Egyelőre 22 játékost nevezett be az UEFA honlapja szerint a Ferencváros a Bajnokok Ligája első selejtezőkörébe, ahol a magyar bajnok a bolgár Ludogoreccel találkozik majd, elsőként jövő szerdán, Budapesten.

A listán szerepel annak a Davide Lanzafaménak a neve is, akit a napokban Torinóban kezeltek térdsérülése miatt, de ugyancsak ott van a nevezettek között a kétmeccses eltiltását épp a párharc során letöltő fehérorosz Mikalaj Szihnyevics, valamint az első találkozótól hasonló ok miatt hiányzó brazil Isael is.

A listáról hiányzik a korábbi magyar válogatott Leandro, a macedón nemzeti csapatban is szereplő Spirovski, a szerződését nemrég meghosszabbító Bőle, két magyar fiatal, Takács és Szerető, a hosszabb ideje sérüléssel bajlódó Otigba, valamint a belga Wilmots és a nyáron igazolt harmadik számú kapus, Szécsi is.

Így lehet nevezni

Az UEFA szabályzata szerint két nevezési listát (A és B) kell leadnia minden csapatnak az egyes selejtezőkörök (majd a főtábla és később a kieséses szakasz) előtt. Az A-listára 25 játékost lehet nevezni (köztük legalább két kapust), de csak abban az esetben, ha ezen négy, Magyarországon nevelkedett játékos mellett négy saját nevelésű játékos (azaz olyan futballista, aki 21 éves kora előtt legalább három évet a nevező klubnál nevelkedett) is szerepel. Amennyiben egy csapatnál nincs négy saját nevelésű focista, annyival csökken a 25-ös létszám az A-listán.

A B-listán – ez például a Ferencvárosnál is hiányzik még – olyan 1998 január 1. után született játékosok szerepelhetnek, akik 15 éves koruk után legalább 2 évet megszakítás nélkül az adott klubnál szerepeltek.

A nevezési listákat a párharcok első meccse előtti csütörtök éjfélig kell leadni és kettőt lehet még változtatni az első meccs napját megelőző napon, éjfélig.

Az FTC A-listája: