Az utolsó fordulóban az Újpest házigazdájaként harcolta ki a bennmaradást a DVTK. Bár a dvtk.eu szerint a diósgyőri csapatban mutatkozott be a legtöbb fiatal az NB I-ben, az idény szinte teljes egészét a kiesőzóna közelében töltötte el a csapat. A nehéz hónapokra is visszaemlékezett Sántha Gergely, a DVTK ügyvezetője a boon.hu-nak adott interjújában.

– Az idén sem kísérleteztünk, hanem igencsak határozottan letettük a voksunkat az olyan működési modell mellett, amely révén a DVTK több lesz, mint egy átlagos labdarúgóklub. Azt persze elmondhatom, hogy főleg a nagyobb különbségű vereségek idején nem volt könnyű minden feltétel nélkül hinni abban, hogy ez a szakmai irány rövid távon gyümölcsöző lesz. Az Újpesttől és a Fraditól kapott gólok mindenkinek fájtak, a szurkolóink viszont a legnehezebb pillanatokban is állták a sarat, a lila-fehérek elleni bajnoki záró mérkőzésen valamivel több mint tizenkétezren voltak kint a stadionban, amiért csak köszönettel tartozunk.

Az ügyvezető a helyi kötődésű labdarúgók szerepére is felhívta a figyelmet.

Az egységes arculat kialakítása, a “brandépítés” az íróasztal mellett jól hangzó tétel, divatja is van mostanság az ilyesféle szavaknak, de az, hogy gyakorlatilag is értéket teremthessünk, elképzelhetetlen a klubhoz, a DVTK családhoz kötődő, a régióból kiemelkedő tehetségek nélkül.

A menedzsment elképzelései mellett a tulajdonos mindvégig kitartott, s miután a klubépítést a kormányzat is támogatta, sőt a DVTK nagy vidéki egyesületi státusza mellé állt, nekünk kötelező is volt bíznunk és hinnünk abban, hogy a többi kiemelkedő teljesítményt elérő diósgyőri szakosztály mellett a DVTK futballcsapata a pályán képes lesz bizonyítani.

Sántha azt is elárulta, hogy milyen elvek mentén vezetik a borsodi csapatot.

– A klubnál a fő csapásirány a klubhagyomány és az egyesületi integráció erősítése, valamint a minél sikeresebb utánpótlás-nevelés. Kétezer-hatszáz igazolt sportolónk van, ez azt jelenti, hogy a klubnak van jövője is, hogy

a DVTK 2019-ben már nem egy futballcsapat, hanem az ország egyik legnagyobb sportcsaládja.

Az utóbbi időszakban ezenfelül nagyszabású fejlesztések valósultak, valósulnak meg: elkészült, üzemel, működik a DVTK új stadionja, mi több, az aréna az egyik rangos nemzetközi versenyen az év legjobbjának járó díjat is elnyerte. Sikerrel elindítottuk, gőzerővel dolgozunk a DVTK Medical Center felépítésén Diósgyőrben, európai orvosi csúcsminőséget hozunk Miskolcra. Orvosi központunk nemcsak a sportolók egészségét, gyógyulását és felépülését segíti, hanem a helyieknek is elérhető lesz.

A teljes interjúért kattints IDE!