Erős a héten az Európa Ligában kapott szerepet: az Athletic Bilbao-Sassuolo csoportmeccsen ő volt a negyedik játékvezető.

A Gyirmót klubigazgatója, Margitai Zoltán így örökítette meg a meccs egyik pillanatát.
Erős Gábor mögött nagyon sikeres nemzetközi karrier áll. 15 éve tagja a nemzetközi keretnek, Kassai Viktor asszisztense volt többek között a 2008-as pekingi olimpia fináléjában, a 2010-es dél-afrikai világbajnokság elődöntőjében, a 2011-es Bajnokok Ligája-döntőben és közreműködött a 2012-es Európa-bajnokságon is. Számos BL-találkozón, világbajnoki-, Eb-selejtezőn, korosztályos vb-n, kontinensviadalon, kupamérkőzésen vett részt az utóbbi évtizedben.

Az elmúlt években átesett egy súlyos betegségen is. A 2010-es dél-afrikai világbajnokság után alhasi fájdalmakkal fordult orvoshoz, és akkor derült ki: daganat van a veséjében, azonnali műtétre szorul. A partjelző elveszítette egyik veséjét, ám kemény küzdelem után visszatért a pályára – alig öt hónappal később. Sőt, műtétje után hét hónappal, 2011 májusában Erős Gábor a Kassai Viktor vezette magyar játékvezetői team tagja volt a Wembleyben a Barcelona–Manchester United BL-döntőn.

Ő volt az egyik, aki a szintén súlyos betegséggel küszködő Lázár Bencében próbálta tartani a lelket a nyilatkozataival, mondván van visszaút a rákból. Pár éve, amikor a betegségéről nyilatkozott, azt mondta magáról: Erős Gábor vagyok és 42 éves vagy talán 3 – ezzel is jelezve, hogy új korszak indult az életében.