Részben átalakítja a támogatási rendszerét a szövetség a következő idényre, folytatva az elmúlt időszak főbb céljait. 

Az MLSZ tájékoztatása szerint ebben a fő szempont az volt, hogy betartják-e a klubok az általuk tett ajánlásokat: a klubok számára elérhető központi bevételekből származó összegeket az eredményesség mellett az befolyásolja elsősorban, hogy pályára küldi-e a szükséges számú és korú fiatal magyar tehetséget a klub, illetve hogy eleget tesz-e azon ajánlásnak is, hogy minél kevesebb külföldi futballistát foglalkoztasson.

Mint arról már a múlt héten beszámoltunk: a fiatal “ajánlásnál” bevezetik a sávos rendszert, az eredményességi prémium csökken a bajnoki helyezéseknél és az egyes mérkőzéseknél is. A szövetség indoklása szerint ezek a döntések a stratégiai célokat, és nem pillanatnyi érdek megvalósulását segítik.

Az új rendszerben amennyiben egy csapat az U20-as (1997-es vagy fiatalabb) játékosokra vonatkozó szabályozást betartja, illetve vállalja, hogy 33 mérkőzésből legalább 25 esetében csapatában nem szerepel háromnál több külföldi, az egy-egy bajnoki meccs után, pusztán ezen ajánlások betartása miatt mintegy 10 millió forinttal számolhat (a nemzetközi kupák szereplői továbbra is eltérhetnek ettől), ez pedig magasabb lehet az eddigi juttatásnál.

A szövetség szerint a labdarúgás stratégiai érdeke, hogy a magyar fiatalok lehetőséget kapjanak a kibontakozásra a hazai professzionális bajnokságokban, ezzel egyben elősegítve azt a folyamatot is, hogy a korosztályos válogatottak játékosai a korábbinál nagyobb rutint, versenygyakorlatot szerezzenek a felnőtt labdarúgásban. Ahogy írják: a bajnokság színvonalának fejlesztése mellett a hazai nevelésű, klubhoz kötődő tehetségek szerepeltetése a szurkolói elvárásoknak is megfelel. Az MLSZ elnöksége úgy ítéli meg, hogy jó irányba tart a folyamat mind a fiatal tehetségek nagyobb számban való megjelenése, mind a nem kiemelkedő minőséget képviselő külföldi játékosok visszaszorítása esetében.