A 43 évesen visszavonuló kapus, Király Gábor a hivatalos oldalán számolt be arról, hogy miniszterelnöki levelet kapott, amelyben Orbán Viktor gratulált a pályafutásához. A honlapon közzétett teljes levelet változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Király Gábor Úr!

Végy egy jó kapust – mondja a régi bölcsesség, amellyel az öltözők és a lelátók népe is egyetért, hiszen olyan hitet és tartást, mint egy kapus, senki más nem tud adni a csapatnak.

Nem felejtjük, hogy Ön az első válogatott meccsén rögtön tizenegyest fogott, és még negyvenedik évét taposva is kivédte a csatárok szemét az Európa-bajnokságon. A magyar sportrajongók nevében szeretném megköszönni, hogy klubszinten és a válogatottban, a pályán és az edzéseken is mindig magával ragadó lelkesedéssel és nagy alázattal dolgozott csapatai sikeréért, miközben a Király Szabadidősport Egyesület és a Kapus-suli megalapításával a hazai utánpótás-nevelésből is kiveszi a részét.

Engedje meg, hogy profi labdarúgó pályafutásához még egyszer gratuláljak, eddigi munkáját megköszönve ezúton kívánjak Önnek sok sikert a magyar labdarúgás szakmai berkeiben is.

Itt a vége: Király Gábor bejelentette a visszavonulását