Mint ismeretes, mondhatni a legjobbkor, a csoportfavorit görögök elleni találkozón szerezte meg első győzelmét Magyarország a Nemzetek Ligájában, összességében első sikerét aratva 2018-ban, három pontot szerezve Marco Rossi hazai debütálásán.

A zártkapus találkozó nem csak a három pont, de a látványos magyar találatok miatt is emlékezetes marad, Sallai három fejjel adott passz és összességében 16 átadás után talált be, Kleinheisler pedig egy nem mindennapi tűzijáték végén bombázta be a győztes gólt a 42. percben.

Ez utóbbi jelenet nehezen feldolgozható elsősorban a görögök számára. A gólt megelőzően ugyanis a magyar válogatott a kapuja elé préselte ellenfelét, két Barkas-védés (mindkétszer Kleinheisler lőtt), majd két blokkolt kísérlet után került a labda Kovács István elé, aki aztán kiharcolta és elkészítette a lövőhelyzetet a nagy gólt szerző Kleinheislernek.

Mindez összesen 42 másodperc alatt játszódott le.

“Nem is Kleinheisler nagyszerű lövésével és góljával volt itt a gond, hanem azzal a ténnyel, hogy Marco Rossi játékosai összesen ötször(!) lőhettek kapura a 16-osnál, mindössze 42 másodperc alatt! A válogatottunk hagyta, hogy a magyarok ostrom alá vegyék Barkas kapuját, onnan és akkor lőve, amikor csak akarnak, senki nem lépett közbe. Ez az eset valósággal sokkolta Michael Skibbe szövetségi kapitányt és Sokratis Papastathopoulost is” – írja a sport24.gr.

Utóbbit, az Arsenal rutinos védőjét idézte is a portál az eset kapcsán.

A második gólnál a teljes csapat csődöt mondott védekezésben. Hagytuk, hogy az ellenfél ötször próbálkozzon, amit én sem értek. Ha megnézzük, mindkét kapott gól előtt nagyon rosszul sült el a védekezésünk, mint rendszer, nem csak 2-3 ember hibázott, hanem mindenki, az egész csapat – dohogott a 30 éves, évekig Dortmundban is futballozó, immáron 80-szoros válogatott bekk.

“A második gól hűen tükrözte a válogatott budapesti teljesítményét: a játékosok nem voltak elég koncentráltak, mentálisan sem voltak megfelelően felkészülve és nem harcoltak eléggé a pályán” – summáz keményen a lap, amelyhez hasonlóan több másik sajtóorgánum is erősen kritikus volt a találkozót követően.

Íme, a jelenet és a gól: