Az RB Leipzig 3-0-ra győzte le a Thomas Doll által vezetett Hannover csapatát a volt ferencvárosi edző kinevezését követő első bajnoki mérkőzésén. A magyar válogatott Willi Orbán duplával vette ki a részét az idegenbeli sikerből, minek köszönhetően a Sofascore-nál bekerült a Bundesliga hét csapatába.

A védő teljesítményét a Whoscored nevű, statisztikákkal foglalkozó oldal is értékelte: a Bundesliga hét csapata mellett náluk a topligák hétvégi álomtizenegyébe is bekerült.

3-0-s győzelem a fordulóban, a német bajnokságban idegenben lépték le a kiesőjelölt Hannovert. Willi Orbán a mérkőzés legjobbjához méltó teljesítményt nyújtott: a magyar válogatott játékos megszerezte az idei második, illetve harmadik Bundesliga-gólját is, ezzel az utóbbi 4 mérkőzésből hármat megnyerő RB Leipzig csapatát a 3. helyre repítette. További 8 megnyert fejpárbajával Orbán a meccs embere díjat is kiérdemelte – írja a portál.

A Whoscored a statisztikák alapján automatikusan generál egy 1-től 10-ig terjedő osztályzatot a játékosok teljesítményének értékelésére. Willi Orbán 9,1-es pontszámával a hétvége harmadik legjobb játékosa lett Európa-szerte: csak Cristiano Ronaldo (9,9) és Thorgan Hazard (9,4) tudta felülmúlni a Lipcse csapatkapitányát.

A hét csapata Európában a Whoscored-nál