Csütörtökön kevéssel 14 óra előtt hatalmas feketeséggel és óriási széllel kísérve érkezett meg a vihar Kisvárdára. Az orkánerejű szél mindent borított, ami mozdítható volt, és közben ömlött az eső, a hőmérséklet pedig húsz fokot esett. A mintegy 20 percig tartó ítéletidő után derült ki, hogy mekkora is a pusztítás a Várkerti Stadionban és a környékén – írja a beszámolójában a kisvardafc.hu.

Nos, a legjobban a fű kettes edzőpálya sínylette meg az időt, a mellette álló fasort gyökerestül csavarta ki a szél, összedöntve a pályát övező kerítést és ráborítva a pályára a fákat. A műfüves pálya lecsavarozott kispadját és kiforgatta a szél. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Fotó: www.kisvardafc.hu

A további fotókért kattints ide!

Szerencsére mindenki megúszta szárazon

Szinte nincs is olyan ház a városban, amelyben ne keletkezett volna viharkár. Az emberek az utcákon és a portájukon szedik és seprik a gallyakat, várják a tűzoltókat, hogy a testesebb fákat arrébb tegyék, megszüntetve a közlekedési akadályokat. Nagyon sok háznak megrongálódott a tetőszerkezete (az egyik bevásárlóközponté gyakorlatilag teljesen odalett), több játékosunk is átélt borzalmakat, az egyikőjük által bérelt ingatlanon is kilyukasztotta a tetőt a kidőlt kémény.

A Várkerti Sporttelepen is dőltek ki fák, szakadtak le gallyak, kispad fordult ki a helyéről, szakadt le kerítés, van egy kis beázás is az épületben, de összességében nincs nagy baj.

A világvégét sejtető időjárás vitte a szót a délutáni edzésre gyülekező játékosok között – merthogy volt edzés, a régi centerpálya sínylette meg legkevésbé a vihar pusztítását, ott nem volt akadálya a tréning megtartásának.