A csakfoci.hu ezúttal is megszavaztatta olvasóit, hogy milyen kezdőcsapattal állnának fel az esti, Észtország elleni, tallinni Nemzetek Ligája-mérkőzésre. A “szurkolói kezdőcsapat” mintegy 4000 voks alapján készült el, kevesebb, mint egy nap alatt érkezett ennyi szavazat.

Kapusposzton ismét meglehetősen egyértelmű volt a helyzet: Gulácsi Péter hatalmas fölénnyel, a voksok 89 százalékát bezsebelve végzett az élen Dibusz (9%) és Gróf (2%) előtt. A védelem közepén sem volt igazán kérdés: a drukkerek ismét a kezdőbe raknák a Willi Orbánt (82%), de Kádár Tamás (64%) is magabiztosan őrzi helyét a hátvédsorban.

A védelem két szélén viszont ismét jóval izgalmasabban alakult a “versenyfutás”: a jobb bekk posztján például a ferencvárosi Lovrencsics megint csak nagy csatában előzte meg a Franciaországban légióskodó Besét (55-42%), aki viszont a bal oldali védő pozíciójában is rengeteg támogatást kapott, miután kiderült, hogy Rossi rá is számíthat az eltiltott Fiola eddigi helyén. Bese meg  is nyerte ezt a különcsörtét (36%), Baráthot (23%), Holendert (22%) és Kádárt (19%) is megelőzve – itt volt a legkiélezettebb a csata.

A középpályán viszont ezúttal sem volt kérdéses, hogy a Nagy Ádámnak (92% védekező középpályásként, ezzel ő nyert a legnagyobb fölénnyel megint a posztján) ott a helye a drukkerek (és Rossi szerint) is, mint ahogy a Nemzetek Ligájában eddig az egyik legjobb magyar játékosnak számító Kleinheisler is őrzi kezdőbeli tagságát a szurkolóknál (45%). Mellette azonban a Görögországban kezdő, majd lecserélt Kalmár helyett Kovács Istvánt szívesebben látnák a voksolók (36%).

Nem rendült meg igazán a helye a támadótriónak, Varga Rolandnak, Sallai Rolandnak és Szalai Ádámnak sem, bár előbbi és utóbbi esetében nem volt már annyira egyértelmű a “győzelem”, mint például az athéni találkozót megelőzően. Míg Sallai a szavazatok 83%-át begyűjtötte, addig Varga “csak” 54%-ot kapott (Gyurcsóra érkezett még viszonylag sok, 26%-nyi voks), míg a magyar válogatott hat meccs óta gólképtelen csapatkapitánya a pár nappal ezelőtti 87% helyett most megállt 65-nél.

A kapitány egyébként 3-4 változtatásról beszélt a görögországi mérkőzéshez képest, így elképzelhető, hogy a szurkolói döntéshez képest radikálisabban belenyúl majd a csapatba Rossi.

Az észtországi magyar kezdőcsapat a szurkolók szavazása alapján:

Gulácsi – Lovrencsics, Orbán, Kádár, Bese – Nagy Á. – Kleinheisler, Kovács I. – Varga R., Szalai, Sallai

A különböző poszt-szavazások győztesei:

Kapus: Gulácsi Péter – 89% szavazott rá

Jobbhátvéd: Lovrencsics Gergő – 55%

Középső védő 1: Willi Orban – 82%

Középső védő 2: Kádár Tamás – 64%

Balhátvéd: Bese Barnabás – 36%

Védekező középpályás: Nagy Ádám – 92%

Középső középpályás 1: Kleinheisler László – 45%

Középső középpályás 2 : Kovács István – 36%

Jobbszélső: Varga Roland – 54%

Balszélső: Sallai Roland – 82%

Középcsatár: Szalai Ádám – 65%

Storck óta tart, de Rossinak is fáj: 2 év horror után kellene nyernie a válogatottnak