A tavasszal kezdődő Eb-selejtezők kapcsán Marco Rossi röviden kitért a fő célunkra és az ellenfelekre is hazája egyik lapjának, a TuttoMercatoWeb torinói kiadásának adott interjúban.

Nem titok, a célunk az Eb-re jutás, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű. Ellenfeleink közül Horvátországot nem kell bemutatni senkinek, Wales-nek ott van Gareth Bale, Szlovákiát sem lehet alábecsülni, amikor egy Hamsík is ott van a soraiban. A szlovákokkal egyfajta derbit játszunk majd, rögtön ellenük kezdjük a sorozatot március 21-én.

Rossi megkérdezték arról, mi a hosszabb távú terv a magyar válogatott, a magyar foci kapcsán, amelyet nyilván szinte lehetetlen lenne arra a szintre visszavinni, ahol az 1950-es években, az Aranycsapat idején állt.

Megpróbálunk mindent az itteni futball fejlesztése érdekében. Először is épülnek a modern stadionok és létesítmények, de zajlik a munka az utánpótlás, az akadémiák területén is. Tekintve, hogy szinte a nulláról kellett mindent elkezdeni, például omladozó stadionokkal, nagy szó, hogy mostanra olyan ékkövek készültek már el, mint például a Groupama Aréna Budapesten. És persze nem szabad elfelejteni a 2020-as Európa-bajnokság kapcsán, hogy hamarosan elkészül az új nemzeti aréna is, amely nagyjából 70 ezer embert lesz majd képes befogadni.

Jól akarunk mindent csinálni, hiszen ha sikerrel járunk, ismét megnövekszik majd az érdeklődés a magyar labdarúgás iránt, amely által talán visszatérhet az itteni foci arra szintre, ahol a ’70-es, ’80-as években volt. Az élet minden területén vannak korszakok, amelyek elkezdődnek és aztán véget érnek. Mi most azon dolgozunk, hogy a lehető legközelebbi színvonalat elérjük, ami lehetséges, az pedig az 1970-es és 80-as évek magyar labdarúgását jelenti

– mondta a szakember, akitől az olasz portál egy “Hajrá Magyarországgal!” köszönt el.

Sallai sérülése miatt nekimentek a válogatottnak Németországban: “Túl sok meccset játszott”