A vasárnapi, Horvátország elleni Eb-selejtezőt megelőzően a magyar válogatott Telkiben tartott sajtótájékoztatót. Az eseményen Marco Rossi szövetségi kapitány és Willi Orbán állt a magyar és a horvát újságírók rendelkezésére.

Első körben Marco Rossi reagált Szalai Ádám nyilvános kifakadására.

Ami a mondandójának a taktikai részét illeti, azok megállják a helyüket, nem tévedett ezzel kapcsolatban Ádám.

Igazából az általa említettek taktikai szempontból azonosak azzal, amiket az öltözőben mi is megbeszéltünk.

Ugyanakkor ennek a dolognak volt egy kifakadás része, amely az érzelmi terheltségnek tudható be. Nyilván ideges volt egy ilyen vereség után, de ez belefér és érzelmileg érthető – kezdte az olasz szakember, majd újságírói kérdésre kitért, hogyan készülnek a horvátok ellen.

Holnap estig van időnk fizikailag, mentálisan helyreállni.

A programunkban egy változtatást eszközöltünk, hiszen tervbe volt véve ma reggelre egy edzés, de ezt töröltük, mert láttuk, hogy a játékosoknak fél nap pihenőre van szükségük, és ezért csak egy délutáni edzést tartunk. Az egésznek a célja, hogy fizikálisan és mentálisan helyrejöjjenek a játékosok.

Nyilván mivel ilyen szorosan következnek egymás után a mérkőzések, egy pozitív eredmény segíthet rajtunk. Jelen pillanatban egy negatív eredmény után kell ezt a feladatot megvalósítani. A kezdőben három-négy változás várható.

A folytatásban Willi Orbán válaszolt újságírói kérdésekre, aki elmondta, hogy számára előny, hogy a horvát válogatott több játékosát már ismeri a Bundesligából.

Az egész csapat topjátékosokból áll, és csak együtt tudjuk őket megállítani, ahogy a mottónk is mondja. Ennek szellemében fogunk hozzáállni, és remélem, sikerül hazai pályán pontot szereznünk ellenük – fogalmazott Orbán, aki szintén reagált Szalai csütörtök esti nyilatkozatára.

Ez is azt mutatja, hogy Szalai Ádám nagyon nagy felelősséget hord a hátán, amit maximálisan átérez, szeretné, ha sikeresek lennénk.

Sok volt az érzelmi töltete annak a mérkőzésnek, és ez a nyilatkozatából is látszódott. Egy igazi vezér a szemünkben, aki elvárásokat támaszt velünk szemben, mi pedig igyekszünk átvenni ezt a győzni akarást – tette hozzá.

A magyarok vasárnap 18 órától a Groupama Arénában fogadják a horvátokat. Mivel metró helyett pótló buszokkal lehet majd eljutni a Népligethez, a drukkerektől azt kérik, minél előbb érkezzenek a mérkőzés helyszínére, ahol színes és sportos programokkal szurkolói falu várja őket.

Válogatott: Szavazd meg Rossi horvátok elleni kezdőcsapatát!