Ahogyan arról a honlapunkon is beszámoltunk, 3-1-es győzelmet aratott a magyar válogatott szombat este Azerbajdzsánban, az Eb-selejtező E-csoportjának harmadik fordulójában, így az élre ugrott.

A mérkőzés lefújását követően Marco Rossi szövetségi kapitány értékelte a találkozót az M4 Sport kamerái előtt, valamint kitért a hajrában történt eseményekre is, amikor a játékvezető elküldte őt reklamálás miatt a kispadról – ez már az olasz tréner második kiállítása volt a válogatott élén, legutóbb a Görögországi Nemzetek Ligája-meccs után tiltották el sportszerűtlen viselkedése miatt két találkozóra.

– Elnézést kérek, mert ez az én oldalamról hihetetlen. Soha nincs olyan, hogy nem tisztelném a másikat, egyszer nem léptem ki a technikai zónából, ennél a helyzetnél, ahol a játékvezető engem elküldött, háromszor kérdeztem meg, hogy mi történt, de semmilyen csúnya szót nem mondtam

Nem színházban vagyunk, futballozunk, ezt meg kell értenie a játékvezetőnek,

persze az adrenalin dolgozik bennünk, de egyetlen gól az életedet is megváltoztathatja. A végén csak a bedobást kérdeztem, ehhez képest elküldtek, az én oldalamról ez teljesen hihetetlen – emlékezett vissza a szituációra a szövetségi kapitány, majd a találkozót is értékelte. – Nem mondanám, hogy teljesen elégedett lennék, a mérkőzésen voltak olyan pillanatok az első gól után és a második félidőben is, amikor túlságosan visszaálltunk, talán a csapat nem mindig próbált annyira támadni, mint kellett volna.

Talán bennünk volt az is, hogy jön egy újabb meccs három nap múlva.

A horvátok elleni találkozó után azt mondtam, ha nem használjuk ki a lehetőségeinket annak érdekében, hogy kijussunk az Eb-re, akkor ez nem is fog sikerülni. Nekünk kétszer le kell győznünk Azerbajdzsánt és persze a többi hazai meccset is meg kell nyerni, ami nem lesz egyszerű, de meg kell próbálnunk. Erősek az ellenfelek, Wales is nagyon jó csapat, nehéz lesz játszani ellene.