Marco Rossi szövetségi kapitány személyesen gratulált a Ferencváros és a magyar válogatott másodedzőjének az új megtisztelő feladathoz. Az Eb sikerességéhez pedig mindketten a nemzeti csapat edzőiként is szeretnének hozzájárulni. Különös tekintettel arra, hogy most már egy nagykövet is van az edzői stábban.

A pályafutásom során ez az első alkalom, hogy egy nagykövettel dolgozhatok együtt. Nagyon büszke vagyok rá, hogy az Eb egyik nagykövete a mi stábunkat is erősíti – kezdte Marco Rossi az mlsz.hu-nak.

De komolyra fordítva a szót: úgy vélem, hogy Zoltán a legmegfelelőbb ember erre a feladatra, hogy a 2020-as Eb budapesti helyszínének nagykövete legyen. Csodálatos játékospályafutást mondhat magáénak, de edzőként is végtelenül profi és elszánt.

Játékosként is nagyon kedveltem őt és edzőként is csak jót tudok mondani róla, ugyanakkor leginkább emberként kedvelem őt.

A bejelentéskor mindenki láthatta, hogy milyen lelkes a legújabb feladatával és az egész 2020-as Eb-vel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy ezt a lelkesedést ha valaki, akkor ő egész biztosan képes lesz átadni mindenkinek, de persze legfőképp a szurkolóknak. Ugyan nagyon szerényen beszélt arról, hogy kik lehettek volna még alkalmasak erre a nagyköveti feladatra, én azonban biztos vagyok benne, hogy nagykövetnek nála alkalmasabb embert nem lehetett volna találni.

Gera lett a 2020-as Eb nagykövete: “Hab lenne a tortán, ha…”