A L’Eessentiel című lap azokat a “bátor” szurkolókat dicsérte meg, akik kilátogattak a nagy hidegben a stadionba, de nagy hangulatot nem tudtak ennyien kialakítani a kihalt lelátókon. Kiemelik, hogy Luc Holtz szövetségi kapitány támadóbb focit ígért a korábbiaknál, de végül egy pontrúgás kellett a tíz emberrel küzdő magyar válogatott védelmének feltöréséhez, ugyanakkor különösen Martins és az első gólt szerző Joachim trükkjeit ők is kiemelték.

A Wort már hangzatosabban fogalmaz, “Luxemburg térdre kényszerítette Magyarországot” címmel adták el győztes meccsüket, ugyanakkor meglehetősen szűkszavúan írtak csak a sikerről. Ugyanakkor idézték Luc Holtz szövetségi kapitányt is, aki így értékelt, még inkább fájóvá téve a magyar vereséget.

Egy olyan válogatottat győztünk le, a magyart, amelyet korábban soha sem sikerült.

Tettük mindezt úgy, hogy 5-6 fontos játékosunk is hiányzott.

Mindez bizonyítja, hogy egyre erősebb a keretünk, és megmutatja, hogy mennyit ért az utóbbi hónapokban elvégzett kemény munka. A győzelem mindig boldoggá tesz, bár lassan már kezdünk hozzászokni ehhez az érzéshez…

A Tageblatt kiemeli, hogy a magyar válogatott elleni 2-1-gyel Luxemburg válogatottja rekordot döntött, hiszen soha nem volt még olyan éve, hogy három ellenfelét (idén rajtunk kívül Albániát és Fehéroroszországot) is legyőzze, miközben két értékes döntetlent (Franciaország, Bulgária) is szerezzen a négy veresége mellett. Hozzáteszik, hogy a hazaiak már Lovrencsics piros lapja előtt is domináltak, és több kecsegtető helyzetet is kialakítottak, végül egy pontrúgást követően megérdemelt sikert arattak.

A Le Quotidien nevű lap fogalmazta meg talán a számunkra legfájóbb véleményt: mint írják, a luxemburgi válogatott az év során eljutott már odáig, hogy egy, a FIFA-ranglistán az 50. hely körül álló válogatott (lásd a magyart)

már nem jelent komoly veszélyt

a hazaiakra. A szerző még finom bocsánatkérést és megbánást is megfogalmazott, amiért picit leírta az esélyeiket ellenünk, miközben több jó egyéni teljesítmény mellett megérdemelten verték a magyar csapatot.

Hozzáteszik, az idei év volt olyan jó Luxemburg számára, hogy Magyarország legyőzése már nem is nagyon lépi át náluk az ingerküszöböt…

Leekens lesújtó luxemburgi leckéje: “Komoly hibák, meg kell tanulni viselkedni”