Mint arról vasárnap beszámoltunk, könnyen elképzelhető, hogy elveszíti alapemberét a Ferencváros az őszi szezon hátralévő részére. Botka Endrére ugyanis csípőműtét vár a következő napokban.  A védő még a kezdőcsapat névsorában szerepelt a MOL Vidi FC elleni rangadót megelőzően, de végül nem tudott vele számolni Szerhij Rebrov vezetőedző a mérkőzésen.

Botka kiesése a válogatott szempontjából is fontos történés, hiszen a bekk neve is ott volt Marco Rossi első keretében, így a szombaton, a finnek ellen debütáló kapitánynak is lépnie kellett. Az MLSZ oldalán megjelent hír szerint Rossi Botka helyére az Újpest csapatkapitányát, Litauszki Róbertet hívta be a Finnország és Görögország elleni Nemzetek Ligája-találkozókra.

Érdekes, hogy a lilák védőjével ellentétben két másik poszttársa, Guzmics Richárd (Jenpien) és Korcsmár Zsolt (Midtjylland) neve szerepelt eddig a tartalékok között, Rossi mégis inkább az Újpest játékosának küldött meghívót – a kapitány “a szóba jöhető játékosok állapotát kiértékelve” döntött így. A lilák 28 éves védője kerettag volt már, de a címeres mezben még nem szerepelhetett.

Litauszki Gulácsi Péterhez, Szalai Ádámhoz, Lang Ádámhoz és Kádár Tamáshoz hasonlóan hétfőn csatlakozik a nemzeti csapathoz, míg utolsóként a tengerentúlon játszó Stieber Zoltán érkezik majd meg. A csapat hétfőn délután első edzését is megtartja, illetve bemutatásra kerül a nemzeti együttes új meze is – írja az mlsz.hu.

A magyar válogatott kerete Finnország és Görögország ellen:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Vidi FC)

Védők: Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Vinícius Paulo (MOL Vidi FC), Lang Ádám (CFR Cluj), Bese Barnabás (Le Havre), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Vidi FC), Litauszki Róbert (Újpest), Tamás Krisztián (MOL Vidi FC)

Középpályások: Kleinheisler László (FK Asztana), Kalmár Zsolt (DAC), Kovács István (MOL Vidi FC), Pátkai Máté (MOL Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna FC 1909), Nagy Gergő (Budapest Honvéd FC)

Támadók: Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim), Sallai Roland (APOEL Nicosia), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Stieber Zoltán (D.C. United), Varga Roland (Ferencváros), Eppel Márton (Kajrat Almati)


Tartalékok: Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Guzmics Richárd (Jenpien), Korcsmár Zsolt (Midtjylland), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Vécsei Bálint (FC Lugano), Bőle Lukács (Ferencváros), Nagy Dominik (Legia Varsó)