Csank megint egy klasszikusat nyilatkozott

Feltöltve: 2016, február 12 - 15:48 Frissítve: 2016, február 12 - 15:49

Naponta szedjük össze a hazai írott, nyomtatott vagy elektronikus sajtóban leírt, elhangzott nyilatkozatok legérdekesebb részeit.

Olvastál, hallottál valami jót és megosztanád a többiekkel is? Küldd el nekünk ide kattintva!

Február 12.

"Nem játsszunk rosszul. Olyan jól sem persze..."
Csank János, az NB II-es tavaszt a második helyről kezdő ZTE vezetőedzője hű maradt önmagához a Digi Sport "Reggeli Start" c. műsorában is.


Február 11.

"A válogatottnál még Csányi Sándor MLSZ-elnök sem jöhetett be a taktikai megbeszélésre, mert megosztotta volna a játékosok figyelmét. Az olyan taktikai részleteket pedig nem szeretnénk elárulni a sajtótájékoztatón, ami az ellenfelet segítheti, még ha a szurkolók kíváncsiak is rá. Az ön által említett Nyugaton újságírók, független szakemberek szokták elemezni a mérkőzéseket, de arról nem nagyon hallottam, hogy Arséne Wenger, vagy José Mourinho a saját csapatának a játékát boncolgatta volna nyilvánosan" - mondta el a DVTK vezetőedzője, Egervári Sándor egy "szakmával" kapcsolatos szurkolói kérdésre. (dvtk.eu)


Február 7.

" Mindig csak meccsek után piáltunk, általában szombat esténként. Ha nyertünk azért, ha kikaptunk azért, ha pedig döntetlent játszottunk, akkor azért. Játékosként nem tudtam, hogy a vasárnapnak is van délelőttje, mivel azokat mindig átaludtam..."
Véber György a Presztízs Sport magazinban beszélt különös szokásairól.


Február 5.

"Ma 5 órakor"
Arra a szurkolói kérdésre válaszolt így George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa a kispestiek hivatalos honlapján megszervezett videó-chat során, hogy "Mikor távozik a klubtól?"


Február 3.

"Megmondom őszintén, én Király és Dibusz mellett az újpesti Balajcza Szabolcsot hívnám be. Rutinos, jó kapus, alapember a klubjában. Tudja kezelni a stresszt, míg az, aki akármilyen jó külföldi klubban ül a padon, nem biztos, hogy tudná" - mondta el a magyar válogatott egykori hálóőre, Koszta János a rangado.hu-nak arra a kérdésre, hogy mely kapusokat vinné ki Bernd Storck helyében a nyári Európa-bajnokságra. (Fotó: MTI)


Január 24.

"(...) Nagyon rosszul lettem, az volt a szerencsém, hogy hétköznap, reggel 8-9 óra között elég forgalmas a környék, így a munkába igyekvő emberek hamar észrevették, hogy valami nincs rendben velem. Sokan megálltak, hiszen vérzett a fejem, a ruhám is elszakadt, koszos lett, végül csak érkezett egy mentő. Ekkor már mindenem fájt... Elvittek a neurológiára, ahol a főorvos megállapította, hogy a problémám szíveredetű, ezért kiadta a parancsot: irány a kardiológia! Nem viccelek: 5 óra 10 percet vártam a mentőre, végül délután négy órára kerültem a Bajcsy Zsilinszky Kórházba. "
A korábbi magyar válogatott játékos, a bypass-műtéten átesett Kardos József nem mindennapi történetet élt át. És túl...(FourFourTwo)


Január 22.

"Gratulálok, hogy be tudtál mutatkozni németül és sok sikert szeretnék kívánni! (...) nem is tudom, melyik sztorit mondjam, azt a pingpongszobásat nem szeretném…legyen az, amikor leszöktünk éjszaka a pincébe és filmeztünk hajnalig..."
Zsótér Donát videón üzent a Bémába igazolt egykori Puskás Akadémia-játékosnak, volt csapattársának, Kleinheisler Lászlónak. (puskasakademia.hu)


Január 21.

"Amikor már 30-on túl vagy, akkor nagy a különbség a műfű és a fű között. Nagyon kemény a műfű, főleg nekem a térdműtétem miatt, mindig szokott fájni, rendes fűnél viszont ez nem jön elő" - mondta el a Ferencváros magyar válogatott védője, Leandro a Fradi Médiának a törökországi edzőtáborban. (Fotó: fradi.hu)


Január 20.

A legnagyobb különbség a hazai és az itteni mentálitás között a profi hozzáállás. A játékosok tényleg mindenre a lehető legnagyobb figyelmet fordítanak: étkezésre, megfelelő pihenésre. Magyarországon elképzelhető, hogy valaki a meccs előtti napon száraz kolbászt eszik kenyérrel, itt ez ki van zárva – mondta Balogh.
Balogh Norbert, a Palermo támadója egy interjúban beszélt az első benyomásairól. (MNO)


Január 16.

"Akivel jó kapcsolatot ápolok a mai napig, ő Hamšík, vele az első edzőtábor óta jóban vagyunk, ő jött oda segíteni nekem mindenben (...) Úgy hozta a sors, hogy egymás mellett laktunk, Nápoly mellett egy kisvárosban, ezért sokat jártunk együtt edzésre, a városba, ezért kialakult közöttünk egy barátság is."
Novothny Soma, a Diósgyőr támadója beszélt a nápolyi időszakáról. (DigiSport)


Január 15.

"Felesleges pánikot kelteni. Elmondtam már, lesz erősítés, bár meggyőződésem: a Loki jelenlegi kerete is elég erős. A pillanatnyi hetedik helyünknél jobb eredményre is képes a mostani állomány, és ezt bizonyítani is fogja".
Szima Gábor, a DVSC-TEVA többségi tulajdonosa szerint feleslegesen aggódnak a szurkolók amiatt, hogy Balogh Norbert 2,2 millió eurós eladása ellenére sem erősíti meg a DVSC játékoskeretét. (Bors)


Január 14.
"Amit a magyar edző mondott annak idején, azt nem hitték el, és nem fogadták el. Ha ugyanazt egy külföldi mondta el, az már hihető volt. A külföldiek sokkal jobban tudnak hatni az elöljárókra, azokra, akik a döntéseket meghozzák. Viszont a sikernek semmi köze ehhez, inkább a múltban nem voltak meg a feltételek ahhoz, hogy valaki nyugodtan és jól tudjon dolgozni."
Várhidi Péter volt szövetségi kapitány, az NB III-as Tatabánya szakmai igazgatója a magyar válogatott sikeréről az NSO TV-nek.


Január 12.

"8 ponttal kevesebbet szereztünk ősszel, mint amit vártam, 5-öt mi rontottunk el, 3 pontot a feladatára teljesen alkalmatlan játékvezető vett el tőlünk."

George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa a Honvéd TV-ben a kispestiek elvesztegetett pontjairól is beszélt. (Fotó: honvedfc.hu)


Január 11.

"Akkor voltam katona. Amikor a ruszkik ellen játszottunk, hétvégi eltávozáson voltam, és ami soha az életben nem fordulna elő normális emberrel a katonaság alatt, akkor megtörtént: hamarabb mentem vissza a laktanyába a lehetségesnél, hogy láthassam a meccset. Aztán négy perc után kettő-nulla volt oda."
Gundel Takács Gábor, a rangado.hu-nak adott interjúban osztotta meg élményeit a '86-os szovjetek elleni 0-6-ról.


Január 7.

"Nyugodtan leírhatja: edzői pályafutásom legsötétebb korszaka volt. Nem csak a pénzhiány, hanem amiatt is, hogy szinte az egész idényt végigbundázták a játékosok: 10 meccsből kilencet eladtak."
Az egykoron Egerben is dolgozó Mészáros Ferencnek nincsenek túl kellemes emlékei Heves megyei időszakából... (FourFourTwo)


Január 6.

"Saját magamnak okoztam a sérülést, saját magamat vágtam földhöz, mint a zsíros kenyeret..."
Böde Dániel mondta ezt a sérüléséről a Fradi TV-ben.


Január 4.

"A válogatottság, igen... Lerágott csont, de mivel az utóbbi napokban egyre több spekuláció látott napvilágot, valóban nem árt tisztázni. Mindenekelőtt ezúton is szeretnék gratulálni a válogatott tagjainak, hogy kivívták az Európa-bajnoki részvétel jogát, szívből örülök neki! Sok mindent mondhatnak rám, de azt nem, hogy irigy vagyok. Nekem is volt lehetőségem rá, hogy kijussak Eb-re vagy vébére, fájdalom, hiába viseltem ötvenegyszer a címeres mezt, nem jártam sikerrel. A többiek sikere ugyanakkor boldoggá tesz. Az ellenben bosszant, hogy némelyek már azt pedzegetik, hogy azért igazoltam Németországba, mert így akarok visszatérni a válogatottba. Nos, ezzel kapcsolatban két megjegyzésem lenne. Egy: a válogatottságot kétezer-tízben lemondtam, és nem az a típus vagyok, aki megváltoztatja a véleményét. Kettő: szégyellhetném magam, ha azok után, hogy mások végigküzdötték a selejtezősorozatot, csak úgy besétálnék az Eb-re. Ha valaki most garantálná, hogy Franciaországban döntőt játszik a magyar válogatott, akkor sem térnék vissza."
Az immáron az Eintracht Frankfurt kötelékébe tartozó Huszti Szabolcs a kontinenstorna miatt sem változtatja meg korábbi döntését, és nem emiatt igazolt újra a Bundesligába. (Nemzeti Sport)


Január 3.

"A feleségemmel a második gyermekünket várjuk, ezért is döntöttünk úgy, hogy visszatérünk Európába."
Huszti Szabolcs, az Eintracht Frankfurt egyik új igazolása elárulta, a focin kívül mi hozta vissza a Bundesligába és az öreg kontinensre Kínából.


December 30.

"Ha ugyanilyen jól teljesít a gárda, mint a norvégok ellen, akkor továbbjutunk a csoportból. Négy pontot biztosan szerzünk Izland és Ausztria ellen, és ez elég lehet a tizenhat közé jutáshoz" - mondta el a Blikknek a magyar válogatott Eb-esélyeiről a legendás sportriporter, Szepesi György.


December 29.

"A mai napig mondják a társak, hogy olyan stílusban senki nem rúgja meg a labdát, mint én. Beckhamnél is jobb voltam! Oké, Czvitkovics Petinek is nagyon jó rúgótechnikája van, majdnem olyan jó, mint nekem..."
Kenesei Krisztián, a Vasas támadója a Presztízs Sportban többek között a kivételes rúgótechnikájáról is beszélt.


December 28.

"Köszönöm a külön díjátadót, csak azért állíttattam ki magam pirossal, hogy itt lehessek"
A Bursasporban a múlt héten kiállított Dzsudzsák Balázs poénja - a szélső ezt akkor sütötte el, amikor megkapta Debrecenben a Hajdú-Bihar megyei Prima-díjat. (haon.hu)


December 27.

"Amit különösen imádok, hogy a szabolcsiakkal nagyon jóízűeket lehet enni és inni."
Mátyus János, a Nyíregyháza vezetőedzője a borsonline.hu-nak.


December 25.

"Mellesleg tudja, mi volt Magyarországon eleinte a legmeglepőbb számomra? Az önbizalom hiánya, márpedig, ha az ellenfél lehajtott fejű, remegő szájszéllel pályára lépő futballistákat lát, akkor már félig nyert ügye van. Ezt azért némileg sikerült megváltoztatnom, szerencsére már magabiztosabbak a játékosaink" - mondta el a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck a borsonline.hu-nak a nemzeti együttes mentális felkészítéséről. (Fotó: Bánkúti Sándor)


December 23.

"Mit tagadjam, van, nem is kevés. Mindössze háromszor védhettem a válogatottban, pedig legalább ötvenszer voltam kerettag. Fájó emlék, hogy a Fradival nem sikerült bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Még ma is beleborzongok, hogy milyen közel voltunk ehhez Prágában, ahol a hosszabbításban buktuk el a továbbjutást. De hogy azért valami jót is mondjak, 486-szor játszottam az NB I.-ben, és ezzel a számmal ötödik vagyok a az örökranglistán" - válaszolta a visszavonuló, és a Rákosmenti KSK csapatánál munkát vállaló Szűcs Lajos a Magyar Hírlapnak adott interjújában arra a kérdésre, hogy van-e hiányérzete a pályafutásával kapcsolatban.


December 22.

"Az abszolút kedvenc ünnepi menüm a töltött káposzta, ez kihagyhatatlan a karácsonyi menüből, nagyon szeretem. Azt elismerem, hogy többet eszem ezekben a napokban, viszont az édességet ilyenkor sem viszem túlzásba" - mondta el a család karácsonyi menüjével kapcsolatban az Újpest kapusa, Balajcza Szabolcs. (ujpestfc.hu)


December 21.
"Ha kupagyőztesek leszünk, kékre festem a hajamat. Ezen ne múljon."
Dárdai Pál a német "Sportplatz" című televíziós műsorban érdekes ígéretet tett.


December 20.
"Sajnos nem lehetett áttörni az elzáródott eret, így elkerülhetetlenné vált a sebészi beavatkozás. Amikor kiderült, hogy műteni kell, azt mondta nekem a doktor úr, válasszak, mehetek a Városmajor utcába vagy a Haller úti szívklinikára. Úgy voltam vele, ha meg kell halnom, akkor a Ferencvárosban történjen, úgyhogy az utóbbit választottam."
Bálint László, avagy a "Báró" szívműtéten esett át és a karácsonyt is kórházban tölti majd. (Nemzeti Sport)


December 19.

"Persze a portugálok jók, de ha Ronaldónak nem megy a játék, azt sem tudják, hol a labda. A világversenyeken kifejezetten rapszodikusan teljesítenek, szerintem ők könnyebben verhetőek, mint az osztrákok" - értékelte a magyar válogatott Eb-csoportellenfelét a lokal.hu-nak a nemzeti együttes korábbi szövetségi kapitánya, Csank János.


December 18.

"Harminchat csoportmeccs lesz, tehát nagyjából várható, hogy egy játékvezetőre két mérkőzés vár az első körben. Sűrű a program, napi három meccsel, így tizenkét bíró nem is lenne elég. Persze, semmi nincs kőbe vésve: ha valaki úgymond "romba dönt" egy meccset, netán lesérül, az nem kap többet, de az alapkoncepció az, hogy mindenki hasonló esélyt és hasonló terhelést kapjon. Aztán, hogy a folytatásban hogy lesz, az ezektől a meccsektől is függ, viccesen mondhatnám, a csapatoknak három találkozójuk lesz a kvalifikációra a kieséses szakaszba, nekünk meg kettő."
Kassai Viktor a rangado.hu-nak beszélt a 2016-os Eb-ről és a lehetőségeiről a tornán.


December 17.

"Tisztában vagyok azzal, hogy a keresetem a magyar viszonyokhoz képest magas összeg. Ám az én fizetésem korántsem a csillagos ég. Természetesen nem költök el minden pénzt, hanem az ügynökségem menedzsmentjének tanácsait követve be is fektetem. Közösen gondolkodunk, hogy mibe lehet ezt a játékosként elért sikert továbbvinni. Mint a legtöbben, én is arra törekszem, hogy aktív éveim alatt megteremtsem azt az egzisztenciális hátteret, ami minőségi életet biztosít számomra a jövőben" - mondta el a magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs a Figyelőnek adott interjújában.


December 16.

"Volt egy kis sérülésem előtte, s nekem másnap edzenem kellett. A jövőre nézve inkább azt tartottam hasznosnak, mert szükségem van arra, hogy százszázalékos állapotban legyek. Néha tudni kell lemondani bizonyos dolgokról."
Dibusz Dénes nyilatkozott a bama.hu-nak többek között arról, hogy miért nem tartott az öltözőbeli ünneplés után az éjszakába a norvégok elleni győztes pótselejtező után.


December 15.

"Dani a sérülés súlyosságához képest jobban van. Ő lelkileg elég erős ember, szó sincs róla, hogy összezuhant volna. Rengetegen hívják, mindenki mielőbbi jobbulást kíván. Dani most otthon gyógyul, a szülei viselik gondját. Egy percig sem haragudott Litauszki Róbertre, neki semmi köze sincs a sérüléshez. "
A korábbi csapattárs és jóbarát, Éger László nyilatkozott a Magyar Nemzetnek Böde Dániel sérüléséről.


December 13.

"Nem is értem, hogy lehetett huszonegy pont különbség a két csapat között a forduló előtt."
Andreas Möller a magyar válogatott másodedzője a Nemzeti Sportnak a Ferencváros-Újpest derbit (0-1) követően. A világ- és Európa-bajnok elégedett volt a rangadó színvonalával, és meglepte az Újpest futballja őt is.


December 12.

"Nősülni más időpontban is lehet, az Eb-n viszont akkor kellene ott lennem, ezt elfogadja a kedvesem is. Igyekszem meggyőzni majd a kapitányt tavasszal is" - mondta el a Slovan Bratislava és a magyar válogatott csatára, Priskin Tamás az Index.hu-nak. (Fotó: MTI)


December 11.

"A nap 24 órájában képes vagyok gyűlölni a Ferencvárost".
Havas Henrik televíziós műsorvezető elmondása szerint még a 60-as években utálta meg a zöldeket, amikor az Újpest jégkorongosai egy román csapattal csaptak össze: "Megjelentek a román nemzeti lobogóval és nekik drukkoltak. Akadtak azért jó húzásaik is, például gázolajból kiöntötték az FTC feliratot és meggyújtották, amikor ünnepelni akartunk. Tudják mit, fizetem nekik a gázolajat, csak legyünk újra bajnokok". Havas a SportKlub szombaton adásba kerülő dokumentumfilmjében sztorizgatott. (delmagyar.hu)


December 10.

"Még nagyon sok mindenben fejlődnöm kell, ezt pontosan tudom. Fejjáték, ütközés, nem is sorolom, mert hosszú a lista. Jó lenne, ha mihamarabb megszületne az első élvonalbeli gólom is. Akár a hétvégi nagy rangadón, az Újpest ellen. Nem vagyok türelmetlen, az eddigi kacskaringós időszak után most valamelyest egyenesben érzem magam. A küzdéstől persze így sem riadok vissza" - mondta el a magyar válogatott és a Ferencváros fiatal tehetsége, Nagy Ádám az Index-nek adott interjújában. (Fotó: Huszti István)


December 9.

"Annál a jelenetnél ott is lehettem, amikor szövetségi kapitányként kijelölte a kezdőcsapatot, és eggyel több nevet mondott. Szólni senki sem mert, valaki sok idő múlva halkan köhögött, mire Puskás Öcsi bácsi odaszólt, a maga sajátos stílusában: mi van?! Aztán az egyik játékos összeszedte magát és elárulta, hogy mi történt. Erre Öcsi bácsi csak annyit mondott, hogy, jó, akkor az a szőke nem játszik. Mire valaki megjegyezte, hogy de az a Détári. A válasz csak annyi volt, hogy: és? Természetesen Döme azért a végén játszott."
Borbély Zoltán, az MLSZ korábbi szóvivője a Faktornak beszélt korábbi élményeiről, így egy Puskással és Détárival kapcsolatos sztoriról is.


A Nap mondása rovat korábbi bejegyzései itt olvashatóak el - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON