A június elején még Miriuta László által vezetett FC Hermannstadt Dunarea Calarasi elleni román alsóházi mérkőzésének végén szabadultak el az indulatok.

A 90. percben, 1-1-es állásnál hatalmas csetepaté is kialakult a kispadok előtt: a lentebb lévő videóban jól látható, hogy a játékosok két csoportja próbálja elhúzni a tömegből a vendégek középpályását, Daniel Benzart. Nem sokkal később ott termett a nagyszebeniek edzője, Miriuta László és ököllel megütötte Dunarea Calarasi védőjének, Steliano Filip nyakát / tarkóját, aki ezután sárga lapot kapott a játékvezetőtől. Az incidens után a bíró, Ovidiu Hategan a lecserélt nagyszebeni csatárt, Stefan Blanarut, illetve a Calarasi edzőjét, Dan Alexát is kiállította – Miriuta viszont akkor megúszta büntetés nélkül a kirohanását.


Majd három héttel később jött csak a retorzió: a román szövetség két mérkőzésre eltiltotta Miriutát, akit ráadásul 6800 lei, azaz mintegy 465.000 forint befizetésére is kötelezték.

Az 50 éves szakembernek egyelőre csak az utóbbi tétel miatt fájhat a feje, hiszen egyrészt akkori csapatát azóta benntartotta a román élvonalban az Universitatea Cluj elleni osztályozón-párharcon (2-0, 0-1), másrészt már nem is dolgozik Romániában, a múlt héten az NB I-es Kisvárda kispadjára ült le az egykori magyar válogatott játékos.