Minden a Magyarország-Wales Eb-selejtezőről itt – kattints!

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat pont olyan meccset játszott Wales ellen, amilyet eltervezett, így továbbra is életben tartotta álmát, hogy ott legyen a pontosan egy év múlva kezdődő 2020-as Európa-bajnokságon.

Pontosan olyan meccset játszottunk, amilyet előzetesen elterveztünk – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi, aki a britek elleni szombati selejtezőt (1-0) eltiltása miatt csak a lelátóról nézhette a Groupama Arénában. – Mindenki hihetetlen módon harcolt a sikerért és hajtotta végre a rá bízott feladatot. Persze a sikerhez az is kellett, hogy a walesieket hatástalanítani tudjuk, mert ha például Bale hatalmas helyzeténél Gulácsinak nem sikerült volna védenie, akkor valószínűleg most más eredményről beszélnénk. A győzelmünk azonban kétségtelenül megérdemelt és ugyanezen az úton kell tovább mennünk, amin eddig a selejtezők során – tette hozzá.

A szövetségi kapitány szerint az Eb-selejtezők felénél ugyan jó helyzetben vagyunk, hiszen vezetjük a csoportunkat, azonban ez még semmire sem jelent biztosítékot.

Az, hogy félidőben vezetjük a csoportot, még semmit nem jelent. Különös tekintettel arra, hogy nagyon kiegyenlített a csoportunk, eddig egyedül Azerbajdzsán nyújtott gyengébb teljesítményt Horvátországnál, Walesnél, Szlovákiánál és nálunk. Sok munka kell még ahhoz, hogy megvalósítsuk a szurkolóinkkal közös álmunkat, hogy jövő júniusban pályára léphessünk a lenyűgöző, új Puskás Arénában. Az viszont, hogy ez sikerül-e, csak a selejtezők legvégén fog kiderülni – fogalmazott Rossi.

Az Eb-selejtező csoportunk állása (uefa.com):