Gulácsi Péter az RB Leipzig alapemberének számít a 2018/19-es szezonban, a második számú kapus, a 24 évesen kétszeres svájci válogatott Yvon Mvogo csak az Európa Ligában védhetett, illetve egy félidőre ugrott be csereként a Hannover ellen kisebb sérülést szenvedő magyar hálóőr helyére.

A korábban nagy tehetségnek tartott Mvogo távozása már télen is felmerült, ám az ügynöke, Carlos Crespo akkor belement, hogy az idény végéig kivárnak, és csak májusban ülnek le tárgyalni a Leipzig sportigazgatójával, Ralf Rangnickkal, és a leendő vezetőedzővel, Julian Nagelsmann-nal. Az egyeztetés a héten megtörtént, és mivel Mvogóra a továbbiakban is cserekapusként számítanak, Crespo a távozás kieszközölése mellett döntött.

Megértem a helyzetet, Gulácsi elképesztően stabilan véd. Yvonnak így mennie kell, mostantól várjuk érte az ajánlatokat – nyilatkozta az ügynök a svájci blick.ch-nak.

Mvogót a Leipzig 2017-ben 5 millió euróért igazolta le annak reményében, hogy a fiatal kapus jobb teljesítményre ösztönzi, vagy adott esetben akár ki is szorítja a 2015-ben 3 millió euróért szerződtetett Gulácsi Pétert.

Kapusok, akik Gulácsi érkezése óta távoztak a Leipzig első csapatából

Benjamin Bredlow (2009-2017) – 25 mérkőzés után

Marius Müller (2016-2017, 2018-) – 1 mérkőzés után*

Fabio Coltori (2012-2018) – 94 mérkőzés után

*Müller kölcsönbe távozott, visszatérése után védhetett egy EL-selejtezőn.