A MOL Fehérvár FC rutinos csapatkapitánya, Juhász Roland értékelte a klubhonlapon a csapat őszi idényét, és elmondta, mit vár a tavaszi folytatástól.

Nekünk az a legfontosabb, hogy mi legyünk rendben. Kevésbé szeretek foglalkozni az ellenfelekkel, mert ha mi fejben teljes mértékben rendben vagyunk, akkor tudjuk, hozni a mérkőzéseinket.

Az, hogy a kezdés után miért esett vissza a teljesítményünk, talán maradtunk annál a defenzív játéknál, ami tavaly jellemezte a csapatot az Európa Ligában. Ebből nem nagyon sikerült váltanunk.

Nem tudom, miért ragaszkodtunk ennyire ehhez a taktikához, de ez már a múlt. Mostantól teljesen más szemlélet van jelen, és az elmúlt három hétben leginkább azokat a dolgokat próbáltuk az új edzővel megvalósítani, hogy inkább letámadjuk az ellenfeleket és mi domináljunk. Ez nem megy egyik napról a másikra. Tudat alatt nagyon sok játékosban és még támadójátékosok mozgásán látszódik, hogy sok esetben visszaveszik a labdát.

A régi-új edző, Joan Carrillo érkezésével sokat vár a csapattól és csapattársaitól a Vidi csapatkapitánya.

Vannak olyan kreatív játékosok a csapatunkban, mint például Kokó (Kovács István – a szerk.), aki az új edző érkeztével teljesen szárnyra kapott. Én majd a többiektől is ezt várom. Azt látom, hogy a csapatunkban van bőven támadófutballista, akik nagyon kreatívak és mérkőzéseket tudnak eldönteni, ezt többször is bizonyították. Ebben előre kell lépnünk, de most lesz időnk ezen javítani, és a felkészülés során azon dolgozni, hogy ezek a dolgok újra visszatérjenek az életünkbe, és az a támadófoci jellemezze a csapatot, mint a szezon elején.

Juhász a téli szünetről, a kéthetes edzőtáborról és a tavaszi idényről is szót ejtett.

Személy szerint nagyon örülök, hogy ilyen kevés szünet van. A magyar bajnokságban rendre jó pályákon, stadionokban tudunk játszani.

Korábban ez volt hátulütője, miért nem tudtunk ebben az időszakban játszani.

Ez a szokásos kéthetes külön edzőtábor, ismerve Joant maximálisan ki fogjuk használni, és nagyon sok olyan dolgot, taktikai elemet ismer és szeretne megvalósítani a csapattal azt befogjuk gyakorolni. Biztos lesz jó pár mérkőzésünk is. Azért most fontos, hogy picit felfrissüljünk, mert nyáron is kevés szünetünk volt. Most lesz kicsivel több mint két hetünk, ezt maximálisan ki kell most használnunk, és a családdal kell tölteni, hogy feltöltődjünk, és úgy vágjunk neki a szezonnak, hogy ezt a nehéz sorozatot végig csináljuk. A keretünk elég nagy, úgyhogy nem féltem a csapatot. Lényeg, hogy fejben ott legyünk, és akkor nem lehet probléma.