A csakfoci.hu ezúttal is megszavaztatta olvasóit, hogy milyen kezdőcsapattal állnának fel az esti, Costa Rica elleni barátságos mérkőzésre. A Luxemburg elleni vereség után drasztikusan változtatnának az akkori kezdőn, öt játékos is kikerült a szombati kezdőhöz képest. A szurkolói kezdőcsapat 3900 voks alapján készült el.

Csere a kapuban és a védelemben

Már rögtön a kapuba más játékost állítanának a drukkerek. Kovácsik Ádám helyett a Fradiban szereplő Dibusz Dénest védetnék. Ez egyébként biztosan így is lesz, Szélesi Zoltán ugyanis azt már elárulta, hogy Dibusz kapja meg a lehetőséget.

A védelmet 75 százalékban meghagynák a szavazók. Bese Barnabást visszakövetelik a csapatba a drukkerek, az ő helye a legbiztosabb, 78 százalékkal nyerte saját posztján a versenyt. Ő Lovrencsics Gergő helyére került be. A többi poszton változatlan a kezdő a szombati összecsapáshoz képest: Kádár Tamás 59 százalékot, Korcsmár Zsolt 33-at, Korhut Mihály pedig 66-ot kapott.

Két változás a középpályán

Itt Nagy Ádám (49%) helye a legbiztosabb, aki játszott Luxemburg ellen, és a szurkolók bent is hagynák őt a csapatban. A mellette szereplő Dzsudzsák Balázs-Pátkai Máté kettősnek azonban már nem adnának bizalmat. Helyettük Stieber Zoltánt (23%) és Varga Józsefet (22%) játszatnák.

Bödét látni akarják

Nikolics Nemanja góljával meggyőzte a drukkereket, hogy a nemzeti csapatban is tud gólveszélyesen játszani. Ő kapta a voksok 48 százalékát a csatároknál. Mellette szintén meghagynák a kezdőben Ugrai Rolandot (25 százalék), a Diósgyőr támadóját. Harmadikként pedig a Fradi csatárát, Böde Dánielt szeretnék a csapatban látni, aki 23 százalékot kapott – ő Németh Krisztián helyére kerülne.

A szurkolók kezdőcsapata Costa Rica ellen

Dibusz (69%) – Bese (78%), Kádár (59%), Korcsmár (33%), Korhut (66%) – Nagy Á. (49%), Varga J. (22%), Stieber (23%) – Nikolics (48%), Böde (23%), Ugrai (25%)