Hétfőn a csakfoci.hu elsőként számolt be arról, ami már hivatalossá is vált: edzőváltásra szánta el magát az OTP Bank Ligában kiesőhelyen álló ZTE, miután az addigi vezetőedző, dr. Dobos Barna vezetőedző felajánlotta lemondását, amit Végh Gábor tulajdonos elfogadott.

Utódja értesüléseinknek megfelelően Márton Gábor lett, aki fél évre írt alá, másodedzője pedig Takács Lajos lesz.

A stábban marad kapusedzőként Vlaszák Géza, erőnléti edzőként pedig Victor Moore. Dobos a ztefc.hu-nak elmondta, töretlenül hisz a csapatban,de most azzal tud a legtöbbet segíteni a klubnak, hogy lemond a vezetőedzői pozícióról, és megadja a lehetőséget, hogy egy új impulzus lendítsen a csapaton.

Nagy élmény volt a Zalaegerszegen eltöltött másfél év, örök emlék a tavalyi idény győzelmi sorozata és a bajnoki cím, az, hogy milyen egységes és remekül futballozó csapatunk volt. A feljutás után az NB I-ben ősszel stílusos játékot tudtunk kialakítani,de sajnos a helyzet kihasználásunknak jobbnak kellett volna lennie. Köszönöm Végh Gábor tulajdonos úrnak és Sallói István sportigazgatónak a bizalmat és hogy kitartottak mellettem – mondta a 49 éves szakember.

A stáb két másodedzője, Helm András és Jávorka András dr. Dobos Barnával érkeztek a nyáron a klubhoz, így ők is felajánlották a lemondásukat.