Kedden szinte használhatatlan pályán mérkőzött meg egymással a két csapat, akkor az írek egy kiegyenlített mérkőzésen, az utolsó pillanatokban begyötörték a győztes találatot. A csütörtöki összecsapáson, egy másik pályán, már sokkal jobb körülmények vártak a felekre, és egészen más volt a játék képe is.

Az mlsz.hu tudósítása alapján a magyar válogatott lépett fel kezdeményezően a mérkőzés elején, és már az első percekben többször sikerült az ír védelem mögé kerülnie, ám háromszor is hibáztak nagy helyzetben a támadók. Az első negyedórát követően kiegyenlítetté vált a mérkőzés, de így is sikerült megszerezni a vezetést: a 28. percben Tóth-Gábor Kristófot rántották le a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Beke Péter értékesítette (0-1).

A folytatásban mindkét csapat a labdaszerzésekre, és az ezekből indított ellentámadásra épített, de egészen a 67. percig nem sikerült góllal befejezni az akciókat. Ekkor azonban Bukta Csaba futott el a jobb oldalon, majd hatalmas bombagólt lőtt a bal felső sarokba (0-2).

A rendes játékidő letelte után, a 82. percben Kiss Bence tört kapura, és lőtte be a mieink harmadik gólját, beállítva a 0-3-as végeredményt.

– Helyén kell kezelnünk ezt az eredményt, mert bár megérdemelten győztünk, az íreknek is voltak lehetőségeik, mezőnyben a mérkőzés nagy részében kiegyenlített volt a játék. Örülök, hogy a pontrúgásokat sikerült jól levédekeznünk, de a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az előrevédekezésre, a labdaszerzésekre, valamint a labdás játékosok felvételére – mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

Írország-Magyarország 0-3 (0-1)
Magyarország: Németh Botond – Lakatos Benjámin (Sitku László, 62.), Sághy Félix, Körmendi Kevin, Papp László – Nyíri Vince (Kalmár Olivér, 73.) Nyári Patik (Szabó Bálint, 73.)- Tóth-Gábor Kristóf (Bukta Csaba, 41.), Papp Marcell (Kiss Bence, 41.), Kaproczai Gergely (Földi Botond, 53.) – Beke Péter (Pintér Ádám, 53.)
Gólszerző: Beke 28., Bukta 67., Kiss B. 82.