülnének egyeztetni egymással, hogy ki miben látja a problémát, és együtt találnának kiutat a jelenlegi helyzetből."
Balajcza Szabolcs, az Újpest csapatkapitánya a Magyar Nemzetnek. (Forrás: Magyar Nemzet)


Március 13.
"Jó úton járunk, nagyszerű folyamatokat indítottunk el, ezeket jó lenne folytatni, szeretném látni a végeredményét, és amikor hazai és külföldi kollégáim biztatására vállaltam, hogy az UEFA tisztújításán jelöljenek a végrehajtó-bizottságába, azzal tulajdonképpen már kimondtam, hogy folytatom, ha az MLSZ küldöttgyűlésén a labdarúgó-társadalom képviselői is úgy gondolják”
Csányi Sándor MLSZ-elnök a FourFourTwo magazinnak adott interjújában.


Március 12.
"A helyi szokásokat hamar átvettük. Fontos volt, hogy nem lehetünk meztelenek a csapattársak előtt, legyen szó az öltözőben az átöltözésről vagy akár a zuhanyzásról. A meccs előtt a közös megbeszélés után egy imám beszél, illetve közvetlenül a meccs előtt is imádkozik a csapat."
A Demjén Gáborral együtt Bangladesbe igazolt magyar focista, Csorba Szabolcs beszámolója néhány érdekes részletről a távol-keleti ország kapcsán. (rangado.hu)


Március 9.
"Sokat tett a klubért, sok pénzt rakott bele, még ha sokszor kevéssé hatékonyan is. A csapat egy ideje mégis egy helyben toporog. Ha nem akarsz a legjobb, az első lenni, az a sportban megengedhetetlen. Ha neki nincs komoly szándéka, akkor tényleg jobb lenne, ha félreállna. Szerintem még mindig lehetne emelt fővel távozni."
Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere a lilák belga tulajdonosáról, Roderick Duchatelet-ről. (Origo)


Március 7.
"A játékvezető elrontja a meccset. Nagyon sok olyan ítélete volt az első félidőben, aminek semmi köze a futballhoz."
Zombori Sándor, a Sport TV szakértője a Kecskemét – Diósgyőr meccs szünetében Vad II István működéséről.


Március 6.
"Nem vitás, bármennyire is tartja magát valaki magyarnak itt, a szlovák válogatott nagyobb lehetőségeket kínál. A szlovák futball respektje lényegesen magasabb a magyarénál. A menedzsereknek is könnyebb a dolguk, ha egy szlovák klubból ajánlanak másoknak a figyelmébe valakit. A válogatottság nagyon összetett kérdés. Egy játékos elsősorban egoista, a saját boldogulásáért futballozik. Szlovákiával könnyebb érvényesülni. Ettől még magyar marad, magyarul gondolkodik, tiszteli az anyaországot. De azért nem ő a hibás, hogy a magyar foci most gyengébb, a szlovákok pedig többet tudnak adni. Az Eb-szereplés például kézzelfogható. Kozák kapitány Eb-részvétellel kecsegtet, Dárdai csak pótselejtezővel. Azért, ha valaki a szlovák válogatottat választja, még nem kell elítélni. Inkább azt a kérdést kell feltenni, megtettek-e mindent azért a magyarok, hogy ne a szlovákot válassza."
Németh Krisztián, a dunaszerdahelyi DAC sportigazgatója arról, miért választja egy-egy magyar nemzetiségű játékos északi szomszédunk válogatottját a miénk helyett. (Forrás és fotó: Origo)


Március 3.
"Rövid leszek, egy edzőkollégával szívesen leülnék megvitatni a történteket, de Zoran Szpisljakkal nincs miről beszélnem"
Bognár György, a Csákvár sportigazgatója csapata honlapján válaszolt arra, hogy mit szól ahhoz, hogy a Békéscsaba edzője szerint igazságtalanul kritizálta a játékvezető teljesítményét a két csapat hétvégi NB II-es bajnokija után.


Március 2.
"Nem értettem, hogy mit keresek ott. A párom is mellettem volt már akkor, és kérdeztem, hol vagyok. Azt sem tudtam, hogy NB I-es meccset játszunk. A bent lévők magyarázták el, hogy Felcsúton van a Loki, és kint a pályán zajlik a bajnoki meccs."
Lázár Pál a dvsc.hu-nak az orvosi szobában történtekről. A védőt Tischler Patrik lőtte fejbe labdával úgy, hogy az áldozat elveszítette az eszméletét. (Fotó: dvsc.hu)


Február 28.
"Annyi problémám van, hogy imádok futni, és a térdem most bejelentette igényét egy tisztító műtétre, amit azonban nem nagyon akarok megcsinálni, mert nem voltak jó tapasztalataim ezzel kapcsolatban. Akik a környezetemből kés alá feküdtek, azok egy ideig úgy mentek, mint a lőtt nyúl."
Csank János egy Magyar Lelátónak adott interjúban. (Fotó: nb3.hu)


Február 27.
"Egy játékos csak két-három évig kötődik a klubhoz, ilyen szempontból a fontossági sorrend alján helyezkedik el, nincs sokkal magasabban a tulajdonos sem, aki mondjuk öt-tíz évig finanszíroz. A szurkoló egy életre elkötelezi magát a klub mellett, sokkal inkább övé a klub, mint bárki másé, de ő sem lehet fontosabb a klubnál".
Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa szerint a klub érdeke mindenek fölött áll – ezt annak kapcsán fogalmazta meg a belga üzletember, hogy felmerült, a további büntetések esetén zártkapussá tennék a lilák a hazai meccseiket, bár ezzel azokat a drukkereket is büntetné a klub, akik nem bontották a rendet. (Nemzeti Sport)


Február 24.

"Aki a Ferencvárosnál Gera Zoli, az nálunk Salamon Miki."
Bita László, a Dunaújváros technikai vezetője a dpase.hu honlapján hasonlította össze a két játékost.

Február 22.

"Mondhatnám, hogy nem bánom, de bánom"
Bartha László, a Paks középpályása, az M1 Sport 7 című műsorában, arról, bánja -e, hogy télen nem tudott elszerződni az iránta érdeklődő török csapathoz.


Február 20.
"A téli török edzőtáborozás során, az utolsó felkészülési meccsünkön szintén kényszerűségből 22 percet játszottam balcsatárként. Helyzetbe nem kerültem, viszont kétszer is megúsztam a piros lapot. Most is inkább csatárként játszanék, mert védőként nagyobb a felelősség. Nevetséges egyébként ez az egész, a magyar focin fog röhögni egész Európa." – nyilatkozta Hrabina Alex, a Nyíregyháza fiatal kapusa a halasztásra került bajnoki körül kialakult helyzetről a borsonline.hu-nak. (Fotó: borsonline.hu)


Február 18.

"Újból megtapasztaltam, hogy magyar csapat hetente kétszer nem tud komolyan teljesíteni. (…) Lehetett érezni, hogy többen el akarják kerülni a sérülést, nem akarnak kikerülni a csapatból. Ha valaki kicsit kikerül onnan, annak többet kell futni az ellenfélnél, több gólt kell rúgnia, nem sértetten kocorásznia."
Tóth László a Mezőkövesd vezetőedzője a kovesdisport.hu-nak. (Fotó: haladas.hu)


Február 17.
"Az NFL-ben szívesen lennék edző, csak ahhoz szerintem hülye vagyok."
Dombi Tibor a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában.


Február 15.
"Amikor a madarak alacsonyan szállnak, az emberek orbitális baromságokat mondanak."
George F. Hemingway, az M1 Sport 7 című műsorában reagált így a menesztett nemzetközi igazgató Fabio Cordella szavaira, aki nyáron örült Csábi József kinevezésének, míg pár napja már rossz edzőnek nevezte.


Február 14.
"Úgy gondolom, mindkét csapat jobban járt volna a gyenge színvonal miatt, ha szombaton délelőtt inkább kialussza magát. Amúgy a felkészülésünk jól sikerült, de ez a meccs is hozzá tartozik. "
Bognár György, az NB II-es Csákvár szakmai igazgatója, a Budaörs elleni 3-2-es vereséget követően a feol.hu-nak. (Fotó: pmfc.hu)


Február 13.
"A riválisoknál a nevek szerepelnek, nálunk pedig a csapat. Az elejétől kezdve arról beszéltünk, hogy csapatot akarunk építeni, és ezen dolgozunk folyamatosan. Huszonöt játékos van a keretben, és mindenkinek meg kell oldania a feladatát, ha megkapja a lehetőséget. Mindenkit tisztelünk, de próbálunk a saját dolgainkkal foglalkozni. Nem véletlenül vagyunk a második helyen, mindent megtettünk ezért."
Zoran Szpisljak, az NB II-es Békéscsaba vezetőedzője a rangado.hu-nak nyilatkozott. (1912elore.hu)


Február 9.
"Kedvelem Csábit mint embert, de edzőként nem szimpatizálok vele, mivel nem tartom jó trénernek. (…) Hiába tartom jó embernek, szerintem nagyon rossz edző."
Fabio Cordella, a Honvéd nemzetközi igazgatója a Nemzeti Sport hasábjain. (Fotó: honvedfc.hu)


Február 7.
"14."
Somalia, az FTC játékosa egy légiósok számára kiírt kvíz során úgy tippelt, hogy ennyi világbajnoki döntőt játszott a magyar válogatott története során. (Forrás és fotó: fradi.hu)


Február 6.
"Gondolhatod, ha akkor lettek volna tűsarkú stoplisok, akkor mire vihettem volna. Bár így is áll egy stadion az utcámban, Újpesten, meg egy új hidat is úgy hívnak, mint engem. Azért ezeket se feledjük el!"
A 80-as évek Garami József által dirigált pécsi csapatának vezéregyénisége, a 166 cm magas Megyeri Károly nosztalgiázott a pmfc.hu-nak.


Február 2.

"Én nem nagyon találtam el az eredményeket, de voltak a társaságban, akiknek ez sokkal jobban sikerült, ilyen volt Lázár és Kenesei is. Néha én is eltaláltam, de ők ügyesebbek voltak. Én egy középszerű magyar labdarúgó voltam, illetve inkább rossz. Megélhetési labdarúgó voltam, nincs bennem alázat a labdarúgás iránt, soha nem is volt."

Idézi a rangado.hu a bundaügyben vádlottként érintett Horváth Gábort. (Fotó: borsonline.hu)


Január 29.
"Szerintem sokáig, vagy addig, amíg a tulajdonosoknak nem én fogom rendbe tenni a prosztatagondjaikat a nyelvemmel" - Urbán Flórián a Dinó Sporthíradó azon kérdésére, hogy meddig kell még megyei osztályban edzősködnie.

Január 27.
"Miriuta Vasile azt kérte tőlünk, hogy Coachnak vagy Misternek nevezzük."
Lipták Zoltán, a Győri ETO játékosa a "házirend" egyik pontjáról a Nemzeti Sport hasábjain. (Fotó: MTI, Krizsán Csaba)


Január 26.
"Megtanultam már pár szót lengyelül, de nem mondanám el őket a TV-ben..."
A Ferencvárostól a Lech Poznanhoz igazoló Holman Dávid nevetve számolt be eddig megszerzett lengyel-tudásáról (onet.pl)


Január 24.
"Egy idő után egy héten egy hasmenés az teljesen normális."
Hajdu Attila a Sport TV Zuhanyhíradó c. műsorában Elek Ákos kapcsán arról, mit mesélt neki Telek András saját tapasztalataira alapozva a kínai állapotokról.


Január 23.
"Volt Dortmundban egy gép, ami labdákat lő rád. Megválasztod az erősséget, lehet normális, erős és nagyon erős, de érkezhet a labda alacsonyan, félmagasan és magasan is, szinte bárhogyan. Csak arra van időd, hogy egyszer, maximum kétszer hozzáérj a labdához, így fejleszti a technikádat. Minden nap ezzel a géppel gyakoroltam, több mint két éven át. Amikor Dortmundba kerültem, nem volt túl jó a labdakezelésem, de Jürggen Klopp és a stáb sokat dolgozott velem ezen"
Bajner Bálint, az immáron az angol harmadosztályú Notts County-ban futballozó magyar támadó mesélt egy érdekes sztorit dortmundi időszakáról a Nottingham Post-nak.


Január 22.
"Nem Szíjjártó Péterrel, hanem Barack Obamával állunk tárgyalásban"
A Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway cáfolt a Bors megkeresésére, ekként jelezve, esze ágában sincs távozni Kispestről, bár a lap úgy tudja, hogy Szíjjártó Péter külügyminiszter a Dunakeszi Kinizsi futsalcsapata után újabb egyesületnél szeretné kiteljesíteni sportszeretét, méghozzá a kedvenc klubjánál. (Fotó: Sas Gábor)


Január 20.
"Aki ismer, tudja, hogy profi mentalitású játékos vagyok. A fiatalok problémája éppen ez: amikor felkerülnek a nagyokhoz, nem tudják kezelni a sikert, de a kudarcot sem. Éppen ezen szeretnék segíteni a pályafutásom után mint sportpszichológus. Ez az a szakma, amely itthon még gyerekcipőben jár."
Szántai Levente, az NB II-es Szeged kapusa egy delmagyar.hu-nak adott nyilatkozatban. (Fotó: delmagyar.hu)


Január 19.
"Mikor visszatértem Törökországból a Vidinél közölték velem, hogy nem számítanak rám és keressek magamnak csapatot. Sisa Tibor hívott fel azzal, hogy szüksége lenne egy belső védőre és el tudnám-e játszani azt a posztot? Azt válaszoltam hogy nagyon szívesen szerződnék Diósgyőrbe de azon a poszton nagyon idegenül mozgok, így nemet mondtam neki! Egy hét múlva felhívott, hogy középpályára is szüksége lenne rám, ekkor már egyből igent mondtam neki és hosszú huzavona után végül sikerült a DVTK-hoz szerződnöm!"
Elek Ákos nem mindennapi körülmények között lett a Diósgyőr játékosa 2012-ben. (amigeleken.hu, fotó: dvtk.eu)


Január 18.
"Nagyon vigyázunk rá a válogatottban, igyekszünk gondoskodni róla, hogy a lehető legkevesebb stresszel kelljen megbirkóznia. Igazán klassz embert, nagyszerű személyiséget ismertem meg benne, ezúton is gratulálok a kerek szülinapjához. Bízom benne, hogy ősszel, a selejtező sorozat végén egy extra ajándékot is átadhatunk majd neki a válogatottal közösen."
Dárdai Pál szövetségi kapitány az mlsz.hu-n köszöntötte a ma 60 éves Nyilasi Tibort. (Fotó: mlsz.hu)


Január 17.
"Volt olyan játékosom, hangsúlyozom, a műszer pontosan kimutatta, aki a mérkőzés folyamán három, azaz három sprintet nyomott le, futott nagyjából harminchat métert gyors tempóban. Aztán olyan is akadt, akivel kapcsolatban az egyik segítőm ezt kérdezte: "Te, játszik az a gyerek egyáltalán...?" És mutatta, hogy harminc perc elteltével is hatvanas a pulzusa a fiúnak."
Lipcsei Péter, az FTC U21-es csapatának edzője egy MTK elleni csata tapasztalatairól a Nemzeti Sportnak.


Január 16.
"A hazai pálya hiánya, a bajnokság korai kezdése és a szeptemberben induló szüret alaposan rányomta a bélyegét a szereplésre. A keretben bővelkednek a szőlészeti és borászati ágazatban dolgozó játékosok, akik nagyon kevés edzésen tudtak részt venni. Ebből adódóan jó pár meccsen fontos pontokat hullajtottunk."
Horváth Tamás, a megye I-es egerszalókiak edzője. (Forrás: heol.hu)


Január 15.
"Nagypapám 1997-ben halt meg, ezért választottam a 97-es mezszámot. Ő szerettette meg velem a focit. Fradi-szurkoló volt, és kiskoromban megígértem neki, hogy akármilyen áron is, de egyszer ott fogok játszani."
Varga Roland, az FTC új szerzeménye a Fradi Médiának adott bemutatkozó nyilatkozatban. (Fotó: fradi.hu)


Január 14.
"Bevallom, hogy nem. Itt, Németországban nagyon magas szinten tudok focizni. Nagyon sok mindent el tudok érni, nemcsak klubszinten, hanem a válogatottban is. Sajnos Magyarországon minderre nemigen lenne lehetőségem. Amúgy is itt figyeltek fel rám annak idején, itt kezdődött a pályafutásom. Ráadásul semmilyen kapcsolatom nincs a magyar női futballal. "
A német szurkolók által az év német játékosának választott magyar származású Marozsán Dzsenifer nyilatkozott a Magyar Hírlapnak arról, megfordult-e a fejében az, hogy magyar válogatott legyen.


Január 13.
"Februárban már 37 éves leszek, de a testem egy 25 évesé is lehetne akár..."
Kovács Péter, a norvég Stromsgodset magyar támadója a Dagbladet c. lapnak nyilatkozott kirobbanó formájáról, és arról, hogy még szeretné elérni a helyi bajnokságban a 100 gólt, ehhez még 25-ször kellene a kapuba találnia. (Fotó: Instagram)


Január 11.
"Kéthetente járok igazításra a fodrászomhoz, reggelente pár perc alatt belövöm, ez „rutinmunka”. Állítólag sokan már úgy mennek fodrászhoz, hogy viszik a képemet magukkal, és olyan hajat akarnak. Megjegyezném, hogy Brad Pittnek a legújabb filmjében, a „Haragban” is ilyen a sérója, így aztán divatjamúltnak semmiképp sem nevezném."
Simon Krisztián, az Újpest válogatott játékosa a Presztízs Sport magazinban beszélt a sajátos hajviseletéről. (Fotó: ujpestfc.hu)


Január 10.
"Kíváncsian vártam, hogy milyen lesz az indiai bajnokságban pályára lépni, hiszen ez volt az első olyan alkalom, hogy nem európai csapatban szerepeltem. Az egész olyan volt, mint a Forma-1-es száguldó cirkusz. A nagy távolság miatt sokat utaztunk, rengeteg időt töltöttünk a szállodákban. A mérkőzések hangulatai varázslatosak voltak. Az indiai nép nyitott volt a futballra, több tízezer ember előtt játszottuk a meccseket."
Vadócz Krisztián indiai élményeiről beszélt a Blikknek – a magyar válogatott középpályás néhány hétig a Pune City csapatát erősítette, de januártól visszatér valamelyik európai bajnokságba.


Január 9.
"Ha simulékonyabb vagyok, ha nincs ekkora pofám, ha nem állok ki újra és újra az igazamért, igazunkért, most lehet, hogy nem itt tartanék. Bizonyára sokkal több pénzem lenne, de akkor lehet, hogy szembeköpném magam, amikor a tükörbe nézek."
Rajczi Péter, a bajban lévő Kaposvár rutinos támadója arra a felvetésre, hogy itt kellene-e tartania, ahol tart. (Nemzeti Sport, fotó: sonline.hu)


Január 7.
"Dárdai Pál ambiciózus, de az MLSZ részéről a többi edzővel szemben igenis pimaszság volt a kapitányi kinevezése. Mai na­pig Mezey Györgyöt tartom a legfelkészültebb magyar edzőnek. Három évig őt kellett volna megbízni a válogatott irányításával. Mellette három-négy fiatal edző dolgozhatott volna, akik később szintén vezethették volna a válogatottat."
Hevesi Tamás, a REAC korábbi edzője borsonline.hu-n beszélt arról, mi lett volna szerinte az ideális megoldás a válogatottnál.


Január 4.
"Igaz, elvették az epres vodkát, de rendesek voltak, mert megígérték, hazafelé visszaadják. Már csak azon kellett törnöm a fejem, mivel koccintunk éjfélkor. Végül egy taxisofőr szerzett nekünk pezsgőt, ám figyelmeztetett, kizárólag a szállodai szobában igyuk meg. Állítólag, ha valakit rajtakapnak, fél évre is bebörtönözhetik."
Kabát Péter, az Újpest támadója a borsonline.hu-n beszélt arról, milyen megpróbáltatások érték őt Katarban.


Január 2.
"Nézze, a Fradi elleni utolsó idei bajnokinkon negyedóra után kiment a tábor a stadionból, tiltakozva a szurkolói regisztráció ellen. Biztosra veszem, ha maradnak és végig buzdítanak, legyőzzük a Ferencvárost."
Juhász Roland, a Videoton FC védője nyilatkozott a Magyar Hírlapnak, a szurkolói kártya bevezetése kapcsán.


December 30.
"Egy játékvezetőnek a hibái sosem felejtődnek el teljesen, legjobb esetben csak elhalványulnak. Azonban az őszi szezonban rangos feladatokat kaptunk az UEFA-tól, mi vezethettük a Real Madrid-Liverpool és az Arsenal-Dortmund meccset is, és ez azt mutatja, hogy töretlenül bíznak bennünk. A londoni mérkőzés volt a harmincadik meccsem a Bajnokok Ligájában, ami bizonyítja azt, hogy joggal tartozom immár nyolcadik éve az európai elit játékvezetők közé."
Kassai Viktor, a legelismertebb aktív magyar játékvezető nyilatkozott a Magyar Hírlapnak.

December 27.
"Bevallom, amikor Dárdai Palit kinevezték, kicsit szkeptikus voltam, pedig tudtam, hogy Pali Németországban él, dolgozik, tehát fel van vértezve az ott élők előnyös tulajdonságaival is. Örülök a sikereinknek, és remélem, tavasszal folytatjuk, mert a magyar futballnak létfontosságú, hogy 2016-ban ott legyen a franciaországi Eb-n."
László Csaba, az MTK kötelékeiben dolgozó szakember vallott első érzéseiről Dárdai Pál kinevezése kapcsán a Magyar Hírlapnak. (Fotó: mlsz.hu)

December 25.

"Nekem az elnevezés először nem tetszett, mert a római arénákra emlékeztet, ahol megölték a keresztényeket. Azóta azonban meggyőztek arról, hogy manapság sok stadiont és sportcsarnokot hívnak ismét így, ezért belenyugodtam az elnevezésbe. Az persze nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen különleges, egyedülálló építészeti megoldásokkal készült stadiont a férjemről neveznek el."
Puskás Ferenc özvegye, a Blikk számára adott karácsonyi nyilatkozatában osztotta meg őszintén gondolatait a Pancho Arénáról. (Fotó: MTI/Beliczay László)

December 24.
"Nem nagyon tudok semmit. Az interneten kutakodtam csak, de csak akkor fogok szembesülni a valósággal, amikor kimegyek és a saját szememmel látom a dolgokat. Még soha nem jártam ott, a körülményeket, a társakat, a futball színvonalát csak akkor fogom ismerni, amikor már ott leszek, ott edzek és játszok meccseket. Addig nem is szeretnék semmiféle rosszat vagy jót mondani az ottani fociról."
A korábban Sopronban, a DVSC-ben, a Videotonban, Nyíregyházán, valamint Pécsett is futballozó Demjén Gábor a bangladesi Abahani Limited együttesébe szerződött, de még fogalma sincs arról, mi vár rá Ázsiában. (rangado.hu)


December 23.
"Csak virgácsot kaptam a Mikulástól."

George F. Hemingway a Sport Plusz hasábjain arra a kérdésre, milyen ajándékot kapott a Honvédtól a bajnoki szereplés képében. (Fotó: honvedfc.hu)


December 22.
"Nem titkolom, amikor kinevezték szövetségi kapitánynak, féltettem. Nem attól, hogy sikertelen lesz, hanem a közegtől. Mert gusztustalan, amit itt-ott tapasztalok, sok az irigy ember… Ha nem is mutatja kifelé, érzelmekkel teli ember. Ma már talán azok is elismerik a tudását, akik eleinte ellene voltak."
Id. Dárdai Pál egy Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában.


December 21.
"Nehéz volt elfogadtatni, hogy szükség van a változásokra, de most már látják az edzők a törekvéseinket, sok a pozitív visszajelzés, a legtöbben örülnek a változásoknak."
Szalai László, a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőképző központjának vezetője tekintett vissza a 2014-es évre és annak változásaira a hazai trénerek képzésében. (Fotó és forrás: mlsz.hu)


December 20.
"Hárommilliárd forintból fel lehetne húzni egy bobpályát, ebből kettőt állának a németek, így csak egymilliárd forintot kellene rászánni. Ha azt nézzük, hogy tízmilliárdokért épülnek stadionok, akkor az az egymilliárd nem olyan sok, és biztos vagyok abban, hogy rengeteg fiatal kezdene el szánkózni vagy bobozni."
Pulai Imre, olimpiai bajnok egy interjúban. (origo.hu)


December 19.
Dárdai hiteles, tőle most elfogadnak mindent, ami tipikus magyaros mentalitás, tegyük hozzá. Ugyanakkor ő valóban alkalmas a feladatra. Jó genetikájú szakember, hiszen az édesapja is futballista volt. Határozott fickó.
Csank János, korábbi szövetségi kapitány beszélt a jelenlegi kapitányról, Dárdai Pálról.


December 18.
"Amikor megnyertük a bajnokságot, úgy volt, hogy Spanyolországba szerződök. Elvitt volna mondjuk a Betis, játszottam volna ott két évet, aztán jöhetett volna a Valencia. Ott is pár év, aztán 35 évesen visszajöttem volna a Fradihoz, nyertünk volna egy bajnokságot és abbahagytam volna."
Lisztes Krisztián a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában arról, hogy hogyan alakulhatott volna a pályafutása, ha nem sérül meg súlyosan Németországban. (Fotó: kovesdisport.hu)


December 17.
"Ha megnézzük a mérkőzéseinket, kijelenthetjük, hogy amióta Csábi József a vezetőedzőnk, a Videoton ellenit kivéve nem tudunk olyan mérkőzést mondani, ahol ne lett volna egy rakat helyzetünk. Amennyi lehetőségünk volt az utolsó négy-öt meccsen, abból bajnokságot lehet nyerni. A legrosszabb az lenne, ha el sem jutnánk a kapuig, de ez nem így van, csak az a plusz, az a kis szerencsefaktor most hiányzott."
Kemenes Szabolcs értékelte a Honvéd elmúlt félévét a honvedfc.hu-n. (Fotó: honvedfc.hu)


December 14.
"Gera Zoltán és Juhász Roland is hosszú évek után tért vissza Magyarországra, aztán itthonról is bekerült a válogatottba. Mindketten remek formában futballoztak idehaza a klubjukban, és ez elég volt a meghívóhoz. Nem tagadom, hasonlóra készülök én is".
Hajnal Tamás számára a válogatott szereplés is jó indok volt a hazatéréshez - erről a Nemzeti Sportnak beszélt a Ferencvároshoz visszaigazolt középpályás. (Fotó: fradi.hu)


December 13.
"A magyar szurkolót, a magyar embert irritálja, hogy egy labdarúgó mennyit keres, hiszen egy munkás a tizedét sem kapja meg annak. Ezáltal egyfajta közutálat van a futballisták iránt. Ezt nem értem, hiszen a gyárban dolgozó targoncásnak is lett volna lehetősége az óvodában belerúgni a pöttyös labdába, és nem beleharapni. Ő beleharapott."
Urbán Flórián a Sport Klub 3 menet Havas Henrikkel c. műsorában.


December 12.
"A múltkor, amikor visszamentem, egyből kikaptunk. Másfél év után. Úgyhogy két vereségem van: egy az oroszok, egy a Magdeburg ellen."
Dárdai Pál szövetségi kapitány a délutáni sajtótájékoztatón. (Fotó: mlsz.hu)


December 11.
"Aczél elmondta, ő a klubnál nem volt jogosult önálló intézkedésre. A vádlott hozzátette, annak idején komoly szóbeszédek voltak a fogadási csalásokról, és sok edző tartott tőle, hogy ilyen meccsekhez asszisztál. Azt is hallomásból tudja, hogy felső vezetői szinten a Ligakupa-sorozatot arra találták ki, hogy a részt vevő klubok bevételeit bundázásból fedezzék."
A Bors idézi Aczél Zoltánnak a bundaper bírósági tárgyalásán tett vallomását. (Fotó: Bors idézi Bors/Vadnai Szabolcs)


December 8.
"A csapatok zöme gazdasági értelemben már csődben van, csak nem jelentik be. A magyar élvonal klubjai 12 milliárddal vannak eladósodva..."
Muszbek Mihály sportközgazdász egy Élet és Irodalomnak adott interjúban.


December 7.
"Ojo kisbolygót csinált a labdából"
Kassai-Tóth Csaba, a Sport TV kommentátora, miután Kim Ojo kihagyott egy nagy helyzetet a Diósgyőr-Újpest találkozón. (Fotó: ujpestfc.hu)


December 5.
"Azt hiszem sokan nem is tudják, hogy mennyire adottak a feltételek itt a munkához. A felkészülési lehetőségeket a Stuttgarthoz tudnám hasonlítani. Egész Romániában nincs olyan csapat, ahol ilyen lehetőségek mellett lehet felkészülni."
Cristian Dragota, az ETO erőnléti edzője így beszélt a klub honlapjának a győri körülményekről.(Fotó: eto.eu)


December 4.
"A munkamegosztás lesarkítva úgy néz ki, hogy én rombolok, Kádi épít."
Szalai Vilmos, a Diósgyőr belső védője arról, hogyan osztják meg a teendőket bekkpárjával, Kádár Tamással.

December 3.
"Amikor Robert Jarni és Szasa Glavas először találkozott a csapattal, szinte azonnal a következőt mondták nekem, látod ott azt a fiút? Na, nálunk Horvátországban így néz ki egy futballista. Ezzel a felépítéssel és mozgással felénk eurómilliókat lehet bezsebelni a játékos értékesítésekor."
Kulcsár Árpád, a PMFC-Matias pályaedzője mesélte el, Robert Jarni és Szasa Glavas reakcióját, a pécsiek kanadai fiataljáról, James Manjrekarról. (Fotó és forrás: bama.hu)


December 2.
"Ott volt elöl az a magas fekete fiú, valami Ojo, vagy hogy hívják… Ha Baróti Lajos lenne most az edző, azt mondaná neki: Fiam, maga menjen át sürgősen a kosárlabdázókhoz…"
Harsányi László, az Újpest korábbi válogatott játékosa a lilák jelenlegi támadójáról, Kim Ojóról egy Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatban.


December 1.
"Romániával ellentétben itt nincs probléma a fizetésekkel. Még el sem kezdtem igazán dolgozni, máris megérkezett a számlámra a decemberi és a januári fizetésem is, plusz kaptam egy Audi A7-est."
Vasile Miriuta, a Győri ETO új vezetőedzője egy román Digi Sportnak adott nyilatkozatba. (Fotó: MTI, Krizsán Csaba)


November 30.
"Gondoltam rá, hogy azt a geget elsütöm, hogy összeesek itt a füstben..."
Hajdú B. István, a népszerű sportriporter poénkodni is tudott bő egy hónapja történt szívinfarktusával, amikor megérkezett a Sport TV Harmadik félidő c. műsorába. Szerencsére kollégánk már jól érzi magát.


November 29.
"Itt egy 30-40 ezres stadiont nem tart semeddig megtölteni, hiszen egymilliárdan élnek Indiában. Összeáll pár utca, és megvan a telt ház."
Vadócz Krisztián az Origo.hu-nak adott hosszabb interjújában beszélt az indiai tapasztalatairól.


November 28.
"2008-ban, amikor a belga Namur igazgatója voltam, egy hihetetlen történetbe csöppentem. A Brüsszel elleni meccsünk után volt egy olyan érzésem, hogy a játékosok trükköztek a megfelelő eredményért, ezért vizsgálatba kezdtem, kérdezgettem a fiúkat, de nem kaptam válaszokat. Aztán éjszaka egy pisztollyal a számban ébredtem, és öt sötét figura arra szólított fel, hogy hagyjam el Belgiumot."
Fabio Cordella, a Budapest Honvéd sportigazgatója az olasz gianlucadimarzio.com-nak beszélt egy korábbi, meglehetősen vérfagyasztó élményéről.


November 27.
"Januárban az egyik volt csapattársammal megbeszéltük, hogy addig nem vágom le a szakállamat, amíg nem szerzek gólt az NB I-ben. Tavasszal, és eddig az ősszel sem sikerült, aztán a Pápa ellen összejött. A mérkőzés előtt megbeszéltem a masszőrrel, ha gólt szerzek, akkor kifutok hozzá, és ő levágja a szakállamat. Sokak nagy örömére ez sikerült."
A Honvédban szereplő Baráth Botond furcsa gólöröméről a rangado.hu-nak. (Fotó: honvedfc.hu)


November 26.
"Azt, hogy Pali marad-e szövetségi kapitány vagy sem, szerintem még ő maga sem tudja. Ám szerintem a személye nélkülözhetetlen. Majd meglátjuk, hogy a Hertha miként dönt, illetve Palinak lesz-e módja hazajönni. Én nem látnám akadályát, hogy a fél év alatt kétszer öt napra, a görögök és a finnek elleni Eb-selejtezőre felkészítse a válogatottat. Szerintem a legfontosabb, hogy a Hertha játsszon jól a bajnoki meccseken, erősítsék meg a mostani edzőt a posztján és akkor Pali levegőhöz juthat, s nem lenne rajta nyomás, hogy bármikor beemeljék a felnőtt együtteshez. Úgy gondolom, ebben az esetben visszatérhet."
Nyilasi Tibor nyilatkozott a Blikknek arról, mennyi esélye lehet annak, hogy Dárdai Pál továbbra is marad szövetségi kapitány. (Fotó: mlsz.hu)


November 24.
"A kapitány viccesen azt mondta az újoncoknak, reméli, nem csak a pályán háláljuk meg a bizalmát. Ha marad, egy disznótorban töltök neki kolbászt, amit együtt megehetünk."
Dibusz Dénes a Blikknek árulta el fogadalmát, amely abban az esetben valósulhat meg, ha Dárdai Pál marad a magyar szövetségi kapitány. (Fotó: fradi.hu)


November 23.
"Gyakoroltuk pénteken a tizenegyeseket, de mind a hármat kihagytam. Lengyel Feri azzal biztatott, hogy nyugodjak meg, majd a meccsen belövöm."
A pápai Csizmadia Csaba nem a legjobb előjelek után szerzett pontot érő büntető-gólt a Honvéd elleni bajnoki 94. percében.


November 22.
"Folyamatosan nézem a meccseket, nézem, hogyan dolgoznak a magyar edzők. Én tőlük is tudok tanulni, és ezt nem szégyellem."
A Videoton FC vezetőedzője, Joan Carrillo egy [origo]-nak adott interjúban.


November 21.
"Tökfőzelékkel. (...)Metallica-koncertnek."
A Budapest Honvéd klubhonlapján megjelent kérdezz-felelekben a népszerű kapus, Kemenes Szabolcs így felelt a "Milyen étellel lehet kikergetni a világból?, illetve a "Mi az, aminek nem tudsz ellenállni?" felvetésekre. (Forráshonvedfc.hu)


November 19.
"A több helyzetet kialakító hazaiak megérdemelten nyertek. Elnézést kérünk az általam tisztelt szalókiaktól, hogy "nyomorékok, tuskók és köcsögök" voltunk."
A megyei I. osztályú Gyöngyöshalász elnöke, Szabó Gyula nyilatkozta mindezt az Egerszalók elleni meccset követően. Az eset érdekessége, hogy néhány nappal később az ellenfél edzője, Horváth Tamás elnézést kért a Gyöngyöshalásztól a bántó szavak miatt a heol.hu-n.


A Nap mondása rovat korábbi bejegyzései itt olvashatóak el - kattints!

Hozzászólások

kövesdifan Ilyen mentalitású játékosokra lenne szükség, mint amilyen Tajti. Remélem, hogy eléred a célod és a fiatalok egyik példaképe leszel! Alázat, akarat, tanulás és rengeteg munka! Ha ezt tartod szem előtt, van esély az előrelépésre! Sok sikert klub és válogatott szinten egyaránt!!
2015, augusztus 31 - 23:18
Leslie28 Csodat akar ossze-szedi a sok fiatal tapasztalan gyereket most meg mit akar tulzas ,legyen a cel a bentmaradas amit ketlek mennek a BEKESCSABAVAL vissza , nem eredtek meg az NB1-re .
2015, augusztus 30 - 18:03
Festéktüsszentő... Szanyó Károly úr keményen fogalmaz melynek hátterével csak ő lehet tisztában! Bízzuk rá bizonyára jó szándék vezérli!
2015, augusztus 30 - 17:59
szigonyka Szanyó Karcsi!
Régen rossz, ha valakit arra köteleznek, hogy a pályán "megdögöljön" a sikerért!
Én még Magyarországon is - többnyire - embereket láttam, látok focizni, kézizni, jéghokizni, miegymás. Nőket és gyerekeket is! - de az emberek többsége, hogy is mondjam neked, általában meghalni szokott!
Tudod, a győzelemért a focipályán elsősorban focizni kell tudni.
Ha meg valaki nem tud, menjen és válasszon magának tisztességes megélhetést!
De!
Ha egy edző nem tud úgy felkészíteni egy csapatot, hogy az eredményes legyen, akkor ő
is válasszon magának tisztességesebb megélhetést!
2015, augusztus 30 - 17:16
AirTiger Boriszovban együtt aludtak,meg nyújtózkodtak a kispadon,most meg ez a háború:) Két olyan figura,aki pályát tévesztett:) A Vidit sajnálom,két ilyen dilettáns egyszerre,az nem semmi.
2015, augusztus 29 - 11:18
Clairou Lehet Casonit bírálni (van is miért), de Petővel kapcsolatban igaza van! Az nso-n további szösszenetek is vannak a Casonival készült interjúban, amiben sajnos igazat tudok neki adni (pl. ami a klub átigazolásait illeti)...
2015, augusztus 29 - 10:44
exmotoros casoni egy csigazabáló máléfejü francia b@rom!!!
2015, augusztus 29 - 15:44
MadSuarezBites Szerintem arról nem Casoni tehet, h leigazolták a fél Győrt , akik ugye leszerepeltek anno mint egy darab xar BL selejtezőn, na most ilyen játékosokkal vágtak neki.
Szerintem fűt fát ígért neki Burcsa, aki a történetben az igazi sz@rkeverő
2015, augusztus 29 - 16:08
Moderate Ki nem szerepelt le, határon kívül ahol már nem a fidesz osztja a lapokat ? A Maccabi a mostani fradikának 6 ot rúgna.
2015, augusztus 29 - 17:21
goliat.34 A Győrnek meg tizenkettőt.....De hogy jön ide a Fradi?
2015, augusztus 29 - 17:42
Leslie28 Ez a marha mindenhol a fradit mocskolja de szivesen elbeszelgetnek vele valahol tanuk nelkul ,mar unom ezt a ****t.
2015, augusztus 30 - 18:09
szigonyka ez csak azért Fradizik, hogy figyeljen rá valaki!
Remélem modiMaki, még jó sokáig élvezed, hogy alulról nyalhatod a "Fagyit"!
2015, augusztus 30 - 16:34
Tomi.Aki.Tudinni Pető 41 évesen semmilyen eredményt nem ért el edzőként. Pont annyit mint Casoni 53 évesen.
2015, augusztus 29 - 10:29
fradika86 "Ki ez a Pető Tamás?!"-egy olyan alak aki sikeres edző soha nem lesz..aki mindig csak segédedző lesz legyen bárhol vagy még az sem.
2015, augusztus 29 - 10:16
mogyoros75 Cassoni, elmégy te a nagy **** pi... - ba. A kertek alatt csendben el kéne kullognod nem még neked pofázni. Mindenhol megbuktál mint edző, szétverted a tavalyi bajnokcsapatot és még te beszélsz szakmai hozzáértésről és eredményekről? Bagoly mondja verébnek... Márpedg ennek a Cassoni bagolynak hatalmas nagy feje van.
2015, augusztus 29 - 10:07
Zsupszi59 Ő verte szét? Nem mondott valami olyat hogy nem erről volt szó?
2015, augusztus 29 - 18:47
tornadojoe - Mitől retteg a magyar focista?
- Attól, hogy beszárad a fedél nélkül hagyott zselé
2015, augusztus 28 - 21:09
Zsupszi59 Ha ennyire rettegnek a hibától miért ilyen jó haverok? Minden meccsre együtt mennek!
2015, augusztus 28 - 20:50
Leslie28 Nincs igaza Doll-papanok ..nem a hibaktol rettegnek de a labdatol!
2015, augusztus 28 - 19:43
kövesdifan Ezt eredményezi az, hogy évtizedekig teljesítmény nélkül is simán el lehetett lavírozni a magyar labdarúgásban. Más magyar siker sportágakban minden apró pozitív élményért, pici részsikerért kőkeményen meg kell dolgozni addig a labdarúgásba teljesítmény nélkül özönlik a pénz. A semmit is busásan honorálják aztán csodálkoznak hogy a magyar labdarúgás szánalmas nevetséges és szégyenteljes!
2015, augusztus 26 - 23:53
jobbfácán Tudod, Krisztián, én már azért is aggódom, hogy ha még egy-két ilyen, egyre "langyosabb" és észrevétlenebb generáció kifut, akkor az utánuk következők vajon hol indulhatnak majd... - a hölgyek között ?
2015, augusztus 26 - 19:56
Moderate Leisztinger is afféle muszáj tulaj, a részletekben mutatkozik meg. És persze az egészben is már..Ide vezet hogy ál profizmust, ál piaci viszonyokat csináltak Orbánék, a foci is " mintha"..propagandára viszont irdatlan pénz megy, kellenek a szavazatok.
2015, augusztus 24 - 19:28
VinoBob Na talán akkor mégsem Rudi volt a ludas a dióknál ?
2015, augusztus 24 - 19:20
Chino "Én az első meccsemen nem vittem zoknit, abban a zokniban játszottam, amiben mentem." - még szerencse, hogy te akkora tahó vagy, hogy minden gatya alá sportszárat húzol. Ha starndra mész azért hagyd otthon.
2015, augusztus 24 - 19:07
exmotoros Hú ha mezeinek a nevét meghallom feláll a szőr a hátamon! Ez az iskolázatlan komcsi b@rom azt tudta hogy valaki kibaltázás miatt megemlítette a tészta a legjobb erösítő! Erre ez az istenbarma meg is etette a válogatottat a Vb-n és mi lett az eredménye? kádárjankó seggnalójaként megkapta a kinevezést! A hibák szándékosak!
2015, augusztus 24 - 16:47
crossover Hát Elek....Egyrészt valahol jogos, amit mondasz, mert ugye elvileg professzionális a bajnokságunk, és a csapataink, tehát ja, ki lehetne készíteni a kis cókmókodat, de.....azért valahogy mégis qrva szánalmasnak érzem azt, hogy ilyeneken picsogsz. Ez a baj, hogy elvárjátok, hogy legyen kinyalva a seggetek, ha már zoknit kell vinned magaddal, hirtelen játszani sincs kedved. Sírok a röhögéstől komolyan....Gondolom otthon is, ha neked kell bekapcsolnod a kávéfőzőt, már a kávé sem esik olyan jól.....
2015, augusztus 24 - 16:37
Trambulin Nem egészen ezt mondta, de ha egy Mercedesből át kell ülnöd egy Dáciába kicsit meg fog viselni, főleg ha nem számítottál ekkora különbségre, nem ismerve a Dáciát.
Szegényke azt hitte ha nem is azonos, hasonló körülmények fogják várni.
Hát nem várta. Elhiszem hogy zavarta és nem volt komfortérzete ami azért csak befolyásolja a teljesítményt, amíg nem állnak be a dolgok és lesznek elfogadottak.
2015, augusztus 24 - 20:26
Leslie28 ****skodik a foci vilag .........
2015, augusztus 19 - 13:35
Leslie28 Meleg van
2015, augusztus 19 - 13:36
kovad007 Mind1 ha hupilila is az a csuka csak rugdossad benne a gólokat Norbikám!
2015, augusztus 19 - 11:22

AJÁNLOTT CIKKEK

Címlapon

                                                                 

Tartalom átvétel