A csakfoci.hu ezúttal is megszavaztatta olvasóit, hogy milyen kezdőcsapattal állnának fel az esti, Görögország elleni, athéni Nemzetek Ligája-mérkőzésre. A “szurkolói kezdőcsapat” mintegy 5000 voks alapján készült el, egy nap alatt érkezett ennyi szavazat.

Kapusposzton meglehetősen egyértelmű volt a helyzet: Gulácsi Péter hatalmas fölénnyel, a voksok 90 százalékát bezsebelve végzett az élen Dibusz (8%) és Gróf (2%) előtt. A védelem közepén sem volt igazán kérdés: a drukkerek azonnal a kezdőbe raknák a frissen érkezett Willi Orbant, de Kádár Tamás is magabiztosan őrzi helyét a hátvédsorban (összesen 96, illetve 78 százalékos támogatást kaptak olvasóinktól).

A hátvédsor két szélén viszont már jóval izgalmasabban alakult a “versenyfutás”: a jobb bekk posztján például a ferencvárosi Lovrencsics csak néhány százalékkal előzte meg a Franciaországban légióskodó Besét, míg a bal oldalon a kényszer-balbekk Fiola mellett Kádár, Holender és Baráth is bőven kapott a voksokból.

A középpályán viszont sem volt igazán kérdéses, hogy a Nagy Ádám (93% védekező középpályásként, ezzel ő nyert a legnagyobb fölénnyel a posztján), Kleinheisler László, Kovács István trió végez az élen, bár utóbbi két játékos esetében azért jobban megoszlottak a voksok (nyilván a riválisok száma miatt is), Kalmár Zsoltot is sokan el tudnák például képzelni a kezdőcsapatban.

A támadóknál már közel sem voltak ilyen divergáltak az eredmények, összességében Varga Roland (56%), Sallai Roland (81%) és Szalai Ádám (87%) is egyértelműen került be a szurkolói voksok alapján.

Mindez azt jelenti, hogy Marco Rossival “egyetértésben” a drukkerek sem igazán bolygatnák meg a kezdőt a görögök elleni első meccshez (2-1) képest, igazából csak Willi Orban bekerülése, illetve Lang Ádám “lecserélése” volt egyértelműnek mondható.

Az athéni magyar kezdőcsapat a szurkolók szavazása alapján:

Gulácsi – Lovrencsics, Orban, Kádár, Fiola – Nagy Á. – Kleinheisler, Kovács I. – Varga R., Szalai, Sallai

A különböző poszt-szavazások győztesei:

Kapus: Gulácsi Péter – 90% szavazott rá

Jobbhátvéd: Lovrencsics Gergő – 42%

Középső védő 1: Willi Orban – 70%

Középső védő 2: Kádár Tamás – 54%

Balhátvéd: Fiola Attila – 42%

Védekező középpályás: Nagy Ádám – 93%

Középső középpályás 1: Kleinheisler László – 46%

Középső középpályás 2 : Kovács István – 39%

Jobbszélső: Varga Roland – 56%

Balszélső: Sallai Roland – 81%

Középcsatár: Szalai Ádám – 87%

Szalai: “Ha csak a gólok, pontok érdekelnének, elmentem volna teniszezőnek” – ezért játszik 8 éve a Bundesligában