Dibusz kolbászt tölt Dárdainak, ha kapitány marad

Feltöltve: 2014, november 24 - 20:16 Frissítve: 2014, november 24 - 20:17

A csakfoci.hu oldalán naponta szedjük össze a hazai írott, nyomtatott vagy elektronikus sajtóban leírt, elhangzott nyilatkozatok legjobb elemét. Itt a legújabb Nap mondása!

Olvastál, hallottál valami jót és megosztanád a többiekkel is? Küldd el nekünk ide kattintva!

November 24.
"A kapitány viccesen azt mondta az újoncoknak, reméli, nem csak a pályán háláljuk meg a bizalmát. Ha marad, egy disznótorban töltök neki kolbászt, amit együtt megehetünk."
Dibusz Dénes a Blikknek árulta el fogadalmát, amely abban az esetben valósulhat meg, ha Dárdai Pál marad a magyar szövetségi kapitány. (Fotó: fradi.hu)


November 23.
"Gyakoroltuk pénteken a tizenegyeseket, de mind a hármat kihagytam. Lengyel Feri azzal biztatott, hogy nyugodjak meg, majd a meccsen belövöm."
A pápai Csizmadia Csaba nem a legjobb előjelek után szerzett pontot érő büntető-gólt a Honvéd elleni bajnoki 94. percében.


November 22.
"Folyamatosan nézem a meccseket, nézem, hogyan dolgoznak a magyar edzők. Én tőlük is tudok tanulni, és ezt nem szégyellem."
A Videoton FC vezetőedzője, Joan Carrillo egy [origo]-nak adott interjúban.


November 21.
"Tökfőzelékkel. (...)Metallica-koncertnek."
A Budapest Honvéd klubhonlapján megjelent kérdezz-felelekben a népszerű kapus, Kemenes Szabolcs így felelt a "Milyen étellel lehet kikergetni a világból?, illetve a "Mi az, aminek nem tudsz ellenállni?" felvetésekre. (Forráshonvedfc.hu)


November 19.
"A több helyzetet kialakító hazaiak megérdemelten nyertek. Elnézést kérünk az általam tisztelt szalókiaktól, hogy "nyomorékok, tuskók és köcsögök" voltunk."
A megyei I. osztályú Gyöngyöshalász elnöke, Szabó Gyula nyilatkozta mindezt az Egerszalók elleni meccset követően. Az eset érdekessége, hogy néhány nappal később az ellenfél edzője, Horváth Tamás elnézést kért a Gyöngyöshalásztól a bántó szavak miatt a heol.hu-n.


November 17.
"Inkognitóban megnéztem őt egy Újpest-meccsen, ahol azt láttam tőle, hogy helyezkedésben speciel nem hibázik. Behívtam, figyeltem egész héten, és megerősített ebben a meglátásomban. Ezek után bátran mertem őt játszatni ilyen meccsen is, amelyen remekül szállt be. Nem hozott szégyent rám és magára sem. Most berakom a kezdőbe, és meglátjuk, mire megy a lehetőséggel, lehet-e nagyobb terhet is rá rakni ilyen szinten."
Dárdai Pál az újoncként a finnek ellen debütáló Forró Gyuláról. (Nemzeti Sport)


November 14.
"Biztos, hogy győzni fog a magyar válogatott (…) Én mindig a győzelemben hiszek, győzni akarok Újpesten."
Urbán Flórián a finnek elleni meccsre és az újpesti/angyalföldi időközi választásra is megadta a tippjét, utóbbiban ő is megméretteti magát képviselőjelöltként.


November 13.
"Azért, mert elvből ne győzzenek a románok. Emellett a döntetlennel elvesznek egymástól két-két pontot."
A székelyföldi származású László Csaba a Sport TV Zuhanyhíradó c. műsorában arra a kérdésre, szerinte miért nem jó a magyar válogatottnak, ha Románia péntek este megveri a csoportot vezető északíreket.


November 12.
"Anno borzasztóan rosszul esett volna, ha játékosként nem szidnak a ferencvárosi szurkolók. Ott valami nem lett volna rendben. (...) Legutóbb a Fradi-Pécs meccsen egy rossz szót nem kaptam, tehát előszele volt a kirúgásomnak..."
Véber György a Sport Klub Beszólás c. műsorában.


November 11.
"Ha valaki NB I-es futballista, attól még nem válogatott. Szerintem ezt Dárdai Pál is hamar fel fogja mérni, ha marad."
A korábbi szövetségi kapitány, Csank János a rangado.hu-nak nyilatkozott.


November 10.
"Nem látom benne a logikát. A feröeri csapat egészen más, mint a miénk, meg is lepett, hogy többet birtokolták a labdát a magyarok ellen, sőt hosszú időn át uralták a meccset. Úgy látom, hogy a magyar edző nagyon pozitív és magabiztos, nem véletlenül, hiszen Magyarországnak tényleg jó esélye van, hogy legyőzze Finnországot."
Így reagált az Origónak a finn szövetségi kapitány, Mixu Paatelainen arra, hogy Dárdai Pál a románok elleni meccs után, a feröeri meccs előtt azt mondta, ha Magyarország legyőzi a Feröer-szigeteket, akkor ő garantálja a finnek elleni diadalt.


November 9.
"A legjobb ütemben, Mester."
Torghelle Sándort azután cserélte le edzője, Garami József, hogy a rutinos támadó sorsdöntő gólt szerzett az MTK szombathelyi bajnokiján. A mesteredző már a szöglet előtt le akarta hozni a csatárt, de aztán megvárta, hogy a sarokrúgás is meglegyen. Bejött a húzás, Torghelle meg is dicsérte a szakembert, amikor lejött a pályáról. (MTVA, fotó: mtkhungaria.hu)


November 8.
"Pontos adatot nem tudok, de a büntetők közel felét kivédem. A Fradiban és Pápán is volt egészen hosszú góltalansági sorozatom, amikor még tizenegyesből sem tudtak betalálni nekem. Különösebb taktikám nincs, mindig az ösztöneimre hallgatok, és vannak olyan praktikáim is, amiket nem árulhatok el. Az mindenképpen segít, hogy néhány játékos már akkor elbizonytalanodik, amikor a büntető előtt rám néz a kapuban."
Szűcs Lajos beszélt az általa kivédett büntetőkről a Borsnak.


November 7.
"A West Brom felajánlotta, hogy legyek utánpótlásedző, de én még nem akartam abbahagyni a futballt, mert nagyon sokat dolgoztam azért, hogy a térdsérülésem után újra egészséges legyek. A másik pedig, hogy Magyarországon szeretném hasznosítani a tudásomat. Persze, ha egy angol klub első csapata hívna edzőnek, arra nem lehet nemet mondani."
Gera Zoltán az origo.hu-nak, illetve Juha Pálnak adott interjújában arról, milyen egyéb lehetősége lett volna a nyáron a hazatérés mellett. (Fotó: fradi.hu)


November 6.
"Falusi gyerekek voltunk a bátyámmal, Lajossal. Nem mese ez, kapálás, kaszálás közben szereztük meg a fizikumunkat. Nem voltak akkor még ilyen erősítőtermek felénk, mint napjainkban. De a padlásra vállon, lábon hordtuk fel a kukoricát, létrán."
Id. Dárdai Pál egy pmfc.hu-nak adott interjúban. (Fotó: pmfc.hu)


November 5.
"Ha a Facebookon bejelölnék mindenkit, akivel együtt futballoztam az elmúlt öt évben, lenne vagy négyszáz új ismerősöm."
Kemenes Szabolcs a Honvédnál tapasztalható állandóságról egy rangado.hu-nak adott nyilatkozatban.
(Fotó: honvedfc.hu)


November 4.
"Amikor Pali a kinevezése után felhívott, és kérdezte, vállalom-e a munkát, a kellemes meglepetéstől elejtettem a mobilomat."
Nyilasi Tibor egy Borsnak adott nyilatkozatban.


November 3.
"Szalai Ádám fejben zseni, a fizikum pedig könnyebben fejleszthető."
Dr. Petrekanits Máté, a TF Sportlabor vezetője a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában. (Fotó: mlsz.hu)


November 2.
"Tudtuk, hogy Julian Jenner erőállapota még nem megfelelő, de ő egy topjátékos, azért volt kezdő. A 32. percben le kellett cserélni, lehet, hogy túl erős volt neki a bemelegítés..."
Szivics Tomiszláv, a Diósgyőr edzője a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában, arról, hogy Jenner miért csak bő félórát játszott az ETO ellen.


November 1.
"Ha a stábban van egy vadállat edző, akkor mellé egy higgadtabb kell, mert ha két vadállat üvöltözik, akkor az nem olyan jó. Ha a vezetőedző egy vadállat, akkor egy higgadtabb pályaedző kell mellé, úgy gondolom, Farkas József egy nagyon jó választása Attilának, ők évek óta együtt dolgoznak, eredményeket értek el. Ha pedig a vezetőedző picit alamuszibb, szépen beszél, csöndes és megkerüli a játékosokat, akkor kell egy olyan pályaedző mellé, aki azt mondja, hogy takarodjál oda, mert levágom a fejedet."
Urbán Flórián saját klasszikussá vált mondatát is idézte a SportKlub Beszólás című műsorában egy betelefonáló kérdésére, miszerint nem merült-e fel az, hogy ő legyen Pintér Attila pályaedzője a válogatottnál.


Október 31.
"A legjobb példa Landon Donovan esete Jürgen Klinsmannal. Ahogy olvastam, otthon mindenki Pintérre haragudott amiért nem hívta meg Szalait. Itt is mindenkit meglepett, hogy Klinsmann nem vitte ki a vébére a legnagyobb sztárt, Donovant. Végiggondolták az emberek a döntését: ha ezt lépte, akkor biztos megvolt rá az oka, és ha hibázott, akkor majd a főnökei, úgyis cselekszenek. Adtak neki egy esélyt. Ez nálunk elképzelhetetlen, otthon nincs ekkora türelem."
Urbányi István fiával, az amerikai egyetemi bajnokságban futballozó Urbányi Kristóffal beszélgetett az USA-ban tapasztaltakról az origo.hu.


Október 30.
"Nem magyarázat, de otthon is játszottunk, Debrecenben is játszottunk, szép új stadionokban. Utána ide jöttünk: kis öltöző, régebbi stadion. Tudom, hogy nem magyarázat, de lehet, hogy némelyik játékos nem talált megfelelő motivációt ezekben a körülményekben."
Thomas Doll a honvedfc.hu oldalon megjelent nyilatkozatának tanúsága szerint nem volt elégedett túlságosan a körülményekkel a Honvéd elleni kupameccsen, a Bozsik-stadionban, és szerinte ennek volt is nyoma csapata szerdai teljesítményén. (Fotó: fradi.hu)


Október 29.
"Nem a köbcentit, nem a szív méreteit kell növelni, nem még többet kell dolgozni, hanem a modern labdarúgáshoz szükséges képességeket kell fejleszteni az arra alkalmas gyerekekkel. Az alap állóképesség vagy van, vagy nincs, ez műszerekkel megállapítható. A Trabantból nem lesz Mercedes, akármennyire is nyomjuk a gázt."
Dr. Petrekanits Máté, a terhelésélettan egyik legismertebb hazai szakértője az origo.hu-nak. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)


Október 28.
"Nem az én idegrendszeremnek való az a csapat, én nem vagyok berendezkedve arra, hogy állandóan balhé van a pályán. Pont elég volt játékoskoromban, amikor én csináltam a balhét, és edzőként nem szeretnék olyan helyen dolgozni, ahol nincs rend, mert mindennek az az alapja. Ott minden volt... Én ilyet még nem láttam. Ezt ki kell próbálnia minden edzőnek. Sok minden baj volt. Baj volt az, hogy nem játszatok olyan játékost, aki nem tud futballozni, de alapítótag, meg nincsen Fradi-szívem... Én nem is mondtam soha, hogy Fradi-szívem van. Igaz, Vasas sincs. Én Barcelonás vagyok, mert én is azt az eredményes, finom futballt szeretem, amit ők játszanak."
Váczi Zoltán így indokolta azt, miért hagyta el gyorsan a Fradi-szurkolói csapatának kispadját. A korábbi válogatott játékos a Dinó Sporthíradó vendége volt.

Október 27.
“Köszönöm a Bács-Kiskun megyei játékvezető testületnek, hogy óra nélkül küldi el a játékvezetői hármast. A nézőkön kívül csak ők gondolták úgy, hogy 44 perces egy félidő. Természetesen, a Kistelek akarásához, illetve a rossz védekezésünkhöz semmi köze a bíróknak. Nagyon sok mindenben javulnunk kell, mert egy pár cipő nem elég a pályára.”
Magyar György, a megye I-es Mórahalom vezetőedzője az addig nyeretlen Kistelek elleni 2-1-es vereséget követően.
(Fotó és forrás: szegedma.hu)

Október 24.
"Őszintén szólva nehezen viselem mindazt, ami velem, körülöttem történik. Megőrülök a bizonytalanságtól, hogy mikor lesz végre jó a lábam. Legalább tört volna el a lábam, akkor tudnám, mennyi időt kell kihagynom, meddig tart a rehabilitáció."
Kabát Péter hosszan tartó sérüléséről. (Fotó: ujpestfc.hu, forrás: Nemzeti Sport)

Október 23.
"Nem az én döntésem volt a klub elhagyása, a Fradi vezetősége döntött a jövőmről. Menj és reklamálj Orosz Pálnál vagy Dollnál"
Julian Jenner az Instagramon reagált egy szurkolónak, aki arra kérte, hogy ne Diósgyőrbe igazoljon, hanem térjen vissza a Ferencvároshoz.


Október 22.
"Abban egészen biztos vagyok, hogy én sikeres lennék. Komolyan..Az eredményeken nem biztos, hogy látszana, ha Ancelotti helyett esetleg Mátyus János ülne a padon. :)"
Mátyus János, a Presztízs Sport legújabb számában többek között arról is beszélt, hogy ő megállná a helyét a Real Madrid kispadján.


Október 20.
"Nem azt mondtam, hogy ilyen mondatokkal kell motiválni, hanem, hogy a magyar játékosokat nem lehet simogatni és megkérni őket, hogy „légy szíves, fussál már!” Kőkemény kézzel kell bánni velük, és akkor elvégzik a feladatukat. Lehet, hogy a stílusom egy picit nyers, viszont borzalmasan őszinte. "
Urbán Flórián, az origo.hu-nak az ominózus Takarodjál oda, mert levágom a fejed!” mondatról. (Fotó: MTI/Beliczay László)

Október 19.
"Hát aki ott csatát nyer, az igazi vaddisznó, már elnézést."
Nyilasi Tibor a Sport TV stúdiójában azt a szituációt és a kapu előtti tülekedést szemléltette ezzel a szóval, ami a Diósgyőr hajrábeli szabadrúgásnál alakult ki a Pápa kapuja előtt. Ebből kontrázott remekül a hazai csapat, de a ziccert kihagyta.


Október 17.
"Engem nem érdekel Szalai Ádám teljesítménye. Ő rúgta a győztes gólt. Kit érdekel, hogyan játszik egy center?! Hányan vannak, akik labdába nem rúgnak a meccseken?! Nem érdekel a labdatartás. Van még rajta kívül 9 mezőnyjátékos a pályán. Oldják meg!"
Várhidi Péter a válogatott középcsatáráról a Sport TV Zuhanyhíradó c. műsorában. (Fotó: mlsz.hu)


Október 16.
"Újdonság volt, hogy 1-0-s állásnál nem üvöltözés és ordibálás volt az öltözőben"
Dzsudzsák Balázs még a román meccs szünetében tapasztalta meg a válogatottnál újdonságnak számító jelenséget - erről a feröeri meccsről történt hazaérkezést követően beszélt.


Október 14.
"A mostani válogatott csapatkapitánya, Fródi Benjaminsen ellen még játszottam, mindig neki jutott a feladat, hogy vigyázzon rám, igaz, ebben nem volt valami sikeres…"
Szivics Tomiszláv, a DVTK Feröer-szigeteket jól ismerő vezetőedzője egy boon.hu-nak adott nyilatkozatban.


Október 13.
"Utólag nyilván szégyelli magát az ember, de ott, akkor nem is vettem észre, hogy valami történik. Én ilyen vagyok, nyilván majd valami hangtompítót be fogunk szerelni. Tisztáztam a helyzeteket a játékosokkal és szerintem ők is így reagáltak volna, ha látják azt, amit én. Szerintem nem volt olyan vészes egyébként az egész."
Véber György a Digi Sport stúdiójában a Videoton elleni meccsen hallott káromkodásairól, amelyek azóta "nagy karriert" futottak be.


Október 11.
"A 2003-2004-es szezont Garami Józsi bácsival kezdtük, aztán őt 2003 decemberében teljesen érthetetlenül elküldték, és ekkor jött Pintér Attila. A Ferencvárosból nem ő kreált bajnokcsapatot, hanem mi, játékosok csináltunk belőle bajnok edzőt. 2003 őszén Garami menesztésekor magabiztosan vezettük az NB I-et. Aztán jött a tavasz, és hihetetlen vereségeket hozott. A Siófok az Üllői úton nyert 4-0-ra. Az Újpest szintén odahaza vert el bennünket. Két fordulóval a vége előtt úgy tűnt, mindennek vége. Aztán a csapat megrázta magát, és bajnok lett, igaz, ehhez az is kellett, hogy az utolsó fordulóban az Újpest 1-1-et játsszon az MTK-val. Ám ekkor már csak papíron volt Pintér a vezetőedző. Nem beszéltünk vele, azt játszottuk, amit elterveztünk, nem azt, amit mondott nekünk. Ma már furcsa erről beszélni, de ha akkor nem így teszünk, sosem leszünk bajnokok. Pintérrel éjjel-nappal tolódtunk, míg sikerült majdnem teljesen letolódnunk a dobogó legfelső fokáról. Ugyanakkor, bár tudom, hogy ez ellentmondás, Pintér Attilát az egyik legfelkészültebb magyar edzőnek ismertem meg. Elméletben. Mert más az elmélet, és más az, amikor egy csapatnyi futballistával a gyakorlatban kellene valamit kezdeni. Kommunikálni velük, pszichésen hatni rájuk, a lelkükre beszélni. Na, ezek azok a dolgok, amelyek Pintérnek soha nem fognak menni."
Udvarácz Milán, a Fradi korábbi kapusa idézte fel így a Pintér-korszakot egy interjúban. A jelenleg Dániában fizioterapeutaként dolgozó Udvarácz origo.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, a magyar futball szerinte ma miért nem létező fogalom.


Október 10.
"Éppen erről beszélgettünk a lelátón, olyan dolgokat csinált meg a labdával, amit nem minden fiú tudna megcsinálni (…) biztos vagyok benne, hogy Zsanett megállná a helyt akár egy NB I-es mérkőzésen is."
Domonyai László, az MTK ügyvezetője válaszolt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában arra a kérdésre, hogy gondolt-e arra, hogy a női csapat nagy tehetségét, Kaján Zsanettet átvezényelné-e a férfi NB I-be.


Október 8.
"Tipikusan magyaros, undorító, motiválatlan hozzáállással futballozó játékosokkal nem lehet pályára lépni. Felháborítónak tartom, hogy egy játékos a lecserélése után 10 perccel már telefonnal a fülén nézi a mérkőzést. Nálam 4-5 játékos tényleg olyan teljesítményt nyújtott, hogy a szerződését veszélyezteti, felháborító volt egyesek hozzáállása a pályán."
Varga Attila, a Soroksár vezetőedzője a Szigetszentmiklós ellen, a Ligakupában elszenvedett 4-0-s vereséget követően. (Forrás és fotó: sztkfutball.hu)


Október 7.
"Szorítok azért, hogy Dárdai Pál jól dolgozzon, bár hozzáteszem, egy kicsit elvi kérdésekben súrolja a lécet. De ha az elvi kérdések nem számítanak – és ezt nem rosszból mondom –, akkor gyakorlatilag normálisnak mondható a kinevezése. Annyiból jobb, hogy így alakult – bár remélem, a játékosok nem játszottak Pintér Attila ellen, pláne a magyar válogatottban –, mert Dárdai miatt lesz egy olyan plusz a mieinkben, hogy a betyárbecsület is dolgozik bennük, mert a volt játékostársat kell kihúzni az idézőjelben értendő slamasztikából."
Csank János egykori szövetségi kapitány egy fociakobon.cafeblog.hu oldalon megjelent nyilatkozatban. (Fotó: mlsz.hu)


Október 4.
"Először azt mondtam neki, hogy három meccset kapott. De annyira nekikeseredett, hogy öt másodperc múlva gyorsan elárultam, hogy csak egy mérkőzésre szól a büntetése. Éreztem, hogy nem szabad tovább feszíteni a húrt."
Véber György, a PMFC szakvezetője arról, hogyan "szívatta" a Honvéd ellen kiállított Danijel Romicot. (Forrás és fotó: bama.hu)


Október 2.
"Néhány magyar szót már megtanultam: "köszönöm, viszlát, jó napot, jó estét, szia, piros, sárga, bal, jobb", ezek jutnak most hirtelen az eszembe. Ja igen, már káromkodni is tudok magyarul."
Tommaso Rocchi, a Haladás olasz légiósa a haladas.hu-nak. (Fotó: haladas.hu)


Szeptember 30.
"Már többször visszanéztük, és úgy gondolom, szerencsénk volt ennél a szituációnál. Ilyen gólokat meg szoktak adni. A mezőnyben van ezer ilyen fault."
Balajcza Szabolcs, az Újpest kapusa a hétvégi Lombard Pápa elleni bajnoki (0-0) legvitatottabb jelenetéről, a hazaiak meg nem adott góljáról a Dínó Sporthíradó adásában. (Fotó: ujpestfc.hu)


Szeptember 29.
"A mérkőzés kiváló hangulatú volt, Mátyus Janinak ezért engedtünk is két gólt. Mindig be akar találni ellenünk, ő a REAC Bödéje. Kirakja a karját, feldönti a védőket, aztán betalál"
Lipcsei Péter viccelődött, miután az FTC öregfiúk-csapata 9-3-ra legyőzte a REAC csapatát. (Forrás és fotó: fradi.hu)


Szeptember 27.
"Mérkőzés van."
Így reagált Torghelle Sándor az ETO elleni bajnoki szünetében az MTVA riporterének kérdésére, miért olyan, mint aki vért ivott.


Szeptember 25.
"Itt nehéz edzőnek lenni, nem az NB I-ben vagy az NB II-ben. Pedig ebben a megyei bajnokságban még én is játszhatnék öt percet, ha kialszom magam. Meg a Barcelonában is, na, ott igazán nem nehéz, mert ha passzolnak, csak tovább kell passzolni."
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bajnokság harmadik helyén álló és szerdán a Diósgyőrrel kupameccset játszó Sajóbábony edzője, Bodnár József a Sportgézának. (Fotó: Barakonyi Szabolcs, Sportgéza)


Szeptember 22.
"Ha tudni akarod, mi az a tiki-taka, kérdezd meg a Ferencváros játékosait."
Asmir Suljic, az Újpest támadója így kommentálta a Facebookon a derbin aratot győzelmet.


Szeptember 21.
"A bajnoki cím elúszott"
Szakály Péter önkritikusan szólalt meg a Sport Tv kamerája előtt, csapata bajnoki esélyeit illetően, miután a DVSC csak egy 0-0-ra volt képes hazai pályán , a KTE ellen.


Szeptember 18.
"Az edzőképzésen természetesen gyakran beszélgetünk egymással szakmai kérdésekről. Dárdai egyértelműen a feltolt védekezésben, a támadózónában megszerzett labdákban, vagyis a modern német futballban hisz."
Sallói István egy [origo]-nak adott nyilatkozatban az új kapitány filozófiájáról.


Szeptember 17.
"Ezen kívül van egy nemzetközi mentorom: az 1960-as aranylabdás, Luis Suárez, a Barcelona és az Inter egykori klasszisa. Egy olaszországi barátom, az Inter egyik szponzora hozott össze minket, többször találkoztunk, és ezt a jó kapcsolatot szeretném minél tovább ápolni. Felvételről szokta megnézni a mérkőzéseinket és mindig kapok tőle egy-két jó tanácsot."
Szanyó Károly, a Vasas vezetőedzője egy rangado.hu-nak adott nyilatkozatban.


Szeptember 16.
"Amikor Pintér Attilát kinevezték, én akkor is azt mondtam, hogy végre egy karakteres edző, aki elmagyarázza a játékosoknak, hogy merre van az előre, és ha kell, akkor még agyon is vagdossa őket. Ehhez képest azt látom, hogy Pintér Attilát elküldik kommunikációs tréningre, hogy szépen beszéljen. Miért? Hát mindenki tudta, hogy Pintér Attila milyen, hiszen pont azért is választották, hogy ha kell, akkor úgy beszéljen. Számomra ez egy kicsit nevetséges."
Urbán Flórián a Dínó Sporthíradóban beszélt sajátos munkamódszereiről.


Szeptember 15.

"Ami Rocchit illeti, kellett egy olyan ember előre, aki meg tudja tartani a labdákat, keretünkből egyedül ő alkalmas erre. Úgy-ahogy meg is oldotta feladatát, ám látszik, hogy beállításával lelassult elöl a futballunk. Reméljük, tud majd nekünk segíteni...
Artner Tamás egyelőre nincs túl jó véleménnyel a nyáron igazolt Rocchiról és azt is nehezen tartja elképzelhetőnek, hogy együtt játsszon majd az olasz támadó Radóval. (haladas.hu)


Szeptember 13.

"Elég a dumából. Főleg a futballisták szövegeléséből. Nekem ne sírjanak az újságíróknak, inkább játsszanak, és én azt mondom Pintérnek, ha marad, igenis meg kell keresni Szalai Ádámot, sőt, Huszti Szabolcsot, pokolba az önérzettel, a nagy arccal, amikor a sportág jövőjéről van szó. Épülnek a stadionok, és ahelyett, hogy fejlődne a futballunk, egyre hátrébb és hátrébb kerülünk."
Mészöly Kálmán beszélt a magyar válogatottról és a magyar futballról. (Fotó: mlsz.hu / forrás: Nemzeti Sport)


Szeptember 12.
"Szalai Ádám menjen be a templomba minden nap, dobjon be egy 100 forintost, köszönje meg a Jóistennek, hogy kint futballozhat, és ne okoskodjon..."
Urbán Flórián a Digi Sport "Reggeli start" c. műsorában.


Szeptember 11.
"Még azt is vállalom, hogy önmagunkat is túlteljesítettük ezzel a meccsel. (...) Már nincsenek olyan játékosaink, akiknek vér van a pucájukban. A magyar játékos kimegy külföldre játszani a válogatottal, és ott beszarik. Szó szerint."
Váczi Zoltán, a Vasas legendája a Sport Klub Dodzsem c. műsorában az északírek elleni meccsről.


Szeptember 10.
"Akik úgy döntöttek, hogy Pintér Attila legyen a kapitány, azok álljanak ki mellette, de tegyenek oda mellé 3-4 embert, akik értik a futballt."
Kiss László korábbi NB I-es edző a Sport Klub Dodzsem c. műsorában. (Fotó: pestiriport.hu)


Szeptember 9.
"Szereptévesztésben vagyunk, nem találjuk a helyünket. Nem tudjuk elhelyezni magunkat a futballtérképen. (...) Azt hisszük, hogy mi még számítunk valamit a sportágban. Nem kéne törődni az eredménnyel, csak szép nyugodtan ki kellene menni a pályára és megpróbálni kihozni magunkból a maximumot, illetve a saját örömünkre futballozni."
Az egykori válogatott csatár, Kovács Kálmán a jelenlegi nemzeti együttesről egy Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatban.


Szeptember 8.
"Nem gondolom, hogy ennek a reakciónak kellene következnie, azért mert az első fél órában nem vezetünk két góllal."
Gyurcsó Ádám egy nb1.hu-nak adott nyilatkozatban arról, hogy a szurkolók kifütyülték a válogatottat az északírek ellen, és Pintér Attila távozását követelték. (Fotó: Sas Gábor, sasgabor.hu)


Szeptember 7.
"Nagy meglepetés a számomra, hogy ennyire nem érdeklődnek irántam"
Lázok János megdöbbenése, miután szinte elfelejtették itthon, de lehet, hogy végül Kecskemétre igazol. (Fotó: paksifc.hu, forrás: Nemzeti Sport)


Szeptember 6.
"Találtam egy fiatal, tehetséges szakembert, megadtam neki a lehetőséget, hogy az NB I-ben dolgozhasson, de úgy látszik, ez sem volt elég. Nehézségek mindenhol vannak, aki ezeket nem vállalja, az elmenekül a problémák, a kihívás elől. Most aztán fogalmam sincs, hogy ki lesz az edzőnk, de néhány hétig nem is érdekel. Majd Kovács Laci viszi a csapatot. Ezek után hogy merjek újabb pályakezdőnek lehetőséget adni?"
Bíró Péter, a Lombard Pápa tulajdonosa Mátyus János váratlan távozásáról. (Nemzeti Sport)


Szeptember 5.
"Először kissé megijedtem, hogy melyik kezemen van a sérülés, de megnyugodtam, hogy a jobb mutatóujjam teljesen egészséges, mert azzal piszkálom az orromat. Ami kicsit aggaszt, hogy az Angry Birdsnél a bal mutatóujjamra is szükség van játék közben, amit nehéz lesz pótolni, de majd valahogy megszokom...A viccet félretéve, szerencsére nincsenek fájdalmaim, és az orvos is megnyugtatott, hogy mindössze néhány hetet kell kihagynom és újra a pályán lehetek. Nehezen fogják ezek után elhinni egy bravúrnál, hogy ujjheggyel toltam ki a felső sarokból a labdát, de ennek ellenére megpróbálom..."
Nagy Zoltán, a Csömör egykori kiváló futsal-kapusa, aki mostanság a másodosztályban, a Romhány színeiben véd(ett), azután sem veszítette el humorérzékét, hogy egy otthoni, körfűrészes baleset következményeként elveszítette bal mutatóujját. (Forrás és fotó: futsal-hungary.hu)


Szeptember 2.
"Nem vagyunk tökéletesek, emberek vagyunk. Már aki. Viszont amikor a bíró közli veled: "a következőnél úgyis kiállítom, hülye nigger..."
A Blikk beszámolója szerint a következőkkel magyarázta Mészáros Dömötör volt válogatott röplabdázó, a Csongrád megyei második vonalban szereplő Csengele játékosa, miért lökdöste, inzultálta a Balástya elleni összecsapás játékvezetőjét. A spori félbeszakította a mérkőzést. (Fotó: csongradfoci.hu)


Szeptember 1.
"Jó lenne, ha ott tartanánk, hogy szaltóznom kell...lehet hogy csak meg akartam mutatni, hogy még nem vagyok öreg. Előtte belegondoltam, nem lesz-e bajom tőle, de most már biztos nagyobb önbizalommal fogom csinálni..."
Gera Zoltán arra a felvetésre Telkiben (mosolyogva), hogy a Fradiban lőtt bombáját szaltóval ünnepelte, és hogy megcsinálná-e a mutatványt majd az északírek ellen is, ha úgy alakul. (Fotó: fradi.hu)


Augusztus 30.
"Szerencséjük volt, biztos volt egy pár öngól. Középcsapat jutott a főtáblára. Néha történnek ilyenek is."
Szivics Tomiszláv mondta el nem minden malícia nélküli véleményét a Diósgyőrt búcsúztató FK Krasnodar EL-főtáblára kerüléséről a klub sajtótájékoztatóján.


Augusztus 28.
"Mivel Hemingway Úr jobban szereti a jeget az italában, mint a fején, a feladat teljesítéseként felajánlott 100 000 forintot a Polgár Alapítvány az Esélyekért futball tehetség programjának."
George F. Hemingway válasza Szima Gábor debreceni tulajdonos Ice Bucket Challenge-hez kapcsolódó kihívására a honvedfc.hu oldalon.


Augusztus 26.
"Hogy miért kell Del Pierónak 39 évesen még futballoznia, szinte koldulva járnia a világot, ez számomra rejtély, a többmilliós fizetésre már aligha van szüksége. Mintha egy elment hangú operaénekes kilincselne a világ színpadain.
Muszbek Miháky sportközgazdász, a DigiSport Reggeli Start című műsorában

Augusztus 25.
"Hétvégén, meccs után az egész csapatnak kötelezően mennie kellett mulatni a diszkóba. Kérdezték, mit iszom, válaszoltam, hogy semmit. Mondták, itt inni kell, és hoznak sört. Azt utáltam, és inkább whiskey-t kértem. Gondoltam, kapok egy felest és azzal elleszek egész este. Sajna a csapatkapitányunk, Michel Preud’homme egy egész üveget tett elém. Ezek a nagy profizmusban szombat esténként fullra itták magukat. (...) Vesztes mérkőzés után is menni kellett, nem volt mese, csak akkor valamivel kevesebbet ittak."
Eszenyi Dénes a Mechelennél töltött időkről egy Magyar Hírlapnak adott interjúban.


Augusztus 24.
"Valóban érdeklődtünk a sorsa felől, de ideigazolásának esélye annyi, mint nekem, hogy dalai lámává váljak."
George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa reagált a Blikk megkeresésére Alessandro Del Piero esetleges kispestre történő igazolásával kapcsolatban. Az olasz szupersztár Magyarországra jövetele kapcsán időközben újabb fejlemények láttak napvilágot.

Augusztus 22.

"Majd számon kérem őket azért a 15 percért."
Szanyó Károly, a Vasas edzője nyilatkozott a Duna TV-nek, a siófoki 5-1-es kiütéses győzelem után – a tréner a meccs azon szakasza miatt bosszankodott, amikor együttese átengedte a területet ellenfelének. Szanyó Károly azért hozzátette, bár neki mindig van hiányérzete, de egy ilyen győzelem után azért nem lehet elégedetlen. (Fotó: vasasfc.hu)

Augusztus 21.

"Az egyetlen csere is megsérült, így nem volt más hátra, mint hogy beálljak 2-2-es állásnál. Annyit azért érdemes tudni, hogy 36 évig futballoztam, előbb Dióskálon, majd 20 évig Pacsán, aztán tíz évet az alsópáhoki csapatban (…) 2006-ban karamboloztam, és azt követően már nem léptem pályára bajnoki találkozón, csak az öregfiúkkal és baráti társaságokban, de tulajdonképpen edzésben voltam mostanáig. Óriási öröm volt a gólpassz és ahogy a 25 éves fiam, aki szintén a csapat tagja, és a többiek rohant felém. Ráadásul győztünk, s ha az edző később is számít rám, akár csereként is, ha a csapat érdeke úgy kívánja."

A megyei bajnokságban lejátszott Alsópáhok-Gyenesdiás (4-2) után nyilatkozott az 57 esztendős Czigány Sándor, a hazaiak beugró játékosa, aki egyben polgármester is. (Forrás: zaol.hu)

Augusztus 17.

"Kanta Józsiról szólva csak annyit kívánok magamnak, hogy soha többé ne kelljen futballoznom ellene…akárhányszor ellene lépek pályára, valami mindig történik, gól vagy gólpassz, és ez annyira demoralizáló. A 11-es előtt meg is mondtam neki, hogy soha többé nem futballozok ellene, mert nincs értelme. Vagy ő túl jó vagy én nem vagyok elég jó hozzá, valamit ki kell találni, mert az nem normális, hogy bármikor játszunk egymás ellen, mindig én maradok alul..."
Kemenes Szabolcs, a Budapest Honvéd kapusa értékelt az NSO TV-nek az MTK elleni 0-2-s vereséget követően, és azt is hozzátette, hogy mindenkinek el kell gondolkodnia és önvizsgálatot tartania a csapatánál a pocsék szezonkezdet miatt.


Augusztus 16.

"Az egyik kapitány egyszer vitába keveredett velem, és kilátásba helyezte, hogy ha téves a diagnózisom, akkor egy életre elfelejthetem ezt a közeget, elintézi, hogy ne alkalmazzanak sehol. Nekem volt igazam, és ez később be is bizonyosodott."
Dr. Szilágyi György, a magyar válogatott orvosa anekdotázott. (Forrás: MTK-Facebook)


Augusztus 14.
"Egy esetben Urbán Flórián nem akarta elfogadni az ítéletemet, odajött, le akarta harapni a fejemet. Akár sárga lapot is adhattam volna, de ehelyett odahajoltam hozzá és azt mondtam neki: Flóri! Kérlek nyugodj meg, a meccs után megiszunk két fröccsöt… Mire Urbán, akinek addig vérben forgott a szeme, elmosolyodva visszaszólt: Nem lehetne hármat? Dehogynem lehet!"
A korábbi élvonalbeli játékvezető, a játékosok körében igencsak népszerű Arany Tamás sztorizgatott a HLSZ honlapján annak apropóján, hogy 20 évvel ezelőtt indult meg sikeres játékvezetői karrierje.


Augusztus 12.
"Az Újpest ellen egyedül én voltam friss..."
Véber György, a PMFC szakvezetője a hétvégi bajnoki meccsről. (Fotó: pmfc.hu)


Augusztus 11.
"Hogy miért nem vártunk a szünetig? Mert azt akarta, hogy megtapsoljanak, amikor lemegyek a pályáról."
Bajner Bálint egy Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatban arról, miért cserélte le edzője már a szünet előtt az Ipswich hétvégi bajnokiján.


Augusztus 8.
"Örülnék az érkezésüknek, hiszen erősítést jelentenének, de az számomra nehezen érthető, hogy ha ilyen nagynevű légiósokra van pénz, akkor a saját értékeinket miért engedjük pont azért el könnyen, mert nem tudjuk őket megfizetni. Rocchiék sem lehetnek sokkal olcsóbbak, tudom, hogy milyen igényeik szoktak lenni az ilyen játékosoknak. "
Halmosi Péter, nyilatkozott Tommaso Rocchi, illetve Emilson Sanchez Cribari lehetséges érkezése kapcsán. (Fotó és forrás: Nyugat.hu)


Augusztus 7.
"A Chelsea ellen könnyebb dolgunk lesz, mint a Pápa ellen volt, mivel az angoloknál nem játszanak majd volt Fradi-játékosok."
Orosz Pál viccelődött a Ferencváros mezbemutatóján.


Augusztus 6.
"Nehéz lesz öt gólt szereznünk úgy, hogy egyet se kapjunk, de ha mégis becsúszik egy, még mindig következhet a hosszabbítás."
Szivics Tomiszláv, a DVTK szakvezetője viccelődött így a Krasnodar elleni visszavágó előtt.


Augusztus 4.
"Amikor korábban igent mondtam környei barátaimnak, azért tettem, mert azt hittem, komolyan veszik a futballt. Aztán a tavaszi idényben akadt pár olyan ottani edzés, amelyikre csak három játékos jött el..."
Kiprich József a borsonline.hu-nak arról, hogy miért nem fogadta el a megye egyes Környe szerződéshosszabbítási ajánlatát. (Fotó: fctatabanya.hu)


Augusztus 3.
"Ó, dehogynem! Magyarországon megszokott dolog, hogy a profi labdarúgó csak a nagyobb pénz reményében igazol külföldre, ha pedig hazaérkezik, akkor az azt jelenti, hogy máshova már nem is kellett volna."
Feczesin Róbert, a Videoton FC új csatára arra a kérdésre, nem tart-e attól, hogy az újságírók és a szurkolók kritikusabbak lesznek-e vele szemben amiatt, mert légióskodás után tért haza. (Forrás és fotó: vidi.hu)


Augusztus 2.
"A csapatban csak 11 játékos tud játszani, és ha én nem vagyok köztük, akkor mindennel bajom van. Soha nem taktikázom, ami a szívemen, az a számon, így általában rossz dolgok sülnek ki abból, ha kimaradok a csapatból."
Torghelle Sándor nyilatkozott a 11gorund.com-nak. (Fotó: ujpestfc.hu)


Augusztus 1.
"Ellenfelünk tulajdonosa, Szergej Galickij a lefújást követően megtapsolta a DVTK szimpatizánsait, majd személyesen gratulált. Megkért, hogy adjam át: ilyet eddig még sehol nem tapasztalt, és ő is azon a véleményen van, hogy nem csak Európában, hanem a világon is egyedülálló, hogy egy csapatot 1-5 után is így szeressenek".
Szabó Tamás a Diósgyőr ügyvezetője az FK Krasnodar elleni meccs után. (Fotó és forrás: dvtk.eu)


Július 31.
"A 10-es égette volna a hátamat."
Gera Zoltán mondta ezt viccesen a Blikk Sztárchat során arra a kérdésre, hogy miért nem a 10-es mezben játszik. Mint ismert, Gera régebben a 30-assal a hátán játszott, most a 20-as szám az övé. (Fotó: fradi.hu)


Július 29.
"Minden sportvezető támadási alapot ad azzal, hogy munkát vállal. A labdarúgásunk sajnos nem változott annyit, hogy ez a 20 év olyan nagy kiesést jelentene."
Burcsa Győző, Videoton-klubigazgató válasza a vidi.hu-n arra a kérdésre: Nem jelent-e számára támadási alapot, hogy 20 évig nem volt benne a profi foci vérkeringésében?

Július 28.
"Kassai Viktor egy gólos a bajnokságban."
Bognár György a Sport TV Harmadik Félidő c. műsorában a Nyíregyháza – DVSC mérkőzésen megadott tizenegyesről. (Fotó: mlsz.hu)


Július 26.
"Addig jó, amíg foglalkoznak velem. Lehiggadtam az utóbbi években, de a mai napig motivál, amikor bármilyen előjellel a nevemet skandálják a lelátón. Egy biztos, én nem elégszem meg a középszerrel. Amikor Torghelle Sándor a pályán van, mindig történik valami."
Torghelle Sándor az MTK Facebook-oldalának nyilatkozott. (Fotó: MTK-Facebook)


Július 25.
"Ott voltam a stadionban, még ha fájt is, amit láttam. Lehet mondani, hogy esett az eső, vizes volt a pálya, tizenegyest kaptak a portugálok, de erre a meccsre nincs mentség. A lefújás után bementem az öltözőbe, döbbenetet láttam a srácok arcán, őket is megviselte a kudarc."
Mészöly Kálmán az U19-es válogatott Portugália elleni 6-1-s vereségéről beszélt a Blikknek.


Július 24.
"Egy harmincnégy-harmincöt éves magyar labdarúgó sehol sem kell már. Örül, ha hazamehet egy-két évre."
A Kínába igazolt Huszti Szabolcs egy Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatban.


Július 23.
"Augusto Batioja jó gyerek, rendes gyerek, csak nem tud gólt lőni. Ami a kapusokat illeti, Antal és Radoš jó, ha nem jön más, akkor még itt van Veréb Gyuri is."
Szivics Tomiszláv, a Diósgyőr mestere a távozott csatárról és a kapushelyzetről a klub szurkolói ankétján. (Forrás és fotó: dvtk.eu)


Július 22.
"Miután ránéztem a lábamra, csak az volt a kérdés, hogy hány ujjam tört el..."
Barczi Dávid, a Diósgyőr játékosa a bulgáriai Európa Liga-meccsen összeszedett sérüléséről az amigeleken.hu-nak.


Július 19.
"Azt hittem, hogy szerencsét hoz, de sajnos nem jött be. A visszavágón biztosan nem ebben a ruhában leszek, még az is lehet, hogy soha többé nem veszem fel..."
Horváth Ferenc, a Győri ETO edzője Joachim Löwöt, a német válogatott világbajnok szövetségi kapitányát idézte fel ruházatával az IFK Göteborg elleni EL-meccsen, de nem jött be a stílusváltás. (Fotó és forrás: Blikk)


Július 18.
"Ellopták! Egyszer tévések jártak nálam és kérték, mutassam meg az érmeimet, a nagy kavarodásban aztán valaki elemelte. Már lemondtam róla. Ha arany lett volna, sokkal jobban fájna a hiánya. "
Tóth II József12-szeres válogatott, akik tagja volt az 1954-es vb-ezüstöt nyert csapatunknak. (Blikk)


Július 17.
"Zselézett vitorlás hajban, a tetkókban tartjuk a lépést a világgal, ám elsősorban kultúraváltásra lenne szükség itthon. Nem az a megoldás, hogy idehívok két-három embert, és ők majd megmondják, hol és mit kell csinálni. Lehet cserélgetni a kapitányokat és az edzőket, ettől nem leszünk jobbak. Három jó döntéstől holnap még nem lesz eredmény, aki ezt hiszi, nagyot téved".
Mezey György éles kritikát fogalmazott meg a Heti Válasznak adott interjújában.


Július 16.
"A játékosaink zöme nappal dolgozott, úgy érkezett az esti BL-selejtezőre. Miután a Debrecent profi labdarúgók alkotják, fantasztikus eredmény a döntetlen és az, hogy kapott gól nélkül megúsztuk a meccset."
Tommy Breslin, az északír Cliftonville szakvezetője a 0-0-s döntetlennel véget ért kedd esti találkozóról.


Július 15.
"Angliától kezdve Svédországon át a helyi magyarokkal találkoztam, és dicső pillanatokat elevenítettünk fel velük. Meghatók ezek a találkozások. Megadom a tiszteletet mindenkinek, aki büszke magyarságára, és ha külföldön él, akkor sem tagadja meg önmagát. Van egy mondásom, amely így hangzik: ember légy mindig, és örökké magyar maradj. Nem könnyű elhagyni az országot, de ha már így alakul, akkor mindenki őrizze meg magyarságát, amennyire csak tudja."
Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egyetlen élő tagja, a Magyar Hírlanak, miután megkapta az Emberi Méltóság Tanácsának kitüntetését.


Július 13.

"Tíz hibátlan passzal eljutni az ellenfél kapuja elé, hasonlóan jó csapatok ellen csak egészen jó minőségű játékosokkal lehet. Meg is kérdezném most az egyik volt vezetőmet: most mi legyen? Nem árulnám el a nevét, de győztes meccsek után is azt kérdezte, miért nem játszunk úgy, mint a Barcelona – az ő általa megvásárolt, kiesésre érdemes kerettel. Egy idő után azt mondtam neki, hogy egyetlen játékost kell megvásárolnia a tiki-takájához: Messit. Nem is elmélkedtünk már együtt valami sokáig."

Sisa Tibornak, a Gyirmót edzőjének jutott eszébe a fenti történet egy korábbi főnökéről, az nb1.hu-nak nyilatkozva a világbajnokságról. (Fotó: gyirmotfc.hu)

Július 8.
"Rengeteg új próbázó jön, a többség aztán megy is tőlünk, mivel sok az erre a sportágra alkalmatlan játékos, de talán azokkal, akik erősítést jelentenének számunkra és igényt tartanék rájuk, sikerül megegyezni a napokban..."
Mátyus János, a Lombard Pápa nemrégiben kinevezett vezetőedzője a papa-ma.hu oldalán beszélt a próbajátékon részt vevő jelöltekről. (Forrás és fotó: papa-ma.hu)


Július 7.
"Louis van Gaalnak ezen a vb-n szinte minden elképzelése bejön. Akár magát is becserélhetné, tuti, hogy akkor gólt lőne"
Fehér Csaba, korábbi magyar válogatott védő a Metropol hasábjain dicsérte a hollandok szövetségi kapitányát.


Július 6.
"Jól választottam, hogy Győrbe igazoltam, úgy érzem, ismét a régi önmagam lettem. Nem felejtettem el futballozni, ugyanaz az akarat van bennem, sőt, most külön motivált az is, hogy visszavágjak mindenkinek, aki korábban kritizált. Úgy érzem, ez sikerült."
Rudolf Gergely, a Győrplusz hetilapnak nyilatkozott.


Július 5.
"Nagyon készülök erre a találkozóra, mert ha jól sikerül, lehet, hogy a Lyon leigazol. Úgy hallottam, éppen jobbhátvédet keresnek, és tudják, hogy én játszani fogok, emiatt hoznak megfigyelőket is..."
A visszavonuló és utolsó meccsére készülő Bernáth Csaba a DVSC-Olympique Lyon barátságos meccs előtt viccelődött egy sort. (Forrás: dvsc.hu)


Július 3.
"A sokat kritizált magyar edzői karból tudnék legalább 10-15 kollégát mondani, akik Angliával jobban szerepeltek volna, mint most Roy Hodgsonnal."
Kis Károly, az NB II-es Szolnok vezetőedzője egy heol.hu-nak adott nyilatkozatban.


Június 30.
"A Földön egy csillaggal kevesebb, az égben eggyel több".
A fővárosi Szent István-bazilikában tartott búcsúztatáson méltatta jó barátját, a ma utolsó útjára kísért Grosics Gyulát Buzánszky Jenő, aki kiemelte, a legendás hálóőr egész életét a futballnak szentelte.


Június 28.
"Úgy néz ki, szeptemberben is tudok jönni. Már csak azért is, mert úgy tervezem, hogy örökre itt maradok!"
Wilson Raj Perumal, a szingapúri bundapápa a Blikk azon kérdésére, megjelenik-e ősszel is a Fővárosi Törvényszék idézésére.


Június 26.
"Egyszer látnám, hogy a Dzsudzsák Balázs megharap valakit…örülnék neki, megmondom őszintén. Suarezben benne van, hogy nyerjen minden áron, hogy csináljon valamit, ha nem tud gólt lőni, beleharap valakibe. Nem sportszerű tett, de mégis valamit csinálni, hogy kilépjünk a nihilből"
A Digi Sport "Reggeli Start" c. műsorában nyilatkozó Urbán Flórián szerint az uruguayi csatában meglévő "harapósság" hiányzik a magyar játékosokból.


Június 25.

"A szövetségi kapitány már meghívott vagy 60 játékost, szinte a fél NB I járt az összetartásokon, én pedig még egy telefont sem kaptam. Persze, ha nem vagyok a legjobb 60 magyar játékos között, akkor nincs is helyem a válogatottban."
Torghelle Sándor könyve bemutatóján a csakfoci.hu-nak Pintér Attila válogatási elveiről.


Június 23.
"Nem lehet olyan csoportot összeállítani a vb-n, ahol halvány esélyünk lenne a továbbjutásra, ahol a második félidőre ki tudnánk menni orvosi vagy nővéri segítség nélkül."
Esterházy Péter, a futballal is előszeretettel foglalkozó Kossuth-díjas író a Metropol hasábjain.


Június 22.
"Egyedül maradtam a magyar csapatból, úgy fest, a sors azt kívánja, annak egyedüli vidéki játékosaként legyek hírmondó..."
Buzánszky Jenő, aki a Bors-nak elmondta, a hatvan éve világelső német gárda még életben lévő két tagját, Hans Schäfert és Horst Ecklt arra kérte, hármasban adózzanak Grosics Gyula emlékének egy perc vigyázzállással, a berni döntő 60. évfordulóján. (Fotó: Bors)


Június 20.
"Szerintem nagyon nagy hiba lenne, ha itt maradna még egy évet. Személy szerint nagyon örülnék neki, ha ott lenne velünk a pályán, mert nagy segítséget nyújt a csapatnak, de az ő fejlődése szempontjából az NB I már nem elég."
Gyömbér Gábor, a Ferencváros csapatkapitánya nyilatkozott csapattársáról, a jelenleg a brazíliai világbajnokságon szerelő Muhamed Besicről a Digi Sport, Reggeli Start című műsorában.


Június 17.
"Olyan ez az átmeneti állapot mint egy elvonókúra. Számomra azért jó ez a megoldás, mert abba is hagyom a labdarúgást, meg nem is, így lassan el tudok majd szakadni a focitól. Azt sem zárom ki, hogy majd edzőként fogok dolgozni. Most ebbe is belekóstolok, aztán meglátom, mennyire jön be"
Dombi Tibor arról, hogy a jövőben már játékos-edzőként segíti a Lokit. (dehir.hu)


Június 12.
"Mi a válogatottban harcolunk a hazánkért. Már mondtam a többieknek is, hogy szerintem a magyar srácok nagyon technikásak, de úgy gondolom, nincsen szívük."
Muhamed Besic, a Ferencváros játékosa a Sport Klub Meztelenül c. műsorában arról, miért nem vagyunk ott a mostani világbajnokságon a bosnyákokkal ellentétben.


Június 11.
"Az egyik legtechnikásabb kapus voltam, csak már játékosként is nagy volt a szám, ezért nem szerettek az edzőim, ezért szerepeltem csak négy NB I-es meccsen. Akár dropból, akár állított helyzetből, akár kézből rúgtam a Brazucába, úgy éreztem, hogy nagyszerűen lehet irányítani. Az volt ugyanakkor a meglátásom, hogy az erősebb lövéseknél, akárcsak a sokat szidott Jabulani, ez a labda is egy picit beszitál (…) Lőni kell, mert egy hatalmas lövésnél a Brazuca is furcsán irányt változtathat, ami a kapusok halála. Rajtam mondjuk nemigen fogott ki. Ez a teszt is csak azt bizonyította, hogy a mai napig megállnám a helyem akár a magyar élvonalban is."
Berki Krisztián, a korábbi NB I-es kapus tesztelte a világbajnokság hivatalos labdáját, majd véleményt is mondott róla a Bors-nak. (Fotó: Bors)


Június 10.
"Minden tulajdonos álma, hogy kizárólag saját nevelésű játékosok legyenek a csapatban. Én is álmodom erről"
Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa egy, a Magyar Nemzetnek adott interjúban. (Fotó: ujpestfc.hu)


Június 9.
"Az a baj, hogy a labdarúgók közül sokan arra várnak, hogy jöjjön a Barcelona, vagy a Real Madrid. Aztán augusztus közepén rájönnek, hogy hiába vártak..."
Árki Gábort, a Diósgyőr új sportigazgatóját az amigeleken.hu szurkolói portál idézi.


Június 7.
"Én idősebb Albert Csabát javasolnám Pintér Attila helyett szövetségi kapitányként, hiszen egy teljesen szétesett hátul kullogó Ózddal az utolsó fordulókban 7 pontot is szerzett, az utolsó fordulóban meg 5 gólt rúgtak a tavasz egyik legjobbja a Bogács ellen."
Szabó László, a Borsod megye I-es Sátoraljaújhely edzője a bazfoci.hu-nak, egy pontlevonási história kapcsán.


Június 6.
"Ha augusztusig nem lesz csapatom, a civil életben helyezkedem el. A családomat nem tudom abból eltartani, hogy otthon üldögélek" – idézi Véber Györgyöt a Nemzeti Sport nyomán a Blikk.


Június 5.
"Néhány összetartás nem tanítja meg focizni a játékosokat."
Dunai Antal korábbi válogatott labdarúgó a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában a jelenlegi nemzeti együttesről.


Június 3.
"A hazai csapat a helyzetei alapján megérdemelten nyert. A gyermeknapra meghívott sztárvendég, Stevie Wonder jól vezette a mérkőzést"
Bozó Tibor, az Atletico Békéscsaba elnöke így kritizálta a játékvezetőt, miután csapata 3-1-re kikapott Magyarbánhegyesen, a két csapat Békés megyei harmadosztályú bajnokiján. (beol.hu)


Június 2.

"Ez az én hülyeségem...a Lombard elleni meccs után megfogadtam, hogy addig nem vágatom le, amíg nyerjük a meccseket...most már a barátnőmet is zavarja..."
Gyömbér Gábor, az FTC csapatkapitánya a Paks elleni meccs után beszélt az azóta már levágatott, igencsak méretesre nőtt szakálláról a Sport TV-nek. (Fotó: fradi.hu)


Június 1.
"Azért ne felejtsük el, hogy Szűcs Lajos majdnem egy mázsa. Mire az a nagy test leér egy ilyen labdára, egy kis időnek bele kell telnie. De leért!"
Kassai-Tóth Csaba, a Sport TV riportere a Lombard-Újpest bajnoki egyik jelenténél, a hazaiak rutinos kapusáról.


Május 31.

"Tetkós vált tetkóst."
Fülöp László, a Sport TV komentátora vezette fel így az egyik pécsi cserét, amikor a Haladás ellen Szatmári Lórándot Frőhlich Roland váltotta. (Fotó: facebook.com/pmfcmatias)


Május 30.

"Kértem Nagy Miklóst, a játékvezetők akkori elnökét, hogy a búcsúmeccsem hadd legyen a Fradi–Haladás. Tét nélküli bajnoki volt, semmi sem múlt rajta, de nem kaptam meg. Helyette a Siófok–Gázszer FC mérkőzésen adtak emlékszobrot. Ez kicsit rosszulesett. Jártam én annyit nyaralni a Balatonhoz, de a búcsúmérkőzésemet nem ott képzeltem el. És az MLSZ-nél még létezik a „kollektív bűnösség”, mert a fiamnak sem adnak Fradi-meccset. Talán a múltunk miatt. Ez érdekes, nem?"
Vad Isvtán, korábbi NB I-es játékvezető (és ferencvárosi játékos) idézett fel egy számára nem túl kedves emléket. (Fotó és forrás: Magyar Hírlap)


Május 29.

"Nem volt egyszerű a dolgom a magyar bajnokságban. A Ferencváros, a Debrecen és a Videoton ellen igazi sztárokkal találkoztam a pályán."
Az Újpest játékosa, Pierre-Yves Ngawa egy belga lapnak adott nyilatkozatban.
(Fotó: ujpestfc.hu)


Május 27.
"Minden játékosnak az álma a válogatottban futballozni. Ami viszont jelen állás szerint ott történik, az engem nem érdekel. Bízom benne, hogy a jövőben úgy alakul, hogy egy másik érában én is szerepelhetek a csapatban."
Bajner Bálint, a német harmadosztályban szereplő Dortmund II 29 meccsen 3 gólt termelt csatára a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában. A labdarúgó rábólintott arra a felvetésre, amely szerint "nem zárkózik el a válogatottól, de olyan személyi vezetés van, amelynél tudja, hogy nem fognak rá számítani", emellett hozzátette, "benne is megfogalmazódtak olyan dolgok, hogy ezzel a témával nem szeretne foglalkozni".


Május 24.
Egy-két hónapig folytak a tárgyalások. Hosszú menet volt, és én elég óvatos ember voltam. Kikötöttem, csak olyan befektető jöhet, aki előre leteszi a pénzt. Végül kaptunk tőlük egy levelet, amelyben politikai okokra hivatkozva elálltak vételi szándékuktól. Hogy mi állt ennek a hátterében, azt már nem tudom. Annyi biztos, hogy kaptak ebédet és kávét, de más értéket nem vittek el a Fradiból.
Szívós István, a Ferencváros korábbi elnökét kérdezte a Blikk az egykori befektető-jelölt, Dicobe cég kapcsán. A lap cikke szerint a Dicobe mögött a nápolyi maffia állt, amely a fekete pénzeket szerette volna tisztára mosni. Erről a bűnszervezet egykori pénztárosa, a speciális cellában szigorúan őrzött Antonio Iovine (50) "köpött" a nyomozóknak.


Május 23.
"Mit lehet erre mondani? Sértődékenynek tartom az MLSZ-t. Másodpercekkel a meccs lefújása után odatolják a mikrofont, amikor az ember még felhevült állapotban van. Ezeket a nyilatkozatokat nem szabadna komolyan venni."
Horváth Ferenc, a Győri ETO vezetőedzője nyilatkozott az mno.hu-nak Szivics Tomiszláv eltiltásával kapcsolatban. (Fotó: eto.hu)


Május 22.
"Bevallom őszintén, nagyon elkeseredett vagyok. Az a csapat, amelyik ma lép pályára, nyomokban lesz megegyező azzal, amelyik ősszel majd az Eb-selejtezőkön próbál majd eredményt elérni, és ez egyáltalán nincs jól így. (...) Nagyjából már látnunk kellene a jövő csapatát, de erre nincs semmi esélyünk. Épp ezért lényegében semmit nem várok a mai meccstől."
Várhidi Péter egykori szövetségi kapitány egy fourfourtwo.hu-nak adott nyilatkozatban. (Fotó: sztkfutball.hu)


Május 21.
" A mérkőzésen a 2-0-s előny után valóban volt néhány vitatott döntés, mely után a győri szülők kérdezték is, hogy miként tudok ilyen nyugodt maradni."
Pintér Attila, szövetségi kapitány, az index.hu-n reagált azon vádakra, mely szerint egy gyerektornán berohant a pályára és alpári stílusban szidta a bírót. (Fotó: mlsz.hu)


Május 20.
"Az Újpest licencátruházási ügyéről nem nyilatkozom, hazudni nem akarok, az őszinte véleményemet pedig nem szeretném megosztani."
Csányi Sándor MLSZ-elnök az MTI-nek arról, hogy mi a véleménye az Újpest licencátruházásáról. (Fotó: MTI)


Május 16.
"Ha kicsit beszélnék spanyolul..."
Tóth Bálint a Sport TV Zuhanyhíradó műsorában viccesen saját magát vizionálta a Barcelona, a Real Madrid vagy az Atlético Madrid kispadjára arra a felvetésre, hogy a három együttes gyengélkedik a bajnoki hajrában.


Május 15.
"Az edzőjük, José Gomes úriember, viszont a segítői nem tudnak viselkedni. Az egyik spanyolul, a másik portugálul üvöltözött velem, de a klubházban már leállítottam Mendoncát, szóltam egy őrnek, hogy csitítsa le."
Szivics Tomiszláv, a Diósgyőr vezetőedzője a Borsnak a Ligakupa-döntő hajrájában és a finálé után történtekről. (Fotó: amigeleken.hu)


Május 13.
"Miután sikerült kiharcolni a bennmaradást, jeleztem a vezetőknek, hogy nagyon elfáradtam, és a bajnokság után lekötött barátságos meccseket nem tudom vállalni. Színlelhettem volna sérülést, de a sunyi megoldások nem rám jellemzőek."
Huszti Szabolcs, a Hannover légiósa legújabb botrányáról a fourfourtwo.hu-nak.


Május 12.
"Edzőváltás történt a salgótarjáni csapatnál. Jött Nagy László, aki leépített, mondván belőlem sohasem lesz labdarúgó - de remélem látta a Fradi elleni debütálásomat -, így a mellőzésem miatt Nagybátonyba igazoltam."
Sárközi Tamás, a Mezőkövesd játékosa, aki egy éve még a megyei első osztályban játszott, a Ferencváros ellen viszont bemutatkozhatott az élvonalban egy hir24.hu-nak adott interjúban. (Fotó: kovesdisport.hu)


Május 10.
"Lehet, hogy kérni fogom, hogy legyen nagyobb a ketrec a kispad előtt. Nekem ez kicsi volt, mivel minden meccsen különösen aktív vagyok."
Nebojsa Vignjevic, az Újpest edzője a Debrecenben 3-1-re elveszített stadionavató utáni sajtótájékoztatón. (Fotó: ujpestfc.hu)


Május 9.
"Szerencsémre nem nekem van szükségem pszichológusra. Mentálisan egyébként elég erős vagyok, jól viselem a kudarcot. Sikereket még nem kellett feldolgoznom, remélem, ez majd ezután következik."
Tóth László, a Mezőkövesd új vezetőedzője a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában. (Fotó: kovesdisport.hu)


Május 8.
"Nagyon szeretném, ha az Ajax, a Rosenborg, a Videoton vagy a Ferencváros fel tudná venni a versenyt a vezető klubokkal, de nem vagyok túl optimista ebben a tekintetben, mert túl nagy a szakadék."
A FIFA elnökjelöltje, Jerome Champagne magyar klubokkal is példálózott egy goal.com-on megjelent nyilatkozatban, amikor arról kérdezték, hogy el lehet-e érni, hogy ismét olyan csapatok is BL-t nyerhessenek, mint például az Ajax.


Május 7.
"A játékosok a rossz rajt ellenére elégedettek, nyugodtak maradtak, azt hitték, majd a következő meccsen minden rendbe jön. A pénzüket mindig megkapták, kisebb késések sem izgatták őket, mert tudták, nem tartozunk sokáig, szóval túl nyugodt volt a légkör az ötödik vereségig."
Illés János, a Kaposvár ügyvezetője a kieséshez vezető okokról az nb1.hu-nak. (Fotó: sonline.hu)


Május 6.
"Nem a nemzetközi szereplés a fő cél, hanem a Magyar Kupát szeretnénk elhódítani. Természetesen rosszul érintene mindenkit, ha kiharcolnánk, és nem indulhatnánk, de lássuk be, a csapat még nem készült fel a nemzetközi porondra, de tényleg nem is ez motivál minket elsősorban."
Balajcza Szabolcs, az Újpest kapusa nyilatkozott a keddi, MTK elleni kupavisszavágót megelőzően az nb1.hu-nak. (Fotó: ujpestfc.hu)


Május 5.
"Köszönöm annak a tizenegy embernek, aki ma megjelent és szeretettel meghívok mindenkit a hétközi edzésekre."
Szkalonai Zsolt, a megye II-es Gádoros edzője a Sarkadtól elszenvedett 11-0-s idegenbeli vereség után a beol.hu-n.


Május 4.
"Pont azt csinálják, mint mi 225 napig: hullajtják a pontokat".
Simon Attila, a hosszú hónapokig nyeretlen Paks csatára szerint most egyik riválisuk, a Pápa kapta el az őket egyszer már megfertőző nyeretlenségi "kórságot" - minderről a Sport TV stúdiójában beszélt a szezonban már 16 gólos támadó.


Május 3.
"Ahogy visszanéztük a felvételeket, én is meglepődtem, hogy mire voltam képes. Ha csak a paragrafusokat nézem, tényleg megvalósult részünkről a hivatalos személy elleni, csoportosan elkövetett erőszak, mert akadályoztuk a rendőrök munkáját. Amúgy nem bántam meg, amit tettem. Ma is felszólalnék az igazságtalanság ellen."
Telek András, a Ferencváros többszörös bajnok játékosa egy magyarhirlap.hu-nak adott interjúban arról, hogy annak idején, egy Honvéd elleni kupadöntő utáni rendőri kardlapozás nyomán három játékostársával együtt elítélték, mert segített a szurkolóknak.


Április 30.
"Gézukám! Én harminckilenc éves voltam, amikor szövetségi kapitány lettem. Te már a negyven nem tudom hányadikban vagy, negyvenhét? Mikor leszel már szövetségi kapitány? Majd, ha jobb szelek fújnak...Hazudnék, ha azt mondanám, hogy tapsmámorban törtem ki, hogy "hála Istennek a Gézát nem választották meg". Szerettem volna. Mindennek eljön az ideje, majd akkor kell vele élni..."
Mészöly Kálmán korábbi szövetségi kapitány a Sportklub "Meztelenül" c. műsorában arról, mit szólt ahhoz, hogy nem a fia, hanem Pintér Attila lett a szövetségi kapitány.


Április 28.
"Gratulálunk a játékvezető születésnapjához. Kérem, hogy szondáztassák meg, szerintem hamarabb kezdték az ünneplést."
Szabó László, az NB III Keleti csoportjában szereplő Ebes edzője a Nyírbátorban elszenvedett 5-2-es vereséget követően a szon.hu-nak. Nagy István elnök annyit tett hozzá, hogy neki a két partjelző volt gyanús, akik feltűnően segítették a hazai csapatot, és a bíró, "akár ivott, akár nem", kénytelen volt rájuk hagyatkozni.


Április 27.
"A mai sportbarát körülményeket nem lehet összehasonlítani az akkori lehetőségekkel. Nekünk a dzsungelben kellett utat vágnunk, ma ez másképpen működik..."
Kisteleki István, az MLSZ volt elnöke a Blikknek hasonlította össze regnálása korszakát a mostani vezetés munkájának körülményeivel.


Április 26.
"A Videotonhoz fűződő viszonyomat az anya iránt érzett szeretethez tudnám hasonlítani, míg a Fradi az örök szerelem marad számomra."
Csizmadia Csaba, a Lombard Pápa védője nosztalgiázott egy sort korábbi csapatai kapcsán. (Fotó és forrás: veol.hu)


Április 25.
"A feleségem hat és fél hónapos terhes a lányunkkal. A mérkőzés előtt beszéltünk egymással és azt kérte, ha megvan a gól, akkor tegyem a mezem alá a labdát és szopjam a nagyujjam, mint egy csecsemő. Sajnos a labda kicsúszott, de a többi kérését teljesíteni tudtam."
William Alves, a Diósgyőr játékosa a Fradi elleni találat utáni gólöröméről beszélt a dvtk.eu-nak. (Fotó: dvtk.eu)


Április 24.
"Az új szerelem a legyezőhorgászat, van is Pécsett egy klubunk, a Baranyai Légykötészeti Tagozat, heten vagyunk tagok."
Nagy Tamás, az NB III-as Komló jelenlegi edzője a bama.hu-nak beszélt legújabb hobbijáról.


Április 21.
"Tisztelem és szeretem a Rudit…"
Szivics Tomiszláv, a Diósgyőr mestere a Sport TV kamerái előtt, miután Molnár Mátyás közölte vele, hogy a Harmadik Félidő stúdiójában Rudolf Gergely lesz az egyik vendég.
"Szerintem a Túró Rudira gondolt..." – hangzott a támadó válasza.


Április 20.
"Nem találtuk az ellenszerét a 9 emberrel védekező Gyirmótnak."
Szanyó Károlynak, a Vasas vezetőedzőjének meglehetősen sajátos véleménye csapata Gyirmóton elszenvedett 4-0-s veresége után a gyirmotfc.hu-n.


Április 18.
"Ha tudnám, miért vagyunk ennyire rosszak, már szóltam volna az edzőnek, hátha azzal is segítek. Rengeteg az új csapattárs, különösen a külföldiek, de hát azért jönnek, hogy játsszanak. A vezetők így döntöttek a rosszul sikerült ősz után, de egyre inkább látszik, a számítás nem jött be. A hátralévő mérkőzéseken az élmezőnyhöz tartozó együttesek ellen kellene pontokat szereznünk s legalább két riválist megelőznünk."

Bank István, a Kaposvár sérülés után visszatért rutinos védője nyilatkozott együttese jelenlegi helyzetéről. (Fotó: sonline.hu / forrás: Nemzeti Sport)


Április 17.
"Fabregasnál elfogyott a cukor. Nem úgy tolja a játékot, ahogyan kellene."
Puhl Sándor egy kiragadott gondolata a Sport TV Zuhanyhíradó c. műsorában annak kapcsán, mi lehet gond a Barcelonával.


Április 16.
"Játszottunk már a kupában 0-0-t idegenben, nem szabad majd annyira kinyílni, mert akkor gólt kapunk, és arra kettőre kell majd válaszolni. Az is egy ideges meccs lesz majd."
Balajcza Szabolcs, az Újpest kapusa nyilatkozott a Sport TV-nek a gólnélküli döntetlenre végződő MTK-Újpest MK-elődöntő után. A hálóőr az őszi, Ferencváros elleni kupacsatára utalt feltehetően. (Fotó: ujpestfc.hu)


Április 15.
"Sehova nem engedném a magyar csapatokat. Kivenném őket a nemzetközi kupából és akkor engedném őket vissza, ha már készek rá."
Váczi Zoltán, a Vasas legendája a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában arról, mi lenne az első intézkedése, ha döntéshelyzetbe kerülne a magyar labdarúgásban.


Április 14.
"Ilyen gólörömben még nem is volt részem. Mindenki dőlt a nevetéstől, amikor Vukmir kicsúszott hason vagy háton a szurkolók elé."
Dr. Horváth Zsolt, az MTK támadója a hétvégi, DVSC elleni 5-2-es meccs egyik legemlékezetesebb mozzanatáról. (Fotó: Facebook / Torghelle Sándor)


Április 13.
"Decemberben visszérrel műtötték a lábam, most is ínhüvelygyulladásom van, de félretettem a fájdalmat, Várady Béla személye miatt itt volt a helyem. Kiemelkedő személyisége volt a magyar focinak, ma is kellenének hozzá hasonló játékosok. December óta először pénteken fociztam komolyabban, sajnos még mindig nem vagyok teljesen egészséges. Az operációm előtt hetente háromszor fociztunk, lábteniszeztünk. Erre készülök a jövőben is, ha felépülök."
Pintér Attila szövetségi kapitány az öregfiúk-válogatott tagjaként a Vasas nemrég elhunyt legendája, Várady Béla családjának megsegítésére húzott újra stoplist. (Forrás és fotó: Blikk)


Április 12.
"Ha ide akar jönni, akkor most nem kell annyira jól védenie..."
Szivics Tomiszláv, a Diósgyőr vezetőedzője viccelődött azzal, hogy a soros ellenfél, a Kaposvár kapuját az az Antal Botond őrizheti a szombati bajnokin, aki nyártól már aláírt Miskolcra. (Fotó: dvtk.eu)


Április 11.
"Van még 7 meccs, mindent meg kell próbálniuk. Remélem, nem fog nekik sikerülni, mert akkor mi bentmaradtunk."
Torghelle Sándor, a Paks gondjairól a Sport TV Zuhanyhíradó című műsorában. (Fotó: Torghelle Sándor / Facebook)


Április 10.
"Az UEFA egy előzetes csoportalkotást is elvégzett a Nemzetek Ligája kapcsán. Jelen állás szerint Svájccal és Romániával lennénk egy csoportban a második divízióban."
Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke a Sport TV Mai Helyzet c. műsorában.


Április 9.
"Elbúcsúzott a csapattól, és picit megremegett a hangja, sajnálom, mert abszolút jó kapcsolatban voltunk már az első perctől kezdve, mindig játszottam nála. Ő egy igazi futballbeteg fanatikus, aki csak a focival foglalkozik."
Dzsudzsák Balázs, a Dinamo Moszkva légiósa nyilatkozott az origo.hu-nak, a napokban menesztett korábbi klubedzőjéről, a román Dan Petrescuról.


Április 8.
"Reggelente javasolnék neki egy-egy szem Cavintont és akkor jobban emlékezne a dolgokra."
Dajka László, a Békéscsaba egykori vezetőedzője a Dínó Sporthíradó c. műsorban Pásztor József szakmai igazgató kapcsán arra, hogy az rá utalva egy nyilatkozatában azt mondta, "érkezett egy edző kívülről, szétverte a csapatot és telerakta külföldiekkel", ezért továbbra is álom az NB I a Viharsarokban. (Fotó: bekesfoci.hu)


Április 7.
"Vannak játékosok, akiken látom, hogy hisznek benne, de sajnos olyan is van, aki nem."
Balázs Benjámin csapatkapitány szerint van olyan játékosa is a Kaposvárnak, aki már nem bízik a bennmaradásban. (rakoczifc.hu/Fotó: sonline.hu)


Április 5.

"Négy hónap után beakadt egy csavarásod, ez is valami"Véber György a nemrég keményen kritizált Harsányi Zoltánt ugratta a Mezőkövesd edzésén, miután az a kapuba talált, majd egy másik játékosának is odaszól, aki elveszített egy párharcot: "Használd a tested! Ja, az neked még nincs, nem baj, majd lesz valamikor..." – írja az [origo] helyszíni beszámolójában.


Április 4.

"Én nem hallottam őket, csak a hazai tábort, szerintem kétszer olyan hangosak, mint a vendégek, le a kalappal előttük."
Kabát Péter, az Újpest eltiltott játékosa a Duna TV-nek válaszolt a szünetben arra a kérdésre, hogy hallotta-e a ferencvárosi szurkolókat. A csatár a nézőtérről figyeli az Újpest-Ferencváros találkozót.


Április 3.
"Többnyelvű a csapatom, három-négy nyelven is elmagyarázom a feladatokat. Az újonnan érkezett Jean-Marc Makusu Mundele például csak szuahéli nyelven beszél, így azt is elkezdtem tanulni."
Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője az MTV Telesport c. műsorában. (Fotó: ujpestfc.hu)


Március 31.
"Olyan érzésem volt, hogy gyerekek játszanak férfiak ellen. A hazai csapat megfélemlített bennünket, sajnos hagytuk is magunkat."
Tóth László, a Haladás II mestere csapata Andráshidán elszenvedett 3-1-es vereségét követően a haladas.hu-nak. (Fotó: frisss.hu)


Március 30.
"Nem akarok tanácsot adni senkinek, de honosítani kellene ezt a srácot, mert zseniális futballista."
Nyilasi Tibor, a Sport 1 TV stúdiójában arról beszélt, hogy a ferencvárosi Leonardót honosítani kellene.


Március 29.
"Ha elfogy minden játékos, akkor én is beállok, úgy is ott van hiányosságunk, amiben még mindig jó vagyok: az utolsó passzoknál."
Szivics Tomiszláv, a DVTK vezetőedzőjének tréfás mondata a Puskás Akadámia elleni bajnoki előtt. (Fotó és forrás: dvtk.eu)

Március 28.

"Ez az a hely az országban, ahol állandóan fúj a szél, itt akkor is fúj, amikor máshol szélcsend van".
A Sport TV kommentátorának, Fülöp Lászlónak sommás véleménye a mezőkövesdi időjárásról, a Mezőkövesd-Hovéd találkozót megelőzően. (Fotó: kovesdisport.hu)

Március 27.
"Három-kettőre vezettünk, amikor az utolsó percben szöglethez jutott az ellenfelünk. A sarokrúgáshoz a petőházi kapus is előrejött, de mi szereztük meg a labdát. Alig vártam, hogy a kapusunktól megkapjam, mert tudtam, hogy azt egyből a kapura továbbíthatom. Felnéztem, majd kapura rúgtam, s a labda végül a léc alá vágódott. Este aztán megnéztem Rooney gólját, valóban hasonló"
A máris csak "öttevényi Rooneyként" emlegetett Peczár Csaba, a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályú Öttevény játékosa hetven méterről lőtt gólt vasárnap a Petőházának. (Fotó: kisalfold.hu)


Március 26.
"Nem fogok sportpszichológust hívni a csapathoz. Ha nem tudom megoldani a helyzetet, akkor majd én fogok elmenni inkább oda."
Véber György viccelődött így az MTV Ma Reggel c. műsorában. (Fotó: honvedfc.hu)


Március 25.
"Olyan edzéseket tartott, hogy ilyen még az NB I-ben sincs. Csak hát pszichésen szétzúzta a játékosokat. Szabályosan rettegtek tőle, folyton éreztette velük, mennyire rossz futballisták."
Horváth József, a Cegléd elnöke Kiss László leváltásának okairól. (Fotó: pestmegyeifoci.hu)


Március 24.
"Olyan nincs, hogy Lázár Bencének tíz perceket adjanak, miközben esküszöm, hogy Németországban tízmillió eurót is érne, mert ott játszatnák."
Göröcs János, az Újpest legendája a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában.


Március 23.
"Ez az a meccs, amelyhez nekünk kevés közünk van, itt mi is csak szurkolók vagyunk."
Kabát Péter a Magyar Hírlapnak beszélt arról, mit tehetnek a játékosok a klubnál kialakult helyzettel.


Március 22.
"A győzelem rám eső részét most 101 éves nagyapámnak ajánlom."
José Gomes, a Videoton FC mestere az MTK elleni 2-1-es sikert követően.


Március 21.
"Ő nyilván segítségre szorul, és talán most, ha olyan állapotban lesz, akkor hallgatni fog a barátokra, és a közeli családtagok hívó szavára" – mondta el a TV 2 Tények című műsorában Nyilasi Tibor, a jelenleg mélyaltatásban fekvő barátjáról, Törőcsik Andrásról. Nyilasi bizakodó az újpesti legenda felépülése kapcsán: "Maholnap megpróbálják felébreszteni, és akkor ha minden igaz, rendben lesz."


Március 20.
"Ha objektíven nézzük, akkor a mi csoportunkban nincs olyan csapat, amely tartana a magyar válogatottól. Egy Feröer-szigeteki játékos is azt érzi, hogy ellenünk lehet esélye a pontszerzésre, hiszen a hollandoktól is egy nyolcast kaptunk, ők egyik vébéselejtezős ellenfelüktől sem kaptak nyolcat, pedig a németekkel azonos csoportban voltak."
Hajdú B. István sportriporter egy internetes fociblogon megjelent interjúban.


Március 19.
"Huszonöt évig hétfőtől péntekig és szombaton vagy vasárnap is dolgoztam, úgyhogy szerettem volna egy kis nyugalmat. Nem nagyon kísérem figyelemmel az ETO szereplését, és egyáltalán nem is olvasok újságot, nem figyelem a híréket, és nem is nézek meccseket, szóval a teljes kikapcsolódásé a főszerep mostanság" – mondta el a Győri ETO korábbi ügyvezetője, Klement Tibor, a rangado.hu-nak.


Március 17.
"Nagyon jól játszottam, majdnem gólt is szereztem. (...) Újpesten most nagyon könnyű játszani, mert ha kikapunk, van mivel megmagyarázni."
Dusan Vasiljevic viccelődött így kis híján öngólt érő megoldása és a klub nehéz helyzete kapcsán a Sport TV Harmadik Félidő c. műsorában. (Fotó: ujpestfc.hu)


Március 16.
"Lehet, hogy ha Andó-Szabó itt befúj egy tizenegyest, azt Miskolcon ítélik meg."
Fülöp László, a Sport TV kommentátora a Mezőkövesd-Újpest bajnokin (is) uralkodó szélviszonyokra akart utalni vicces megjegyzésében.


Március 13.
"Az is lényeges, hogy akkoriban nem volt a meccs alatt a partvonalnál ordítozó, mutogató edző, mert a bírói sípszó elhangzásakor a tréner mandátuma lejárt, onnantól a kidolgozott taktikát már a csapatkapitány ültette át vezérletével a pályán."
Buzánszky Jenő a DigiSport Reggeli Start című műsorában többek között arról is beszélt, hogy milyen különbségek voltak az Aranycsapat és a mostani válogatott szövetségi kapitánya között.


Március 12.
"Kérem, ennek a meccsnek a DVD-jét tegyük el! Nyolc év múlva nevetni fognak a drukkerek, mert ott lesz a magyar válogatott a világbajnokságon."
A játékos-megfigyelőként dolgozó Tommy Langley, a hetvenes évek Chelsea-jének egyik meghatározó alakja az [origo]-nak adott nyilatkozatban a magyar U16-os válogatott finnek elleni veresége (2-3) után.


Március 10.
"Hiába kerestem nagyon sok pénzt, nem érdekeltek a külsőségek, minden szempontból, amit ott kaptam, a pénz volt a legutolsó, amire gondoltam. Sokan kinevettek például, hogy Ladával járok, de nem zavart, ha a többiek Hummert, meg Range Rovert vezettek, annyira boldog volt az életem, hogy abban a pillanatban nem számított ilyen külsőség."
Gaál Miklós az Amkar Permnél töltött időszakáról egy Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatban.


Március 8.
"Amikor Torghellénél a labda, nem mindig nőnapi a hangulat."
A Sport TV műsorát vezető Máté Pál finom utalása a szünetben arra vonatkozóan, hogy a Fradi-tábor gyakorta Torghelle Sándor édesanyjával foglalkozott az örökrangadón.


Március 6.
"Aki mást várt a válogatottól, nem ismeri Pintér Attilát. Nem tudom, mit és hogyan akar váltani, változtatni a kapitány, de a játékosok gyakran nem tudták, mit csináljanak."
Hajszán Gyula, a Rába ETO korábbi válogatott játékosa a rangado.hu-n olvasható elemzésében. (Fotó: kisalfold.hu)


Március 4.
"Akik otthon keresztbe tettek nekem, ártani akartak, szinte egytől-egyig jót tettek velem."
Bajner Bálint, a Borussia Dortmund magyar támadója a Sportgézának adott interjújában.


Március 3.
"Csinálunk egy ekkora hírverést, felsorolva a neveket úgy rendesen, hogy kik voltak ott. Megy be az iskolába és röhög rajta a tanár, meg a gyerekek. És így nem érzik azt a magabiztosságot, amit mi éreztünk valahogy, hogy úgy egy kicsit fölnéztek ránk még gimnazista koromban. Mikor én válogatott voltam, akkor elájultak a csajok meg minden."
Csank János, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a csakfoci.hu-nak az U17-es válogatott olaszországi 6-0-s vereségéről.


Március 2.
"Többször is nagyon jól játszott a csapat, szóval számomra nem volt meglepő, hogy kiemelték a második kalapba, mert ott van a helye."
Mixu Paatelainen, a finn válogatott szövetségi kapitánya egy [origo]-nak adott nyilatkozatban.


Március 1.
"Ha azt mondom, hogy a harmadik helyre várom a csapatomat, akkor nagyjából mindenki kiröhög. Ha azt mondom, hogy sajnos a tabella végére érhetünk csak oda, akkor meg azt mondják, ez teljesen meghülyült. Tehát mindenféleképpen úgyis hülye maradok".
Tóth Bálint, a Lombard Pápa vezetőedzője válaszolt tréfásan a veol.hu azon kérdésére, hová várja csapatát a bajnokság végeztével. (Fotó: lombardfcpapa.hu/Polgár Szilárd)


Február 28.
"Ha már kilenc meccsen nem kaptunk ki, többen elhatároztuk, hogy amíg nem kapunk ki, addig megmarad. Többeknek még nem lehet szakálla, többeknek pedig az éppen alakuló párkapcsolata miatt nincs..."
Remili Mohamed, a Vasas szélsője csapata szurkolói ankétján beszélt arról, hogy miért növesztett több játékos is dús arcszőrzetet. (Fotó: Vasas, Facebook)


Február 27.
"Ha sablonos választ szeretnék adni, akkor azt mondom, koncentrálok a klubomra. A kapitány úrral beszéltem kétszer is kinevezése után, azóta nem. Megbeszéltük azokat, amiket Telkiben elmondtam, ő ismertette az elképzeléseit. Ez lett az eredmény, hogy nem hívott meg."
Szalai Ádám - akit Gerával, Hajnallal és Némethtel együtt nem hívott meg a szövetségi kapitány a finnek elleni barátságos meccsre - a Sportgézának nyilatkozott.


Február 25.
"Pintér Attila csapataira mindig is jellemző volt a szervezett védekezés. Erre a válogatottnál is oda fog figyelni. A játékosok még az ebédlőben is tolódni fognak."
Csank János, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában.


Február 24.
"Ha valaki most meg tudja mondani, hogy milyen lesz ősszel a görög, a finn vagy a feröeri csapat, akkor az szóljon és meghívom a stábomba."
Pintér Attila szövetségi kapitány Telkiben "ajánlott” állást" jósoknak.


Február 23.
"Azért mondtam korong helyett labdát az első harmadban, mert az Eb-selejtező sorsolása járt a fejemben."
Knézy Jenő, a Duna TV-ben a Kanada-Svédország olimpiai jégkorong-döntőjének szünetében magyarázta meg, hogy miért tévesztette el a játékszert.


Február 22.
"Ebben a stadionban még a rossz meccs is jó lesz."
Szilágyi Sándor, a DVSC cégvezetője érvelt amellett, hogy színvonalas infrastruktúra és környezet érezhető pozitív hatást hatása gyakorol a néző által megélt élményre. A Debrecen Televízió "Közügy" című műsorában az új Loki-stadion volt a téma.


Február 20.
"Nekem is benne volt a kezem ebben a létszámemelésben. Különböző szövetségek főtitkárai baráti társaságként jöttek össze egy hosszú hétvégére és ott fogalmaztuk meg az ötletet. Az egyik érv az volt, hogy 10 csapat mindig ugyanaz az Eb-n, és sokan vannak olyanok, akiknek nincs esélyük kijutni. Itt, ezen a találkozón döntöttük el, hogy javasolni fogjuk a létszámemelést az UEFA-nak."
Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke a Sport TV Mai Helyzet c. műsorában.


Február 18.
"Egerben szinte nincsen olyan lakos, akinek ne tartozna az Egri FC."
Kósa Sándor tulajdonos a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.


Február 17.
"Szerethetőt."
Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya Egervári Sándor nevezetes szófordulatával válaszolt a Digi Sport stúdiójában arra a kérdésre, milyen csapatot szeretne építeni a riói olimpiára.


Február 16.
"Amikor konkrétan megkerestek - a hollandok elleni vereség után -, engem még élő szerződés kötött a csapatomhoz. Az elején azt hittem, hogy valamilyen megoldást találok erre. De amikor lépni próbáltam, rájöttem, hogy nehezebb megoldást találni, mint gondoltam volna. Kellemetlen helyzetbe kerültem. Rizikós, kellemetlen, nem elegáns lépés lett volna felrúgni a szerződést. Egyszer már tettem ilyet, és zavaró következményei lettek. Katarra ez százszor is érvényes. Próbáltam időt nyerni. Ez egyre jobban zavarta a magyar felet. Elnézést kérek ezért tőlük. Mindezek ellenére nyugodtan mondhatom: semmilyen nézeteltérés nem volt közöttünk. Tehát az öt-hat hónapnyi élő szerződésem volt a fő oka annak, hogy a magyarországi szerződés nem jött össze."
Így reagált Bölöni László az origo.hu-nak adott interjújában arra a kérdésre, mi miatt nem lett magyar szövetségi kapitány.


Február 14.
"Hagyjuk már ezt! Sokan és sokszor feltették ezt a kérdést nekem, mármint azt, hogy van-e bennem tüske, amiért Magyarországról nem keresnek. És én mindig őszintén feleltem: igen, fáj, hogy nem tartottak igényt a szolgálataimra. Sem Újpesten, sem a válogatottnál..."
A 66 éves magyar focilegenda, a 92-szeres válogatott Fazekas László már letett arról, hogy szerepet vállaljon a magyar futball megújulásában. (Nemzeti Sport)


Február 13.
"Szerencséje volt, hogy Huntelaar megsérült, de közben Boatenget is leigazolta a klub, így most nem tudom elképzelni, hogy kezdőként bekerüljön a csapatba, mert ez a két játékos más szintet képvisel, mint Ádám, és ezt ő is tudja."
Dárdai Pál a Schalke csatáráról az [origo] cikkében.


Február 11.
"Szívfájdalmam, hogy még nem szereztem gólt az NB I-ben, voltak és vannak is emiatt rémálmaim..."
Gyurján Bence, a Haladás játékosa egy haladas.hu-nak adott nyilatkozatban.


Február 10.
"Tudomásom szerint is a cselgáncs az egyik legjobb kiegészítő sportág a futballisták számára. Hallottam erről nemzetközi előadásokon is, illetve külföldi szakanyagokban is. A cselgáncs ugyanis nagyon komolyan edzi a központi idegrendszert, illetve fejleszti az egyensúlyérzéket. A nemzetközi és a hazai futballéletből is tudunk példát felhozni erre, hiszen Zinedine Zidane és Bajzát Péter is cselgáncsozott. Ha megnézzük például Bajzátot, ha ő testtel lefedezi a labdát, akkor nincs az a védő, aki fel tudná borítani őt"
Bene Ferenc, a diósgyőri utánpótlásképzés vezetője az egyik legmegfelelőbb kiegészítő sportágról beszélt a gyerekek edzése kapcsán az amigeleken.hu szurkolói portálnak.


Február 7.
"Nem, az ex-feleségemről sem beszéltem vele. Az is olyan téma, amit nem szeretek megközelíteni"
George F. Hemingway-t, a Budapest Honvéd tulajdonosát arról kérdezték a Sport TV "Mai Helyzet" című műsorában, hogy beszélt-e a hollandiai válogatott meccsről (1-8) a Magyar Futball Akadémia új holland igazgatójával, Hendrik Pieter de Jonghgal?


Február 6.
"Amíg nem rendeződik a PMFC helyzete, addig nem borotválkozom."
Győri János, a Pécs sportigazgatója mondta ezt a bama.hu-nak arra a kérdésre, hogy a megszokotthoz képest miért jóval borostásabb az arca.


Február 5.
"A nyáron szeretnénk egy felkészülési tornát rendezni az új stadionban, amelyre meghívnánk a Barcelona B-csapatát. A szurkolók biztosan szívesen látnák Messiéket a nyár folyamán Debrecenben, de ezt fel sem vetettük, hiszen tudjuk, a Barcelona szinte minden játékosa érdekelt valamelyik válogatottban a világbajnokságon."
Szima Gábor, a Loki elnöke nyilatkozott a klub küldöttségének barcelonai látogatása kapcsán a dvsc.hu-nak.


Február 4.
"Szakmai utakon is részt vehettem. Az egyik ilyen alkalommal az egyik neves holland edző azt mondta nekem, ha megfejtem, hogy az általa előírt gyakorlatokkal az adott héten mit akar megtanítani a csapatának, akkor lehet belőlem edző. Sikerült, mire ő azzal biztatott, ezt az ő hazájában is kevés kezdő edző tudta volna megmondani."
Pintér Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya egy mno.hu-nak adott interjúban. (Fotó: mlsz.hu)


Február 3.
"A legnagyobb baj az állandó csodavárás. Ha egy tízes nőre várok este, és csak egy kilences jön, csalódom. De ha egy jó nőre várok, a kilences jó, nem?"
George F. Hemingway a Magyar Futballról egy Presztízs Sportnak adott interjúban, amelyet a honvedfc.hu is idéz.


Február 2.
"Aranyos bácsika helyett vaddisznó kellett a válogatott élére. Pintér Attila azért jó választás, mert ő majd kiveri a játékosokból a sz..t. A magyar sztárocskák ugyanis csak ebből értenek."
Urbán Flórián, a Presztízs Sport magazin legújabb számában sajátos stílusban beszélt a magyar válogatottról.


Január 30.
"Aleksandar Jovanovic vagyok. Én játszik mindenhol, most jobbhátvéd."
Így mutatkozott be tört magyarsággal az FTC labdarúgója a Fradi Média egyik videóján. (Fotó: fradi.hu)


Január 29.
"Nem visszalépés az NB III. Itt sokkal inkább megvan az az érzésem, hogy őszintén zajlanak a dolgok."
Détári Lajos egy Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott nyilatkozatban. (Fotó: fradi.hu)


Január 28.

"Én ilyen vagyok, mindig is vállaltam magam. Ellentétben azokkal, akik soha nem beszéltek velem két percet kifelé a nagyvilágnak mutatták a szépet, közben meg zugban minden nap talajra vedelték magukat és úgy kritizáltak! A lehetőség mindenkinek adott volt, hogy labdarúgó legyen csak, amíg én az oviban belerúgtam a pettyes lasztiba, ők beleharaptak... Irigy emberek jókat röhögök rajtuk. Utánam kell csinálni, amit elértem, és azt ahogy"
A jelenleg a megye I-es Vecsésnél dolgozó, korábbi magyar válogatott futballista, Urbán Flórián arra a kérdésre válaszolt, hogy mit szólt ahhoz, hogy játékos-pályafutása alatt több negatív kritika érte az életmódjával kapcsolatban. (Forrás: Ultras Liberi/Magyar Harcos)


Január 27.

"A téli igazolásaink közül egyedül a napokban szerződtetett kameruni Armand Ken Elláért fizetünk száz eurót, de azt is csak azért, mert az ukrán átigazolási szabályok értelmében ezt meg kellett tennünk."

Illés János, a Kaposvár ügyvezetője a sereghajtó átigazolási politikájáról beszélt az nb1.hu-n.


Január 25.
"A szurkolók tudják, hogy nem lövök a 16-oson kívülről, de belülről sem..."
A Loki-szurkolók által csak Bombázónak becézett Dombi Tibor a Sport TV stúdiójában poénkodott.


Január 24.
"Az eltervezett edzéstervem körülbelül 40 százalékát tudtam megvalósítani. Persze, hogy rányomta a bélyegét ez a szezonunkra. Mert hiába kértem, aztán később követeltem, az egyik játékos kifordította a melegítője zsebét, így üzent nekem. Érvelhettem én utána, hogy én pedig egy fillér fizetést sem kapok, mert nem is kértem, egyszerűen nem hatásos."
Lendvai Miklós, a ZTE vezetőedzője egy szemléletes példával mutatta be a zalai pénztelenség szakmai lecsapódását a sportgeza.hu-nak.


Január 23.
"Nehogy azt higgyük, hogy valami új dolgot találtunk fel! Minden szövetségi kapitány szeretett volna edzőtáborba benni, mindenki szerette volna összehívni a csapatot. Pintérnek megengedték."
Várhidi Péter a válogatottal kapcsolatos újdonságokról a Sport TV Zuhanyhíradó c. műsorában.


Január 22.
"Egy nap ismét a Bundesligában ülök majd a kispadon. Tudom."
Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője egy német tv-riportban, amelyet az ndr.de idéz.


Január 20.
"Nehezíti a helyzetünket, hogy a játékosok jó része nem hajtotta végre a téli pihenőre kiírt felkészülési tervet, ez betudható annak, hogy az anyagi problémákkal voltak elfoglalva."
Tóth Bálint, a Lombard vezetőedzője elég komoly gondokról számolt be a papa-ma.hu-nak.


Január 18.

"Fogadjuk el, hogy Pintér Attila is sokat változott tíz év alatt. Az nem érv a kinevezése mellett, hogy megalkuvás nélkül nyerni akar, mert az mindenkinél alaptétel kell legyen. Mindenesetre különös küldetésre vállalkozott a rendszeres összetartással. Még egy iskolából is nehéz elkérni a gyerekeket rendszeresen, nemhogy egy klubnál. A sikertelen szereplést egy klubedző arra is foghatja, hogy épp a válogatott miatt nem tudott eleget foglalkozni a játékosaival – a legrosszabb esetben egy munkaügyi bíróság állásfoglalása érdekes lehet ez ügyben -, és akkor a biztosításról még nem is beszéltem."
László Csaba mondta el a gondolatait a magyar válogatottal kapcsolatban a sportgeza.hu-nak.


Január 16.
"Csányi Sándor felhívott, hogy lenne-e kedvem a magyar futballról beszélgetni. Bementem másnap hozzá, és in medias res, egyből a közepébe vágott. Megkérdezte, mit szólnék hozzá, ha Pintér Attila lenne a szövetségi kapitány. Azt hittem, viccel, de jelezte, komolyan gondolja. Először köpni-nyelni nem tudtam."
Tarsoly Csaba, a Győri ETO tulajdonosa a szövetségi kapitány kinevezését megelőző eseményekről a győri médiaklubban. A beszélgetés a kisalfold.hu videóján látható. (Fotó: MTI)


Január 14.
"Egy meccset meg lehet nyerni bátor támadójátékkal, de nekünk 13-at kell."
Selymes Tibor, a Kaposvár vezetőedzője a sonline.hu-nak.


Január 12.
"Úgy tudom, Falcao az első, úgyhogy van egy kis hiányérzetem a második hely miatt..."
Vanczák Vilmos, a Presztízs Sport című havilapnak, arra a kérdésre: Mit szól ahhoz, hogy a FIFA 2014-es játékában ő az egyik legjobban fejelő játékos a világon?


Január 11.
"Mi értelme volt így meghajtani ezeket a pihenőből visszatérő játékosokat? Néztem, hogy kettő a kettőben meg három a háromban iramjátékon vesznek részt, és azt mondtam, te jó ég, csak meg ne sérüljön valamelyikük! Nem beleszólva a kapitány munkájába, megmagyarázhatatlan ez a kemény kezdés. Arról nem is beszélve, hogy sehol a világon nincs ilyen úgynevezett „összetartás”, amikor a válogatott egyszerűen kikéri a kluboktól a játékosokat (…) Ha ez a magyar futball érdeke, akkor tessék, elengedem a játékosokat. Most még. De ha majd jön egy fontos bajnoki, és nekem idetelefonál valaki a szövetségből, hogy Pintér úr vinné teszttréningre a fiaimat, hát azt mondom: nem."
Szivics Tomiszláv, a Diósgyőr vezetőedzője nyilatkozott Pintér Attila válogatott összetartásával kapcsolatban. (Fotó: dvtk.eu / Forrás: Nemzeti Sport)


Január 10.
"George hazament és náluk sajátosság, hogy később jönnek, most kitört az Etna és azért nem tud repülni, vagy nem tudom. A viccet félre téve, szólt előre, hogy nyolcadikán még maradna, de kilencedikére itt lesz."
A Mezőkövesd trénere, Véber György a kovesdisport.hu-nak beszélt egyik légiósa igazolt késéséről.


Január 9.
"Én biztos, hogy Pintér helyében nem tennék még egy kísérletet Huszti Szabolcs visszahívására. Belgiumban, a Mechelenben futballoztam, amikor Varga Zoltán lett a Ferencváros edzője: felhívott, bemutatkozott, mondta, szeretné, ha a Fradiban játszanék. Én erre azt mondtam, hogy hát meg ööö, mire megköszönte és letette a telefont. Másoknak pedig mesélte, hogy a hezitáló focistával nem tud mit kezdeni. Ezt a mai napig megtanultam tőle."
Urbán Flórián a DigiSportnak beszélt arról, ő mit lépne azok után, hogy Huszti Szabolcs elsőre nemet mondott Pintér Attilának.


Január 8.
"Először Szilágyi Sándor hívott, de mivel aludtam, fel se vettem a telefont. Később tudtunk beszélni, és nagyon meglepett, hogy meghívtak."
Korhut Mihály, a DVSC játékosa arról, hogy őt is meghívta Pintér Attila a válogatott összetartására.


Január 7.
"Amikor azt mondják a Barcelona játéka kapcsán, hogy "Barca-stílus", mindig nevetek. A régi MTK ezt játszotta, és aztán ezt átvette az Aranycsapat is."
Kovács Ferenc, a Vidi UEFA Kupa-döntős csapatának mestere a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában.


Január 6.
"Nem tervezünk erősítést és gyengítést sem a csapatba..."
George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa a klubhonlapnak adott interjújában viccesen fogalmazott a téli átigazolási terveket illetően.


Január 5.
"Vannak nem futballista-, hanem emberi szempontból kedvenceim a csapatban. Nekem Somália az egyik ilyen, mindig kérdezem a kollégáimtól, hogy "mi van az én fiammal?". Egy áldott jó gyerek ez a színesbőrű srác, és amikor huhognak a lelátón, én nem tudom neki elmagyarázni, hogy "ez nem ellened szól, drága fiam".
Kubatov Gábor Fradi-elnök a lelátói rasszizmusról is beszélt évértékelésében, a fradi.hu-n, és úgy vélekedett, hogy jó úton járnak a jelenség visszaszorítását illetően. (Fotó: mlsz.hu)


Január 4.
"Most is épp egy erdőben állok, és fát vágok. A nagyszüleimnek segítek, és nekem is jól jön egy kis erőnléti edzés is."
Minczér Tibor, az NB II-ben listavezető Szpari meghatározó játékosa. (Forrás és fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)


Január 3.

"Hogy ott legyek Nigériával a világbajnokságon? Ki tudja..."
Otigba Kenneth egy több holland lap által is idézett nyilatkozatban. A futballista hozzátette, sem a nigériai, sem a magyar szövetségtől nem hívták még a felnőtt nemzeti együttesbe.


December 30.

"Szeretnék Portugáliában karriert csinálni és a három nagy csapat valamelyikét vezetni. Álmaim kispadja viszont az AC Milané."
Eduardo Almeida, a Kozármisleny télen kinevezett portugál mestere vágyairól a Record c. lapnak. A szakember megfordult már Angliában, Tanzániában és Malajziában is.


December 29.

"A U2 vagy a Metallica koncertje igényel egy húszezres stadiont, meg is telne vele, és ők kisebb helyen fel sem lépnek"
Az épülő stadionról beszélő debreceni polgármester, Kósa Lajos szavait a dehir.hu idézte.


December 25.

"Sokszor fogalmaztam meg kritikát saját magunkkal kapcsolatban is akkor, amikor nem tudtunk örömet szerezni hűséges szurkolóinknak. Valószínű mindig lesznek nálunk gazdagabb, nálunk jobb, nálunk szerencsésebb csapatok, de mi jövőre is itt leszünk, hogy emlékeztessük őket, hogy velünk számolniuk kell."
Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője a honvedfc.hu oldalon.


December 23.

"Az, hogy egy top edzőt idehozunk, és elkezd okoskodni, és elkezdi a magyar játékosoknak, hogy légy szíves, fáradj arrébb, és légy szíves, tolódj egy kicsit, erre nincs idő. A magyar játékosnál nincs légy szíves. Takarodjál oda, mert levágom a fejed. Így kell beszélni velük, legalábbis így gondolom. Pintér Attila erre maximálisan alkalmas. Lehet, hogy a személye megosztó a közvéleménynek, de üdvözlöm ezt a döntést"
A volt válogatott labdarúgó, Urbán Flórián a Hír TV Stopper c. műsorában beszélt Pintér Attila kinevezéséről.


December 22.

"Dolli, mert én így hívom, egykor Dortmundban és Hamburgban is bizonyított, amúgy a Fradinak és általában a magyar futballnak előnyös az itt alkalmazott német szakvezetők mentalitása, munkatempója. Sok feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy a zöld-fehér csapat ismét meghatározó tényezővé váljon, így a költségvetés fontos szempont új játékosok vételéhez, és ha Doll megismeri az itteni focivalóságot, és tudja kezelni, tényleg jó kézbe került a gyeplő."
Lothar Mattäus a Borsnak beszélt a Ferencváros új, német vezetőedzőjéről.


December 21.

"Eddig nagyon rosszul aludtam, ébredés után nagyon sötét gondolataim voltak, de talán most már egy kicsit jobb. Egyébként nincs igazán idő a pihenésre, mivel már gőzerővel kell foglalkozni az előttünk álló tavaszi szezonnal, az arra való felkészüléssel. "
Horváth Ferenc, az MVM Paks vezetőedzője beszélt arról, hogy milyen nehezen élte meg a gyengébb bajnoki szereplés után eddig a téli szünetet. (Fotó és forrás: paksifc.hu)


December 20.
"Már akkor is nagyszájú volt, hangadó volt az öltözőben és a pályán is, de azért 180 fokos fordulatot vett, sokkal linkebb volt fiatalon, a vehemenciájából és a múltjából nagyon sokat levetkőzött. Benőtt a feje lágya, mint ember, és mint családapa is kifogástalanul viselkedik, mindezt annak köszönheti, hogy rendeződött a magánélete"
Kincses Sándor, a Ferencváros korábbi csatára és Pintér Attila egykori csapattársa beszélt az [origo]-nak a tegnap kinevezett magyar szövetségi kapitányról.


December 19.
"Teljesen megérdemelten lett Pintér Attila a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Az utóbbi évek eredményei alapján egyértelműen én is őt választottam volna. Amikor Gyirmóton játszottunk, kint volt ő is a meccsen, és mondtam is neki, hogy szerintem ő lesz a kapitány."
Artner Tamás, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. (Forrás és fotó: nyugat.hu)


December 17.
"A vereségeknél többnyire az sújtott le, ahogyan kikaptunk és itt nem feltétlenül a csapatra gondolok. Az embernek néha van olyan érzése, hogy bizonyos mérkőzéseken nem nyerhet"
Márton Gábor pécsi szakmai vezető a pmfc.hu-nak értékelt. (Forrás és fotó: pmfc.hu)


December 16.
"Ígérem, ezentúl nem törődöm a focival!"
Így kezdte beszédét Csányi Sándor, az OTP Bank Rt. elnök-vezérigazgatója, a Pick főtámogatója, majd kijelentését azzal indokolta, hogy eddig a kézilabdával szinte semmit sem foglalkozott, mégis milyen szép eredményt ért el, így ha ezek után a focival sem törődik, hátha jobban szerepelnek. (Forrás: szeged.hu)


December 14.
"A felkészülés hat és fél hét lesz, az első fordulóban már szeretnénk kirobbanó formában lenni. Év végén pedig az asztal tetején állva szeretném értékelni a szezont."
Véber György, a Mezőkövesd vezetőedzője egy a kovesdisport.hu-nak. (Fotó: szegedma.hu)


December 13.
"Nem tudom, honnan jött az ötlet Dollnak, hogy közvetítő útján ugyan, de megkeressen engem. Vélhetően olyan fiatal magyar edzőben gondolkodott, akinek van Bundesliga-múltja, így német nyelvismerete. Esetemben azonban több dolog is hibádzott. Mindenekelőtt a tizennégy éves újpesti múltam, ami aligha vált ki nagy eufóriát a Fradi-szurkolókból és a közvéleményből. Őket ezzel alighanem már a kezdeteknél megbántanám, míg az újpesti barátaimat ugyanezzel magamra haragítanám. Ez volt az egyik érvem, a másik pedig a mostani állásom"
Lőw Zsoltot Thomas Doll, az FTC edzőjelöltje kereste meg, hogy legyen a segítője, de a fenti okok miatt a korábbi válogatott balhátvéd nemet mondott. (Nemzeti Sport)


December 10.
"Nem akarok álszerény lenni, úgy érzem, hogy valóban a legjobbak között vagyok. Középpályásként nem biztos, hogy így van, de a védők rangsorában a mezőny első részében van a helyem."
Muhamed Besic a klubhonlapnak interjújában beszélt arról, valóban az NB I legjobb védői közé tartozik-e. (Forrás és fotó: fradi.hu)


December 9.
"Sok mindenben léptünk előre a nyár óta. Úgy érzem, most ki tudnánk verni norvég ellenfelünket az Európa Ligában."
Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője egy Magyar Hírlapnak adott interjúban arra a kérdésre, a jelenlegi csapat mennyire állná meg a helyét a nemzetközi porondon.


December 7.
"Így is többet lőttem kapura, mint az egész szezon során."
Margitics Andor, a Puskás Akadémia játékosa gólja és kapufája után az Újpest elleni meccs szünetében az MTVA kamerái előtt arról, hogy tudja-e majd folytatni veszélyes játékát. (Fotó: pfla.hu)


December 6.
"Ettől a csapattól most legalább nyolc játékost el kellene zavarni, ám ha jön egy újabb külföldi, az ismét hozza majd a saját embereit. Úgy gondolom, itthon is találni olyan szakembert, akit ki lehet nevezni a Ferencváros élére."
Lipcsei Péter nyilatkozata a fourfourtwo.hu-nak.


December 5.
"Az első félidő "pazar" volt, mint egy öregfiúk meccs. A szünetben mondtam, hogy gólt is fogunk kapni, mert bölcs vagyok."
Tóth Bálint, a Lombard Pápa vezetőedzője a Siófok elleni 1-1-es kupameccs után a veol.hu-nak. (Fotó: MLSZ / Facebook)


December 3.
"Gyerekkorom óta Újpest-szurkoló vagyok, amit még Újpesti Dózsaként ismertem meg. Nagyon megtetszett a név hangzása, azon nyomban beleszerettem a csapatba és a csapat történelmébe. (...) Megnézem, mikor lépünk pályára, és várom a végeredményt."
Eduardo Iturralde González, a már visszavonult spanyol játékvezető, akinél többször senki nem fújta a sípot a helyi élvonalban. Az egykori sípmester a Sport TV kamerái előtt beszélt.


December 2.
"Rudolf Gergely ragyogó ember és ragyogó futballista. És nagyon népszerű. Szerintem mindenhol az országban."
Pintér Attila Nemzeti Sportban idézett nyilatkozata a Diósgyőr elleni meccs után. (Fotó: dvtk.eu)


A Nap mondása rovat korábbi bejegyzései itt olvashatóak el - kattints!Hozzászólások

szigonyka Gratulálok a Gy.halászi Elnök úrnak!
Mondom ezt úgy, hogy személyesen sajnos nem ismerem!
Egyik "elődje" néhai U.Pista bácsi, anyai ágon nagybátyám volt.
Ő is tudott szépeket és jókat mondani!
Remélem Gyöngyöshalász focicsapata sok sikert arat még! Megérdemlik!
Hajrá Halász!
2014, november 19 - 23:21
Seejay Gyuszi már a Kecsóban is jó volt , de idén valóban jobb játékos lett , amihez kellett Vignjevics is. Nagyon tetszik az őszinte , bátor játéka .
Újpesten a stabil védelem részben neki köszönhető. Meg hát a válogatott sem áll jól szélső védőkkel ... Remélem megoldja a dolgát az oroszok ellen is.
2014, november 18 - 01:17
Hiclipucli Gyuri! azért nem szólt hozzád senki mert az az oldal full VIP: és azok vagy nem járnak meccsre, vagy inkább telizabálják magukat az " ingyenes" étteremben, vagy is azért nem ülnek a lelátón. ja meg a legtöbb amolyan repi jegyes amúgy is, mert a cégük vette a bérletet és a dolgozóiknak adogatják oda a helyeket .
2014, november 12 - 22:40
utolsomohikan Én meg annyit mondok: 7:1
2014, november 12 - 20:32
husqarna Ha valaki az NB1-ben volt edző, meg magyar szövetségi kapitány, attól még lehet egy kókler! :)))
2014, november 12 - 10:43
Fifo1941 Pintérnél, aki magyar volt, válogatott lett!
Nem?
2014, november 12 - 09:58
g.g. Én meg azt mondom ha valaki az NB1-ben játszik attól még nem NB1-es játékos! Sokan vannak így!
2014, november 12 - 09:52
kubcsiori Most akkor mindenki ájuljon el Gera nagyszerű tettétől !!!!
Hatalmas áldozatot hozott!
De akkor mit szóljunk Jenner Diósgyőrbe igazolásához????
Gera is inkább maradna csendbe! Mert ezeken át lehet látni! Nagyon megváltozott Ő is a 10 év alatt!
2014, november 7 - 12:13
mateusz forevör Villamos is lehetett volna! (mint a nagymamánk)
Vagy troli!

Gera Trolley!

2014, november 7 - 17:01
goliat.34 Ne humorizálj, mert nem az erősséged forevökör:)))
2014, november 7 - 22:50
oldboys "csakfoci"! Mert szalad a szekér, még nem kell minden hülyeséget közhírré tenni! Mind ketten jó játékosok voltak, sőt! Korabeliek szerint a Lajos, ha nem sérül meg, nagyobb karriert futhatott volna be, de ez már múlt idő! A lényeg, abban az időben minden valamire való játékos kemény fizikai melóval edzhette magát, mert abból a közegből került ki, ahol meg kellett küzdeni a minden napi betevőért! Ezért voltak valamennyien kiváló erőnlétben! Csak a mai világban divat focizni 18-as nyakkal, szivar lábszárral, girhes mellkassal, púposan! A maiak többségével egy nagyobb kanmacska elszaladna! Na mind egy, egykor azért voltunk világverők, mert soha nem volt erőnléti gond! Érdemes megnézni a régiek képeit, kevesen hordtak közülük 42-es méret alatt inget! Csak mellékesen, az ifjú Dárdai is annak köszönhet mindent, hogy nem szégyellte a melót, az erősítést! Vajon CR7 napi 3 órai edzéssel lett a világ legjobbja?
2014, november 6 - 23:44
szigonyka Papp Laci pedig favágással erősítette a boxolókat...
Ezt a módszert a focisták is átvették, sajnos a labdás gyakorlatok helyett is...
2014, november 6 - 23:08
Ferenc Vágási Remélem Nyilasinak nem esett szét a telefonja? :)
2014, november 4 - 18:55
fastrobi Hogy lehet ekkora marhaságot nyilatkozni? Még hogy erős volt a bemelegítés!!!!!!!!!!!!!!!!
2014, november 2 - 16:01
majmocska Mond neked az a szó, hogy irónia??? !!!
2014, november 2 - 18:10
Violacaοs Ami neked is, Észak-irónia.
2014, november 12 - 10:29
goliat.34 Egy profi játékosnak erős a bemelegítés? Ennyire kifulladt? Miért nem csinált egy kis huzatot a zakójával? :)))
2014, november 2 - 14:39
tökfej Az hogy egy "játékosnak erős volt a bemelegítés" -szerintem edző még nem nyilatkozott a világon. :-))
2014, november 2 - 14:36
Zsupszi59 Nem láttál még edzőt viccelődni? Pedig nálunk elég sok vicces edző van. Vagy vicc hogy edzők.
2014, november 2 - 15:08
Utopia Én láttam, hiszen az egész labdarúgásunk egy vicc. Ami körülötte zajlik. A nyilatkozatok pedig már-már rádió kabaréba illők! :)
2014, november 2 - 15:22
obar08 Szivics T. tud azért óriási hülyeséget mondani!
2014, november 2 - 13:41
zöldfehérben45 Elképesztő! Kétszer is elolvastam, jól látok-e? Doll is lesüllyedt a qrva gyenge foci okait mindig másra hárító edzők szintjére. Sőt, új elemet is hozott: kicsi öltöző.. Fenomenális!
2014, október 31 - 13:08
husqarna Ez a magyarázat simán veri a magas füvet,vagy a túllocsolt pályát! :DDDD
2014, október 31 - 07:20
kubcsiori Szegény Kispestieket hétről-hétre mi motiválhatja?
Talán az,h a szezonba egyszer a Fradi stadionba játszhatnak?????!! Szurkolók nélkül!!
H.LYE vagy Dollcsi!
2014, október 30 - 20:25
kovad007 Szánalmas ember!!!
2014, október 30 - 20:23
Borsodi Kispesti Én mint Honvéd szurkoló, köszönettel tartozok Doll-nak. Kispesten is szükség van egy modern arénára nem kell,hogy akkora néző számú legyen mint a Fradié vagy Debrecené, de felszereltségében igen is ugyan olyan legyen mint a fradié.
2014, október 30 - 19:58
ÖRÖKÖSBAJNOK Doll mester! Te sem leszel már hülyébb!
2014, október 30 - 19:33
Oggi "Régi a stadion, kicsi az öltöző"... Kedves Doll, látom kezd hozzá hülyülni a mi drága pro-licences zsenikéinkhez!
2014, október 30 - 19:29
VinoBob "de lehet, hogy némelyik játékos nem talált megfelelő motivációt ezekben a körülményekben"

Ennél nevetségesebb kifogást még nem hallottam

2014, október 30 - 18:48
Zsupszi59 Kétszer is ott van a cikkben hogy ezt nem tartja magyarázatnak. Ha egyes játékosoknál ez motivációs problémát jelent akkor baj van az edzővel is. Én nem hiszem hogy ezt mondta. Akik meg a Honvéd öltözőjéből nem tudnak eléggé motiváltan kimenni a meccsre azoknak ajánlanám a megye kettőt! Vagy vegyenek példát Dibusz motiváltságáról!
2014, október 30 - 19:36

Címlapon

                                            

Tartalom átvétel