A magyar szövetségi kapitány először azzal kezdte a meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatót, hogy beszélt Fiola Attila sérüléséről.
– Ő sajnos nagyon súlyosan megsérült, a következő meccseken nem lesz bevethető, de vannak lehetőségeink a keretben, így át kell majd szervezni a csapatot. Egy poszton így biztosan változtatni kell, de a többi lehetséges váltásról még nem szeretnék beszélni. Az izlandiak nagyon fegyelmezetten játszanak, más stratégiával állnak fel, mint Ausztria, át kell majd gondolni, milyen játék lehet eredményes ellenük. Izland nagyon jó mérkőzést játszott Portugália ellen, számomra egyáltalán nem volt meglepő a pontszerzésük, hiszen az Eb-selejtező csoportban bizonyítottak. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, technikailag és taktikailag is más kell, mint az első találkozóra, hiszen ők például 4-4-2-ben állnak fel. Nagyon komoly fizikai terhelésnek leszünk kitéve, sebességben különösen jók az izlandiak, ezt mutatják a statisztikák is. A játékosaik Németországban, Svájcban, Angliában, Norvégiában játszanak, nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, és ezeken a tornákon azok a csapatok lehetnek eredményesebbek, akiknek sok olyan játékosuk van, akik jó külföldi bajnokságokban edződnek. Az első meccset megnyertük, de már nem szabad visszafelé tekinteni, nézzünk előre.

 

Bernd Storck a csapatot körülvevő hangulatról is beszélt.
– Óriásiak az elvárások, ezt érezzük, és talán mindenki azt hiszi, hogy automatikusan minden ilyen szépen folytatódik, de legyünk reálisak. Ez nem jelenti azt, hogy nem szeretnénk nyerni, sőt, de ne abból induljunk ki, ami az első fordulóban volt. Az eddigi eufórikus hangulatból már le kell szállni a földre, most már csak Izlandra szabad koncentrálni. Nagyon sok szurkolónk jön velünk a második meccsre is, reméljük, meg tudjuk őket örvendeztetni. Kedvező helyzetből várhatjuk a második kört, ezért egy döntetlen is sokat érhet szombaton. De hozzáteszem, ez nem a stílusom, hogy előre aláírjak egy döntetlent, a győzelem reményében lépünk pályára.

A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!