A Paks elleni 4-0-ra megnyert mérkőzésén játszotta 100. bajnokiját a Ferencvárosban Lovrencsics Gergő, aki a klub hivatalos oldalán elmondta, a magabiztos siker ellenére sem szabad elszállni, beszélt a 2020-as célokról, valamint a vízilabda Európa-bajnokság döntőjéről is.

– Izgalmas volt, nagyon szurkoltam a magyar válogatottnak és boldog voltam, hogy végül sikerült megnyerni az Eb-t. Éppen amögött a kapu mögött ültem a feleségemmel, amelyre az ötmétereseket dobták, szóval közelről láthattuk, ahogy a fradista Vogel Soma kivédte a mindent eldöntő büntetőt – kezdte a fradi.hu-nak nyilatkozó Lovrencsics Gergő, majd áttért a labdarúgásra és reagált arra, hogy a januári bajnoki rajt miatt nem sok idejük volt a feltöltődésre. – A magam részéről úgy érzem, eleget pihentem, úgy vettem észre, hogy a többiek is nagyon várták már, hogy újra tétmeccseket játszhassunk. Egy hetet Spanyolországban pihentem a családommal, velünk voltak a gyerekek is, jó időnk volt, feltöltődtem, aztán az egyéni munka után két hétre edzőtáborba vonultunk. Ott megkaptuk a kellő felkészítés nagyját, bár ezen a héten még keményebb munkát végzünk itthon, hiszen a jövő héten újra két meccset játszunk.

A csapatkapitány hozzátette, itt jött ki az is, hogy rövidebb volt a szünet, ezért annyira leengedni sem tudtak, nem a nulláról kellett újrakezdeni a munkát. Bízik benne, hogy jól fognak kijönni az előttük álló sorozatból: úgy véli, nem lesz egyszerű a következő, Kisvárda elleni meccs sem, a jövő héten pedig két budapesti rangadó következik, előbb a Honvéd látogat a Groupama Arénába, majd a zöld-fehérek mennek Újpestre. Cél a bajnoki cím megvédése, ehhez pedig jó alapot jelent a Paks elleni 4-0.

– Fontos, hogy a magabiztos győzelem ellenére sem szabad elszállni, minimum ilyen hozzáállással kell pályára lépni minden héten. A Paks elleni siker kulcsa az volt, hogy hamar megszereztük a vezetést, majd még az első félidőben növelni tudtuk az előnyünket. A második játékrészben is viszonylag hamar betaláltunk, azzal gyakorlatilag el is dőlt a meccs, melyet uralni is tudtunk. Nem szabad megelégedni ennyivel, nagyon keményen kell dolgoznunk továbbra is, hogy a többi mérkőzés végén is győztesen tudjunk lejönni a pályáról – folytatta a magyar válogatott jobbhátvédje, majd az ez évi célokat is megfogalmazta. – A 2019-es esztendőt nehéz lesz felülmúlni,

esetleg úgy tudnánk, ha megvédenénk a bajnoki címünket és sikerülne bejutnunk a BL-csoportkörbe.

Az mindannyiunk számára egy álom volna. A magam részéről nagyon szeretném, ha a válogatottal sikerülne újra kvalifikálni magunkat az Európa-bajnokságra, már csak azért is, mert az idei torna részben hazai rendezésű is. Óriási löketet adna a magyar labdarúgásnak, ha egymás után két Eb-n is szerepelhetnénk. Ahhoz, hogy 31 évesen is segíthessem a válogatottat, a Fradiban jó teljesítményt kell nyújtanom, nagyon keményen kell dolgoznom. A kapitány döntése, hogy számít-e rám. Én mindent meg fogok tenni azért, hogy a lehető legjobb formámban csatlakozhassak a nemzeti csapathoz, ha behívót kapok.

Lovrencsics megjegyezte, hogy nem vezet statisztikát a mérkőzéseinek számáról, ám hatalmas megtiszteltetés számára, hogy elérte a 100. bajnokit a Ferencvárosban.