Jól kezdte a szezont az NB I-ból tavaly kizárt, idén pedig a másodosztályba visszajutott Nyíregyháza. Mátyus János csapata a 9. fordulót követően vezette a tabellát, az elmúlt négy meccsen viszont mindössze egy pontot szerzett. Ez nem is maradt következmény nélkül.

Ahogy a klub honlapja írja, Révész Bálint nem az a típusú elnök, aki gyakran járna be az öltözőbe, kedden reggel azonban mégis megtette. Az edzés előtt a játékosokkal és a szakmai stábbal is közölte, ez így nem mehet tovább.

– Elégedetlen vagyok az eddig nyújtott teljesítménnyel, és ezt el is mondtam a keret tagjainak. Számomra a Szpari nagyon fontos, ahhoz pedig, hogy elérjük célunkat, sokkal több kell. Ezért a következő két bajnoki mérkőzésre szóló ultimátumot kapott a csapat, amennyiben nem nyeri meg a találkozókat, személyi következményei lesznek. Ez vonatkozik mind a stábra, mind a játékosokra – mondta Révész Bálint elnök.

Mátyus János vezetőedző jelezte, ha a csapat nem nyeri meg a két találkozót, tudja mi a kötelessége. A fiatal szakvezetőnek és csapatának nem lesz viszont könnyű dolga, hiszen a következő körben a feljutásért küzdő Puskás Akadémia, majd a jelenleg feljutó helyen álló Kisvárda lesz az ellenfél, azaz az ultimátum teljesítése elsőre nem ígérkezik egyszerűnek, sőt. A fogadóirodáknál egyébként a Szpari a második legesélyesebb csapat a feljutásra.

ÍGY ÁLL AZ NB II – TABELLA