Dunaszerdahelyen a szurkolók jutalmazták Kalmár Zsolt remek őszi teljesítményét, hiszen az ősz legjobbjának választották meg a magyar válogatott középpályást.

Ezúttal pedig a szaksajtó is kiemelte a Fortuna Ligában második helyen álló DAC karmesterének produkcióját, a 16 bajnokin 4 gólig és 5 gólpasszig jutó játékost ugyanis az őszi idény álomcsapatába jelölték. Kalmár egyike a három DAC-futballistának (a csallóközieken kívül csak a Zsolna kapott még három delegáltat a profutbal.sk-tól), aki ott van a legjobb tizenegyben, a portál szerint ő és a nyitrai Fábry kevéssel előzte meg a Slovan magyar középpályását, Holman Dávidot ezen a poszton.

Érdekesség még, hogy három szlovák állampolgárságú játékos van az álomcsapatban és hogy az egyik csatár az a szlovén Sporat, akit a Vidi is próbált megszerezni a nyáron, de végül a Slovanban kötött ki.

A szlovák Fortuna Liga őszi álomcsapata (profutbal.sk):

Holec (cseh, Zsolna) – Anang (ghánai, Zsolna), Kasha (cseh, Zsolna), Michalik (szlovák, Szered), Davis (panamai, DAC) – Gál-Andrezly (szlovák, Rózsahegy), A. Fábry (szlovák, Nyitra), Kalmár (DAC), Moha (marokkói, Slovan) – Sporar (szlovén, Slovan), Bayo (elefántcsontparti, DAC)