Komoly a baj Vácon: a csakfoci.hu értesülései szerint mostanra telt be a pohár a játékosoknál és a szakmai stáb megmaradt tagjainál, akik hónapok óta nem kaptak fizetést. Az NB II-es gárdánál legutóbb a februári béreket utalták át 2-3 hetes csúszással, azóta azonban csak ígérgetést kapott mindenki, pénzt viszont nem.

Úgy tudjuk, összesen mintegy 20 millió forintot kellett volna átutalnia a klubvezetésnek a futballisták, edzők és a többi stábtag részére havonta, ez azonban elmaradt, így mostanra közel 100 millió forintra rúghat a tartozás mértéke.

A váci futballisták egy kollektívan megfogalmazott nyilatkozatot juttattak el szerkesztőségünkhöz, amikor a csapat körüli helyzet kapcsán érdeklődtünk.

“Nem tudjuk, hogy lesz-e egyáltalán foci Vácon vagy sem. NB III-as focistákkal vagy az ificsapatttal talán elképzelhető a folytatás, de ez nem annyira valószínű… nem tudjuk azt sem, hogy mikor oldódik meg a helyzet, és lesz-e csapat vagy sem. Szerződése szinte senkinek sincs már, mivel június 30-án a csapat 90 százalékának lejárt a kontraktusa, így a többségünk július elsejétől szabadon igazolhatóvá vált” – írták a játékosok, akik a következményektől tartva nem vállalták fel névvel a nyilatkozatot, azt közölték, hogy az a keret kollektív álláspontja.

Az egykori NB I-es bajnok június 17-én kezdte volna el a felkészülést, de edzéseket végül nem tartottak Vácon, majd egy héttel később megint elmaradt a “rajt”, azóta pedig a játékosok egyénileg, odahaza vagy konditeremben, önszorgalomból készültek az idényre – amelyet jelen állás szerint már nem is Vácon fognak lejátszani. Június 29-én edzőmeccset is játszott volna a Duna-parti gárda a DVSC ellen, de a találkozó is elmaradt, akárcsak az edzések.

Mint a játékosok írták, megpróbáltak többször is az angol tulajdonoshoz, John P. Marshallhoz fordulni, aki annyit mondott válaszként, hogy 2-3 lehetséges vevővel, befektetővel is tárgyal, így a futballisták türelmét kérte. “Tényleges választ sosem ad nekünk, a hitegetés a válasz, nincs már meg a szavahihetősége előttünk” – fogalmaztak a futballisták, akik közül a szerződéssel bírók attól tartanak, hogy “kiesnek a pikszisből” a többi NB II-es csapatnál, hiszen lassan kialakulóban vannak már mindenhol a következő idénybeli keretek.

Információink szerint a focisták már a hivatalos fizetési felszólítást is beadták a klubnál, amelyre reakció még nem érkezett, így elképzelhető, hogy hamarosan fegyelmi eljárás indulhat a Vác FC ellen az MLSZ-nél, amelynek egyelőre beláthatatlan következményei lehetnek.

A Váctól hét játékos távozott, illetve igazolt át másik klubhoz eddig hivatalosan, érkezőt még nem jelentettek be a Merkantil Bank NB II 13. helyén végzett csapatnál – a fentiek ismeretében egyáltalán nem meglepő módon.