Duchatelet: Egy szurkoló sem fontosabb a klubnál

Feltöltve: 2015, február 27 - 10:44 Frissítve: 2015, február 27 - 10:45

A csakfoci.hu oldalán naponta szedjük össze a hazai írott, nyomtatott vagy elektronikus sajtóban leírt, elhangzott nyilatkozatok legjobb elemét. Itt a legújabb Nap mondása!

Olvastál, hallottál valami jót és megosztanád a többiekkel is? Küldd el nekünk ide kattintva!

Február 27.

"Egy játékos csak két-három évig kötődik a klubhoz, ilyen szempontból a fontossági sorrend alján helyezkedik el, nincs sokkal magasabban a tulajdonos sem, aki mondjuk öt-tíz évig finanszíroz. A szurkoló egy életre elkötelezi magát a klub mellett, sokkal inkább övé a klub, mint bárki másé, de ő sem lehet fontosabb a klubnál".
Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa szerint a klub érdeke mindenek fölött áll – ezt annak kapcsán fogalmazta meg a belga üzletember, hogy felmerült, a további büntetések esetén zártkapussá tennék a lilák a hazai meccseiket, bár ezzel azokat a drukkereket is büntetné a klub, akik nem bontották a rendet. (Nemzeti Sport)


Február 24.

"Aki a Ferencvárosnál Gera Zoli, az nálunk Salamon Miki."
Bita László, a Dunaújváros technikai vezetője a dpase.hu honlapján hasonlította össze a két játékost.

Február 22.

"Mondhatnám, hogy nem bánom, de bánom"
Bartha László, a Paks középpályása, az M1 Sport 7 című műsorában, arról, bánja -e, hogy télen nem tudott elszerződni az iránta érdeklődő török csapathoz.


Február 20.
"A téli török edzőtáborozás során, az utolsó felkészülési meccsünkön szintén kényszerűségből 22 percet játszottam balcsatárként. Helyzetbe nem kerültem, viszont kétszer is megúsztam a piros lapot. Most is inkább csatárként játszanék, mert védőként nagyobb a felelősség. Nevetséges egyébként ez az egész, a magyar focin fog röhögni egész Európa." – nyilatkozta Hrabina Alex, a Nyíregyháza fiatal kapusa a halasztásra került bajnoki körül kialakult helyzetről a borsonline.hu-nak. (Fotó: borsonline.hu)


Február 18.

"Újból megtapasztaltam, hogy magyar csapat hetente kétszer nem tud komolyan teljesíteni. (…) Lehetett érezni, hogy többen el akarják kerülni a sérülést, nem akarnak kikerülni a csapatból. Ha valaki kicsit kikerül onnan, annak többet kell futni az ellenfélnél, több gólt kell rúgnia, nem sértetten kocorásznia."
Tóth László a Mezőkövesd vezetőedzője a kovesdisport.hu-nak. (Fotó: haladas.hu)


Február 17.
"Az NFL-ben szívesen lennék edző, csak ahhoz szerintem hülye vagyok."
Dombi Tibor a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában.


Február 15.
"Amikor a madarak alacsonyan szállnak, az emberek orbitális baromságokat mondanak."
George F. Hemingway, az M1 Sport 7 című műsorában reagált így a menesztett nemzetközi igazgató Fabio Cordella szavaira, aki nyáron örült Csábi József kinevezésének, míg pár napja már rossz edzőnek nevezte.


Február 14.
"Úgy gondolom, mindkét csapat jobban járt volna a gyenge színvonal miatt, ha szombaton délelőtt inkább kialussza magát. Amúgy a felkészülésünk jól sikerült, de ez a meccs is hozzá tartozik. "
Bognár György, az NB II-es Csákvár szakmai igazgatója, a Budaörs elleni 3-2-es vereséget követően a feol.hu-nak. (Fotó: pmfc.hu)


Február 13.
"A riválisoknál a nevek szerepelnek, nálunk pedig a csapat. Az elejétől kezdve arról beszéltünk, hogy csapatot akarunk építeni, és ezen dolgozunk folyamatosan. Huszonöt játékos van a keretben, és mindenkinek meg kell oldania a feladatát, ha megkapja a lehetőséget. Mindenkit tisztelünk, de próbálunk a saját dolgainkkal foglalkozni. Nem véletlenül vagyunk a második helyen, mindent megtettünk ezért."
Zoran Szpisljak, az NB II-es Békéscsaba vezetőedzője a rangado.hu-nak nyilatkozott. (1912elore.hu)


Február 9.
"Kedvelem Csábit mint embert, de edzőként nem szimpatizálok vele, mivel nem tartom jó trénernek. (…) Hiába tartom jó embernek, szerintem nagyon rossz edző."
Fabio Cordella, a Honvéd nemzetközi igazgatója a Nemzeti Sport hasábjain. (Fotó: honvedfc.hu)


Február 7.
"14."
Somalia, az FTC játékosa egy légiósok számára kiírt kvíz során úgy tippelt, hogy ennyi világbajnoki döntőt játszott a magyar válogatott története során. (Forrás és fotó: fradi.hu)


Február 6.
"Gondolhatod, ha akkor lettek volna tűsarkú stoplisok, akkor mire vihettem volna. Bár így is áll egy stadion az utcámban, Újpesten, meg egy új hidat is úgy hívnak, mint engem. Azért ezeket se feledjük el!"
A 80-as évek Garami József által dirigált pécsi csapatának vezéregyénisége, a 166 cm magas Megyeri Károly nosztalgiázott a pmfc.hu-nak.


Február 2.

"Én nem nagyon találtam el az eredményeket, de voltak a társaságban, akiknek ez sokkal jobban sikerült, ilyen volt Lázár és Kenesei is. Néha én is eltaláltam, de ők ügyesebbek voltak. Én egy középszerű magyar labdarúgó voltam, illetve inkább rossz. Megélhetési labdarúgó voltam, nincs bennem alázat a labdarúgás iránt, soha nem is volt."

Idézi a rangado.hu a bundaügyben vádlottként érintett Horváth Gábort. (Fotó: borsonline.hu)


Január 29.
"Szerintem sokáig, vagy addig, amíg a tulajdonosoknak nem én fogom rendbe tenni a prosztatagondjaikat a nyelvemmel" - Urbán Flórián a Dinó Sporthíradó azon kérdésére, hogy meddig kell még megyei osztályban edzősködnie.

Január 27.
"Miriuta Vasile azt kérte tőlünk, hogy Coachnak vagy Misternek nevezzük."
Lipták Zoltán, a Győri ETO játékosa a "házirend" egyik pontjáról a Nemzeti Sport hasábjain. (Fotó: MTI, Krizsán Csaba)


Január 26.
"Megtanultam már pár szót lengyelül, de nem mondanám el őket a TV-ben..."
A Ferencvárostól a Lech Poznanhoz igazoló Holman Dávid nevetve számolt be eddig megszerzett lengyel-tudásáról (onet.pl)


Január 24.
"Egy idő után egy héten egy hasmenés az teljesen normális."
Hajdu Attila a Sport TV Zuhanyhíradó c. műsorában Elek Ákos kapcsán arról, mit mesélt neki Telek András saját tapasztalataira alapozva a kínai állapotokról.


Január 23.
"Volt Dortmundban egy gép, ami labdákat lő rád. Megválasztod az erősséget, lehet normális, erős és nagyon erős, de érkezhet a labda alacsonyan, félmagasan és magasan is, szinte bárhogyan. Csak arra van időd, hogy egyszer, maximum kétszer hozzáérj a labdához, így fejleszti a technikádat. Minden nap ezzel a géppel gyakoroltam, több mint két éven át. Amikor Dortmundba kerültem, nem volt túl jó a labdakezelésem, de Jürggen Klopp és a stáb sokat dolgozott velem ezen"
Bajner Bálint, az immáron az angol harmadosztályú Notts County-ban futballozó magyar támadó mesélt egy érdekes sztorit dortmundi időszakáról a Nottingham Post-nak.


Január 22.
"Nem Szíjjártó Péterrel, hanem Barack Obamával állunk tárgyalásban"
A Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway cáfolt a Bors megkeresésére, ekként jelezve, esze ágában sincs távozni Kispestről, bár a lap úgy tudja, hogy Szíjjártó Péter külügyminiszter a Dunakeszi Kinizsi futsalcsapata után újabb egyesületnél szeretné kiteljesíteni sportszeretét, méghozzá a kedvenc klubjánál. (Fotó: Sas Gábor)


Január 20.
"Aki ismer, tudja, hogy profi mentalitású játékos vagyok. A fiatalok problémája éppen ez: amikor felkerülnek a nagyokhoz, nem tudják kezelni a sikert, de a kudarcot sem. Éppen ezen szeretnék segíteni a pályafutásom után mint sportpszichológus. Ez az a szakma, amely itthon még gyerekcipőben jár."
Szántai Levente, az NB II-es Szeged kapusa egy delmagyar.hu-nak adott nyilatkozatban. (Fotó: delmagyar.hu)


Január 19.
"Mikor visszatértem Törökországból a Vidinél közölték velem, hogy nem számítanak rám és keressek magamnak csapatot. Sisa Tibor hívott fel azzal, hogy szüksége lenne egy belső védőre és el tudnám-e játszani azt a posztot? Azt válaszoltam hogy nagyon szívesen szerződnék Diósgyőrbe de azon a poszton nagyon idegenül mozgok, így nemet mondtam neki! Egy hét múlva felhívott, hogy középpályára is szüksége lenne rám, ekkor már egyből igent mondtam neki és hosszú huzavona után végül sikerült a DVTK-hoz szerződnöm!"
Elek Ákos nem mindennapi körülmények között lett a Diósgyőr játékosa 2012-ben. (amigeleken.hu, fotó: dvtk.eu)


Január 18.
"Nagyon vigyázunk rá a válogatottban, igyekszünk gondoskodni róla, hogy a lehető legkevesebb stresszel kelljen megbirkóznia. Igazán klassz embert, nagyszerű személyiséget ismertem meg benne, ezúton is gratulálok a kerek szülinapjához. Bízom benne, hogy ősszel, a selejtező sorozat végén egy extra ajándékot is átadhatunk majd neki a válogatottal közösen."
Dárdai Pál szövetségi kapitány az mlsz.hu-n köszöntötte a ma 60 éves Nyilasi Tibort. (Fotó: mlsz.hu)


Január 17.
"Volt olyan játékosom, hangsúlyozom, a műszer pontosan kimutatta, aki a mérkőzés folyamán három, azaz három sprintet nyomott le, futott nagyjából harminchat métert gyors tempóban. Aztán olyan is akadt, akivel kapcsolatban az egyik segítőm ezt kérdezte: "Te, játszik az a gyerek egyáltalán...?" És mutatta, hogy harminc perc elteltével is hatvanas a pulzusa a fiúnak."
Lipcsei Péter, az FTC U21-es csapatának edzője egy MTK elleni csata tapasztalatairól a Nemzeti Sportnak.


Január 16.
"A hazai pálya hiánya, a bajnokság korai kezdése és a szeptemberben induló szüret alaposan rányomta a bélyegét a szereplésre. A keretben bővelkednek a szőlészeti és borászati ágazatban dolgozó játékosok, akik nagyon kevés edzésen tudtak részt venni. Ebből adódóan jó pár meccsen fontos pontokat hullajtottunk."
Horváth Tamás, a megye I-es egerszalókiak edzője. (Forrás: heol.hu)


Január 15.
"Nagypapám 1997-ben halt meg, ezért választottam a 97-es mezszámot. Ő szerettette meg velem a focit. Fradi-szurkoló volt, és kiskoromban megígértem neki, hogy akármilyen áron is, de egyszer ott fogok játszani."
Varga Roland, az FTC új szerzeménye a Fradi Médiának adott bemutatkozó nyilatkozatban. (Fotó: fradi.hu)


Január 14.
"Bevallom, hogy nem. Itt, Németországban nagyon magas szinten tudok focizni. Nagyon sok mindent el tudok érni, nemcsak klubszinten, hanem a válogatottban is. Sajnos Magyarországon minderre nemigen lenne lehetőségem. Amúgy is itt figyeltek fel rám annak idején, itt kezdődött a pályafutásom. Ráadásul semmilyen kapcsolatom nincs a magyar női futballal. "
A német szurkolók által az év német játékosának választott magyar származású Marozsán Dzsenifer nyilatkozott a Magyar Hírlapnak arról, megfordult-e a fejében az, hogy magyar válogatott legyen.


Január 13.
"Februárban már 37 éves leszek, de a testem egy 25 évesé is lehetne akár..."
Kovács Péter, a norvég Stromsgodset magyar támadója a Dagbladet c. lapnak nyilatkozott kirobbanó formájáról, és arról, hogy még szeretné elérni a helyi bajnokságban a 100 gólt, ehhez még 25-ször kellene a kapuba találnia. (Fotó: Instagram)


Január 11.
"Kéthetente járok igazításra a fodrászomhoz, reggelente pár perc alatt belövöm, ez „rutinmunka”. Állítólag sokan már úgy mennek fodrászhoz, hogy viszik a képemet magukkal, és olyan hajat akarnak. Megjegyezném, hogy Brad Pittnek a legújabb filmjében, a „Haragban” is ilyen a sérója, így aztán divatjamúltnak semmiképp sem nevezném."
Simon Krisztián, az Újpest válogatott játékosa a Presztízs Sport magazinban beszélt a sajátos hajviseletéről. (Fotó: ujpestfc.hu)


Január 10.
"Kíváncsian vártam, hogy milyen lesz az indiai bajnokságban pályára lépni, hiszen ez volt az első olyan alkalom, hogy nem európai csapatban szerepeltem. Az egész olyan volt, mint a Forma-1-es száguldó cirkusz. A nagy távolság miatt sokat utaztunk, rengeteg időt töltöttünk a szállodákban. A mérkőzések hangulatai varázslatosak voltak. Az indiai nép nyitott volt a futballra, több tízezer ember előtt játszottuk a meccseket."
Vadócz Krisztián indiai élményeiről beszélt a Blikknek – a magyar válogatott középpályás néhány hétig a Pune City csapatát erősítette, de januártól visszatér valamelyik európai bajnokságba.


Január 9.
"Ha simulékonyabb vagyok, ha nincs ekkora pofám, ha nem állok ki újra és újra az igazamért, igazunkért, most lehet, hogy nem itt tartanék. Bizonyára sokkal több pénzem lenne, de akkor lehet, hogy szembeköpném magam, amikor a tükörbe nézek."
Rajczi Péter, a bajban lévő Kaposvár rutinos támadója arra a felvetésre, hogy itt kellene-e tartania, ahol tart. (Nemzeti Sport, fotó: sonline.hu)


Január 7.
"Dárdai Pál ambiciózus, de az MLSZ részéről a többi edzővel szemben igenis pimaszság volt a kapitányi kinevezése. Mai na­pig Mezey Györgyöt tartom a legfelkészültebb magyar edzőnek. Három évig őt kellett volna megbízni a válogatott irányításával. Mellette három-négy fiatal edző dolgozhatott volna, akik később szintén vezethették volna a válogatottat."
Hevesi Tamás, a REAC korábbi edzője borsonline.hu-n beszélt arról, mi lett volna szerinte az ideális megoldás a válogatottnál.


Január 4.
"Igaz, elvették az epres vodkát, de rendesek voltak, mert megígérték, hazafelé visszaadják. Már csak azon kellett törnöm a fejem, mivel koccintunk éjfélkor. Végül egy taxisofőr szerzett nekünk pezsgőt, ám figyelmeztetett, kizárólag a szállodai szobában igyuk meg. Állítólag, ha valakit rajtakapnak, fél évre is bebörtönözhetik."
Kabát Péter, az Újpest támadója a borsonline.hu-n beszélt arról, milyen megpróbáltatások érték őt Katarban.


Január 2.
"Nézze, a Fradi elleni utolsó idei bajnokinkon negyedóra után kiment a tábor a stadionból, tiltakozva a szurkolói regisztráció ellen. Biztosra veszem, ha maradnak és végig buzdítanak, legyőzzük a Ferencvárost."
Juhász Roland, a Videoton FC védője nyilatkozott a Magyar Hírlapnak, a szurkolói kártya bevezetése kapcsán.


December 30.
"Egy játékvezetőnek a hibái sosem felejtődnek el teljesen, legjobb esetben csak elhalványulnak. Azonban az őszi szezonban rangos feladatokat kaptunk az UEFA-tól, mi vezethettük a Real Madrid-Liverpool és az Arsenal-Dortmund meccset is, és ez azt mutatja, hogy töretlenül bíznak bennünk. A londoni mérkőzés volt a harmincadik meccsem a Bajnokok Ligájában, ami bizonyítja azt, hogy joggal tartozom immár nyolcadik éve az európai elit játékvezetők közé."
Kassai Viktor, a legelismertebb aktív magyar játékvezető nyilatkozott a Magyar Hírlapnak.

December 27.
"Bevallom, amikor Dárdai Palit kinevezték, kicsit szkeptikus voltam, pedig tudtam, hogy Pali Németországban él, dolgozik, tehát fel van vértezve az ott élők előnyös tulajdonságaival is. Örülök a sikereinknek, és remélem, tavasszal folytatjuk, mert a magyar futballnak létfontosságú, hogy 2016-ban ott legyen a franciaországi Eb-n."
László Csaba, az MTK kötelékeiben dolgozó szakember vallott első érzéseiről Dárdai Pál kinevezése kapcsán a Magyar Hírlapnak. (Fotó: mlsz.hu)

December 25.

"Nekem az elnevezés először nem tetszett, mert a római arénákra emlékeztet, ahol megölték a keresztényeket. Azóta azonban meggyőztek arról, hogy manapság sok stadiont és sportcsarnokot hívnak ismét így, ezért belenyugodtam az elnevezésbe. Az persze nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen különleges, egyedülálló építészeti megoldásokkal készült stadiont a férjemről neveznek el."
Puskás Ferenc özvegye, a Blikk számára adott karácsonyi nyilatkozatában osztotta meg őszintén gondolatait a Pancho Arénáról. (Fotó: MTI/Beliczay László)

December 24.
"Nem nagyon tudok semmit. Az interneten kutakodtam csak, de csak akkor fogok szembesülni a valósággal, amikor kimegyek és a saját szememmel látom a dolgokat. Még soha nem jártam ott, a körülményeket, a társakat, a futball színvonalát csak akkor fogom ismerni, amikor már ott leszek, ott edzek és játszok meccseket. Addig nem is szeretnék semmiféle rosszat vagy jót mondani az ottani fociról."
A korábban Sopronban, a DVSC-ben, a Videotonban, Nyíregyházán, valamint Pécsett is futballozó Demjén Gábor a bangladesi Abahani Limited együttesébe szerződött, de még fogalma sincs arról, mi vár rá Ázsiában. (rangado.hu)


December 23.
"Csak virgácsot kaptam a Mikulástól."

George F. Hemingway a Sport Plusz hasábjain arra a kérdésre, milyen ajándékot kapott a Honvédtól a bajnoki szereplés képében. (Fotó: honvedfc.hu)


December 22.
"Nem titkolom, amikor kinevezték szövetségi kapitánynak, féltettem. Nem attól, hogy sikertelen lesz, hanem a közegtől. Mert gusztustalan, amit itt-ott tapasztalok, sok az irigy ember… Ha nem is mutatja kifelé, érzelmekkel teli ember. Ma már talán azok is elismerik a tudását, akik eleinte ellene voltak."
Id. Dárdai Pál egy Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában.


December 21.
"Nehéz volt elfogadtatni, hogy szükség van a változásokra, de most már látják az edzők a törekvéseinket, sok a pozitív visszajelzés, a legtöbben örülnek a változásoknak."
Szalai László, a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőképző központjának vezetője tekintett vissza a 2014-es évre és annak változásaira a hazai trénerek képzésében. (Fotó és forrás: mlsz.hu)


December 20.
"Hárommilliárd forintból fel lehetne húzni egy bobpályát, ebből kettőt állának a németek, így csak egymilliárd forintot kellene rászánni. Ha azt nézzük, hogy tízmilliárdokért épülnek stadionok, akkor az az egymilliárd nem olyan sok, és biztos vagyok abban, hogy rengeteg fiatal kezdene el szánkózni vagy bobozni."
Pulai Imre, olimpiai bajnok egy interjúban. (origo.hu)


December 19.
Dárdai hiteles, tőle most elfogadnak mindent, ami tipikus magyaros mentalitás, tegyük hozzá. Ugyanakkor ő valóban alkalmas a feladatra. Jó genetikájú szakember, hiszen az édesapja is futballista volt. Határozott fickó.
Csank János, korábbi szövetségi kapitány beszélt a jelenlegi kapitányról, Dárdai Pálról.


December 18.
"Amikor megnyertük a bajnokságot, úgy volt, hogy Spanyolországba szerződök. Elvitt volna mondjuk a Betis, játszottam volna ott két évet, aztán jöhetett volna a Valencia. Ott is pár év, aztán 35 évesen visszajöttem volna a Fradihoz, nyertünk volna egy bajnokságot és abbahagytam volna."
Lisztes Krisztián a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában arról, hogy hogyan alakulhatott volna a pályafutása, ha nem sérül meg súlyosan Németországban. (Fotó: kovesdisport.hu)


December 17.
"Ha megnézzük a mérkőzéseinket, kijelenthetjük, hogy amióta Csábi József a vezetőedzőnk, a Videoton ellenit kivéve nem tudunk olyan mérkőzést mondani, ahol ne lett volna egy rakat helyzetünk. Amennyi lehetőségünk volt az utolsó négy-öt meccsen, abból bajnokságot lehet nyerni. A legrosszabb az lenne, ha el sem jutnánk a kapuig, de ez nem így van, csak az a plusz, az a kis szerencsefaktor most hiányzott."
Kemenes Szabolcs értékelte a Honvéd elmúlt félévét a honvedfc.hu-n. (Fotó: honvedfc.hu)


December 14.
"Gera Zoltán és Juhász Roland is hosszú évek után tért vissza Magyarországra, aztán itthonról is bekerült a válogatottba. Mindketten remek formában futballoztak idehaza a klubjukban, és ez elég volt a meghívóhoz. Nem tagadom, hasonlóra készülök én is".
Hajnal Tamás számára a válogatott szereplés is jó indok volt a hazatéréshez - erről a Nemzeti Sportnak beszélt a Ferencvároshoz visszaigazolt középpályás. (Fotó: fradi.hu)


December 13.
"A magyar szurkolót, a magyar embert irritálja, hogy egy labdarúgó mennyit keres, hiszen egy munkás a tizedét sem kapja meg annak. Ezáltal egyfajta közutálat van a futballisták iránt. Ezt nem értem, hiszen a gyárban dolgozó targoncásnak is lett volna lehetősége az óvodában belerúgni a pöttyös labdába, és nem beleharapni. Ő beleharapott."
Urbán Flórián a Sport Klub 3 menet Havas Henrikkel c. műsorában.


December 12.
"A múltkor, amikor visszamentem, egyből kikaptunk. Másfél év után. Úgyhogy két vereségem van: egy az oroszok, egy a Magdeburg ellen."
Dárdai Pál szövetségi kapitány a délutáni sajtótájékoztatón. (Fotó: mlsz.hu)


December 11.
"Aczél elmondta, ő a klubnál nem volt jogosult önálló intézkedésre. A vádlott hozzátette, annak idején komoly szóbeszédek voltak a fogadási csalásokról, és sok edző tartott tőle, hogy ilyen meccsekhez asszisztál. Azt is hallomásból tudja, hogy felső vezetői szinten a Ligakupa-sorozatot arra találták ki, hogy a részt vevő klubok bevételeit bundázásból fedezzék."
A Bors idézi Aczél Zoltánnak a bundaper bírósági tárgyalásán tett vallomását. (Fotó: Bors idézi Bors/Vadnai Szabolcs)


December 8.
"A csapatok zöme gazdasági értelemben már csődben van, csak nem jelentik be. A magyar élvonal klubjai 12 milliárddal vannak eladósodva..."
Muszbek Mihály sportközgazdász egy Élet és Irodalomnak adott interjúban.


December 7.
"Ojo kisbolygót csinált a labdából"
Kassai-Tóth Csaba, a Sport TV kommentátora, miután Kim Ojo kihagyott egy nagy helyzetet a Diósgyőr-Újpest találkozón. (Fotó: ujpestfc.hu)


December 5.
"Azt hiszem sokan nem is tudják, hogy mennyire adottak a feltételek itt a munkához. A felkészülési lehetőségeket a Stuttgarthoz tudnám hasonlítani. Egész Romániában nincs olyan csapat, ahol ilyen lehetőségek mellett lehet felkészülni."
Cristian Dragota, az ETO erőnléti edzője így beszélt a klub honlapjának a győri körülményekről.(Fotó: eto.eu)


December 4.
"A munkamegosztás lesarkítva úgy néz ki, hogy én rombolok, Kádi épít."
Szalai Vilmos, a Diósgyőr belső védője arról, hogyan osztják meg a teendőket bekkpárjával, Kádár Tamással.

December 3.
"Amikor Robert Jarni és Szasa Glavas először találkozott a csapattal, szinte azonnal a következőt mondták nekem, látod ott azt a fiút? Na, nálunk Horvátországban így néz ki egy futballista. Ezzel a felépítéssel és mozgással felénk eurómilliókat lehet bezsebelni a játékos értékesítésekor."
Kulcsár Árpád, a PMFC-Matias pályaedzője mesélte el, Robert Jarni és Szasa Glavas reakcióját, a pécsiek kanadai fiataljáról, James Manjrekarról. (Fotó és forrás: bama.hu)


December 2.
"Ott volt elöl az a magas fekete fiú, valami Ojo, vagy hogy hívják… Ha Baróti Lajos lenne most az edző, azt mondaná neki: Fiam, maga menjen át sürgősen a kosárlabdázókhoz…"
Harsányi László, az Újpest korábbi válogatott játékosa a lilák jelenlegi támadójáról, Kim Ojóról egy Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatban.


December 1.
"Romániával ellentétben itt nincs probléma a fizetésekkel. Még el sem kezdtem igazán dolgozni, máris megérkezett a számlámra a decemberi és a januári fizetésem is, plusz kaptam egy Audi A7-est."
Vasile Miriuta, a Győri ETO új vezetőedzője egy román Digi Sportnak adott nyilatkozatba. (Fotó: MTI, Krizsán Csaba)


November 30.
"Gondoltam rá, hogy azt a geget elsütöm, hogy összeesek itt a füstben..."
Hajdú B. István, a népszerű sportriporter poénkodni is tudott bő egy hónapja történt szívinfarktusával, amikor megérkezett a Sport TV Harmadik félidő c. műsorába. Szerencsére kollégánk már jól érzi magát.


November 29.
"Itt egy 30-40 ezres stadiont nem tart semeddig megtölteni, hiszen egymilliárdan élnek Indiában. Összeáll pár utca, és megvan a telt ház."
Vadócz Krisztián az Origo.hu-nak adott hosszabb interjújában beszélt az indiai tapasztalatairól.


November 28.
"2008-ban, amikor a belga Namur igazgatója voltam, egy hihetetlen történetbe csöppentem. A Brüsszel elleni meccsünk után volt egy olyan érzésem, hogy a játékosok trükköztek a megfelelő eredményért, ezért vizsgálatba kezdtem, kérdezgettem a fiúkat, de nem kaptam válaszokat. Aztán éjszaka egy pisztollyal a számban ébredtem, és öt sötét figura arra szólított fel, hogy hagyjam el Belgiumot."
Fabio Cordella, a Budapest Honvéd sportigazgatója az olasz gianlucadimarzio.com-nak beszélt egy korábbi, meglehetősen vérfagyasztó élményéről.


November 27.
"Januárban az egyik volt csapattársammal megbeszéltük, hogy addig nem vágom le a szakállamat, amíg nem szerzek gólt az NB I-ben. Tavasszal, és eddig az ősszel sem sikerült, aztán a Pápa ellen összejött. A mérkőzés előtt megbeszéltem a masszőrrel, ha gólt szerzek, akkor kifutok hozzá, és ő levágja a szakállamat. Sokak nagy örömére ez sikerült."
A Honvédban szereplő Baráth Botond furcsa gólöröméről a rangado.hu-nak. (Fotó: honvedfc.hu)


November 26.
"Azt, hogy Pali marad-e szövetségi kapitány vagy sem, szerintem még ő maga sem tudja. Ám szerintem a személye nélkülözhetetlen. Majd meglátjuk, hogy a Hertha miként dönt, illetve Palinak lesz-e módja hazajönni. Én nem látnám akadályát, hogy a fél év alatt kétszer öt napra, a görögök és a finnek elleni Eb-selejtezőre felkészítse a válogatottat. Szerintem a legfontosabb, hogy a Hertha játsszon jól a bajnoki meccseken, erősítsék meg a mostani edzőt a posztján és akkor Pali levegőhöz juthat, s nem lenne rajta nyomás, hogy bármikor beemeljék a felnőtt együtteshez. Úgy gondolom, ebben az esetben visszatérhet."
Nyilasi Tibor nyilatkozott a Blikknek arról, mennyi esélye lehet annak, hogy Dárdai Pál továbbra is marad szövetségi kapitány. (Fotó: mlsz.hu)


November 24.
"A kapitány viccesen azt mondta az újoncoknak, reméli, nem csak a pályán háláljuk meg a bizalmát. Ha marad, egy disznótorban töltök neki kolbászt, amit együtt megehetünk."
Dibusz Dénes a Blikknek árulta el fogadalmát, amely abban az esetben valósulhat meg, ha Dárdai Pál marad a magyar szövetségi kapitány. (Fotó: fradi.hu)


November 23.
"Gyakoroltuk pénteken a tizenegyeseket, de mind a hármat kihagytam. Lengyel Feri azzal biztatott, hogy nyugodjak meg, majd a meccsen belövöm."
A pápai Csizmadia Csaba nem a legjobb előjelek után szerzett pontot érő büntető-gólt a Honvéd elleni bajnoki 94. percében.


November 22.
"Folyamatosan nézem a meccseket, nézem, hogyan dolgoznak a magyar edzők. Én tőlük is tudok tanulni, és ezt nem szégyellem."
A Videoton FC vezetőedzője, Joan Carrillo egy [origo]-nak adott interjúban.


November 21.
"Tökfőzelékkel. (...)Metallica-koncertnek."
A Budapest Honvéd klubhonlapján megjelent kérdezz-felelekben a népszerű kapus, Kemenes Szabolcs így felelt a "Milyen étellel lehet kikergetni a világból?, illetve a "Mi az, aminek nem tudsz ellenállni?" felvetésekre. (Forráshonvedfc.hu)


November 19.
"A több helyzetet kialakító hazaiak megérdemelten nyertek. Elnézést kérünk az általam tisztelt szalókiaktól, hogy "nyomorékok, tuskók és köcsögök" voltunk."
A megyei I. osztályú Gyöngyöshalász elnöke, Szabó Gyula nyilatkozta mindezt az Egerszalók elleni meccset követően. Az eset érdekessége, hogy néhány nappal később az ellenfél edzője, Horváth Tamás elnézést kért a Gyöngyöshalásztól a bántó szavak miatt a heol.hu-n.


A Nap mondása rovat korábbi bejegyzései itt olvashatóak el - kattints!

Hozzászólások

tormadojoe Idióta belga a klub van a szurkolókért. Egy normális focicsapat a szurkolóké, kivéve, ha pénzmosásra van mint nálad.
2015, február 27 - 16:47
tabak Roderick Duchatelet egy olyan futballkultúrából jött, ahol a feketéknek banánt adnak, a többiek meg csak úgy bedobálják az öngyújtóikat, mert nem tetszik, hogy kikapnak.
2015, február 27 - 12:57
husqarna "Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa szerint a klub érdeke mindenek fölött áll"

Ez így van és pont eme megállapítás mentén egy klubnak az érdekeit nem szolgálhatja az üres lelátó, mert a foci a szurkolókért van,nem pedig fordítva.

2015, február 27 - 11:07
Zotmund Sok mindenben igazad van Roderick, de ne felejtsd el, hogy minden pénz ellenére a szurkolok miatt van minden.
2015, február 27 - 10:54
Seejay Mikor idejött , azt mondta , hogy magának vette a klubot , nem a szurkolóknak . Szép dolog amit most mondott , csak az a gond hogy nem hiszek neki bizonyos dolgokban .
Azzal viszont egyetértek , hogy ne nézze az mlsz fejős tehénnek , minket meg bűnözőnek , vagy kísérleti egérnek .
Sokan tudjuk mi van a háttérben .
2015, február 27 - 11:00
Quogue Igen ez a fejős tehén szerepkör nem túl jó dolog.Mivel az Újpest a 2. legnagyobb szurkolótáborral rendelkező budapesti csapat, ezért itt is nagyobb a hírértéke bárminek.A Fradinál odáig fajult a dolog,ha egy Fradista elszellenti magát a szektorban az MLSZ Biológiai Fegyver Bevetéseként értékeli a dolgot és ennek megfelelően szabja ki a bírságot. Na ez Nálatok egy kicsivel halványabban fogalmazódik meg,de rendesen fejnek Titeket is.Akadtak már sokkal súlyosabb dolgok is megtorlatlanul(persze más csapatoknál,de azoknak nincs hírértéke sem).
2015, február 27 - 11:48
Seejay .... "Na ez Nálatok egy kicsivel halványabban (???) fogalmazódik meg,de rendesen fejnek Titeket is "

2014 ősz (2014/15)

Újpest 6,3
Fradi 1,25

2015, február 27 - 12:16
Quogue Igen az őszre vonatkozólag igaz,de az össz fejéshez képest,még hátrányotok van:) (nem is kívánom ,hogy utolérjetek.)
2015, február 27 - 12:44
szigonyka Tényleg a magyar focin röhögne egész Európa, sőt, az egész Világ, ha EZ rajtunk kívül érdekelne még valakit....
2015, február 20 - 21:00
BLFőtábla Fiatal kisbarátom, kijavítanálak: Nem a magyar focin, hanem a Nyíregyházán fog röhögni egész Európa! (már ha ki tudják ejteni a nevét...!)
Minden más csapat eleget tud tenni a követelményeknek, csak ti nem,, Ja...ha nem megy legalább ne verjétek nagy dobra és ne nevettessétek magatokat ki, a csakfoci meg ne szivassa már őket, mindig hogy előhozza ezt a nyíregy témát :D :D
Már lassan kezdem sajnálni a nyíregyieket.. jajjajj.
2015, február 20 - 19:42
Zsupszi59 Én másik szemszögből nézem. Nem ők tehettek arról hogy elmaradt a meccs tehát nem tartom igazságosnak hogy ez miatt ilyen hátrány éri őket. Rendelték volna alá az egész átigazolási időszakot ennek az egy meccsnek? Fontos de azért lesz még egypár tavasszal. Az is érdekes hogy három nap múlva már teljes kerettel játszhatnának annak ellenére hogy az újak az eredeti időpontban még nem voltak leigazolva. Eddig ez volt az alap. A zemelesz többször említi a fair play szellemét. Hol található az ebben az esetben? Még egyszer:a Szpari tök vétlen ebben az esetben!
2015, február 20 - 20:26
Quogue Csak lassan a testtel! Ilyen megnyilvánulások után,egy esetleges nyíregyházi győzelem után az egész fórum rajtad fog röhögni:)Nem miattad kívánom,de megérdemelnék a győzelmet.Te amúgy is csak egy álom vagy:) (minden magyar csapatnak jelenleg )
Bocs ezt nem tudtam kihagyni.
2015, február 20 - 20:13
Hátezaz A honvéd pályai madarak nem tudnak repülni.
2015, február 16 - 10:18
exmotoros Én tudom mindenki szokott hülyeséget mondani, de ekkorát senki más! Mint hejmindvaj!
2015, február 15 - 21:14
VinoBob Csak az a kérdés, hogy nyáron szálltak e alacsonyan a madarak, vagy most.
2015, február 15 - 18:15
tornadojoe Amikor Szabó-Ernest György Hummingway megszólal, egész biztosan alacsonyan szállnak a madarak.
2015, február 15 - 17:32
QQRIQ Gyurika a fő rabbi nyilatkozta hogy minden metélt térjen haza hazájába megvetted már a jegyet vagy azt is az állam vegye meg te kollektív hülye
2015, február 15 - 17:21
san66 Hemi papa kizárólag örökérvényű igazságokat képes kinyilatkoztatni, akár hol is szállnak a madarak. Tehát ember már nem lehet. Sejtettem is, de még nem jöttem rá milyen állatfajta...
2015, február 15 - 16:30
JanoXP egy hatalmas szégyen ez a metélt farkú Szabó Gyurika... :( Sajnálom, hogy egy ilyen agyhalott a magyar foci, sőt egyáltalán Magyarország környékén lehet... Mehetne Izraelbe nyugodtan!
2015, február 15 - 16:19
szigonyka Tisztelt Mr. Kispest! Aki ilyen gyakran és alacsonyan röpteti az embereit, ne csodálkozzon, ha senki nem tudja már, hogy melyik mondókáját lehet komolyan venni!
2015, február 15 - 13:17
szigonyka Hehe! Kaszinós!
Azért a Budaörs így kialvatlanul is elverte a seggeteket...
Tudom, nálatok a következő edzésen egész pályás "kialvás" lesz! :-)
2015, február 14 - 22:18
Zsupszi59 Márc. 4 kupaellenfél.
2015, február 14 - 22:29
MadSuarezBites Csábi csapatot szeretett volna építeni nem a pénzmosáshoz asszisztálni. Mikor szóvá tette miért kell még igazolni nevesincs légiósok tömkelegét és így hogy rakjon össze egy csapatot amikor össze sem tudnak szokni, kibaxták....
Aztán ma bejelentették 9 légiós érkezését , a régi új Rossi pedig elárulta h. 11 kínaival is kiállna.
Egy zsák krumplit is odarakhatnának vezetőedzőnek a kispadhoz
2015, február 9 - 19:24
exmotoros És ki van ott aki nem rossz? Egyébként ha nincs rákosi elvtárs a honvéd ma a III.ker TTVE,Rákosmező, Mátyásföld, Szentlörinci Ac, Budapesti Tc sorsára jutott volna!!! Vagyis sehol nem lenne!
2015, február 9 - 18:01
Thibby Kis barátom mondanak neked valamit a Puskás,Bozsik,Tichy,Sípos,Kocsis,Détári,Kocsis Lajos,Eszterházy,Garaba,Gujdár,Pisont,Kozma,Komora,Gyimesi,Andrusch,Kovács Kálmán nevek?????
Na ők azok akik a magyar labdarúgás leghíresebb klubjává tették a Kispesti csapatot!! Szerintem tántorogj vissza abba a kocsmába ahonnan kijőttél a fényre! Vigyázz a lépcsőn ne törd össze magad!!! Bár nem lenne kár érted.....
2015, február 9 - 18:50
syrius83 Kocsist nyugodtan kiveheted a listáról. Fradista is volt. Csak hát jött a (kényszer)behívó...!
2015, február 16 - 08:16
Zotmund Nagy nevek, de Andrusch Józsira gondolsz tévedsz :) Persze nagyon jó kapus volt ,de hogy Kispesti érzelmű azt erősen vitatnám :)
2015, február 14 - 22:24
Zöld10 Egy pillanat !! Az általad felsoroltak közül azért akadnak jócskán
olyanok akiket oda vezényeltek vagy vonultattak be nem ??
Igaz ha az akkori rendszer nincs akkor Kispest Honvéd sincs.
Komcsi csapat.
2015, február 10 - 17:00
sehrezad Van az úgy, hogy egy-egy állami garnitúra a vállára vesz egy csapatot, nem igaz? Ez a mai időkből sem ismeretlen tényező, ha nem is a Honvédnál ;) Az tény, hogy lettek oda bevonultatott játékosok, és a Kispestet támogatta a hadügy, de a Puskás-Bozsik vonal speciel nem oda tartozik. A KAC pedig már egész korán bronzérmes lett. Butaság egy klubot egy az egyben azonosítani annak egy időszakával.
2015, február 10 - 17:25
fbuser647 Komcsi csapat? Még mindig jobb mint a mai kormánycsapatok ,ahova lóvét vezényelnek és stadiont közpénzből .Pl a fradi is ilyen ,ja és a komcsik is preferálták a fradit ,csak legenda hogy őket üldözték.
2015, február 10 - 17:20

Címlapon

                                            

  • 3-1-es MTK-sikerrel kezdődött a tavaszi szezon az NB I-ben, a vendégek vezetőedzője, Csertői Aurél szerint azonban a játékvezetőnek is nagy szerepe volt a vereségükben. A tréner Vadnai Dániel kiállítását kérte számon a bírón, és úgy érezte, végig nagy nyomás alatt kellett játszaniuk az MTK ellen. A hazaiak mestere, Garami József szerint az első félidőben voltak problémáik, ennek ellenére megérdemelten nyertek. Edzői nyilatkozatok.

  AJÁNLOTT CIKKEK
Tartalom átvétel