Davide Lanzafame három szezon után tért vissza a Budapest Honvédhoz. A Juventus korábbi játékosa először még 2013-ban futballozott a kispestieknél, ám miután a labdarúgó bundabotrányba keveredett, így kölcsönszerződését felbontották. Az olasz játékos 2016 nyarán azonban visszatért, és eddig meg is hálálja a bizalmat: öt NB I-es mérkőzésen négy találatnál jár. Ezek után nem meglepő, hogy komoly célokat tűzött ki maga és az együttes elé.

– Remélem, hogy a legjobb háromban végzünk, és indulhatunk az Európa Ligában. Ez az igazi álmom. Nem egyszerű, de mindent megteszünk ezért – nyilatkozta a gianlucadimarzio.com-nak a játékos. – Külföldi tapasztalatszerzést akartam, egy másik utat. Az olasz futball túl taktikus nekem, szükségem volt egy új kalandra. Ezért igazoltam a Honvédhoz.

Lanzafame igencsak kanyargós pályafutása során 19 edzője volt. Többek között olyan trénerektől is tanulhatott, mint Vincenzo Montella, vagy a jelenleg a Chelsea-t irányító Antonio Conte.

– Valóban sok edzőm volt, és szinte mindegyik remek tréner. Marco Rossit is a legjobbak közé sorolom.

Antonio Conte volt az is, aki 2009-ben képességei alapján azt nyilatkozta: Lanzafame akár Cristiano Ronaldo szintjét is elérheti.

– Most már csak nevetek ezen. Sajnos a sok csapatváltás nem tett jót a karrieremnek. De már csak előre tekintek!

Lanzafame pedig valóban hosszú távra tervez, ezt bizonyítja az is, hogy felesége és három gyermeke is követte őt Budapestre. Az olasz csatárnak így nem sokat kell unatkoznia.

– Reggel elviszem a gyerekeket az óvodába, aztán a feleségemmel bemegyünk a belvárosba. Délután jön az edzés, majd esténként gyakran együtt megyünk egy toszkán párral vacsorázni. Gyönyörű helyen is lakunk, úgyhogy minden a legnagyobb rendben.

Nyelvi nehézségek sincsenek, az öltözőben ugyanis mindenki angolul kommunikál. A magyarral azonban inkább nem próbálkozik.

– A magyar túl bonyolult, a világ második legnehezebb nyelve.

Az interjú során egy új szót azért tanítottak Lanzafaménak. Ez pedig a „cél”, ehhez pedig a Fradin keresztül vezet az út, a kispestiek ugyanis szombaton a Groupama Arénába látogatnak.