Még két hete számoltunk be arról, hogy először kapott helyet magyar jelölt a Puskás-díjra kandidáló 10 legszebb gól között: a DVSC volt és a Fehérvár jelenlegi 18 éves futballistája, Zsóri Dániel még február 16-án, a Ferencváros elleni hazai bajnoki találkozó a 81. percében csereként állt be élete első NB I-es mérkőzésére, majd a 93. percben, 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába ollózott, megszerezve debreceni csapatának a győzelmet.

A fifa.com-on szeptember 1-én éjfélig lehetett voksolni a tíz legszebb gólra, majd hétfőn kiderült, mely három találat lesz ott a legjobb három között, amelyek közül egy elnyeri majd az idei Puskás-díjat. Egy korábbi legendás játékosokból álló zsűri választja majd ki a győztest, aki szeptember 23-án, a milánói Scalában sorra kerülő gálán veheti át majd az elismerést.

Zsóri Dániel pedig a voksok alapján ott van a dobogón, a FIFA közzétette a legszebb gólokat szerző játékosok döntős névsorát, amelyen a fiatal magyar támadó és ollózós találata is szerepel! Zsóri mellett az argentin Lionel Messi (Barcelona) és Juan Quintero, az Independiente Medellín kolumbiai játékosa pályázik a végső sikerre.

A három jelölt gólja videón: