Mint ismert, kedd délután Izland U17-es csapatát is legyőzte az U17-es magyar válogatott az írországi Európa-bajnokságon, így Preisinger Sándor szövetségi edző együttese jelenleg százszázalékos mutatóval a csoport élén áll, sőt tegnap késő délután az is kiderült, hogy már biztos továbbjutó. A tréner a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában elmondta, a mérkőzés úgy alakult, ahogy várták, nagyon erős és masszív izlandi csapattal találták magukat szembe.

„Az első félidőben ragyogóan játszottunk. Játéképítésben is elég sok lehetőségünk adódott, szép gólt rúgtunk, voltak helyzeteink, ők nem nagyon tudtak kibontakozni – folytatta Preisinger. Ha kicsit rutinosabbak vagyunk, megrúghattuk volna a második gólunkat is. A második félidő elején adódó helyzetből azonban kiegyenlítettek az izlandiak, utána meg is zavarodott kicsit a csapat, mert egyáltalán nem volt addig benne, hogy gólt fogunk kapni.

Pár perc zavar után rendeztük a sorainkat, irányítottuk a  mérkőzést, igazi helyzet nélkül. Aztán volt egy-két góllal kecsegtető lehetőség.

Egészen az utolsó percig így is volt ez, egy előreívelt labda az egyik izlandi srác kezére pattant, vagy elütötte, az a lényeg, hogy tizenegyes volt, amit Németh Andris berúgott, így viszonylag sima győzelem lett belőle”.

A szövetségi edző hozzátette, szerdától már az orosz mérkőzés kerül fókuszba, hiszen az eredmény kell, mert a továbbjutástól függetlenül, a pontok számát tekintve fontos lesz, hogyha esetleg a negyeddöntő nem úgy sikerül, ahogy szeretné a csapat, akkor a világbajnokságra szóló repülőjegyért tudjanak játszani még egy meccset.

„Nem szeretném visszafogni őket. Az irány jó, éppen ezért ebből nem szabad engedni egy pillanatra se, mert ha az ember átkerül a másik oldalra, nagyon nehéz visszakeveredni.

A selejtezőkkel összesen már hat meccsen nagyon jól teljesített a társaság, folyamatosan tudják hozni ezt.

Nagyon reméljük, hogy fizikailag is rendbe tudjuk tartani a társaságot úgy, hogy az nem fog meglátszani a következő mérkőzéseken – bizakodott Preisinger, majd arról is beszélt, hogy mentálisan rendben van a csapat, a továbbiakban a koncentráltság lesz a legfontosabb. A következő körben nagy valószínűséggel a spanyol, az olasz vagy a német válogatott jöhet. Ezek ellen a csapatok ellen azért nem olyan könnyű játszani, és ha a mentális része rendben lesz és tesszük a dolgukat, akkor igazán csalódottak nem lehetünk ezután már”.