A szlovák válogatott pénteken Nagyszombatban fogadja Horvátországot, majd jövő hétfőn Budapesten lép pályára az Európa-bajnoki selejtező E-csoportjában. Északi szomszédaink szövetségi kapitánya, Pavel Hapal a két találkozóval kapcsolatban elmondta, mindig a soron következő meccsre koncentrálnak, nehéz kiválasztani egy kulcsmérkőzést.

Lehet, hogy csak az utolsó fordulóban fog eldőlni, hogy ki jut tovább, de a mostani két találkozó is nagyon fontos – idézi a szövetségi kapitányt az ujszo.com. – De talán a magyarok elleni meccs fontosabb lehet, mert velük már egyszer játszottunk,

és a győzelem vagy bizonyos körülmények között a döntetlen is előnyt biztosíthat nekünk.

Viszont természetesen mindkét meccset meg akarjuk nyerni.

Hapal hozzátette, a horvátok legyőzéséhez éppen a magyarok nyújthatnak segítséget.

A selejtezősorozat kezdete előtt olvastam a horvát edző nyilatkozatát, hogy ők a favoritok a csoportban, és a második helyért Wales és Szlovákia fog harcolni. A magyarokkal egyáltalán nem számoltak, és lám, a magyarok legyőzték őket.

Mi is abból a budapesti meccsből akarunk kiindulni. A magyarok megmutatták, mi működhet ellenük

– jegyezte meg a szlovákok trénere.

További hír a Szlovákia–Horvátország Eb-selejtezővel kapcsolatban, hogy a vendégeknél nem lép pályára az FC Barcelona sztárja, Ivan Rakitic. Zlatko Dalic horvát szövetségi kapitány elárulta, beszélt Rakiticcsel, akinek a helyzete még nem tisztázódott a klubjánál, ezért nem áll készen a válogatottbeli mérkőzésekre, nem tudná a maximumot nyújtani.

Egészségi problémákkal küzd a Chelsea középpályása, Mateo Kovacic és a Real Madrid aranylabdása, Luka Modric is, így az ő játékuk is kérdéses a pénteki mérkőzésen.