Május óta köztudott, hogy az NB II-be felkerült Monornak új otthont kellett keresnie, mivel saját stadionja nem alkalmas a másodosztályú találkozók megrendezésére. Az is eldőlt akkor, hogy az újonc a hazai mérkőzéseit az III. kerület létesítményében fogja lejátszani az idényben.

Az NB II-es és NB III-as gárda eddig nem okozott fennakadást: a két csapat eddig háromszor is egy hétvégén játszotta le hazai meccsét a bajnokságban, de mindig volt egy nap szünet a találkozók között. Most vasárnap viszont már nem tudták elkerülni egymást a “társbérlők”: a Monor 16 órától fogadja majd Óbudán a tiszakécskei, ugyancsak újonc Duna Aszfalt VSE-t, előtte viszont a III. kerület is használatba veszi pályáját: 13 órától az Érdet látja vendégül.

Mindössze három óra leforgása alatt tehát négy csapat is pályára lép az óbudai stadionban. A III. kerület ennek kapcsán közleményt adott ki. E szerint:

“Egyesületünk felnőtt csapatának bajnoki mérkőzését követően a rendezők a lelátókat és a büfét kiürítik. Azon szurkolóinknak, akik a BSS Monor mérkőzését meg kívánják tekinteni, 15:00 órától van lehetőségük újra jegyet váltani az NB II-es mérkőzésre a recepción” – írják az óbudaiak.

A Monor hét fordulót követően a 19., utolsó előtti helyen áll a Merkantil Bank NB II-ben, míg a III. kerületi TVE a 12. az NB III Nyugati csoportjában.

Az óbudai stadion kapcsán pedig érdekes részlet még, hogy a Vác is itt játssza a hazai NB II-es meccseit. Október 21-én pedig papíron szinte egyszerre játszik hazai találkozót az egykori magyar bajnok és a III. kerület, a kiírás szerint előbbi mérkőzése 14:30-kor kezdődik a Csákvár ellen, míg az óbudaiak a Ménfőcsanakot fogadják 14 órától.