A DVSC belső védője, Pávkovics Bence a klubhonlapnak beszélt az eddigi válogatottbeli élményeiről. A 22 éves játékos bízik benne, előnyére tudja majd fordítani a nemzeti együttesnél szerzett tapasztalatait.

Kedd reggel egészségügyi tesztekkel kezdtünk, majd este egy ráhangoló tréningen vettünk részt, amelyen még a passzkoordináció és a játék volt előtérben – kezdte Pávkovics a dvsc.hu-nak. – A szerda reggeli edzésen azonban már a kemény munkáé volt a főszerep. Marco Rossi szövetségi kapitány két csoportra szedte a társaságot.

A védőket külön vette, és velünk foglalkozott, arra törekedett, hogy minél inkább megteremtse köztünk az összhangot.

Jó iramú edzés volt, teljesen más ritmusban zajlott, mint azok a tréningek, amelyeken életem során eddig részt vettem, de ez természetes, hisz azok a labdarúgók vannak itt, akik a legjobbak az adott poszton.  A külföldön futballozó játékosokra nagyobb intenzitás jellemző, emiatt sokkal nagyobb koncentrációt igényel minden egyes megmozdulás.

A fiatal hátvéd elmondta azt is, miből szeretne erőt meríteni a jövőre nézve.

Bízom benne, hogy az itt eltöltött idő előnyömre válik, sokat tudok fejlődni, és kamatoztatni tudom majd a klubcsapatomban is. Jól érzem magam, mindenki nagyon normális és közvetlen, barátságos a légkör. Igaz, ez nem meglepetés, hisz profi játékosok között vagyok. Ráadásul több ismerős futballista is van a keretben, gondolok itt a jelenlegi csapattársamra, Ferenczi Janira, a volt csapattársamra, Zsótér Donátra, vagy épp Szoboszlai Dominikra, akit még az utánpótlás válogatottból ismerek, de Dzsudzsák Balázs is nagyon pozitívan és segítőkészen áll hozzánk – tette hozzá.