A MOL Fehérvár FC nemrégiben magyar állampolgárságot kapó szélsője, Nego Loic értékelte a Vidi őszi teljesítményét és azt is elárulta, milyen tavaszi szezonra számít 2020-ban.

– Nem szépítem a dolgot, összességében az őszi szezont inkább csalódásként, semmint sikerként éltem meg – kezdte a 28 éves játékos a klubhonlapon. – Rosszul kezdtük az idényt, már ami a nemzetközi szereplésünket illeti, hiszen a tavalyi EL-csoportkör után nemcsak a szurkolók, hanem mi is joggal vártuk el magunktól, hogy hasonló sikereket érünk el idén is Európában.

Persze voltak pozitív történések is, hiszen a korai EL-búcsút követően sikerült összekapnunk magunkat,

és hat győzelemmel kezdtük a bajnokságot, ezt azért mindképp nevezhetjük sikeres időszaknak. Sajnos azonban nem sikerült végig, kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtanunk a bajnokság őszi idényében, értékes pontokat hullajtottunk hazai pályán. Novemberben új vezetőedző érkezett, bízom benne, hogy a téli felkészülést követően egy roppant sikeres tavasz vár majd ránk.

A francia-magyar kettős állampolgárságú labdarúgó hozzátette, a saját teljesítményével egyáltalán nincs megelégedve az elmúlt fél évet figyelembe véve, úgy érzi, ennél sokkal többre képes, és mindent megtesz, hogy tavasszal jobb játékkal segítse a csapatot.

– Nyilván az mindenképp önbizalommal töltött el bennünket, hogy idegenbeli győzelemmel fejeztük be a 2019-es esztendőt. A legfontosabb, hogy most mindenki kipihenje magát a rövid téli szünetben, mindenki kitisztítsa a fejét, és január elején felfrissülve kezdjük el a felkészülést.

Nincs illúziónk, nagyon nehéz lesz a bajnokság második fele, és a Magyar Kupában is erős ellenfelet kaptunk,

de bízom a csapatban, bízom abban, hogy feledtetni tudjuk az őszi szezon kudarcait, és azért fogunk harcolni, hogy májusban kétszer is ünnepelhessünk. Addig azonban hosszú és nehéz út vár ránk – mondta Nego, aki a most futó idényben az összes meccset végigjátszotta.