Szalai Ádám a Finnország ellen szerzett gólja után a siketek által használt jelnyelven üzente: “szeretlek”. Később a hallássérült gyerekeket futballozni tanító Ezüstcipő alapítványnak ajánlotta találatát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gólomat a #Ezustcipo alapítványnak ajánlom ahol hallássérult gyerekeket tanítanak focizni!🤘 Hajrá Magyarország🇭🇺⚽️ Köszönjük a hangulatot🙏

AdamSzalai (@adaam_s_) által megosztott bejegyzés,


Másnap már saját szervezete, a Játékidő alapítvány képviseletében látogatott el a Bethesda Gyermekkórházba, ahol saját válogatott mezével, és labdákkal lepte meg a betegeket.

Aki ismer engem, az tudja, hogy az egész életem, és a pályafutásom során rengeteget merítettem az ilyen dolgokból. Amikor hullámvölgybe kerültem, akkor mindig ez adott nekem hatalmas erőt a továbbiakra. Nagyon büszke vagyok a kis csapatomra, akikkel összejöttünk, és 2-3 havonta azon vagyok, hogy kiken tudnánk segíteni. – nyilatkozta a csatár az M1-nek.

Szalai a kisebb ajándékok mellett 6 futó-babakocsit is adományozott, melyek segítségével a mozgássérült, illetve értelmi fogyatékos gyermekek is élvezhetik a szabad levegőt. A babakocsik összértéke 3 millió forintra tehető.