Az UEFA oldalán a közelmúlt mérkőzéseit, a mutatott formát és a sérüléseket is figyelembe véve próbálták meg összeállítani a 24 Eb-csapat várható kezdőtizenegyét.

A mieink csoportját, az “F” jelzésű négyest végigtekintve elmondható, hogy még az izlandiak is nálunk több, a nagy bajnokságokban (angol, német, olasz. spanyol, francia) futballozó légiósokkal állhatnak majd fel, nem véletlenül hangsúlyozta ki több ízben is Bernd Storck, hogy a magyar keret a nemzetközi tapasztalat tekintetében a többiek mögött áll. Ausztria e tekintetben veri a portugálokat is.

Az UEFA egy-egy rövidebb megjegyzést is fűzött a várható kezdőcsapatok mellé.

AUSZTRIA:

“Néhány játékos ugyan nem játszott mostanság túl sok klubmeccset, de így sem lesznek meglepetések”

Almer (Austria) – Klein (Stuttgart), Dragovic (Dinamo Kijev), Hinteregger (Borussia Mönchengladbach), Fuchs (Leicester City) – Alaba (Bayern München), Baumgartlinger (Mainz) – Harnik (Stuttgart), Junuzovic (Werder Bremen), Arnautovic (Stoke City) – Janko (Basel)

Játékosok a TOP 5 ligából: 8

IZLAND:

“Nagy tapasztalata van Lars Lagerbäck and Heimir Hallgrímsson játékosainak a közös munkában, ráadásul olyan cserékkel, akik képesek bármikor új lendületet adni a csapatnak”.

Kristinsson (Hammarby) – Skúlason (OB), R Sigurdsson (Krasnodar), Árnason (Malmö), Sævarsson (Hammarby) – Gudmundsson (Charlton), G Sigurdsson (Swansea), Gunnarsson (Cardiff), Bjarnason (Basel) – Sigthórsson (Nantes), Finnbogason (Augsburg)

Játékosok a TOP 5 ligából: 3

MAGYARORSZÁG:

Nagy meglepetést nem hoz a szövetség megtippelt kezdőcsapata, ha nem szól közbe sérülés, Bernd Storck eddigi mérkőzéseit látva valószínűsíthető, hogy ezzel a tizeneggyel kezdünk majd Bordeaux-ban Ausztria ellen. Az UEFA szerint az előretolt ék pozíciójában még nagy csata lehet Szalai és Priskin között például, illetve Németh Krisztián helye a szélső pozícióban megkérdőjelezhetetlen (Dzsudzsákkal együtt), itt még a Katarban futballozó, közelmúltbeli sérülése szólhat esetleg közbe, ha annak nyomai az Eb kezdetéig nem teljesen múlnának el.

Király (Haladás) – Fiola (Puskás Akadémia), Lang (Videoton), Guzmics (Wisla Krakkó), Kádár (Lech Poznan) – Nagy Á. (FTC), Gera (FTC) – Dzsudzsák (Bursaspor), Kleinheisler (Werder Bremen), Németh K. (Al-Garaffa) – Szalai (Hoffenheim / Hannover)

Játékosok a TOP 5 ligából: 2

PORTUGÁLIA:

A Sporting Lisszabon dominanciájára hívja fel a figyelmet az UEFA, ami akkor válhat teljessé, ha Danilo helyett végül William Carvalho kezdene. Kérdés még a balhátvéd posztja, itt a bajnok Benficát képviselhetné Eliseu, ha végül ki tudná szorítani a több nagy klub által is keresett Raphäel Guerreirót.

Rui Patrício (Sporting) – Cédric (Southampton), Pepe (Real Madrid), Bruno Alves (Fenerbahce), Raphäel Guerreiro (Lorient) – Danilo (Porto), João Mário (Sporting), João Moutinho (Monaco), Adrien Silva (Sporting) – Nani (Fenerbahce), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Játékosok a TOP 5 ligából: 5