Kleisz Márk 687 nap után játszott újra tétmérkőzést a Vasasban az Úrkút elleni hétvégi Magyar Kupa-mérkőzésen. Az 1-szeres válogatott középpályás hamarosan bajnoki találkozón is visszatérhet – írja a vasasfc.hu.

– Nagyon jó érzés volt tétmeccsen is játszani – kezdte a középpályás, aki 74. percben váltotta Szedlár Zoltánt az Úrkút elleni MK-meccsen, így 22 hónap és 18 nap után léphetett újra pályára tétmérkőzésen. – Most az a lényeg, hogy minél előbb felvegyem a játék ritmusát és fizikálisan is rendben legyek.  

Már bele merek menni a párharcokba, összerúgásokba, nem féltem a térdemet. Fizikálisan is egyre jobban bírom a terhelést,

és már az edzéseken is felveszem a tempót. Az Újpest elleni edzőmeccsen még volt bennem egy jókora drukk, hiszen az első pályára lépésem volt az új stadionban, legalább annyira izgultam, mint az NB I-es debütálásom előtt. Ezúttal nyugodtabb voltam, igaz, nem ilyen mérkőzésre számítottunk.

A 21 éves középpályás beszélt arról is, mikor játszhat újra bajnoki mérkőzést.

– Próbáljuk fokozatosan növelni a játékidőt, a terveknek megfelelően, lépésről lépésre haladunk előre. Bajnoki mérkőzésen is hamarosan a keretben lehetek. Nem akarunk azonban semmit elsietni, nincs jelentősége, hogy két- vagy mondjuk négy hét múlva térek vissza. Most már túl vagyok a nehezén, ezáltal a magánéletemben és a pályán is sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok lelkileg.

Emlékszem olyan időszakra, amikor nagyon mélyen voltam, ami nem is csoda, hiszen négy műtéten estem át, és azt tűnt el az életemből hosszú időre, amit nagyon szerettem csinálni.

Tisztában vagyok vele, hogy azt várják tőlem a szurkolók, az edzőim, hogy minél előbb meghatározó játékosa legyek a csapatnak. Egyértelmű, hogy én is ezt várom magamtól. A sok kihagyás természetesen még meglátszik majd egy ideig a játékomon, de igyekszem minél előbb visszaszerezni a formámat.