Megszakadt a csalódást keltő sorozat” – kezdi a mérkőzés részletes összefoglalóját a postimees.ee. Az oldal kiemeli, hogy utoljára 11 éve fordult elő, hogy az észt válogatott 6 meccset veszített el egyhuzamban, ám Martin Reim szövetségi kapitány nem ismételte meg a holland Jelle Goes “sikerét”. A balti állam legjobbjai Lettországtól, és Marokkótól is vereséget szenvedtek idén, majd a Nemzetek Ligája első három összecsapásán is alulmaradtak. A mieink ellen első pontjukat szerezték a csoportban tegnap este.

A bizakodásra okot adó eredmény mellett szóvá teszik, hogy az utóbbi 10 évben egy válogatott mérkőzésre sem látogattak ki ilyen kevesen, mindössze 3043-an tekintették meg a helyszínen az összecsapást. A Postimees a vendégek közül Szalai Ádámot emelte ki, aki megítélésük szerint a levegőben verte meg a hazai védelmet.

A Groupama Arenában november 15-én megrendezésre kerülő visszavágón számukra csak az észt győzelem lesz elfogadható eredmény, ami – bár nehéz feladat – korántsem lehetetlen.

A kizárólag labdarúgással foglalkozó jalgpall.ee osztja az említett észt portál gondolatait, szerintük a “kapu nyitva áll” mindkét csapat számára, és a budapesti találkozó lesz döntő jelentőségű a bennmaradás szempontjából.

A delfi.ee az esélylatolgatás helyett a látottakra helyezett hangsúlyt, szerintük “elképesztő drámának” lehettünk szemtanúi, melyen a csapatok “naggyá tették” a csereként beálló észt kapust, Sergei Lepmets-t, aki mindössze második válogatott mérkőzésén bemelegítés nélkül is remekül helytállt.

Nagy Ádám: “Nemzetközi szinten ezt megbüntetik”