A csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy a magyar válogatott 1-0-ra nyert Wales ellen a keddi Eb-selejtezőn. A győztes gólban Szalai Ádámnak elévülhetetlen érdemei voltak, mivel gyanús körülmények között őt rántotta le a vendégek hátvédje, James Lawrence és került a labda Pátkai Mátéhoz, aki közelről volt eredményes.

A nemzeti csapat támadója úgy véli, büntetőt kellett volna itélni Matej Jug játékvezetőnek, ha a másodpercekkel később Pátkai nem lő gólt.

Tizenegyes volt, azonban azt nem tudom, hogy megadták-e volna. Mindenképpen próbáltam elrúgni a labdát, ám visszahúztak, és ezért nem értem el. Végül valahogy odapattant Pátkai elé, aki bevágta. De, mint mondtam, biztos vagyok benne, hogy büntető volt – kezdte Szalai Ádám, aki elmondta, mi volt a siker kulcsa. – A profi futball alapja az, hogy egy adott csapat az utolsó pillanatig fegyelmezetten játszik, és védekezik. Le a kalappal a fiúk előtt, sőt a védelmünk előtt is. A két hatosunk hihetetlen munkát végzett. Folyamatosan lezártuk a területeket a walesiek előtt, hogy ne tudjanak kontrázni. Tudtuk, hogy nagyon gyors játékosokkal rendelkeznek. Két fegyverük volt: a kontratámadások, illetve a felívelt labdák. Mindkettőt maximálisan megoldottuk.

Tényleg egyedülálló dolog az, ami most a magyar válogatottat jellemzi. Előrefelé mindig találunk egy gólt, úgyhogy hatalmas köszönet a hátsó alakzatnak, de tulajdonképpen az egész csapatot mondhatom, közös erővel hoztuk össze a sikert.

Az 56-szoros válogatott csatár hozzátette, az egyik feladata az volt, hogy megtartsa a labdákat, ami a taktikai felkészültségének köszönhetően meg is valósult.

Aki ismer az tudja, hogy ez az én játékom.

Sosem leszek Messi és Cristiano Ronaldo. A feladatom az, hogy megtartsam a labdákat. Úgy érzem, taktikailag felkészült vagyok, segítek a védekezésben.

A modern fociban már olyan apró dolgok döntenek, mint ahogy ma (kedden – a szerk.) is láthattuk. Előrefelé sokkal jobbak voltunk. Azonban, ha megnézzük a walesiek támadósorát, láthattuk, hogy hihetetlen kvalitású játékosokkal rendelkeznek. Nagyon sokan a Premier League-ben szerepelnek, de egy fegyelmezett taktika és csapat mindennél többet ér.

Szalai végül megdicsérte a csapat magas színvonalú védekezését.

A meccs vége nagyon nehéz volt. Mindkét csapaton látszódott, hogy a szezon utolsó mérkőzését játssza, de összességében jól járattuk a labdát. Hihetetlenül boldog vagyok, hiszen félelmetesen védekeztünk, elől pedig mindig találunk egy gólt – fogalmazott.

Magyar-walesi: “Lökést kell, hogy adjon, hiszünk magunkban” – Lovrencsics szerint ez döntött