Az NB I-ben hetedik helyen álló DVSC szerződtette a tíz napja a csapattal készülő ukrán és magyar útlevéllel rendelkező Jurij Habovdát, aki két és fél éve játszik Magyarországon.

Az első évben a Balmazújváros alapembere volt, összesen 29 mérkőzésen lépett pályára. A második évében a Haladásban futballozott, melynek színeiben szintén alapembernek számított 30 lejátszott meccsel a háta mögött. Az őszi szezont a másodosztályban töltötte Szombathelyen, ahonnan családi okokra hivatkozva decemberben távozott.

Jurij elmondta, édesapja halála miatt, ebben az állapotában nem tud segíteni a csapaton –  mondta korábban Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója.

A magyar felmenőkkel rendelkező szélső hátvéd szerepelt az ukrán premier ligában, valamint a fehérorosz bajnokságban, ahol a Dinamo Minszk színeiben hat Európa Liga-mérkőzésen is pályára lépett.

Habvdához hasonlóan szintén tíz napja a hajdúságiakkal készül a 27 éves Luka Milunovic is. A 180 cm-es támadó középpályás fél évig a Vozdovac játékosa volt, amelyben 11 mérkőzésen lépett pályára. Legutóbbi klubja a malajziai Melaka United volt, ahol 10 találkozón 7-szer volt eredményes.

Pályafutása során futballozott többek között a Crvena Zvezdában, melyben 61 találkozón 14-szer volt eredményes, 8 mérkőzésen pályára lépett az Európa Ligában, és 2 gólt szerzett, valamint Görögországban a Plataniasz és az Arisz Szaloniki játékosa is volt, melyekben összesen 88 meccsen 18 gólt lőtt.

A szerb U21-es válogatottban 23-szor szerepelt, melynek színeiben 6 gólt szerzett.