I. félidő:

Bekezdtek a belgák, az első tíz percben szinte a félpályát sem lépte át a védekező felfogásban pályára lépő magyar csapat. Már a negyedik percben kialakult az első belga helyzet: Mbenza egy jó csel után tökéletesen tálalt a csapatkapitány, Schrijvers elé, aki azonban 10 méterre a kaputól csúnyán eltörte a labdát. Nem sokkal később Demjén rossz kimozdulással hozta a frászt a hazai szurkolókra.

A vendégfölény a 20. percben érett góllá: egy jobbról bepörgetett labda Tóth Bence fejéről épp Dimata elé pattant, aki ziccerben, közelről a kapuba lőtt (0-1).

A mieink két formás akcióval válaszoltak, előbb Zsótér durrantott a léc fölé, Varga legurítása után, majd megint a Loki-szélső alakított ki egy szép támadást, de annak végén a belga védelem a helyén volt. Az azt követő szögletből viszont kialakult a játékrész első és utolsó nagy magyar helyzete: Zsótér beadása után Tóth Bence fejelt a földre, a gólba tartó labdát pedig Jackers ütötte ki bravúrral.

II. félidő:

Kiegyelítettebben zajlott a játék a szünet után, Michael Boris csapata veszélyesebb szituációkat is ki tudott alakítani a kapu előtt, főként az oldalról érkező beadásoknak köszönhetően. A gólokat viszont a hajrára megint rákapcsoló rivális lőtte.

A 72. percben Lenzsért látta szabálytalannak a bíró Dimatával szemben – sárga lap is járt a magyar védőnek. Dimata magabiztosan vágta a 11-est a kapu jobb oldalába, megszerezve második gólját (0-2). Dején ezt követően kétszer is góltól mentette meg bravúrjaival csapatát, a végén azonban ő is tehetetlen volt már. A meccs végeredményét a belga csapatkapitány, Schrijvers állította be, a 87. percben Mbenza balról visszatett labdáját zúdította 15 méterről a bal alsóba (0-3).

Vereségével a magyar U21-es válogatott visszacsúszott Eb-selejtezőcsoportja negyedik helyére, a belgák pedig “döntőt” játszanak októberben a svédekkel. A magyar együttes már biztosan nem végezhet csoportjában továbbjutó helyen, így az olimpiáról is lemarad.

A mieink a következő mérkőzésén, október 12-én Máltán lépnek pályára, majd négy nappal később, az Eb-selejtezők zárásaként a törököket fogadják itthon.

A selejtezősorozat kilenc csoportjának első helyezettjei automatikusan kijutnak az Olaszországban és San Marinóban jövő júniusban sorra kerülő kontinenstornára, a négy legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezőt játszhat. Rendezőként az olaszok automatikusan résztvevői az Eb-nek. A sorozat olimpiai selejtező is, mert az Eb-ről négy csapat utazhat Tokióba.

U21-es Eb-selejtező:

Magyarország – Belgium 0-3 (Dimata 20., 72. – a másodikat 11-esből, Schrijvers 87.)

A csoport másik mérkőzésén: Svédország – Törökország 0-1

A csoport állása: 1. Belgium 23 pont/9 mérkőzés, 2. Svédország 20/9, 3. Törökország 14/9, 4. Magyarország 11/8, 5. Ciprus 6/9, 6. Málta 0/8