I. félidő:

Jól kezdtük a mérkőzést Feröer-szigetek ellen. Az első tíz percben Dzsudzsáknak volt egy távoli bombája, ami alig zúgott el a kapu mellett, majd Szabó János beadását követően Eppel fejelt fölé. A vendégek a 14. percben veszélyeztettek először, Sörensen 16 méteres lövését azonban megfogta Gulácsi. A félidő közepére átvették az irányítást a feröeriek, de kapura nem jelentettek veszélyt. A 30. percben Dzsudzsák szögelte után Eppel fejelt kicsivel fölé.

Nem sokkal később Dzsudzsák 19 méteres szabadrúgását ütötte ki Nielsen. A 35. percet követően először harsant a lelátón az “Ébresztő!”, majd a “Dárdai Pali!” , az “auf Wiedersehen!”, a “Böde Dani!”, végül pedig a “Hol a csapatunk?” rigmus . 45 percnyi játék után hatalmas füttyszó közepette mentek be a csapatok az öltözőbe.

II. félidő:

A második félidőre Eppel már nem jött ki, Böde állt a helyére, aki két éve duplázni tudott Feröer ellen. Alig telt el pár perc az új játékrészből, amikor Guzmics közelről fölé bólintott. Az 58. percben Fiola rossz beadása eljutott a kapuig, a gólvonalról azonban kivágták a védők.

A 70. percben Ugrai ziccerben léphetett volna ki, Baidvinnson viszont az utolsó pillanatban becsúszva szerelt. A 77. percben Jonsson éles szögből leadott lövését ütötte szögletre Gulácsi, a másik oldalon Böde fejesét tolta ki a kapus. A 81. percben aztán csak begyötörtük: Dzsudzsák szögletét Böde kapura emelte, a kapusról visszapattant a támadónkra, róla pedig a kapuba.

A magyar válogatott gyenge játékkal és némi szerencsével hozta az utolsó vb-selejtezőjét és a csoportjában a harmadik helyen végzett, 14 (!) ponttal lemaradva a második Svájctól. A portugálok az eddig 100 százalékos svájciak 2-0-s legyőzésével egyenes ágon jutottak ki a vb-re, Lettország pedig 4-0-ra kiütötte Andorrát.

Világbajnoki selejtezők, B-csoport:

Magyarország – Feröer-szigetek 1-0 (Böde 81.)

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Szabó J. – Stieber, Nagy Á., Pátkai, Dzsudzsák – Ugrai, Eppel

Storck kiakadt és nem érti a magyar szurkolókat: “Az ellenfelet támogatták, ilyet még nem tapasztaltam”

 

Portugália – Svájc 2-0 (Djourou 41. – öngól, André Silva 57.) 

Lettország – Andorra 4-0 (Ikaunieks 11., Sabala 19., 59., Tarasovs 63.)

A csoport végeredménye: 1. Portugália 27 pont (32-4), 2. Svájc 27 (23-7), 3. MAGYARORSZÁG 13 (14-14), 4. Feröer 9 (4-16), 5. Lettország 7 (7-18), 6. Andorra 4 (2-23)

Portugália nyerte a magyar csoportot, itt vannak a pótselejtezős csapatok – videók