A csakfoci.hu ezúttal is megszavaztatta olvasóit, hogy kiderüljön, ők milyen kezdőcsapattal állnának fel az esti, Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen (20:45, Groupama Aréna). A “szurkolói kezdőcsapat” több mint 2000 voks alapján készült el, kevesebb, mint fél nap alatt érkezett ennyi szavazat.

A kapusposzton Dibusz Dénes sokakat meggyőzött az észtek elleni teljesítményével (az 5. percben bemutatott bravúrja például góltól mentette meg a válogatottat), de a betegsége után nagy valószínűséggel visszatérő Gulácsi Pétert így sem tudta megelőzni a Fradi hálóőre a voksoláson (53-40%).

A védelembe is bekerült egy feltételezhető visszatérő, Lovrencsics Gergő, az észtek ellen kezdő Baráth Botondot kiszorítva a jobb szélről (51-38), középen viszont Willi Orbán (79%) és Kádár Tamás (69%) helye is megkérdőjelezhetetlen olvasóinknál. A bal oldalon Korhut Mihály is magabiztosan került be a csapatba (77%).

Ami a középpályát illeti, Nagy Ádám (81%) mellett nem jutottak dűlőre az olvasók, hogy ki védekezzen, illetve épp osztogasson mélyebben játszva, Kleinheisler László vagy Kalmár Zsolt, mindketten 43-43 százalékkal zártak! Előttük viszont Kovács Istvánnak (45%) adnának lehetőséget a szavazók Rossi helyében, jobbról Varga Rolanddal (42%), balról pedig az észtek ellen visszatért és Rossi szerint is nagy valószínűséggel kezdő Dzsudzsák Balázzsal (60%) megtámogatva.

A középcsatár posztján Szalai Ádám nagy fölénnyel (78-22) végzett Böde Dániel előtt.

Az észtek elleni meccshez képest (Dibusz – Baráth, Orbán, Kádár, Korhut – Nagy Á., Pátkai – Nagy D.,  Kalmár, Kovács I. – Szalai) tehát Dibusz, Baráth, Pátkai (eltiltott) és Nagy Dominik is kikerülne a voksolók szerint a finnek elleni kezdőből, de Kovács Istvánt is inkább középen játszatnák a balszél helyett.

A Finnország elleni magyar kezdőcsapat a szurkolók szavazása alapján:

Gulácsi – Lovrencsics, Orbán, Kádár, Korhut– Nagy Á., Kalmár / Kleinheisler – Varga R., Kovács I., Dzsudzsák – Szalai