Rögtön az érettségi után kapott díjat Nagy Ádám az MLSZ-től

Feltöltve: 2016, május 2 - 14:49 Frissítve: 2016, május 2 - 14:54

Naponta szedjük össze a hazai írott, nyomtatott vagy elektronikus sajtóban leírt, elhangzott nyilatkozatok legérdekesebb részeit.

Olvastál, hallottál valami jót és megosztanád a többiekkel is? Küldd el nekünk ide kattintva!

Május 2.

"A magyar érettségiről érkeztem a díjátadóra, azt hittem, hogy az kettévágta a napomat, de ez az elismerés helyretett."
Nagy Ádám, az FTC válogatott középpályása azután, hogy átvehetett az év felfedezettjének járó díjat Telkiben.


Április 29.
"Ocsmány hadjárat folyik ellenünk. Olyanok is támadnak bennünket, akiknek halvány fogalmuk sincs a futballról, csak az élteti őket, hogy belénk vagy a Puskás Akadémiát megalapító Orbán Viktorba rúghatnak. Természetesen megpróbálom kizárni a külvilágot az öltözőből, s úgy tűnik, eddig sikerrel jártam, a játékosokat ugyanis hidegen hagyják az elvtelen, megalapozatlan, személyeskedő írások, kommentek."
Szíjjártó István, a Puskás Akadémia vezetőedzője nem érti a csapatát ért támadásokat. (Nemzeti Sport)


Április 27.
"Esküszöm, sokkal jobb meccs volt a Fradi-Újpest, mint ez a BL-elődöntő."
Knézy Jenő, a Manchester City-Real Madrid (0-0) BL-elődöntő kommentátora így summázta a látottakat az M4-en a meccs után. (mediaklikk.hu)


Április 24.
"Várból még nem közvetítettem meccset így 20 év alatt. Most ez is megadatott."
A Kisvárda-Mezőkövesd NB II-es találkozót közvetítő Knézy Jenő meglepődése az M4 Sporton. A kisvárdai Várkert Sportpálya valóban egyedülállónak mondható egyébként.


Április 22.

"Annyira nem tetszett a dolog, mert akkor nem szerettem a focit. De addig hajszolt, amíg lementem, adott a 39-es lábamra egy 44-es cipőt. Az volt az első edzésem, megtetszett, aztán lent ragadtam a pályán."
A Puskás Akadémia és a magyar válogatott védője, Fiola Attila az M4 Sport Európa-bajnoki magazinjában a kezdetekről elmesélte, éppen betöltötte a kilencedik évét, amikor egy barátja rábeszélésére elment focizni Dunakömlődre.


Április 21.

"Tény, hogy a tavasz kicsit rosszabbul sikerült, korán eldőlt a bajnoki cím, ez biztosan ott volt a fejekben és többen sajnos sérülésekkel is küszködtek, így visszacsúsztunk az NBI színvonalához. De ha megnézzük egy-egy ellenfelünk meccseit, minden tiszteletem mellett, néha legszívesebben kikapcsolnám a tévét" - mondta el a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll a klub szurkolói ankétján. (ulloi129.hu)


Április 19.

"Szinte biztos vagyok benne, hogy tovább fogunk jutni, mégpedig úgy, hogy az egyaránt gól nélküli rendes játékidőt és hosszabbítást követően 5-4-re megnyerjük a tizenegyes-párbajt. Az idény eleje óta szinte napi rendszerességgel gyakoroljuk a büntetőrúgásokat az edzésen, és a saját játékosaikon kívül az ellenfél labdarúgóiról és kapusairól is részletes statisztikát vezetünk."
Dárdai Pál a Hertha esélyeiről beszélt a német sajtóban a Dortmund elleni szerdai Német Kupa-elődöntő kapcsán.


Április 17.
"Azt kérdezte, hogy az utolsó mérkőzés után mi történik. Hogy akkor lesz-e ünnepség vagy nem? De én ezt nem tudtam a pályán megválaszolni neki..."
Az FTC vezetőedzőjét, Thomas Dollt arról kérdezték a meccs utáni sajtótájékoztatón, miről beszélt Pintér Ádámmal a pálya szélén, miután az MTK megszerezte a vezetést a szombati Örökrangadón.


Április 14.

"A miniszterelnök gyakran eljött az edzésekre is, beszélgetett a játékosokkal, biztatott minket és viccelődött is. Először akkor beszéltem vele, amikor még egy teljesen ismeretlen ifijátékos voltam."
A már a Pogon Szczecin csapatánál futballozó magyar válogatott szélső, Gyurcsó Ádám Orbán Viktorról és arról az időszakról beszélt a przegladsportowy.pl oldalán, amikor még Felcsúton játszott.


Április 10.
"Nem akarok kikerülni a műsorból, úgyhogy a Puskást nem mondom..."
Détári Lajos az M4 Sport "Góóól" című műsorában arról viccelődve, szerinte mely csapatok eshetnek ki az élvonalból.


Április 9.

Kevés kollégám mondhatja el, hogy több büntetőt hárított pályafutása során, mint amennyit berúgtak neki. Rám viszont ez utóbbi az érvényes. Én többet fogtam meg, mint amennyit beengedtem. (...) A 85. percben jutott büntetőhöz a kispesti gárda. A kiesés szélén álltunk, ha kikapunk... Dobos Feri bácsi, a szakosztályvezetőnk belső zsebében már ott lapult Dalnoki Jenő edzőnk munkakönyve. Kifogtam ezt a tizenegyest is. Az edző maradt és amíg Dalnoki mester ült a kispadon, én mindig kezdő voltam.
Kiss Imre, a Tatabánya legendás 11-es tekintett vissza a védjegyére. (kemma.hu)


Április 8.

"Néhány hétig együtt edzettünk. Én még fiatal voltam, tizenhat-tizenhét éves, de lehetőséget kaptam a nagyok közt, ekkor ismertem meg Királyt. A mérkőzés előtt váltottunk is néhány szót, jó érzés volt. Emlékeztem, hogy gyakran kijön a kapujából, ezért amikor a kezdőkörben hozzám került a labda, ösztönösen ráemeltem. Bejött!
Christian Müller, a Vasas német támadója 40 méterről talált be a magyar válogatott Király Gábor kapujába a Haladás elleni bajnokin. (rangado.hu)


Április 7.

"Virágokat ültettem, trágyáztam, és szellőztettem a gyepet. Tökéletes munka arra, hogy kikapcsoljak és gondolkodjak. Most aztán jó kis izomlázam van" – mondta nevetve Dárdai Pál arról, hogy készül a pénteki, Hannover elleni Bundesliga-összecsapásra. (MTI)


Április 1.

"Váltig állítom: kirakatper áldozata vagyok, amelyben én voltam a reklámarc. Az MLSZ az ügyészséggel karöltve többek között az én földbe tiprásommal akarta elterelni a figyelmet arról, hogy a magyar focit a bunda tartja el, illetve most már a bundázás egy új formája, a tao-pénzekkel történő visszaélés (...) Már az sem érdekel, hogy a szövetség jogerős bírósági döntés nélkül, diszkriminatív módon eltiltott, mert ebben a romlott magyar futballban egyébként sem szeretnék soha többé szerepet vállalni"
A Borsnak nyilatkozott a korábban a magyar válogatottnál is dolgozó Aczél Zoltán, akit a REAC-os bundatárgyaláson "egy rendbeli cselekményben" bűnösnek találták, ezért első fokon egy év börtönbüntetést kapott egy év hat hónapra felfüggesztve.


Március 31.

"A Vízművek elleni győztes meccs után mondtam el a játékosoknak, hogy búcsúznom kell tőlük. Ezt a döntést azért kellett meghoznom, mert a Nagy Duett című műsor mellett nem tudtam volna már folytatni tovább ezt a feladatot."
A TV2 szórakoztató műsorában szerepet vállaló Hevesi Tamás, a Ferencváros BLASZ 1-es szurkolói csapatának edzője rendhagyó ok miatt távozik a kispadról. (budapestifoci.hu)


Március 27.

"Pintér Attilával le kellett volna ülni, megtárgyalni vele mindent. Nagyszerű futballista volt, én nagyon szerettem, függetlenül attól, hogy Ferencváros játékos volt. Egyik pillanatban kinevezték, aztán - bocsánatot kérek, de ki kell mondanom - kitették, mint macskát sz***i. Ez nem működik így, nem ez a megoldás. Pintér Attila egy értelmes, nagyon stramm gyerek." - Mészöly Kálmán nyilatkozta ezt a bummm.hu-nak. (Fotó: bummm.hu)


Március 26.

"Minőségi futballt, harcos, kőkemény, jó mérkőzést várok. Nagyon magas a mérce, hiszen mindkét csapat az Európa-bajnokságra készül. Ám nem hiszem, hogy megtörne a hosszú sorozat, természetesen horvát győzelmet remélek" - mondta el a Magyarország - Horvárország felkészülési mérkőzés végkimenetelével kapcsolatban a Puskás Akadémia horvát edzője, Robert Jarni. (blikk.hu) (Fotó: puskasakademia.hu)


Március 23.

"Több külföldi van a mostaniban, de ha Gera Zolit a mi csapatunkban tudnánk, mi nyernénk."

Lipcsei Péter, a Ferencváros ikonja a 9.tv-nek arról, hogy a 2004-es vagy a jelenlegi Fradi a jobb.


Március 22.
"A Debrecen erős csapat, ezt mi is tudjuk, és szerintem ők jobban motiváltak is lennének, úgyhogy én jobban szeretnék a Ferencvárossal játszani" - mondta el a Lila TV-nek az Újpest kapusa, Balajcza Szabolcs arról, hogy ha bejutnak a Magyar Kupa döntőjébe, kit szeretne ellenfélnek.


Március 21.

"A bajnokságot nyert jégkorongozók már két napja ünnepelnek, és hát az alkoholmámor közepette kiemeltek picit. Többet voltam a levegőben, mint a talajon. De jobb lenne még a földön maradni, mert hét nagyon komoly mérkőzés vár még ránk."
Meglepő fogadtatásban részesült Egervári Sándor, amikor a Haladás legyőzése után kiment köszönteni a diósgyőri szurkolókat. A trénert a DVTK Jegesmedvék csütörtökön bajnoki címet szerzett hokisai fogadták, akik rövid kergetőzés után megragadták az ősz mestert és a levegőbe dobálták. (Forrás és fotó: M4 Sport)Március 17.

"Napi szinten megkapom, hogy szédületes a hasonlóság. Én is focizom, és amikor kifutok a pá­lyára, állandóan szembesítenek ezzel. A barátaim Zlatannak szólítanak, amire már ugyanúgy hallgatok, mint a keresztnevemre (...) Minden tizedik ember megállított, mert azt hitték, én vagyok Ibrahimović. Egy illuminált szurkolót nem lehetett meggyőzni az ellenkezőjéről. Még azon is meglepődött, hogy Zlatan milyen jól tud magyarul. (...) A focipályán sajnos ke­vésbé hasonlítok rá, legalábbis megközelítőleg sem va­gyok olyan spíler, mint ő, ráadásul én balszélsőt játszom"
A Hajdú-Bihar megyei első osztályú Hosszúpályi csapatában játszó, egyébként orvosnak tanuló Lajtos Bence a megszólalásig hasonlít a PSG sztárjára, Zlatan Ibrahimovicra. (Forrás és fotó: Bors)


Március 15.

"Olyan volt a szombati mérkőzés, mint amikor a bringádon leesik a lánc, bármivel is próbálkoztunk, egyszerűen nem ment a játék, ezért lett sima vereség a vége" – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Takács Tamás, a DVSC-TEVA csatára a Honvéd elleni hétvégi, 3-0-ra elveszített bajnokiról. (Fotó: dvsc.hu)


Március 10.

"Maximálisan motivál a gólkirályi cím. Bajnok és gólkirály nem voltam még az NB I-ben, bízom benne, hogy idén mindkettőt megszerzem" - mondta el a Ferencváros csatára, Böde Dániel az idei céljairól. (fradi.hu)


Március 7.

"Színvonaltalan, élvezhetetlen mérkőzés, és akarat nélküli, szívtelen játék. Magyarul lejátszottuk a világ legrosszabb futballmeccsét. Csak elnézést tudok kérni a kilátogató szurkolóktól, a pályán lévő nyuszikáknak pedig üzenem, hogy ne izguljanak, lassan itt a húsvét, nyugodtan rakhatják a tojásaikat."
Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei másodosztályú Beregdaróc edzője, miután csapata 2-1-re kikapott hazai pályán a Nyírcsaholytól. (szon.hu)


Március 4.

"A pályák olyanok, amilyenek, ezen, nem tudunk változtatni. Ezen a talajon nem lehet formába lendülni, de munkatársaim mindent elkövettek azért, hogy a Lantos Mihály Sporttelepen minden rendben legyen, az időjárás viszont többször közbeszólt. Sokszor a kacsák foglalták el a pályát, úszkáltak a vízen, de nem bántottuk őket"
Teodoru Vaszilisz, az MTK vezetőedzője a felkészülés egyik vicces pillanatáról a klubhonlapon. (Fotó: mtkbudapest.hu)


Március 3.

"A többi csapat játékosai a Bajnokok Ligájában és Európa Ligában edződnek, mi viszont nem vagyunk jelen ezekben a sorozatokban. Ez hátrány jelent a játékosaim számára, ezért külön feladatot kell adnom neki, ez nagyon fontos a felkészülésben" - nyilatkozta a Magyar Labdarúgó Szövetség Youtube-oldalán a német szakember, Bernd Storck, aki Párizsban vett rész a kontinensviadalt előkészítő úgynevezett UEFA Workshopon.


Március 1.

"Lacit csak pár hete ismertem meg, amikor csatlakozott hozzánk a téli átigazolás során, azt azonban tudtam, hogy nagyon jó játékos. (...) Ami a tizenegyest illeti, én nem sokkal előtte álltam be, ennek ellenére odahozták hozzám a labdát, Laci viszont megkért, hogy hadd rúghassa Ő, mivel még nem tudott gólt szerezni a Szusza Ferenc Stadionban, és már nagyon szeretne. Én csak annyit kérdeztem tőle: Berúgod? Mire Laci: Be! Így hát - látván a magabiztosságát - átengedtem neki. Örülök, hogy sikeresen értékesítette a büntetőt és ezzel ki tudtunk egyenlíteni" - mondta el az ujpestfc.hu-nak Kabát Péter arról, hogy miért engedte át a DVSC elleni büntetőt csapattársának, Lencse Lászlónak.


Február 26.

"Sokszor megkapom, hogy a PSV óta vesszőfutás az életem, amiért a karrierépítés helyett a pénzt választottam. Szerintem nagy dolog, hogy több mint nyolc éve külföldön tudok maradni, és ilyen átigazolások részese tudok lenni, még akkor is, ha az emberek most megint felszisszentek, és mást vártak. De miért ne lehetne majd innen is továbblépni? A futballistakarrier nincs mindig sikerekkel kikövezve. Nem lehet mindennap túrós csuszát enni mákos gubával."
Dzsudzsák Balázs, a török Bursaspor légiósa az Origónak adott interjúban.


Február 25.

"Videó-felvételeken már korábban is láttam a csapat mérkőzéseit, és az első edzőtáborozás megerősítette a korábban szerzett jó tapasztalataimat. Jól ismerem az ő korosztályukban a Bundesliga játékosait, és azt láttam, hogy a válogatott kerettagok nagyjából ugyanazon a szinten vannak, mint a német élklubok hasonló korú futballistái"
Oscar Corrochano, a napokban kinevezett német-spanyol U18-as, U19-es szövetségi edző az mlsz.hu-nak.


Február 23.

"Nagyon fontos, hogy jó hangulat legyen, és kitűnő csapatszellem, ez elengedhetetlen a sikerhez. Ez sokszor sikeresebbé tesz egy csapatot, mint az, ha egyéni szinten a legjobb játékosokkal rendelkezik. A Leicester City például jelenleg az egyik legjobb csapat a Premier League-ben, de nem azért, mert a legjobb labdarúgók vannak ott, hanem mert olyan a csapatszellem, és mert a játékosok kitűnően fel vannak készítve."
Andreas Möller, a magyar válogatott német másodedzője a vs.hu-nak adott interjúban.


Február 21.

"Erről nem nyilatkozhatom, mert akkor nem lesz állásom. De ezt mindenképpen írja le, legyen oly kedves. Nem tudják elvenni a kedvemet, szeretnék dolgozni"
Csertői Aurél, a Paks edzője csapata debreceni bajnokiját követően, amikor a DVSC 11-eséről és a csapatára a pályán nehezedő nyomásról kérdezték. (Nemzeti Sport)


Február 19.

"Egy ruszki tiszt többször elvert. Összesepertem, szétszórta a szemetet. Mondta nekem, Mészöly, "job tvaju maty" - ez oroszul azt jelenti, hogy b...d meg az anyádat– én meg mondtam neki, hogy, "job tvaju maty" neked, erre puff, pofon vágott. Akkor megfogadtam, hogy én ezt valakinek visszaadom. Évekkel később jött is a ruszki válogatott Magyarországra. És hát kinek adtam vissza, a Sztrelcovnak. Ő volt az orosz válogatott egyik legjobbja. Jött egy labda felívelve, felugrottam és bele a stoplist a hátába. Jól beletunkoltam! Futott oda a bíró, nagy balhé volt, de nem állítottak ki és végül 2-0-ra nyertünk..."
Mészöly Kálmánt 16 évesen, 1957-ben fegyverrejtegetés miatt letartóztatták és három hónapig - megszakításokkal - börtönben is volt. Az ottani verésekről és arról is beszélt a faktor.hu-nak adott interjújában, hogyan adta vissza a pofonokat a pályán egy szovjet játékosnak.


Február 18.

"Németországban csak füvön játszottunk, így szerintem a műfű okozta, négy éve nem voltam ilyen talajon. Szerencsére már füvön leszünk, így ilyen gondom szerintem már nem lesz" - mondta el az Achilles-sérüléséről a Mezőkövesd fiatal védője, Szilvási Péter. (mezokovesdzsory.hu)


Február 15.

"Ha van az embernek egy Eden nevű testvére, nem könnyű neki karácsonyi ajándékot adni...gondoltam, küldök neki egy Újpest-mezt, azt úgysem fog tudni venni sehol..."
Kylian Hazard, az Újpest játékosa az M4 "Góóól!" c. műsorában, az ominózus fotóról, amikor testvére, a Chelsea klasszisa a lilák mezében indult edzésre.


Február 14.

"A közeljövőre tervezett céljaim között ez most nem szerepel. Hosszú sérülés után tértem vissza, és kezdtem el a csapattal edzeni, így ezen a tavaszon egészen másról gondolkodom. Először ezeket a terveket szeretném megvalósítani, az Európa-bajnokság most csak távlati cél lehet. Más kérdés, hogy akár elérhető is, hiszen a német szövetségi kapitány bátran nyúl új játékosokhoz. A sérülésem miatt azonban még egyszer sem látott játszani" - mondta el a Ferencváros labdarúgója, Gyömbér Gábor a delmagyar.hu-nak arra a kérdésre, hogy ott lesz-e a nyári Európa-bajnokságon.


Február 12.

"Nem játsszunk rosszul. Olyan jól sem persze..."
Csank János, az NB II-es tavaszt a második helyről kezdő ZTE vezetőedzője hű maradt önmagához a Digi Sport "Reggeli Start" c. műsorában is.


Február 11.

"A válogatottnál még Csányi Sándor MLSZ-elnök sem jöhetett be a taktikai megbeszélésre, mert megosztotta volna a játékosok figyelmét. Az olyan taktikai részleteket pedig nem szeretnénk elárulni a sajtótájékoztatón, ami az ellenfelet segítheti, még ha a szurkolók kíváncsiak is rá. Az ön által említett Nyugaton újságírók, független szakemberek szokták elemezni a mérkőzéseket, de arról nem nagyon hallottam, hogy Arséne Wenger, vagy José Mourinho a saját csapatának a játékát boncolgatta volna nyilvánosan" - mondta el a DVTK vezetőedzője, Egervári Sándor egy "szakmával" kapcsolatos szurkolói kérdésre. (dvtk.eu)


Február 7.

" Mindig csak meccsek után piáltunk, általában szombat esténként. Ha nyertünk azért, ha kikaptunk azért, ha pedig döntetlent játszottunk, akkor azért. Játékosként nem tudtam, hogy a vasárnapnak is van délelőttje, mivel azokat mindig átaludtam..."
Véber György a Presztízs Sport magazinban beszélt különös szokásairól.


Február 5.

"Ma 5 órakor"
Arra a szurkolói kérdésre válaszolt így George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa a kispestiek hivatalos honlapján megszervezett videó-chat során, hogy "Mikor távozik a klubtól?"


Február 3.

"Megmondom őszintén, én Király és Dibusz mellett az újpesti Balajcza Szabolcsot hívnám be. Rutinos, jó kapus, alapember a klubjában. Tudja kezelni a stresszt, míg az, aki akármilyen jó külföldi klubban ül a padon, nem biztos, hogy tudná" - mondta el a magyar válogatott egykori hálóőre, Koszta János a rangado.hu-nak arra a kérdésre, hogy mely kapusokat vinné ki Bernd Storck helyében a nyári Európa-bajnokságra. (Fotó: MTI)


Január 24.

"(...) Nagyon rosszul lettem, az volt a szerencsém, hogy hétköznap, reggel 8-9 óra között elég forgalmas a környék, így a munkába igyekvő emberek hamar észrevették, hogy valami nincs rendben velem. Sokan megálltak, hiszen vérzett a fejem, a ruhám is elszakadt, koszos lett, végül csak érkezett egy mentő. Ekkor már mindenem fájt... Elvittek a neurológiára, ahol a főorvos megállapította, hogy a problémám szíveredetű, ezért kiadta a parancsot: irány a kardiológia! Nem viccelek: 5 óra 10 percet vártam a mentőre, végül délután négy órára kerültem a Bajcsy Zsilinszky Kórházba. "
A korábbi magyar válogatott játékos, a bypass-műtéten átesett Kardos József nem mindennapi történetet élt át. És túl...(FourFourTwo)


Január 22.

"Gratulálok, hogy be tudtál mutatkozni németül és sok sikert szeretnék kívánni! (...) nem is tudom, melyik sztorit mondjam, azt a pingpongszobásat nem szeretném…legyen az, amikor leszöktünk éjszaka a pincébe és filmeztünk hajnalig..."
Zsótér Donát videón üzent a Bémába igazolt egykori Puskás Akadémia-játékosnak, volt csapattársának, Kleinheisler Lászlónak. (puskasakademia.hu)


Január 21.

"Amikor már 30-on túl vagy, akkor nagy a különbség a műfű és a fű között. Nagyon kemény a műfű, főleg nekem a térdműtétem miatt, mindig szokott fájni, rendes fűnél viszont ez nem jön elő" - mondta el a Ferencváros magyar válogatott védője, Leandro a Fradi Médiának a törökországi edzőtáborban. (Fotó: fradi.hu)


Január 20.

A legnagyobb különbség a hazai és az itteni mentálitás között a profi hozzáállás. A játékosok tényleg mindenre a lehető legnagyobb figyelmet fordítanak: étkezésre, megfelelő pihenésre. Magyarországon elképzelhető, hogy valaki a meccs előtti napon száraz kolbászt eszik kenyérrel, itt ez ki van zárva – mondta Balogh.
Balogh Norbert, a Palermo támadója egy interjúban beszélt az első benyomásairól. (MNO)


Január 16.

"Akivel jó kapcsolatot ápolok a mai napig, ő Hamšík, vele az első edzőtábor óta jóban vagyunk, ő jött oda segíteni nekem mindenben (...) Úgy hozta a sors, hogy egymás mellett laktunk, Nápoly mellett egy kisvárosban, ezért sokat jártunk együtt edzésre, a városba, ezért kialakult közöttünk egy barátság is."
Novothny Soma, a Diósgyőr támadója beszélt a nápolyi időszakáról. (DigiSport)


Január 15.

"Felesleges pánikot kelteni. Elmondtam már, lesz erősítés, bár meggyőződésem: a Loki jelenlegi kerete is elég erős. A pillanatnyi hetedik helyünknél jobb eredményre is képes a mostani állomány, és ezt bizonyítani is fogja".
Szima Gábor, a DVSC-TEVA többségi tulajdonosa szerint feleslegesen aggódnak a szurkolók amiatt, hogy Balogh Norbert 2,2 millió eurós eladása ellenére sem erősíti meg a DVSC játékoskeretét. (Bors)


Január 14.
"Amit a magyar edző mondott annak idején, azt nem hitték el, és nem fogadták el. Ha ugyanazt egy külföldi mondta el, az már hihető volt. A külföldiek sokkal jobban tudnak hatni az elöljárókra, azokra, akik a döntéseket meghozzák. Viszont a sikernek semmi köze ehhez, inkább a múltban nem voltak meg a feltételek ahhoz, hogy valaki nyugodtan és jól tudjon dolgozni."
Várhidi Péter volt szövetségi kapitány, az NB III-as Tatabánya szakmai igazgatója a magyar válogatott sikeréről az NSO TV-nek.


Január 12.

"8 ponttal kevesebbet szereztünk ősszel, mint amit vártam, 5-öt mi rontottunk el, 3 pontot a feladatára teljesen alkalmatlan játékvezető vett el tőlünk."

George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa a Honvéd TV-ben a kispestiek elvesztegetett pontjairól is beszélt. (Fotó: honvedfc.hu)


Január 11.

"Akkor voltam katona. Amikor a ruszkik ellen játszottunk, hétvégi eltávozáson voltam, és ami soha az életben nem fordulna elő normális emberrel a katonaság alatt, akkor megtörtént: hamarabb mentem vissza a laktanyába a lehetségesnél, hogy láthassam a meccset. Aztán négy perc után kettő-nulla volt oda."
Gundel Takács Gábor, a rangado.hu-nak adott interjúban osztotta meg élményeit a '86-os szovjetek elleni 0-6-ról.


Január 7.

"Nyugodtan leírhatja: edzői pályafutásom legsötétebb korszaka volt. Nem csak a pénzhiány, hanem amiatt is, hogy szinte az egész idényt végigbundázták a játékosok: 10 meccsből kilencet eladtak."
Az egykoron Egerben is dolgozó Mészáros Ferencnek nincsenek túl kellemes emlékei Heves megyei időszakából... (FourFourTwo)


Január 6.

"Saját magamnak okoztam a sérülést, saját magamat vágtam földhöz, mint a zsíros kenyeret..."
Böde Dániel mondta ezt a sérüléséről a Fradi TV-ben.


Január 4.

"A válogatottság, igen... Lerágott csont, de mivel az utóbbi napokban egyre több spekuláció látott napvilágot, valóban nem árt tisztázni. Mindenekelőtt ezúton is szeretnék gratulálni a válogatott tagjainak, hogy kivívták az Európa-bajnoki részvétel jogát, szívből örülök neki! Sok mindent mondhatnak rám, de azt nem, hogy irigy vagyok. Nekem is volt lehetőségem rá, hogy kijussak Eb-re vagy vébére, fájdalom, hiába viseltem ötvenegyszer a címeres mezt, nem jártam sikerrel. A többiek sikere ugyanakkor boldoggá tesz. Az ellenben bosszant, hogy némelyek már azt pedzegetik, hogy azért igazoltam Németországba, mert így akarok visszatérni a válogatottba. Nos, ezzel kapcsolatban két megjegyzésem lenne. Egy: a válogatottságot kétezer-tízben lemondtam, és nem az a típus vagyok, aki megváltoztatja a véleményét. Kettő: szégyellhetném magam, ha azok után, hogy mások végigküzdötték a selejtezősorozatot, csak úgy besétálnék az Eb-re. Ha valaki most garantálná, hogy Franciaországban döntőt játszik a magyar válogatott, akkor sem térnék vissza."
Az immáron az Eintracht Frankfurt kötelékébe tartozó Huszti Szabolcs a kontinenstorna miatt sem változtatja meg korábbi döntését, és nem emiatt igazolt újra a Bundesligába. (Nemzeti Sport)


Január 3.

"A feleségemmel a második gyermekünket várjuk, ezért is döntöttünk úgy, hogy visszatérünk Európába."
Huszti Szabolcs, az Eintracht Frankfurt egyik új igazolása elárulta, a focin kívül mi hozta vissza a Bundesligába és az öreg kontinensre Kínából.


December 30.

"Ha ugyanilyen jól teljesít a gárda, mint a norvégok ellen, akkor továbbjutunk a csoportból. Négy pontot biztosan szerzünk Izland és Ausztria ellen, és ez elég lehet a tizenhat közé jutáshoz" - mondta el a Blikknek a magyar válogatott Eb-esélyeiről a legendás sportriporter, Szepesi György.


December 29.

"A mai napig mondják a társak, hogy olyan stílusban senki nem rúgja meg a labdát, mint én. Beckhamnél is jobb voltam! Oké, Czvitkovics Petinek is nagyon jó rúgótechnikája van, majdnem olyan jó, mint nekem..."
Kenesei Krisztián, a Vasas támadója a Presztízs Sportban többek között a kivételes rúgótechnikájáról is beszélt.


December 28.

"Köszönöm a külön díjátadót, csak azért állíttattam ki magam pirossal, hogy itt lehessek"
A Bursasporban a múlt héten kiállított Dzsudzsák Balázs poénja - a szélső ezt akkor sütötte el, amikor megkapta Debrecenben a Hajdú-Bihar megyei Prima-díjat. (haon.hu)


December 27.

"Amit különösen imádok, hogy a szabolcsiakkal nagyon jóízűeket lehet enni és inni."
Mátyus János, a Nyíregyháza vezetőedzője a borsonline.hu-nak.


December 25.

"Mellesleg tudja, mi volt Magyarországon eleinte a legmeglepőbb számomra? Az önbizalom hiánya, márpedig, ha az ellenfél lehajtott fejű, remegő szájszéllel pályára lépő futballistákat lát, akkor már félig nyert ügye van. Ezt azért némileg sikerült megváltoztatnom, szerencsére már magabiztosabbak a játékosaink" - mondta el a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck a borsonline.hu-nak a nemzeti együttes mentális felkészítéséről. (Fotó: Bánkúti Sándor)


December 23.

"Mit tagadjam, van, nem is kevés. Mindössze háromszor védhettem a válogatottban, pedig legalább ötvenszer voltam kerettag. Fájó emlék, hogy a Fradival nem sikerült bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Még ma is beleborzongok, hogy milyen közel voltunk ehhez Prágában, ahol a hosszabbításban buktuk el a továbbjutást. De hogy azért valami jót is mondjak, 486-szor játszottam az NB I.-ben, és ezzel a számmal ötödik vagyok a az örökranglistán" - válaszolta a visszavonuló, és a Rákosmenti KSK csapatánál munkát vállaló Szűcs Lajos a Magyar Hírlapnak adott interjújában arra a kérdésre, hogy van-e hiányérzete a pályafutásával kapcsolatban.


December 22.

"Az abszolút kedvenc ünnepi menüm a töltött káposzta, ez kihagyhatatlan a karácsonyi menüből, nagyon szeretem. Azt elismerem, hogy többet eszem ezekben a napokban, viszont az édességet ilyenkor sem viszem túlzásba" - mondta el a család karácsonyi menüjével kapcsolatban az Újpest kapusa, Balajcza Szabolcs. (ujpestfc.hu)


December 21.
"Ha kupagyőztesek leszünk, kékre festem a hajamat. Ezen ne múljon."
Dárdai Pál a német "Sportplatz" című televíziós műsorban érdekes ígéretet tett.


December 20.
"Sajnos nem lehetett áttörni az elzáródott eret, így elkerülhetetlenné vált a sebészi beavatkozás. Amikor kiderült, hogy műteni kell, azt mondta nekem a doktor úr, válasszak, mehetek a Városmajor utcába vagy a Haller úti szívklinikára. Úgy voltam vele, ha meg kell halnom, akkor a Ferencvárosban történjen, úgyhogy az utóbbit választottam."
Bálint László, avagy a "Báró" szívműtéten esett át és a karácsonyt is kórházban tölti majd. (Nemzeti Sport)


December 19.

"Persze a portugálok jók, de ha Ronaldónak nem megy a játék, azt sem tudják, hol a labda. A világversenyeken kifejezetten rapszodikusan teljesítenek, szerintem ők könnyebben verhetőek, mint az osztrákok" - értékelte a magyar válogatott Eb-csoportellenfelét a lokal.hu-nak a nemzeti együttes korábbi szövetségi kapitánya, Csank János.


December 18.

"Harminchat csoportmeccs lesz, tehát nagyjából várható, hogy egy játékvezetőre két mérkőzés vár az első körben. Sűrű a program, napi három meccsel, így tizenkét bíró nem is lenne elég. Persze, semmi nincs kőbe vésve: ha valaki úgymond "romba dönt" egy meccset, netán lesérül, az nem kap többet, de az alapkoncepció az, hogy mindenki hasonló esélyt és hasonló terhelést kapjon. Aztán, hogy a folytatásban hogy lesz, az ezektől a meccsektől is függ, viccesen mondhatnám, a csapatoknak három találkozójuk lesz a kvalifikációra a kieséses szakaszba, nekünk meg kettő."
Kassai Viktor a rangado.hu-nak beszélt a 2016-os Eb-ről és a lehetőségeiről a tornán.


December 17.

"Tisztában vagyok azzal, hogy a keresetem a magyar viszonyokhoz képest magas összeg. Ám az én fizetésem korántsem a csillagos ég. Természetesen nem költök el minden pénzt, hanem az ügynökségem menedzsmentjének tanácsait követve be is fektetem. Közösen gondolkodunk, hogy mibe lehet ezt a játékosként elért sikert továbbvinni. Mint a legtöbben, én is arra törekszem, hogy aktív éveim alatt megteremtsem azt az egzisztenciális hátteret, ami minőségi életet biztosít számomra a jövőben" - mondta el a magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs a Figyelőnek adott interjújában.


December 16.

"Volt egy kis sérülésem előtte, s nekem másnap edzenem kellett. A jövőre nézve inkább azt tartottam hasznosnak, mert szükségem van arra, hogy százszázalékos állapotban legyek. Néha tudni kell lemondani bizonyos dolgokról."
Dibusz Dénes nyilatkozott a bama.hu-nak többek között arról, hogy miért nem tartott az öltözőbeli ünneplés után az éjszakába a norvégok elleni győztes pótselejtező után.


December 15.

"Dani a sérülés súlyosságához képest jobban van. Ő lelkileg elég erős ember, szó sincs róla, hogy összezuhant volna. Rengetegen hívják, mindenki mielőbbi jobbulást kíván. Dani most otthon gyógyul, a szülei viselik gondját. Egy percig sem haragudott Litauszki Róbertre, neki semmi köze sincs a sérüléshez. "
A korábbi csapattárs és jóbarát, Éger László nyilatkozott a Magyar Nemzetnek Böde Dániel sérüléséről.


December 13.

"Nem is értem, hogy lehetett huszonegy pont különbség a két csapat között a forduló előtt."
Andreas Möller a magyar válogatott másodedzője a Nemzeti Sportnak a Ferencváros-Újpest derbit (0-1) követően. A világ- és Európa-bajnok elégedett volt a rangadó színvonalával, és meglepte az Újpest futballja őt is.


December 12.

"Nősülni más időpontban is lehet, az Eb-n viszont akkor kellene ott lennem, ezt elfogadja a kedvesem is. Igyekszem meggyőzni majd a kapitányt tavasszal is" - mondta el a Slovan Bratislava és a magyar válogatott csatára, Priskin Tamás az Index.hu-nak. (Fotó: MTI)


December 11.

"A nap 24 órájában képes vagyok gyűlölni a Ferencvárost".
Havas Henrik televíziós műsorvezető elmondása szerint még a 60-as években utálta meg a zöldeket, amikor az Újpest jégkorongosai egy román csapattal csaptak össze: "Megjelentek a román nemzeti lobogóval és nekik drukkoltak. Akadtak azért jó húzásaik is, például gázolajból kiöntötték az FTC feliratot és meggyújtották, amikor ünnepelni akartunk. Tudják mit, fizetem nekik a gázolajat, csak legyünk újra bajnokok". Havas a SportKlub szombaton adásba kerülő dokumentumfilmjében sztorizgatott. (delmagyar.hu)


December 10.

"Még nagyon sok mindenben fejlődnöm kell, ezt pontosan tudom. Fejjáték, ütközés, nem is sorolom, mert hosszú a lista. Jó lenne, ha mihamarabb megszületne az első élvonalbeli gólom is. Akár a hétvégi nagy rangadón, az Újpest ellen. Nem vagyok türelmetlen, az eddigi kacskaringós időszak után most valamelyest egyenesben érzem magam. A küzdéstől persze így sem riadok vissza" - mondta el a magyar válogatott és a Ferencváros fiatal tehetsége, Nagy Ádám az Index-nek adott interjújában. (Fotó: Huszti István)


December 9.

"Annál a jelenetnél ott is lehettem, amikor szövetségi kapitányként kijelölte a kezdőcsapatot, és eggyel több nevet mondott. Szólni senki sem mert, valaki sok idő múlva halkan köhögött, mire Puskás Öcsi bácsi odaszólt, a maga sajátos stílusában: mi van?! Aztán az egyik játékos összeszedte magát és elárulta, hogy mi történt. Erre Öcsi bácsi csak annyit mondott, hogy, jó, akkor az a szőke nem játszik. Mire valaki megjegyezte, hogy de az a Détári. A válasz csak annyi volt, hogy: és? Természetesen Döme azért a végén játszott."
Borbély Zoltán, az MLSZ korábbi szóvivője a Faktornak beszélt korábbi élményeiről, így egy Puskással és Détárival kapcsolatos sztoriról is.


A Nap mondása rovat korábbi bejegyzései itt olvashatóak el - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON