Ahogy arról korábban beszámoltunk, március után áprilisban is Szoboszlai Dominikot választották a szurkolók a Red Bull Salzburg legjobb játékosának, így nem csoda, hogy olyan topcsapatok érdeklődését is felkeltette, mint a Juventus, a Bayern München vagy a Napoli. A 18 éves támadó idén Marco Rossi válogatottjában is debütált, a szövetségi kapitány a DIGI Sport híradójának azonban azt mondta, szerinte még nincs itt az ideje, hogy Szoboszlai továbbálljon Salzburgból.

– Még egy szezon a Salzburgban, de legalábbis még egy év egy nem kimondottan topklubban nagyon fontos lehet számára. Dominik még csak 18 éves, ezért úgy gondolom, az lenne az optimális, ha a szezonkezdettől játszana még egy teljes esztendőt a Red Bullnál, aztán kész lenne arra, hogy egy komoly lépést tegyen a karrierjében – nyilatkozta Rossi a Sport24-nek.

A szövetségi kapitány elárulta, az összes NB I-es mérkőzést figyelemmel kísérik.

– Fontos a magyar bajnokság. Én és a stábom mind a hat meccsét megnézzük egy NB I-es fordulónak, és néha odakacsintgatunk a másodosztály érdekesebb mérkőzéseire is. Aztán persze figyeljük a külföldön játszókat is. Egyenként hét-nyolc találkozót nézünk meg egy héten.

A nemzeti bajnokságok lassan befejeződnek, de a válogatott játékosok és stáb nem pihenhet. Júniusban ugyanis két kulcsfontosságú Eb-selejtező vár a nemzeti csapatra Azerbajdzsán és Wales ellen.

– Körülbelül két hetünk lesz a felkészülésre, ami jó hír, mert így több időnk lesz gyakorolni. A taktika természetesen nagyban nem változik, maradunk az alapkoncepciónk mellett. Azerbajdzsánban meg kell szereznünk a három pontot, az egy alapvető fontosságú meccs lesz a számunkra. Nem veszíthetjük el! A következő két mérkőzésen hasonló nyomás lesz a csapaton, mint Horvátország és Szlovákia ellen volt, ez egyszer biztos.