Január közepén a csakfoci.hu elsőként jelezte, hogy a MOL Fehérvár FC nem érvényesíti Danilo Pantic szerződésében szereplő opciós jogot, s ezért visszatérhet a londoniakhoz.

A fehérvári klub pénteken este hivatalos oldalán is megerősítette értesülésünket, így a 23 éves, szerb utánpótlás-válogatott középpályás elhagyta a csapatot.

A Chelsea kötelékébe tartozó futballista nyáron érkezett kölcsönbe fehérváriakhoz a 2019/2020-as szezonra. A fiatal labdarúgó összesen 7 bajnokin és 3 kupameccsen lépett pályára ősszel a Vidiben.

Pantic már a spanyolországi edzőtáborba sem tartott 26 fős kerettel, és csak a második csapattal kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre.

A Transfermarkt által 1,8 millió euróra (hozzávetőlegesen 600 millió forintra) taksált Pantic pályafutását a Partizan Belgrád csapatában kezdte, de élvonalbeli bemutatkozása után, már 18 évesen szerződtette a Chelsea. A londoni klub előbb a holland élvonalbeli Vitesse-nek, majd a szintén holland Excelsiornak adta kölcsön, ezekben az együttesekben azonban többnyire epizódszereplőnek számított.

2017 és 2019 között ismét nevelőegyesületében kapott lehetőséget, a Partizannál összesen 115 mérkőzésen 15 gólt és 19 gólpasszt jegyzett. A szerb utánpótlás-válogatottakat sorra végigjárta, alapembernek számított az U21-eseknél, ahol 13 meccsen 3 gól és 1 gólpassz a mérlege.

A román klubelnök állítja: Magyar rekordigazolásra készül a Vidi